Sari la conținut
HiFi Tech

bogdanozaurus

Postări Recomandate

Acum 17 ore, romanbun a spus:

CLAR mai bine!

Inca ceva.

V 15 III-iul, din ce ascult eu, are basul o mica idee mai firav ( lucru compensat cu succes de V15 IV )dar e foarte muzicala ( rafinata ). Sunet regasit in doza Excel ( aia mai veche ) cu basul la locul lui, care are doua ace din care unul conic, care ac suna intr-un mare fel.

Ei bine...acul Jico compenseaza basul ( pastrand VTA-ul corect ) la V15 III ?

Trebuie sa mentionez ca ascult pe mai multe trancote ( nu e chiar usor sa tot schimbi la doze si sa le tot reglezi ) deci observatiile mele pot fi nu foarte corecte...totusi caracterul sunetului ramane.

Editat de oake
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

nu stiu daca o doza MC de exemplu AT F7 care are  un pret aproape identic cu doza MM  VM540ML ar fi fost mai ok . Din specificatii nu ar rezulta acest lucru doza MC sta ma iprost cu 0.5 db la liniaritate si cu 1db la separarea canalelor iar profilul acului este inferior , dar raspuns in frecventa mult mai bun (ce-i drept zone neaudibile dar cred ca discutam de extinderea zonei de liniaritate ceea ce e important) e mai usoara cu 1,5g are cineva experienta cu dozele MC in general ar fi interesant de stiut daca un entrilevel MC se compara cu o doza din zona medie de pret si caracteristici MM . Din pacate in orasul unde 'salasuiesc' nu prea am posibilitatea sa fac astfel de experimente neexistand un magazan HiFi specializat. sa mai dau inca 1200 lei casa imi satisfac o curiozitate imi pare cam mult :)))

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
La 06.09.2017 la 16:58, dinica a spus:

Ieri am fost la magazinul din viniluri si trancote din Plevnei. Preturile nu mai sunt ca pe vremuri. Au crescut. Vinilurile bunicele trec cu usurinta de 50 lei. Am stat si am rascolit destul de atent la jaz, pop-rock si rock. Ce sa va spun, oferta nu este cine stie

Am trecut si eu prin zona si vad ca au disparut de acolo. Au ramas in urma doar rafturile goale.  La inceput erau interesanti, am luat ceva viniluri la preturi bune dar pe urma preturile nu au mai fost atit de tentante.

Link spre comentariu

• 1 month later...

La 10.02.2019 la 11:41, bogdanozaurus a spus:

Am trecut si eu prin zona si vad ca au disparut de acolo. Au ramas in urma doar rafturile goale.  La inceput erau interesanti, am luat ceva viniluri la preturi bune dar pe urma preturile nu au mai fost atit de tentante.

Au intrat in faliment, mai stie careva magazine de profil vintage prin București!? 

Link spre comentariu

Probabil ca au dat faliment pentru ca daca se mutau ar fi pus un anunt pe geam asa cum se obisnuieste. Nu stiu sa fie alt magazin de profil dar sint destui vinzatori mai mult sau mai putin onesti. Din pacate Okazii nu mai e ce a fost din cauza ca vor bani, CG e raposat de mult iar pe OLX si altele nu exista nici un sistem de feedback. Multi s-au plins de tepe dar sint destui care au facut afaceri bune.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Ii stiu, am cumparat in trecut si vinil si CD dar de la un moment dat stocurile au crescut, discurile erau puse de-a valma, in general in cutii pe jos asa ca sa scotocesti printre ele era un chin. Foarte multe discuri din Germania di anii 70 -80 cu nume care nu spun nimic si foarte multe in stare deplorabila. Totusi am gasit ceva discuri rusesti in stare buna pe la 15 lei.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Nu pot sa ma abtin si sa nu va povestesc intamplarea de azi dimineata fiind in masina catre birou, zi frumoasa de vara cu muzica interesanta pe radio cultural. Se pare ca baietilor de la platane le-a venit ideea de a pune muzica de pe ... vinil ... am ascultat formatia Editors, atat in forma digital cat si analogic, pot doar sa va spun ca diferentele erau de la cer la pamant. Daca pe digital ascult pe la un volum de 15, cand s-a trecut pe vinil am ridicat la 25 si am inceput si eu sa cant 😂. Scena era fantastica, vocea, acordurile, ffff tare.

Acum, nu vreau sa ma imbat cu apa rece, este oare posibil ca vinilul sa scaleze atat de mult pe sisteme mediocre cum este cel din masina mea? Am mai ascultat vinil, nu tot timpul era peste cd. Cred ca e bine din cand in cand sa mai testam un vinil prin sistem, mai ales daca mai schimbi una alta. Nu se stie de unde sare iepurele 😉

Link spre comentariu

Apropos de asta, găsesc absolut fascinante colecțiile vintage ale revistelor Audio, Stereo Review, High Fidelity etc. Sunt atâtea informații interesante, interviuri cu ingineri din acele vremuri.

Analogul avea un output între 0,4 și 1 V.

Când au creat CD-ul, au hotărât să facă output-ul de 2V, ca să sune mai tare și să se distingă în comparațiile cu analogul. Concomitent, au fost scoase o grămadă de reclame agresive la noua revelație digitală, aproape toate folosind termeni precum „explozie”, „energie” etc.

Practic, utilizatorii erau fascinați de faptul că la același nivel de volum al amplificatorului, sunetul era „exploziv”, cu hiss inexistent. Nu a mai stat nimeni să analizeze adâncimea soundstage-ului, tonalități, realism, nuanțe, muzicalitate etc.

Editat de Andi
Link spre comentariu

@trancotistu...lamureste-ma un pic te rog ca m-ai cam bulversat! Adica studiourile noastre radio transmit intr-un anumit fel, impus de legislatie, cand s-ar putea mult mai bine ?! Asta-i discriminare curata !

Laurentiu, Andi si pentru cei care detin in sistemele lor un pickup, incercati sa ascultati 2-3 viniluri (din cele mai bune pe care le aveti ) si dupa cateva ore de auditie vinil treceti imediat pe DAC. Sunt tare curios cum vi se va parea.

Eu n-am cine stie ce sisteme insa dupa o experienta ca asta am cam tras DAC-ul (pentru o perioada, cel putin) pe dreapta.

Editat de danM
Link spre comentariu

Acum 3 ore, Andi a spus:

Practic, utilizatorii erau fascinați de faptul că la același nivel de volum al amplificatorului, sunetul era „exploziv”, cu hiss inexistent. Nu a mai stat nimeni să analizeze adâncimea soundstage-ului, tonalități, realism, nuanțe, muzicalitate etc.

Asa este, erau alte vremuri, nimeni nu analiza asa ceva. Banda de frecvente redata, distorsiunile si raportul s/n, doar astea contau

Link spre comentariu