kerio Postat Decembrie 15, 2014 Share Postat Decembrie 15, 2014 ...Am incercat si Windows Server 2013 .... scriptul / setup-ul lui audiophile optimizer? ce player folosesti? restul sistemului? Da,cele doua script uri. Folosesc Jriver Media Center 19 (WASAPI) Audiophilleo 2 + Pure Power + REGA DAC. Laptopul este un Dell N5110. Se poate mult mai bine,probabil cu un NUC si un DAC mai performant dar si asa diferentele sunt usor sesizabile. Sunt convins ca multi sunt sceptici in privinta sistemului de operare si al tweaking ului acestuia dar merita incercat,nu se pierde nimic,eventual un pic de timp. Windows Server este OK by default dar la cat costa o licenta .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hersorin Postat Decembrie 15, 2014 Share Postat Decembrie 15, 2014 Si inca un Rega dac + Win . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cmiu007 Postat Decembrie 24, 2014 Share Postat Decembrie 24, 2014 Si sa nu uitati asta:http://www.sotm.sonore.us/SOtM3.html#6 o alternativa http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0115/JCAT_USB_Card_Battery_Power_Supply_USB_Cable.htm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Decembrie 25, 2014 Share Postat Decembrie 25, 2014 SOtM, banc de incercare pt casti, ocupatie de Craciun..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat Decembrie 26, 2014 Share Postat Decembrie 26, 2014 Strasnica "corvoada" de Craciun! Creek OBH 21 SE), va face minuni cu un Sennil HD 6xx. Ce sunt acele 2 "caramizi" agatate? Un varf de piramida cascofil ? Nota redactiei: Dupa 2 praznice imparatesti (stiti cum e ! ). chiar e indicat de medici sa-ti asculti muzica la casti High End, intins pe larg, in asternut.. SOtM Mini Server sMS-100 si cu SOtM sHP-100 DAC/Headphone Amp. Sub ele este SOtM sPS-1000SE, o sursa liniara de alimentare. (Banuiesc ca este varianta SE si nu CAPS). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Decembrie 26, 2014 Share Postat Decembrie 26, 2014 Strasnica "corvoada" de Craciun! Creek OBH 21 SE)' date=' va face minuni cu un Sennil HD 6xx. Ce sunt acele 2 "caramizi" agatate? Un varf de piramida cascofil ? Nota redactiei: Dupa 2 praznice imparatesti (stiti cum e ! ). chiar e indicat de medici sa-ti asculti muzica la casti High End, intins pe larg, in asternut.. [/quote'] SOtM Mini Server sMS-100 si cu SOtM sHP-100 DAC/Headphone Amp. Sub ele este SOtM sPS-1000SE, o sursa liniara de alimentare. (Banuiesc ca este varianta SE si nu CAPS). Thx John Doe pentru raspuns, da, asa este. Sursa liniara e sPS-1000 ( fara alt indicativ), alimenteaza device-uri de la 5 la 21V, sHP-100 , DAC cu USB asincron input, 24/192, inclusiv DSD, amp. de casti, pre-de linie....toate input-urile digitale necesare si unul analogic. O hestie f. utila: poate fi utilizat in 2 moduri, cu sursa de alimentare externa, maximizarea performantei sau fara, alimentat doar de USB, crestem portabilitatea. Chiar si in ultima varianta performanta e excelenta, cel putin in casti, pe boxe nu am apucat sa il testez. sMS-100 - mini server, streamer, output USB, comparat cu cele mai bune calculatoare folosite de mine pina acum a iesit cel putin competitiv; poate fi manipulat cu un device gen smart-phone sau chiar direct din PC cu foobar Cit de curind, la inceputul anului viitor vor fi disponibile mai toate componentele de la SOtM. Cine vrea sa testeze, e binevenit, vom incerca sa facem si un sistem de a testa in propra configuratie, mai ales placile PCI dar si altele. Linga ele , in stinga e un Creek OBH-21MkII ( nu SE) , cel mai bun amp. de casti scos de Creek vreodata, mie personal imi place f. mult , "duce" si AKG-uri ( oricare, se stie ca sunt greu de pilotat ). In stinga Creek-ului , cea mai mica cutiuta , un ARCAM r-Link, jucaria mea de suflet, merg undeva, doar un cablu USB imi trebuie si am semnal de linie sau amp de casti , DAC-ul lui mergind fie in regim USB 1 sau 2 ( pentru acesta din urma trebuie drivere ( firste) si merge 24/192 in USB 2 ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat Ianuarie 4, 2015 Share Postat Ianuarie 4, 2015 Un produs interesant si ieftin si un thread foarte folositor, zic eu (inclusiv pentru ce se vorbeste pe langa Wyrd si nu despre): http://schiit.com/products/wyrd http://www.computeraudiophile.com/f8-general-forum/schiit-wyrd-universal-serial-bus-industry-standard-cables-connectors-and-communications-protocols-between-computers-and-electronic-devices-decrappifier-22085/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Ianuarie 8, 2015 Share Postat Ianuarie 8, 2015 Ok, pana la urma am hotarat sa migrez si eu la modul serios catre PC ca sursa de sunet. Voi pastra playerul Destiny pt momentele de nostalgie. Deja am adunat muzica serioasa in hi res. Ca sursa voi folosi J River pe un laptop Vaio SB Series (i5, SSD, daca are vreo importanta). Deoarece am devenit mare amator de ascultat in casti, am nevoie de niste recomandari de dac usb care, obligatoriu, sa aiba si un amp de casti foarte bun. In acest moment pt casti folosesc un minuscul DacMagic XS, care e foarte bun pt casti, nimic de zis, dar vreau un dac care sa fie cel putin la fel de bun ca playerul Destiny atunci cand il leg la amp. Deci, daca m-ati ajuta cu niste recomandari, as fi recunoscator. Suma maxima 1500 eur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Ianuarie 8, 2015 Share Postat Ianuarie 8, 2015 Andi, cu stirea mea ai amplificator CreeK Destiny. Amplificatorul de casti inclus in acesta este unul de exceptie, ar trebui sa dai destul de multi bani pe unul dedicat care sa sune macar pe-aproape. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Ianuarie 8, 2015 Share Postat Ianuarie 8, 2015 Nu pot decit sa-ti recomand ce am si eu, adica NAIM DAC V1. Pe linga DAC ai un amplificatory de casti excellent (clasa A), preamplificator iar telecomanda are functiile de baza pentru play care sint suportate de foobar si din ce stiu eu si de JRiver. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mariutim Postat Ianuarie 8, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 8, 2015 Cea mai buna experienta de pana acum,usor,extrem de usor de sesizat chiar pentru o ureche neexperimentata,o am cu Windows 8.1 si http://http://www.computeraudiodesign.com/.Dezactivat totodata din BIOS tot ce tine de overclocking activ sau power saving. Am incercat si Windows Server 2013 dar m am intors tot la Windows 8. Si eu am avut experienta de a sesiza diferente foarte mari intre Jriver redat pe Win 7 si apoi redat de pe WIn 8.Cu laptopuri identice ca configuratie(I5,SSD) cel care reda pe WIN 8 suna zece clase audio mai bine.Acum folosesc exclusiv HP pavilion cu I5 di WIN 8,pe baterie marea majoritate a auditiilor,tine cam 8 ore fara probleme.folosesc Jriver 19 cu kernel streaming activat si redau intr-un Matrix Mini-I pro.Hidra e pe drum, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Ianuarie 8, 2015 Share Postat Ianuarie 8, 2015 Andi, cu stirea mea ai amplificator CreeK Destiny. Amplificatorul de casti inclus in acesta este unul de exceptie, ar trebui sa dai destul de multi bani pe unul dedicat care sa sune macar pe-aproape. Aşa e, ai dreptate. O să râzi, dar nu am folosit până acum ieşirea de căşti a Creek-ului, era mai simplu cu dacul mic lângă laptop, mai ales că la căşti am fir scurt. Oricum, mă gândesc foarte serios la dac-ul Naim recomandat de Bogdan. Totuşi, cum e mai bine: varianta 1: să am dacul lângă amplif, în rack şi un cablu USB lung până acolo, cu un scurt interconnect între dac şi amplif, dar trebuie să bag şi un prelungitor spre căşti, pentru că lucrez mult stând la birou, iar biroul de lucru se află cam la 3 metri de rack, sau varianta 2: un dac aşezat pe birou lângă laptop, cu un cablu USB scurt între laptop şi dac, fără prelungitor pentru căşti, dar cu un interconnect mai lung între dac şi amplif? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Ianuarie 8, 2015 Share Postat Ianuarie 8, 2015 Exista "voci" care spun ca USB lung nu e OK si un principiu care spune ca semnalul analogic pe distante mari e supus alterarii majore. Amu' io zic ca (,) compromisul ideal ar fi un USB de fo' 3m cu cablu analogic cit de scurt. USB-ul (daca dacu' duce ) poate fi si de 5m, da' n-as folosi cablu' interconect analogic ( SE/non XLR ) se aceasta lungime , nici macar de 3m. Ia in calcul si solutia "remote" cu un laptop sau ceva si atunci ai toate cablurile scurte. Succes! * * disclaimer - sunt dupa fo' juma' de single maltz, asa ca daca exprimarea lasa de dorit, ma scuzati.....oricum, sfaturile sunt pertinente, si daca dublez cantitatea ingerata .... HAI NOROC! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Ianuarie 8, 2015 Share Postat Ianuarie 8, 2015 Andi' date=' cu stirea mea ai amplificator CreeK Destiny. Amplificatorul de casti inclus in acesta este unul de exceptie, ar trebui sa dai destul de multi bani pe unul dedicat care sa sune macar pe-aproape.[/quote'] Aşa e, ai dreptate. O să râzi, dar nu am folosit până acum ieşirea de căşti a Creek-ului, era mai simplu cu dacul mic lângă laptop, mai ales că la căşti am fir scurt. Oricum, mă gândesc foarte serios la dac-ul Naim recomandat de Bogdan. Totuşi, cum e mai bine: varianta 1: să am dacul lângă amplif, în rack şi un cablu USB lung până acolo, cu un scurt interconnect între dac şi amplif, dar trebuie să bag şi un prelungitor spre căşti, pentru că lucrez mult stând la birou, iar biroul de lucru se află cam la 3 metri de rack, sau varianta 2: un dac aşezat pe birou lângă laptop, cu un cablu USB scurt între laptop şi dac, fără prelungitor pentru căşti, dar cu un interconnect mai lung între dac şi amplif? P.S. Daca mergi pe un DAC V1 poti folosi Destiny CD (2 ) ca transport si sinergia e excelenta, upgrade-ul garantat. Dsetiny 2 e un transport ecelent pt NAIM orice DAC . Asa ca, eu sugerez solutia cu punerea DAC-ului linga sistem, asa folosesti si IC digital scurt , unde treaba e critica ( la SPDIF chiar nu "m-as lungi" cu cablu' ). DAC V1 , zic eu, e un DAC superior celui inclus in player iar sinergia NAIM/Creek ( sursa/ amp) e una de exceptie. Pastreaza calitatile ambelor, adica timing a' la NAIm si rafinament + bogatie timbrala (sunet de "lamap") a' la Creek. Nu in ultimul rind cei 120W de Creek Destiny 2 nu sunt de lepadat....Cablu SPDIF recomandat in aceasta combinatie e Chord ProDac. Hai noroc, inca odata, am trecut de juma'! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat Ianuarie 10, 2015 Share Postat Ianuarie 10, 2015 Inca o observatie interesanta, cel putin pentru unii computer-audiofili: http://lhlabs.com/force/geekdiy/2247-apple-iphone-charger-as-usb-power-s P.S. Referitor la discutiile de mai sus, recomand calduros si chiar insistent folosirea cablurilor USB sub 1m. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Ianuarie 10, 2015 Share Postat Ianuarie 10, 2015 Inca o observatie interesanta, cel putin pentru unii computer-audiofili:http://lhlabs.com/force/geekdiy/2247-apple-iphone-charger-as-usb-power-s P.S. Referitor la discutiile de mai sus, recomand calduros si chiar insistent folosirea cablurilor USB sub 1m. Johny, sunt de acord ca USB cable trebuie sa fie cit de scurt, dar daca ai de ales intre USB si IC analogic SE de 3m, care solutie o preferi? Eu , din experienta, prefer 3m de USB cu 0,5m de IC analogic decit invers. Evident, ideala e solutia pe care am propus-o, de exemplu un Mac Mini linga sistem si DAC si manipulat fie remote, fie cu un cablu HDMI mai lung si mouse si tastatura wireless. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Ianuarie 11, 2015 Share Postat Ianuarie 11, 2015 Andi' date=' cu stirea mea ai amplificator CreeK Destiny. Amplificatorul de casti inclus in acesta este unul de exceptie, ar trebui sa dai destul de multi bani pe unul dedicat care sa sune macar pe-aproape.[/quote'] Aşa e, ai dreptate. O să râzi, dar nu am folosit până acum ieşirea de căşti a Creek-ului, era mai simplu cu dacul mic lângă laptop, mai ales că la căşti am fir scurt. Oricum, mă gândesc foarte serios la dac-ul Naim recomandat de Bogdan. Totuşi, cum e mai bine: varianta 1: să am dacul lângă amplif, în rack şi un cablu USB lung până acolo, cu un scurt interconnect între dac şi amplif, dar trebuie să bag şi un prelungitor spre căşti, pentru că lucrez mult stând la birou, iar biroul de lucru se află cam la 3 metri de rack, sau varianta 2: un dac aşezat pe birou lângă laptop, cu un cablu USB scurt între laptop şi dac, fără prelungitor pentru căşti, dar cu un interconnect mai lung între dac şi amplif? Andi, ai MP! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Ianuarie 11, 2015 Share Postat Ianuarie 11, 2015 Andi, ai MP! Citit + răspuns. Ok, în altă ordine de idei, deoarece aşa cum am zis sunt nou în domeniul folosirii pc-ului ca sursă de muzică, mai fac o întrebare de începător către voi: deci aş dori să ştiu clar dacă în cazul usb-ului asincron mai intră în ecuaţie hardware-ul sau nu. De ce întreb: aşa cum am zis, la următorul meu DAC voi folosi Vaio-ul din dotare pe post de sursă. Ăsta are 2 plăci video, cu posibilitate de comutare între ele, una mai slabă, pentru activităţi obişnuite şi una mai bengoasă pentru editare video - jocuri. Practic, sunt două moduri de lucru, Stamina şi Speed. Normal, când comut la cel de-al doilea mod, intră acolo nişte turaţii mai mari în funcţiune. Vreau să ştiu că un astfel de mod va afecta sau nu semnalul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Ianuarie 11, 2015 Share Postat Ianuarie 11, 2015 Ok, în altă ordine de idei, deoarece aşa cum am zis sunt nou în domeniul folosirii pc-ului ca sursă de muzică, mai fac o întrebare de începător către voi: deci aş dori să ştiu clar dacă în cazul usb-ului asincron mai intră în ecuaţie hardware-ul sau nu. De ce întreb: aşa cum am zis, la următorul meu DAC voi folosi Vaio-ul din dotare pe post de sursă. Ăsta are 2 plăci video, cu posibilitate de comutare între ele, una mai slabă, pentru activităţi obişnuite şi una mai bengoasă pentru editare video - jocuri. Practic, sunt două moduri de lucru, Stamina şi Speed. Normal, când comut la cel de-al doilea mod, intră acolo nişte turaţii mai mari în funcţiune. Vreau să ştiu că un astfel de mod va afecta sau nu semnalul. DA, ca IN ORICE TANDEM TRANSPORT+ DAC transportul conteaza cel putin cit DAC-ul. In cazul nostru calculatorul e transportul si are o importanta cruciala. Daca vrei sa reduci din surprize, foloseste MAC, sunt constant bune. Daca e PC, mai ales INTEL, nu folosi USB3.0 ca ai dat-o in gard. In rest, n-am experimentat SONY VAIO, asa ca, daca vrei sa-l folosesti ca transport, pina-ti pui la punct sistemul, roaga-te . Conteaza si configurarea in cadrul aceluiasi calculator, atit hard cit si soft, dar "de unde nu-i, nici Dumnezeu nu scoate". Eu, desi folosesc PC, daca ar fi s-o mai iau de la capat as merge categoric pe MAC. Un Mac SH se gaseste si sub 2000RON si e un transport redutabil.Altfel, la mine costa mai mult de atit doar PCB + procesor.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mariutim Postat Ianuarie 12, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 12, 2015 Ok, în altă ordine de idei, deoarece aşa cum am zis sunt nou în domeniul folosirii pc-ului ca sursă de muzică, mai fac o întrebare de începător către voi: deci aş dori să ştiu clar dacă în cazul usb-ului asincron mai intră în ecuaţie hardware-ul sau nu.De ce întreb: aşa cum am zis, la următorul meu DAC voi folosi Vaio-ul din dotare pe post de sursă. Ăsta are 2 plăci video, cu posibilitate de comutare între ele, una mai slabă, pentru activităţi obişnuite şi una mai bengoasă pentru editare video - jocuri. Practic, sunt două moduri de lucru, Stamina şi Speed. Normal, când comut la cel de-al doilea mod, intră acolo nişte turaţii mai mari în funcţiune. Vreau să ştiu că un astfel de mod va afecta sau nu semnalul. DA, ca IN ORICE TANDEM TRANSPORT+ DAC transportul conteaza cel putin cit DAC-ul. In cazul nostru calculatorul e transportul si are o importanta cruciala. Daca vrei sa reduci din surprize, foloseste MAC, sunt constant bune. Daca e PC, mai ales INTEL, nu folosi USB3.0 ca ai dat-o in gard. In rest, n-am experimentat SONY VAIO, asa ca, daca vrei sa-l folosesti ca transport, pina-ti pui la punct sistemul, roaga-te . Conteaza si configurarea in cadrul aceluiasi calculator, atit hard cit si soft, dar "de unde nu-i, nici Dumnezeu nu scoate". Eu, desi folosesc PC, daca ar fi s-o mai iau de la capat as merge categoric pe MAC. Un Mac SH se gaseste si sub 2000RON si e un transport redutabil.Altfel, la mine costa mai mult de atit doar PCB + procesor.. La mine e exact pe dos,daca folosersc USB 2.0 se aude mai prost ca si pe USB 3.0,dispare scena muzicala si scade basul.Sunt curios care o fi motivul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FATHER Postat Ianuarie 12, 2015 Share Postat Ianuarie 12, 2015 Daca e PC, mai ales INTEL, nu folosi USB3.0 ca ai dat-o in gard. Explique moi... Je ne suis pas Charlie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Ianuarie 12, 2015 Share Postat Ianuarie 12, 2015 In rest, n-am experimentat SONY VAIO, asa ca, daca vrei sa-l folosesti ca transport, pina-ti pui la punct sistemul, roaga-te .. El asa e foarte silentios, chiar spre inaudibil, doar cand il bag in modul speed incepe sa se auda ventilatorul celei de-a doua placi. In rest, e rigid, fiind construit din magneziu si nu se simt vibratii la atingere. Pe partea de OS si soft ce se recomanda? Folosesc Win 8 si JRiver si Foobar. E important sa ai cat mai putine programe care ruleaza in background? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mariutim Postat Ianuarie 12, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 12, 2015 In rest' date=' n-am experimentat SONY VAIO, asa ca, daca vrei sa-l folosesti ca transport, pina-ti pui la punct sistemul, roaga-te ..[/quote'] El asa e foarte silentios, chiar spre inaudibil, doar cand il bag in modul speed incepe sa se auda ventilatorul celei de-a doua placi. In rest, e rigid, fiind construit din magneziu si nu se simt vibratii la atingere. Pe partea de OS si soft ce se recomanda? Folosesc Win 8 si JRiver si Foobar. E important sa ai cat mai putine programe care ruleaza in background? Win 8 si Jriver folosesc si eu ,merge excelent.Am activat Kernel streaming sa bypasez Windows kernel mixerPai tu cand asculti muzica ce activitati mai ai la acel calculator?Nu poti sa abandonezi orice altceva si asculti muzica ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat Ianuarie 13, 2015 Share Postat Ianuarie 13, 2015 In rest' date=' n-am experimentat SONY VAIO, asa ca, daca vrei sa-l folosesti ca transport, pina-ti pui la punct sistemul, roaga-te ..[/quote'] El asa e foarte silentios, chiar spre inaudibil, doar cand il bag in modul speed incepe sa se auda ventilatorul celei de-a doua placi. In rest, e rigid, fiind construit din magneziu si nu se simt vibratii la atingere. Pe partea de OS si soft ce se recomanda? Folosesc Win 8 si JRiver si Foobar. E important sa ai cat mai putine programe care ruleaza in background? Win 8 si Jriver folosesc si eu ,merge excelent.Am activat Kernel streaming sa bypasez Windows kernel mixerPai tu cand asculti muzica ce activitati mai ai la acel calculator?Nu poti sa abandonezi orice altceva si asculti muzica ? De ce nu ASIO? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mariutim Postat Ianuarie 13, 2015 Autor Share Postat Ianuarie 13, 2015 Pentru ca nu se pupa asa bine cu dacul.De la dac la dac se poate sa nu potriveasca una sau alta.Si asa mi s-a recomandat de producator si vanzator,am facut verificari si cu Asio si e adevarat ce zic ei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate