Sari la conținut
HiFi Tech

Red Book Must Die - mp3 / red book / hires / DSD /MQA


gopo2004

Postări Recomandate

1. eu nu cred ca cd-ul va muri. parerea mea este ca cd-ul este mort de cel putin 1 an

2. Din propria-mi experienta iti pot spune ca cei care folosesc streaming/usb play, aveau calitate ce putin 24/192 /dsf/dxd/dsd, sacd iso etc. Atat timp cat cel de pe torrent se aude de x ori mai bine decat cel de pe cd, atat timp cat aceata modalitate este mult mult mai simpla si mai calitativa, nu var rostul in care sa ma chinui cu cd-urile. Stiu ca este greu sa accepti prezentul si multora le place sa traiasca in trecut... acum fiecare are capacitatea de a invata, obisnuii cu ce este acum in trend sau neaga vehement aratand cu dej`tu.

3. Nu este ok sa generalizezi si sa iti dai cu presupusul, in necunostinta de cauza.

4. in proportie de 90%, fisierele sunt fix sursa, dxd, convertite in flac,dsd etc. (vorbim de torrentele de specialitat,nu astea de pe meleagurile romanesti)

5. Definitia audiofilului nu este facuta din cei care cumpara cd-uri/folosesc cd-uri. Audiofilu` este cel care se bucura de muzica la o calitate cat mai inalta. Asta cauta eu si restu`. O calitate cat mai ok a fisierului. Daca asta este prin streaming/usb play. nu vad rostul cd-ului in ecuatia asta.



Este fix parerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astfel, ma rezum ca matele, sa vezi si partea negricioasa de pe lună : multi haudiofili autotohtoni, se dau de ceasul mortii sa-si cumpere DAC-uri Audio Research la 6000 de euro, Nagra de 12.000, cabluri optice Transparent & MIT, boxe imperatoare si casti 'hai cu endu'..Dar toate sunt iluzorii, ca minunatii nostrii baieti, folosesc in mare parte mp3-uri de 385 MB, de 128 mb si flEacuri furate si shmenuite de pe torrentz si youtube. Doar nu crezi nici o clipa, ca-si cumpara precum occidentalul, fisiere hirez DSD si Master de la case de discuri, nu.. :?

..

 

Asculta naiba mp3-uri pe Nagra, numai tu stii de unde scoti povestile astea horror, mai Gabi.

Pari depasit total de vremuri, cu parere de rau iti spun, atata timp cat vad ca mai sus intrebai ce e ala streaming.

Daca vinde unu pe ebay un patefon cu goarna interbelic cu zece mii de parai, inseamna ca gata, sunt patefoanele in trend? Amesteci lucrurile si iese ceva fara nicio noima.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vanzarile oficiale de muzica sunt suficiente pentru o concluzie. Mai exact cd-ul pierde din importanta in fata fisierelor digitale. Din nefericire mp3 is the king.

Fisierele hires sunt o nisa din care casele de discuri pot sa mai faca niste bani. Norocul audiofililor, pentru ca doar ei sunt interesati de calitatea auditiei.

Eu continui sa cumpar muzica pe suport fizic (cd, bluray), iar ca mine mai sunt suficienti. Banuiesc ca toti suntem din generatia nascuta pana in anii '90, dupa noi potopul. :twisted:Am cumparat si muzica in format hires, am mai luat si de la vecini, nu sunt un sfant.

Am vazut in Carturesti oameni cumparand cd-uri cu muzica, am prieteni care cumpara cd-uri de pe amazon, ebay, etc.

Incet, incet, cd-ul devine o nisa. ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vanzarile oficiale de muzica sunt suficiente pentru o concluzie. Mai exact cd-ul pierde din importanta in fata fisierelor digitale. Din nefericire mp3 is the king.

Fisierele hires sunt o nisa din care casele de discuri pot sa mai faca niste bani. Norocul audiofililor, pentru ca doar ei sunt interesati de calitatea auditiei.

Eu continui sa cumpar muzica pe suport fizic (cd, bluray), iar ca mine mai sunt suficienti. Banuiesc ca toti suntem din generatia nascuta pana in anii '90, dupa noi potopul. :twisted:Am cumparat si muzica in format hires, am mai luat si de la vecini, nu sunt un sfant.

Am vazut in Carturesti oameni cumparand cd-uri cu muzica, am prieteni care cumpara cd-uri de pe amazon, ebay, etc.

Incet, incet, cd-ul devine o nisa. ;)

+1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

+2

Din pacate motivul e mult mai simplu: costurile, contabilii conduc lumea.

Un CD presupune costuri: materiale, manopera, transport , galantar, vanzator etc. Profit mititel.

Pe cand fisierul... e la dracu' cu carti pe un server in India, nordul Canadei (sa fie frig ca silozul de servere trebuie racit, iar costuri...).

Tzac-pac, ascultat un pic de sampler, placut, enter, banutzu' pleaca din card si fisierul poposeste pe hdd-ul tau. Profit mult mai mare.

E gandita treaba, ca mai toate in ziua de azi. Optimizarea modului prin care banutzu' din poznarul tau curge in poznaru' lor.....Nu conteaza cat de audiofil e proprietarul de poznar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@dinica


Cind am spus ca HR-ul a surclasat CD-ul, nu ma refeream la modul general, in piata de muzica si dpdv cantitativ al vinzarilor. NU, ma refeream la zona audiofila si dpdv calitativ, al performantei. A nu se confunda nici cu aspectele etice si deontologice, indiferent de provenienta lui, un fisier HR va suna mai bine decit CD-ul, chiar daca e la a 1000-a copie, cu conditia sa fie nativ HR. Daca vorbim de aspecte etice, deontologice si morale, si CD-ul s-a copiat in draci. Pina la urma si vinil-ul se copia la vremea lui pe caseta sau benzi magnetice.


@ adrian lucian, ceea ce spui tu, cu suportul material si costurile acestuia nu are fundament. Ai idee cit costa suportul material pentru CD?! Simplu, uita-te in super-market, vezi cit costa un CD-R si iti cam dai seama. Nu mai mult de 0,3Euro, cu indulgenta 1E. Partea materiala a unui CD ( ca si costuri) e infima comparativ cu pretul final al acestuia.


@GabiWo, ai ascultat vreodata toate cele pe care le pomenesti?! Legat de faptul ca se asculta PC&Co doar din comoditate, pentru pusti corditi care nu au vazut altceva, te contrazic foarte vehement! Eu, de exemplu, am trecut prin absolut toate etapele, am prins vremurile cind nu exista CD, doar vinil si copii pe benzi magnetice, aveam citeva viniluri ( din care doar un mic procent vestice ) pe care la asultam doar duminica, in restul saptaminii ascultam copiile magnetice, pentru a le menaja si alte copii de pe la prieteni ( am avut noroc ca imi facusem niste prieteni ( mai in virsta) cu nistre biblioteci de citeva sute de viniluri si care mi le imprumutau ), dupa aceea vremurile cind imi cumparam vinilul pentru simplul motiv ca nu imi permiteam CD-ul ( si tinjeam dupa acesta), dupa aceea (am crezut ca) a dat norocul peste noi si imi luam de la gura pentru a-mi cumpara CD-uri bulgarsti si rusesti ( multe din ele, ce sa ne ca.... pe noi, erau chiar mana cereasca) , am privit cu tristete introducerea drepturilor de autor si implicit "taierea" surselor de muzica ieftina, apoi am mai crescut, am inceput sa-mi permit si sa adun CD-uri originale ( citeva mii in final ), inainte de aceasta etapa am facut cadou toate vinilurile , dupa care mi-a parut rau, am inceput din nou sa adun vinil-uri, ajungind si la acest capitol la citeva mii.


Bun, si ce-i cu asta?! Nu pling acum ca vai mie, ce ma fac cu colectia de discuri gaurite, cit am investit, ce se va intimpla cu lumea asta care nu mai are "loialitate" fata de batrinele formate si alte balaurenii. NU, pina nu am fost convins nu am acceptat nici eu PC-ul audio, dar cind a ajuns la nivelul ca a trebuit sa-mi "scot caciula", am facut-o fara eztare. DA, in prezent CD-ul ca format fizic e depasit deja. Mai supravietuieste doar datorita convenientei, confortului (inca, pentru ca inca nu are toata lumea DAC-uri in care sa poti infige un stick ) de plug&play, inertiei si nostalgiei. Daca e sa aduc un contraargument, fara a te jigni, cred ca mai degraba problema e a ta, cum a spus si Cmiu, probabil ca inca nu ai patruns fenomenul, poate nu il intelegi, nu ai cunostinte suficiente in domeniul calculatoarelor ( nu e nici o rusine, nu toata lumea s-a nascut invatata ) si preferi sa te ancorezi in trecut, care pentru tine e mai palpabil ( atit la propriu cit si la figurat ). Pina la urma , si samuraii, cu tot respectul pentru codurile lor de onoare, ce au rezolvat ca s-au pus de-a curmezisul in fata evolutiei?! Au murit cu totii, cu sabia-n mina. Zau, uneori ai o atitudine ca si sectantii aia ( hamish-i parca, nu stiu daca e corect termenul) care refuza sa lucreze pamintul cu masini, prefera sa dea cu sapa la laba, ca de', asa le cere traditia; si exemplele pot continua......


Nu fac parte din categoria cu curea Gucci si MP4 ( BTW, vezi ca ala e un format video, daca bine stiu ) sau MP3, dar in voiaj ascult cu mare placere FLAC 16/44 in casti din telefon sau laptop ( e drept ca sunt alese pe sprinceana, adica HTC one si laptop Mac, atit cu MacOS cit si cu Windows), probabil as asculta si de pe niste device-uri mobile dedicate daca nu mi-ar fi peste mina sa agat de curea alte acareturi, iar calitatea pe care o am ma multumeste pentru conditii de mobilitate, mai ales daca o contrabalansez cu confortul. Si zau ca nu folosesc "urepci" (?!) Behringer.


Tu ai ascultat doza mono?! Imi place si mie sa ascult ( "de duminica") pick-up, dar inca nu am ajuns la "rafinamentul suprem" de a prefera mono.....desi as fi avut posibilitatea, am avut toata gama de la DYNAVECTOR cu exceptia unui model: DV XV-1m, adica mono. Mi se pare deja o exagerare, inteleg puritanismul, dar toate cred ca ar fi bine sa aiba o limita. Dar cu toate astea, treaba lor, cine vrea sa asculte mono, e liber sa o faca. In schimb am avut/ ascultat XV-1t, capu' la serie DYNAVECTOR.


Un amanunt am uitat sa-l mentionez in toata polilogia asta, si poate ca unul semnificativ : pe la inceputul anilor 2000 m-am "imprietenit" cu calculatorul, chiar f. bine ( desi mai tirziu decit altii ) si asta m-a facut sa nu-l mai vad ca pe-o vrajitoare in evul mediu...... Din contra! Si lumea "melofila" nu face nici o gresala folosindu-l, mai ales daca o face cum trebuie. GabiWo, banuiesc ca ai o masina, un televizor flat-panell, si multe altele.... Sa-ti spun un secret: sa stii ca si alea au calculator, se folosesc de acesta :shh::shh::shh: Si inca un secret: nu cred ca mai exista CD-player care sa nu includa un calculator, sau care sa nu fie chiar calculator :o Si cea mai teribila lovitura a sortii : sa stii ca (,) chiar si multe pick-up-uri, mai ales cele din categoriile superioare, au in componenta calculator :shock::crazy::crazy: Unde?! La PS-ul motorului, asta iti asigura o turatie cit mai constanta si "wow and fluter" cit mai mic :wtf::wave:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am trecut prin toate etapele, benzi, casete, tuner fm, vinil, apoi a urmat o lunga pauza audiofila fortata din motive independente de vointa mea. Cind am revenit am luat-o direct cu fisierele si CD-ul, fiind IT-ist mi-a venit usor sa fac asta.

Dar oricum cumpar CD-uri si o sa cumpar in continuare si o sa cumpar si vinil-uri pentru ca-mi place sa le am. Asa este, dorinta ancestrala de posesie a omului nu se lasa reprimata prea usor. Problema cu fisierele e ca multe sint materiale de rezolutie obisnuita convertite la hi-res de dragul jecmanirii clientilor si vindute evident la un pret de doua trei ori mai mare decit varianta mp3 sau 16/44. Dar lasa ca am vazut si multe CD-uri care se aud infect. Sint oameni care au colectii de mii de viniluri (si cele noi au vinzari in crestere) si de CD-uri, multe mostenite de la parinti, iar acei oameni nu or sa le arunce la gunoi ca sa dea bani pe fisiere, asa ca vor cumpara playere, pick-up-uri si doze de pick-up mono ca sa asculte discurile mono vechi cu Beatles sau Stones. Poza cu tirgul de discuri pusa de GabiWo nu e trucata, am vazut si eu un astfel de tirg in Lisabona acum doi ani si va asigur ca erau clientii cu duiumul. Asa ca trag eu concluzia ca vinilul, CD-ul, fisierele downloadate si streamingul vor trai impreuna multa vreme de acum in colo.

Problema nr unu cu muzica pe suport fizic e ca daca vine cutremurul sau iti ia casa foc ai ramas fara ele, bani pierduti, buza umflata. Colectia in format digital pe de alta parte e sigura, le salvezi in cloud, faci back-up pe un HDD extern care il pastrezi in sertar la birou si gata, recuperezi totul in doua ore.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cea mai mare problema a cd-ului e ca e depasit din pct de vedere al fidelitatii audio. Restul nici nu mai prea conteaza.

Comparatiile gen cd versiune mfsl versus hi-res care de fapt nu e hi-res nativ sunt irelevante. Hai sa vorbim de formate native, cd-ul nu poate concura cu fisiere hi rez native.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cea mai mare problema a cd-ului e ca e depasit din pct de vedere al fidelitatii audio. Restul nici nu mai prea conteaza.

Comparatiile gen cd versiune mfsl versus hi-res care de fapt nu e hi-res nativ sunt irelevante. Hai sa vorbim de formate native' date=' cd-ul nu poate concura cu fisiere hi rez native.[/quote']

Esti asa sigur ? :o Nu e o mistificare ?! Amu depinde si ce cărti rosii rulezi, musiu Andi. Daca ptr. tine sonoritatea lui "Animals" este un etalon, atunci nu ma mir. :lol:

 

Ce intelegi prin ANIMALS, albumul lui PINK FLOYD sau trupa de la sfirsitul anilor 60 a lui Eric Bourdon ?


In rest, eu sunt sigur ca nu e nici o mistificare! Un album HR NATIV, redat de pe un calculator bun ( pt audio ) si bine configurat sau de pe un NAS ( cu router si retea decente ) prin acelasi DAC sau streamer/DAC va suna mai bine decit CD-ul redat de pe ORICE transport dedicat. De felul meu nu sunt prea mistic, nici adeptul "crede si nu cerceta!", ci mai degraba "nu cred pina nu vad (aud)!". Iar aceste aspecte le-am "cercetat", mai ales PRACTIC pe indelete. La inceput nu am crezut, dar lucrurile evoluind, m-au determinat sa-mi schimb opinia. Imi venea greu sa cred ca un calculator ( care prin definitie e ieftin, mai ales pentru aplicatii audio, am putea spune gratis, pentru ca in ziua de azi sa nu ai un calculator in casa e ca si cum ai umbla cu opinci) sa poata surclasa un transport scump;


As mai mentiona ca sunt de parere ca intr-un tandem transport CD / DAC as acorda o pondere mai mare de importanta pt rezultat final transportului; asta, bineinteles, tot dupa studii practice amanuntite, C(n,k). Trebuie sa admit ca si in cazul folosirii calculatorului ca transport via USB , el insusi cit si configurarea lui au o importanta cruciala, pondere care scade semnificativ in cazul streaming-ului, importanta partii IT in acest caz ->0. In ambele cazuri se pot obtine rezultate fabuloase, prima varianta (USB) e mai laborioasa, dar ai control mai bun asupra proceselor din infrastructura, daca esti mai comod ( genul care nu vrea sa deschida capota masinii, nu e curios s-o optimizeze, sa verifice) streaming-ul pe retea e solutia optima.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa cum a precizat @Jack , @ bogdanosaurus , @dinica, exiata inca inregistrari foarte bune pe format CD (care se vor mai cumpara chiar si de autoru' :) ) dar formatul original ''nemanarit'' formatul hi-rez excede cu mult in calitatea si redarea muzicii formatul 16Bit/44Khz. (Jack, dinica... au explicat clar de ce aceasta superioritate...) Ce la verite ;) ! Cred ca ce am ascultat de pe stickul lui bogdanozaurus si ce prezint mai jos sunt formate hi-rez nemanarite si nu sunt singurele :) Mai mult se pot face comparatii intre ''album original'' Cd si ''noul'' format hi-rez si pe care cu siguranta le voi cumpara ;)


Auditie placuta !


http://www.naimlabel.com/artist-antonio-forcione---sabina-sciubba.aspx


http://www.naimlabel.com/recording-meet-me-in-london.aspx


http://www.naimlabel.com/recording-meet-me-in-london-192.aspx


... si o mica poveste cum a fost salvat si intinerit sub formatul hi-rez ...


https://www.naimaudio.com/sites/default/files/products/downloads/files/naim-connection-issue_issue_2011-12.pdf



MEET ME IN LONDON

NAIM LABEL

ANTONIO FORCIONE & SABINA SCIUBBA

MEET ME IN LONDON

REMASTERED IN

24-BIT/192KHZ

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A venit ieri cineva pe la mine sa testam un amplificator, avea un Fiio X5 cu muzica in format WAV. El zicea ca se aude mai bine ca FLAC. Ideea e ca vs cd calitatea era extraordinar de buna, adica nu am sesizat diferente de nici un fel.


Si eu am multa muzica in format Flac, unele piese suna chiar foarte bine, altele asa si asa. Insa asta e valabil si in cazul cd-lor. Inregistrarea din spatele fisierelor sau cd-lor este importanta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai daca o fi ascultat la vre-un prieten care are un sistem bun si au dat peste niste fisiere minarite nu ma mira ca acum strimba din nas. Dar Gaby poate vi si tu prin Bucuresti sa ne vizitezi si cu ocazia asta o sa vezi cum e treaba cu PC-ul, streaming-ul si fisierele. Dar sa aduci si niste CD-uri din cele pe care le consideri de referinta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:thumbup:

Vanzarile oficiale de muzica sunt suficiente pentru o concluzie. Mai exact cd-ul pierde din importanta in fata fisierelor digitale. Din nefericire mp3 is the king.

Fisierele hires sunt o nisa din care casele de discuri pot sa mai faca niste bani. Norocul audiofililor' date=' pentru ca doar ei sunt interesati de calitatea auditiei.

Eu continui sa cumpar muzica pe suport fizic (cd, bluray), iar ca mine mai sunt suficienti. Banuiesc ca toti suntem din generatia nascuta pana in anii '90, dupa noi potopul. :twisted:Am cumparat si muzica in format hires, am mai luat si de la vecini, nu sunt un sfant.

Am vazut in Carturesti oameni cumparand cd-uri cu muzica, am prieteni care cumpara cd-uri de pe amazon, ebay, etc.

Incet, incet, cd-ul devine o nisa. ;)[/quote']

+1

 

plus plus 1 :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

& Jack - about audiophile computer.

Aminti-ti-va de sesiunea de comunicari audiofile ce s-a tinut in renumita ''Camera a Rgipsului'' pe un System Martin Logan ! ... La un moment dat Andi , parca, a ''rulat'' un CD Anathema, inregistrat foarte bine , masterat la o renumita casa / studio din UK , pe un sistem combo MSB cca 25K Euro - ne-a placut. Acelasi album , Jack l-a redat de pe unul dintre compudatores audiofil din dotare.... Artificii, explozii , endorfine ... :) Chiar Andi a recunoscut de buna voie si nesilit :), varianta Jack a cantat mult mai bine, folosind o multime de cuvinte explicative - ce a simtit, ce a auzit ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta nu inseamna ca redarea albumului de pe combo MSB nu a fost una de referinta.! Eu unu' ma multumeam si cu cu acea redare, sa o import la mine in sistem :) Aminti-ti-va cum a sunat / cantat pianul, Beethoven Sonata No. 32 , redat de pe computadores audiofil ... Referinte maestru Tudor, MarianS, bogdanozaurus, dinica, igor1234, ... :)
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

& Jack - about audiophile computer.

Aminti-ti-va de sesiunea de comunicari audiofile ce s-a tinut in renumita ''Camera a Rgipsului'' pe un System Martin Logan ! ... La un moment dat Andi , parca, a ''rulat'' un CD Anathema, inregistrat foarte bine , masterat la o renumita casa / studio din UK , pe un sistem combo MSB cca 25K Euro - ne-a placut. Acelasi album , Jack l-a redat de pe unul dintre compudatores audiofil din dotare.... Artificii, explozii , endorfine ... :) Chiar Andi a recunoscut de buna voie si nesilit :), varianta Jack a cantat mult mai bine, folosind o multime de cuvinte explicative - ce a simtit, ce a auzit ...

 

Yep, acela a fost un test foarte bun deoarece era exact aceeasi editie, deci sa nu se mai poata spune ca "un format era editia x, iar alt format editia y, deci nu e concludent".

Practic a fost un dublu disc, CD si Dvd (continand piesele in format hi-res).

Toata lumea a fost de acord ca versiunea hi-res a sunat mai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. eu nu cred ca cd-ul va muri. parerea mea este ca cd-ul este mort de cel putin 1 an

2. Din propria-mi experienta iti pot spune ca cei care folosesc streaming/usb play, aveau calitate ce putin 24/192 /dsf/dxd/dsd, sacd iso etc. Atat timp cat cel de pe torrent se aude de x ori mai bine decat cel de pe cd, atat timp cat aceata modalitate este mult mult mai simpla si mai calitativa, nu var rostul in care sa ma chinui cu cd-urile. Stiu ca este greu sa accepti prezentul si multora le place sa traiasca in trecut... acum fiecare are capacitatea de a invata, obisnuii cu ce este acum in trend sau neaga vehement aratand cu dej`tu.

3. Nu este ok sa generalizezi si sa iti dai cu presupusul, in necunostinta de cauza.

4. in proportie de 90%, fisierele sunt fix sursa, dxd, convertite in flac,dsd etc. (vorbim de torrentele de specialitat,nu astea de pe meleagurile romanesti)

5. Definitia audiofilului nu este facuta din cei care cumpara cd-uri/folosesc cd-uri. Audiofilu` este cel care se bucura de muzica la o calitate cat mai inalta. Asta cauta eu si restu`. O calitate cat mai ok a fisierului. Daca asta este prin streaming/usb play. nu vad rostul cd-ului in ecuatia asta.



Este fix parerea mea.



:)LIKE :thumbup:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Man, trecand peste povestile nemuritoare si inevitabilele poze (nu stiu ce scule ai mai exact, dar ce-i al tau e al tau: se pare ca detii tone de poze cu scule), ai ascultat sau nu fisiere hi-res native si daca da, ce fel de fisiere, la ce rezolutie, pe ce dac.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa inteleg ca tu aici ai fost politicos?

Stai linistit, oricum eu cunosc deja raspunsul la intrebarea pe care ti-am pus-o si in mod sigur il stiu si ceilalti.

 

Cea mai mare problema a cd-ului e ca e depasit din pct de vedere al fidelitatii audio. Restul nici nu mai prea conteaza.

Comparatiile gen cd versiune mfsl versus hi-res care de fapt nu e hi-res nativ sunt irelevante. Hai sa vorbim de formate native' date=' cd-ul nu poate concura cu fisiere hi rez native.[/quote']

Esti asa sigur ? :o Nu e o mistificare ?! Amu depinde si ce cărti rosii rulezi, musiu Andi. Daca ptr. tine sonoritatea lui "Animals" este un etalon, atunci nu ma mir. :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se tot aminteste aici, ca ar trebui "setate" sistemele casnice dupa cel de la "Ateneu"..Nimic mai fals! Sunetul live, NU contine "inalte", medii, joase si "microdetalii", el se asterne lin, calm, precum un paraias de apa.."este de acolo"..

Referinta noastra ar trebui sa fie tocmai ..tipologia unui album conceptual, in el fiind inglobate TOATE valentele calitative si creative a interpretilor si inginerilor de studio.

 

Muzica la ateneu curge ca un fluviu fara inalte/medii/bas. Gabywo, poti considera propozitia de mai inainte ca fiind un citat din mine. :)

Am scris asta in cateva situatii in trecut. Sa definesti muzica ca fiind un paraias este ca si cum ai spune ca mp3 este 'za shit'.

Partea proasta este ca daca chiar iti doresti acasa fluviul de care vorbesc mai sus, este musai sa bagi o gramada de bani. Cel putin in boxe daca in rest te mai strangi la punga. Dupa ani si ani de umblat printre scule iti spun ca o boxa cu sunet fluviu costa.


PS: Am fost si la cateva concerte grandioase atat ca sunet cat si ca prezentare multi-media si am o oarecare idee si despre sunetul de top la un concert amplificat. Enumar: Roger Waters, U2, The Rolling Stones, AC DC, Depeche Mode, Metallica, Eric Clapton, Iron Maiden, Pearl Jam. Daca la asta adaug cele cateva sute de alte concerte (varianta modesta, in realitate am vazut lejer peste 1000 trupe live), cred ca am reusit sa imi fac o oarecare idee despre ce inseamna sunetul in toate variantele. Nume mari trecute la 'de duzina': Lenny Kravitz, Sting, Wthitesnake, Deep Purple, Def Leppard, Guns N Roses, Billy Idol, Carlos Santana, Diana Krall, Patricia Barber, Chick Corea, Al Jarreu, Alanis Morissette, Alice Cooper, Marilyn Manson, Muse, Rammstein, Manowar, Slayer, Sepultura, Korn, Placebo, Dream Theater, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.