Sari la conținut
HiFi Tech

Mariutim

Postări Recomandate

La 01.06.2019 la 20:06, Bobo a spus:

Audirvana am testat si nu mi-a placut, plus ca avea multe bug-uri cand l-am testat eu.

Eu practic vreau ceva Headless gen Daphile/Roon OS/ AudioLinux si sa las Windows-ul pt altceva.

Eventual o sa testez si Roon OS, dar momentan am ramas fara amplificator si astept sa gasesc altul.

Nici mie nu mi-a placut! Sunetul este mai strident, mai uscat, mai putin natural, fluid decat pe Daphile/Squeezelite-LMS. Pierde serios la microdinamica si bogatie timbrala. Spor la gasit amp!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 02.06.2019 la 20:57, Bobo a spus:

OS-ul influenteaza sunetul, Windows are 1 miliard de procese care ruleaza in fundal, de aceea am vrut sa ma descotorosesc de el si sa folosesc ceva dedicat.

Salut, ai incercat Audiophile Optimizer? Se poate instala fie pe Win 10 say pe Win Server si configureaza OS-ul sa elimine toate procesele ce nu au legatura cu playback-ul audio. De asemenea, se poate utiliza si in Core mode pe Win Server. Rezultatul este o calitate a sunetului superioara. 

https://www.highend-audiopc.com/audiophile-optimizer

Link spre comentariu

Eu am folosit 2016 dar toate suna mai bine ca varianta normala de desktop, insa daca folosesti pc-ul pt gaming atunci nu recomand Server.

Daca ai probleme cu driverul de retea pt windows server, urmeaza acest tutorial. Pe mine m-a ajutat cu I219V:

Link spre comentariu

In Romania, nu stiu, dar nu cred. Si eu, din citite (ca nu pot spune, la propriu, "din auzite") am fost extrem de curios vizavi de streamerul, sursa si de usb-regeneratorul SOtM. Asa ca am fost convins ca trebuie sa ascult si eventual sa cumpar. Cel mai "aproape" am gasit la https://www.eliteaudiouk.com . Am cumparat de la ei cu conditia sa pot returna, in caz ca nu era ceea ce ma asteptam.

Si din pacate nu a fost pentru mine ceva net peste ce aveam atunci in sistem, adica un Auralic Aries Femto. Asa ca am decis sa trimit inapoi, iar englezii s-au tinut de cuvant, asa ca am returnat fara mari explicatii. Asa ca a fost un "test" care m-a costat cateva zeci de Euro, adica transportul dus intors. Vad in semnatura ta ca ai USB-regenaratorul, inteleg ca esti multumit de el?

Link spre comentariu

Acum 9 minute, ctzzzz a spus:

In Romania, nu stiu, dar nu cred. Si eu, din citite (ca nu pot spune, la propriu, "din auzite") am fost extrem de curios vizavi de streamerul, sursa si de usb-regeneratorul SOtM. Asa ca am fost convins ca trebuie sa ascult si eventual sa cumpar. Cel mai "aproape" am gasit la https://www.eliteaudiouk.com . Am cumparat de la ei cu conditia sa pot returna, in caz ca nu era ceea ce ma asteptam.

Si din pacate nu a fost pentru mine ceva net peste ce aveam atunci in sistem, adica un Auralic Aries Femto. Asa ca am decis sa trimit inapoi, iar englezii s-au tinut de cuvant, asa ca am returnat fara mari explicatii. Asa ca a fost un "test" care m-a costat cateva zeci de Euro, adica transportul dus intors. Vad in semnatura ta ca ai USB-regenaratorul, inteleg ca esti multumit de el?

Cred ca ar fi trebuit sa incerci SOtM sMS-200ultra (singurul competitor pentru UltraRendu) insa problema cea mai mare este ca jucariile noi nu canta. Desi mi-am luat SOtM-ul SH (el fusese cumparat de primul proprietar cu 2 luni inainte de vanzare si ne-integrat/ne-folosit in sistem) s-a dovedit a fi nou-nout si, mai devreme de 50h, nu a cantat. Practic era cu +/- fata de UpTone ISORegen & LPS1.2 ceea ce era in contradictie cu informatiile culese. De-abia dupa 70h pot spune ca l-a depasit in mod evident iar lucrurile au continuat sa se schimbe in bine si dupa 100h.

P.S. Da, chiar sunt foarte multumit de el... 

P.P.S. Eu de la englezii de la Elite mi-am luat UpTone ISORegen-ul - pot spune ca am avut o colaborare buna cu ei.

Editat de johndoe21ro
Link spre comentariu

Acum 45 minute, johndoe21ro a spus:

Cred ca ar fi trebuit sa incerci SOtM sMS-200ultra (singurul competitor pentru UltraRendu) insa problema cea mai mare este ca jucariile noi nu canta.

Exact asta am incercat, sMS-200ultra, sursa ultra si USB ultra si, sincer, le-am lasat sa cante 5-6 zile in loop, (24/24, deci lejer peste 100 de ore) pana sa le ascult mai cu atentie. Se pare ca ori nu a fost de ajuns, ori era altceva in sistem care nu se potrivea, poate, la vremea aceea.

Intre timp am mai trecut si prin alte streamere, unele chiar cu pretentii, dar cand am inceput sa ascult de pe CD, mi-am dat seama ca de fapt un sistem de streaming, la ora asta, e inca departe de calitatea pe care o ofera cu mult mai multa usurinta un transport CD+DAC sau un player bun integrat. Asta e ce am inteles eu in scurta, dar atenta mea incursiune, in lumea streamingului. Asa ca acum auditiile serioase prefer sa le fac de pe CD, iar pentru streaming (care, normal, in 2019 e musai de avut) ma multumesc cu un Node 2i. Care pentru banii lui, suna foarte bine, dar fara sa ai mari pretentii.

Editat de ctzzzz
Link spre comentariu

Cand spui de streaming , te referi la muzica luata dintr-un serviciu de streaming sau la muzica streamuita prin propria retea de pe un NAS, ca de ex. si mie imi parea ca albumele stocate la mine suna mai bine decat Tidal ,recunosc insa ca nu am luat album - album sa compar ci asa ca i impresie generala, ceea ce poate fi neconcludent.

Cand comparati CD cu streamer folositi acelasi DAC? In general dacurile mai noi sunt mai performante pe intrarea USB apoi BNC cel putin ca rata de esantionare , ca sunet nu am comparat diferitele intrari.

Recent am luat si eu Chord Qutest in loc de fostul streamer si e clar peste Cdp-ul meu de circa 10-15 ani care “anno” avea pret de lista in jur de 5000 de dolari.

legat de surse ultra , de ce nu folositi o baterie externa daca vreti cel mai curat curent...

Editat de audio
Link spre comentariu

Rob Watts zice ca implementarea lui nu e influentata de nici o sursa ,asa e facuta, dar se poate incerca cu baterie care e cea mai pura sursa de curent, si daca nu sesizezi diferenta nu prea ai ce sa mai explorezi in acest sens.Eu incerc sa nu ezoterizez lucrurile, vad ca unii dintre voi ati fi in stare sa puneti 20 de chestii inre sursa si DAC , eu incerc ca o tin cat mai simplu, atata timp cat reusesc sa fiu multumit de sunet timp indelungat fara artificii, inseamna ca sunt eu ok , ca nu am nevoie tot timplu de urmatoarea jucarie, eu simt insa asta cu muzica ,acolo da , caut pana la infinit ce imi place, ceva nou, asta ma tine in pasiunea asta si nu ma satur niciodata de ea, e o pasiune de invidiat pt cei care nu o au, si nu o inteleg. 🙂

Link spre comentariu

Acum 3 ore, audio a spus:

Cand spui de streaming , te referi la muzica luata dintr-un serviciu de streaming sau la muzica streamuita prin propria retea de pe un NAS

Cand comparati CD cu streamer folositi acelasi DAC?

Scuze, o exprimare putin ambigua la mine. Prin "streaming" am vrut sa ma refer si la Tidal dar si la muzica stocata pe NAS. Tidal e clar mai slab decat fisierul ripuit de pe CD si stocat pe NAS, iar acesta la randul lui suna mai prost decat daca ar fi playat direct de pe CDul original.

Cand am comparat asta, am folosit acelasi DAC, normal, ca sa fie cat de cat conditii egale. La mine diferentele intre cablul USB si coaxial (de 75 Ohm, in cazul meu) au fost minore, dar diferente au fost foarte mari intre metodele de redare.

E parerea mea si probabil ca celor mai multi nu le spun lucruri pe care ei nu le-au constatat deja. Un prieten chiar a zis, apropo de cei care asculta streaming si care nu vor sa asculte de pe CD, ca  "traiesc in minciuna" :))) Am ras, dar cam asta cred si eu 😛

Acum, titlul topicului e de "Computer audiofil", nu vreau sa supar pe nimeni, nu am scris aici ca sa fac flame-uri, dar nici nu cred ca putem ignora ceea ce se aude "cu ochiul liber" 😉

Link spre comentariu

Acum 1 oră, johndoe21ro a spus:

@ctzzzz Se pare ca nu multa lume e de acord cu tine... Cine stie, poate fi o chestiune de configurare, de setari, samd. In banii astia nu prea exista solutii superioare...

Asta e, normal, parerea mea, bazat pe ce am ascultat eu. Un an de zile am investigat atent tot felul de solutii de streaming, probabil vreo 10 in total, mai in amanunt sau mai in graba. Nu pot spune ca nu am incercat. Si nici ca nu o sa mai incerc, in viitor, doar ca deocamdata iau o pauza de la asta 😉 Si oricum pastrez Node2i, dar ca sursa secundara.

Editat de ctzzzz
Link spre comentariu

Acum 26 minute, bogdanozaurus a spus:

Poti te rog sa explici? De ce ar fi mai buna o sursa liniara decit o baterie?

Sigur trebuie sa exista ceva mult mai complicat decat o baterie ...

Bine pentru multi nu e practicabil drumul cu bateria ,e am noroc ca se alimenteaza la 5v pe usb, deci trebuie doar o baterie de 30000mAh (200lei),el consumand doar 2.5w, nu mai stiu cu sau fara semnal...

Link spre comentariu

Acum 19 minute, shutti a spus:

Daca stergi "clar" e ok altfel te inseli. As zice mai degraba ca depinde, sunt melodii si melodii, nu vorbesc de mqa.   

La mine in sistem, e clar 😉 Nu am pretins ca la altii nu se poate sa fie altfel. Conteaza si felul in care e ripuit fisierul, si da, variaza diferenta de la melodie la melodie.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare care ar trebui sa-si aiba locul aici:

Aduce cineva in Romania produse SOtM? Am vazut pe facebook, pe pagina Audiostereo, cateva sisteme cu echipamente SOtM. As fi vrut sa testez clock-ul lor, SOtM sCLK-OCX10. Ma poate ajuta cineva in acest sens? ☺️

P.S. Stiu ca Jack aducea intr-o vreme produsele lor. Totusi, stie cineva ceva? Ma puteti contacta si pe privat. Multumesc anticipat.

P.P.S. Curiozitatea mea ramane valabila si cu clock-uri Cybershaft sau Mutec... daca stiti pe careva... ☺️

Link spre comentariu