Sari la conținut
HiFi Tech

dinica

Administratori
 • Număr conținut

  2.519
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  114

Orice postat de dinica

 1. Nu crezi pentru ca adevarul curge doar din directia ta? Ofera-ne un punct de vedere in cateva fraze. De ce crezi ca este imposibil.
 2. Pe un sistem entry level fisierele hires audio nu se simt oricat de bine setat si calibrat ar fi sistemul. Pentru performanta ai nevoie de mai mult decat niste fisiere hires audio. Am facut suficiente teste pana sa ajung la aceasta concluzie.
 3. Eu am 1000 de cd-uri si voi continua sa cumpar. Dar nu despre asta este vorba in test. 😉
 4. Ciprian, mergi la Jack sa asculti Linn-ul sau il imprumuti si il asculti acasa cat vrei. 😉
 5. Am discutat cu Jack despre varianta Linn cu amplificatoarele tale mono. Chiar ar fi trebuit sa trec pe la showroom pentru schimbarea iesirii din fixa in variabila. Nu am avut timp fizic si am considerat ca ne putem descurca fara Linn. So, shoot me! I'm a sinner. 😈
 6. Cunosc acest album in cele mai mici amanunte si l-am folosit in zeci de teste. Acasa am varianta CD, hires 24/192, DSD. Senzatia mea aia a fost. Sunetul varza, fara detalii, un mp3. In aceeasi situatie a fost si Florentin, a dat nota 3 unui hires, apoi dupa test, in timpul discutiilor, a schimbat aceasta nota in 1. Sigur, el avut motive considerate obiective, nu ma indoiesc de asta, dar este in aceeasi situatie ca mine. A considerat ca varianta hires atat a meritat. Eu nu am facut nicio schimbare dupa incheierea testului. Daca am adauga cele 2 puncte formatului hires, pierdute dupa test, diferenta o sa creasca inca odata in favoarea 'matematicii'. In articolul din revista am scris urmatoarele, citez: Cu Linn am fi ajuns sa ne complicam aiurea. Ar fi trebuit sa legam amplificatoarele tale de putere direct in Linn pe iesirea variabila. Ar fi fost inca o necunoscuta adaugata fara rost. Asa am putut folosi o singura sursa de conversie digital - analog si am eliminat posibilele obiectii legate de diferenta de performanta bruta sau de matching.
 7. Diferentele intre pozitii exista, dar dupa cum s-a vazut si in testul anterior, o ureche antrenata poate sa ofere un raspuns valid. In testul nostru de duminica participantii nu au dorit sa schimbe pozitia. Eu nu am insistat, pentru ca nu am dorit sa aduc inca un factor de stres in ecuatie. Sweet spot-up ar fi marit si mai mult avansul fisierelor hires (dsd sau pcm) fata de cd. Eu si Bogdan am stat in primul rand si am notat cd-ul cu notele cele mai mici. Ca sa fim precisi, cd-ul a fost salvat de randul 2 si 3, dar si asa a terminat pe ultimul loc.
 8. Pana la articolul de maine, atasez fotografia sistemului in partea lui digitala asa cum a fost aranjat.
 9. Muncim, nu gandim! Fiti pe faza, o sa socam lumea audiofila cu testul nostru blind. Testul este finalizat. Acum incercam in conditii diferite, sursa nu mai este acoperita, influenta unui ceas digital de referinta, Mutec MC3 + USB.
 10. Fine tuning inainte de a incepe testul red book vs hires.
 11. Am sters chestiile private. 😉
 12. A venit vremea pentru una din trupele mele favorite din prezent, IQ. Neoprog britanic de cea mai buna calitate. Incepeti calatoria catre muzica lor cu albumul The Road of Bones. https://www.iq-hq.co.uk/
 13. Incepe cu Introducing Gazpacho. Un fel de colectie de melodii ale lor. Dupa aia o sa sfarsesti iubind aceasta trupa. Mai incearca si IQ - The Road of Bones. Vezi ca am deschis un subiect la Muzica dedicat stilului neoprog.
 14. Acesta este marketingul MQA. Este demonstrat ca MQA este lossy. Un fisier MQA 24 biti are in realitate 16 biti si mai mult 'zgomot' dincolo de 22 khz. Oricum nu acesta este subiectul topicului. Scuze! Important este sa ne placa muzica. 🙂
 15. Am vazut ca folosesti MQA. Chiar iti suna mai bine in urechi?
 16. Eu am ascultat multa muzica zilele acestea. Neoprog in special: IQ, Gazpacho, Mystery, RPWL, Chroma Key. Siiii, bataie de tobe, Orchestral Manoeuvres In The Dark, album ascultat alaturi de fiica mea in masina in mod repetat. Suntem fani declarati ai albumului Sugar Tax. 🙂
 17. dinica

  Sistemul meu

  Frumos. Bravo!
 18. Va propun tuturor, in special celor care se ocupam serios de acest hobby, unii dintre noi de mai bine de 10 ani, sa ne canalizam energia spre ajutorarea celor aflati la inceput de drum.
 19. Sunt tehnologii diferite. Am vazut HLG HDR la Digi 4k si era cum ar spune englezul 'breathtaking '. Cred ca cei de la Eurosport mai au de facut unele reglaje. La mine, pe Oled LG C8, pe Eurosport, HLG HDR se vedea clar mai natural. Din pacate lipseau detaliile de amanunt.
 20. JD, Linn Selekt DSM este un streamer cu DAC (Katalyst DAC). Avem transport, DAC incorporat, soft audio, etc. In cazul acesta nu conteaza izolarea galvanica si nici reclockerul. Totul este construit intr-o cutie. La fel ca in cazul DP 750. Dincolo de visele noastre, eu spun ca este o incercare buna. Practic, am incropit un test blind in cateva zile. Nu am ascultat Linn-ul asa ca nu stiu ce poate. Jack mi-a spus ca presteaza excelent si sunt tentat sa il cred. Testul este o provocare. Stim bine ca genul acesta de teste nu prea sunt populare printre audiofili. Eu sunt curios daca matematica va reusi sa bata implementarea. PS: Dupa acest test universul audiofil nu se va termina. Este un experiment, un moment de socializare relaxata. Nu ne propunem sa formulam o serie de legi fundamentale cu aceasta ocazie. 😉
 21. Sigur este o problema de decodare interna. La mine imaginea era evident mai luminoasa, contrastul mai bun. Singura nemultumire ar fi legata de calitatea detaliilor, fetele schiorilor, etc.
 22. La tine am ascultat niste cd-uri ripuite de mine chiar in dimineata testului. Eu eram convins ca si in aceasta varianta pc-ul o sa castige in fata cititorului cu laser. S-a dovedit ca nu. Unul din motive ar putea fi calitatea ripurilor.
 23. Eu imi amintesc ca am folosit acelasi DAC pentru cd-uri si fisiere hi-res. Singura diferenta a fost ca cd-urile au fost invartite de un transport dedicat (poate chiar un MSB) si fisierele hi-res au fost ascultate folosind ca transport un PC / server dedicat. Am pornit numaratoarea finala pana la testul de duminica.
 24. Se pare ca Eurosport transmit acum si in varianta 4K. Imaginile 1, 3 si 5 sunt 4K (HLG HDR). Imaginile 2 si 4 sunt HD.
×
×
 • Creează nouă...