Sari la conținut
HiFi Tech

Toată activitatea

Acest curent se actualizează automat     

 1. Ora trecută
 2. Basul exista. La mine se aude ca o vibratie. Asa se simte basul sub 50 hz. Peste aceasta valoare senzatia este diferita, devine perceptibil pentru ureche si este tradus de creier ca sunet complet. La mine pentru ca boxele sunt la peste doi metri de peretele din spate nu se produce o amplificare a frecventelor joase. Asta ar fi prima varianta. Cealalta posibilitate ar fi ca am o groapa in zona aceea.
 3. danM

  Îmbunătățire alimentare

  Puteti descarca manualul de service de pe elektrotanya, adica de aici : https://elektrotanya.com/philips_dvp9000s.pdf/download.html#dl iar la pagina 68 veti gasi schema PSU.
 4. Azi
 5. post dublat - rog a se sterge
 6. "La cablurile negre care pleaca de la placa sursei spre celelalte placi" - adica pe placa, la baza cablurilor. Mereu uit ca "jargonul" tehnic nu este automat inteles si de ceilalti. (Cam ca in Soarele Gol) Pt ca inlocuirea completa a sursei cu una liniara este o treaba complicata si scumpa, fiindca cere foarte multe ore de munca (lucrare prototip), as sugera alta solutie. Sa lasi sursa care este pt display, motor si telecomanda si inlocuit cu o sursa liniara externa doar alimentarea dac-ului si a partii analogice. Ar trebui sa fie doar 2 sau 3 tensiuni. Nici asa nu e tocmai usor dar ar trebui sa fie mai simplu.
 7. Ce model de cd-player Philips este?
 8. Andi

  Îmbunătățire alimentare

  Alea le-am văzut și eu, de aia am și făcut poza, tu inițial ai zis să mă uit ce scrie „la cabluri”, am crezut că te referi pe cabluri.
 9. Eu cred că e normal ca acele frecvențe foarte joase să fie resimtite ca un cutremur. Nu văd cum ai putea evita chestia asta într-o cameră.
 10. De-alungul existentei mele, nu mai tin minte cand...am auzit povestea cu imparatul zgarcit care voia sa adune tot praful din imparatia lui. Ideea este ca nu te poti bate cu inevitabilul. Praful a fost, este si va fi, mult timp dupa ce vom muri. Poti face o casa septica, cu toate filtrele de rigoare..dar ce faci cand iesi? If you can't beat it, live with it.
 11. Ca sa merg in siajul celor de mai sus as adauga ca treaba asta schimba inclusiv perceptia asupra restului bezii audio, ceea ce duce la modificarea timbrului muzicii. Nu de putine ori camera ne face sa judecam gresit aparatura audio.
 12. Batalia nu e neaparat pentru basul de jos (care e esential) dar oarecum obtenibil intre anumite limite, dar pentu media de jos care e coloana vertebrala a sunetului. Ea da "cohones" sunetului, ea da dramatism sunetului, ea da fior sunetului.
 13. Eminence au un 15" cu QTS-ul potrivit pentru OB si care e practic gratis. Atata ca iti trebuiesc 2 pe canal ca sa ai bas in regim de OB. Am incercat cu unul pe canal si nu era suficient bas. Sus aveam coaxialele de la beima...inca nu-mi luasem fostexurile 206E. Ce-i drept am camera patrata. Odata inoculat cu microbul OB nu mai sacapi toata viata. A trebuit sa ma "resemnez" cu cutiile "labirint" la fostexuri. Daca stau si ma gandesc bine "labirinturile" sunt de fapt niste VTP-uri cu mai multe intoarceri (6 la numar), iar sunetul VTP e cal mai apropiat de OB din ce am probat, construit...etc.
 14. Un bun prieten si-a luat adevaraciunile ob de la Jamo. Cand l-am intrebat cum suna i sa luminat fata. Si nu are jucarii in casa. Stiu ca activeaza pe "forumul de trista amintire"... sub numele de "hondaru" sau cam asa ceva.
 15. Scuze, nu am sarit cu nicio concluzie. Ceea ce am vrut eu sa spun e ca fiecare camera are problemele ei, si daca te nimeresti, pentru o frecventa, pe modul respectiv, e normal sa ti se para "cutremur" pe frecventa aceea. Fiecare in camera lui, are frecvente pe care le aude mai tare sau mai incet, chiar daca schimba boxe, amplificatoare, patternul ramane acelasi. Toti ne imaginam ca suntem intr-o mare liniaritate, in camerele noastre, dar de fapt chiar in studiourile tratate masiv sunt variatii de 10-15dB intre frecvente, de aceea fiecare incapere are amprenta ei. Pace.
 16. Stai cuminte ca mai sunt persoane care au cutremur la acea piesa . Oricum boxele tale au o constructie mai interesanta pe bas .
 17. Dacă aș avea bas umflat, s-ar auzi pe toate înregistrările. Ori eu am vorbit aici doar de un album (Zooropa) și de câteva piese de pe un altul (Achtung), despre care am spus (admirativ) că au un bas foarte profund. Am dat chiar link în care se vede că Zooropa chiar are un dynamic range foarte bun. Nu știu de ce săriți așa repede la concluzii aiurea. Dacă voi nu aveți bas profund pe acele piese, poate aveți voi o problemă în sistem.
 18. Cand ai un mod de bas, o "cocoasa", poti sa faci orice, daca pozitia de ascultare si cea a boxelor nu se schimba, modul/cocoasa ramane la fel. De aceea cei care incearca in zadar cu EQuri sa creasca sau sa scada anumite frecvente din butoane, nu le iese. Cine vrea sa faca un mic experiment, sa ia playeze pink noise de frecventa joasa, gen 25 sau 35 de Hz (dar constant) si apoi sa se plimbe prin camera. Asa se pot sesiza foarte clar unde sunt moduri si nuluri. Nuluri si moduri pe care fiecare camera le are, doar ca dispunerea difera in functie de dimensiunile ei. Recomand, e un experiment chiar distractiv, pentru cine incearca prima oara.
 19. De Zooropa nu stiu ce sa spun. Pe unele piese exista o gaura in zona de medii. Exista niste bas profund pastrat pe inregistrare, dar asta parca accentueaza gaura pe medii. Achtung Baby este bine inregistrat. The Joshut Tree chiar mai bine.
 20. zal

  Îmbunătățire alimentare

  E clar un cd cu afişor fluorescent. Se găsesc din recuperări trafo de la diverse combine realizate pînă prin 2000. Au toate tensiunile alternative necesare şi la curenţi suficienţi, trebuie făcute sursele de tensiune continuă. Însă sigur nu vor avea loc acolo. Singura soluţie e un trafo montat extern cu un conector, iar la interior montajul. Aşa se evită brumul de 50Hz indus. Mai complicat e cu anumite funcţii şi comunicaţii între procesorul de comenzi şi sursă.
 21. Ieri
 22. Andi

  Îmbunătățire alimentare

  Ok, poate sunt eu mai chior. Nu văd nimic legat de tensiuni. Ideea e: dacă îl ia cineva la modificat, cred că poate să își dea seama ce tensiune trebuie să aibă transformatorul, nu?
 23. Tu ai citit ce scrie pe cabluri ? .... 😅😅😅 Daca rotesti la 90 grd poza pe care ai pus-o poti citi usor pe cablaj ce tensiuni scoate modulul de alimentare.
 24. Posibil, nu zic nu. Deși am testat și cu Achtung Baby și pe unele piese, cred că vreo trei, e aceeași senzație de seismicitate. Cred că are legătură cu masterizarea. Chiar am scos Kube-ul din sistem, adică am eliminat orice corecție corespunzătoare camerei și acele joase seismice au persistat. Pe Zooropa pe întreg albumul, pe Achtung Baby la câteva piese. Sunt atât de impresionat de masterizarea lui Zooropa, încât de acum îl voi folosi ca album de test. Apropos, din ce văd, cam toate versiunile Zooropa sunt cât de poate de rezonabile http://dr.loudness-war.info/album/list?artist=U2&album=zooropa
 25. Andi

  Îmbunătățire alimentare

  M-am chiorât cu lupa la cabluri (scrisul e extrem de mic), dar în afară de niște notații privind temperatura și niște coduri care nu cred că au vreo relevanță, nu am reușit să disting nimic. Am făcut o poză conectorului din care ies cele două cabluri, nu știu dacă are vreo relevanță. Vreau neapărat să fac o alimentare de calitate acestui player, am trei bucăți, dacă merge ceva greșit cu prima încercare mai am de rezervă.
 26. Credeam ca vrei sa faci alimentare separata digital-analog iar pt asta trebuiau cel putin 2 transformatoare. Deja se punea problema de spatiu. Vezi daca scrie ceva la cablurile negre care pleaca de la placa sursei spre celelalte placi. Vezi ca unele fire duc tensiuni de alimentare iar altele aduc semnal On-StdBy.
 1. Încarcă mai multă activitate
×
×
 • Creează nouă...