silviu2403 Postat Martie 26, 2017 Share Postat Martie 26, 2017 Am fost Sambata la Yura si am ascultat sistemul mare, cel mai bun sunet din cate am auzit eu pana acum, daca aveti cum, mergeti si ascultati, o sa aveti o experienta...In acest sistem vinilul suna mai bine, chiar daca si cd-ul presta incredibil, din vinil se simteau mai multe nuante iar muzica avea multa emotie, senzatie de live pe care personal nu am mai intalnit-o. In acest sistem atuurile vinilului se simteau din plin in fata digitalului, insa se putea asculta mult si bine si digitalul, nu avea pic de senzatie de digital...nimic obositor strident sau metalic.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 26, 2017 Share Postat Martie 26, 2017 Hmm...nu știu, digitalul a devenit cam prea previzibil pentru mine în ultima perioadă. Am observat că deja știu cam la ce să mă aștept când e vorba de a asculta o sursă digitală. Cam prea multe variațiuni pe aceeași temă, la același nivel de preț. Vinilul e mult mai plin de surprize, mai surprinzător, mai fun. Nu am întâlnit până acum o sursă digitală care să sune chiar a vinil. Am întâlnit unele vinil wannabe-uri, e adevărat. Nici DSD-ul nu îmi pare că surprinde întrutotul acea savoare caracteristică vinilului. Nu vorbesc aici de performanță, că vinilul nu prea are treabă cu performanța, vorbesc de o anumită savoare în sunet. Câteodată precizia mă plictisește. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 26, 2017 Share Postat Martie 26, 2017 Ce mai bun brat din lume este acesta: Sunt mai multe brațe cu titlul „cel mai bun braț din lume”. Depinde pe cine întrebi Unii spun, de exemplu, că Phantom, care apare în pozele de pe pagina precedentă, ar fi cel mai bun. Bineînțeles, sunt mult prea multe variabile și combinații pentru a se putea decide cu adevărat care e cel mai bun din lume. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 26, 2017 Share Postat Martie 26, 2017 Hmm...nu știu, digitalul a devenit cam prea previzibil pentru mine în ultima perioadă. Am observat că deja știu cam la ce să mă aștept când e vorba de a asculta o sursă digitală. Cam prea multe variațiuni pe aceeași temă, la același nivel de preț. Vinilul e mult mai plin de surprize, mai surprinzător, mai fun. Nu am întâlnit până acum o sursă digitală care să sune chiar a vinil. Am întâlnit unele vinil wannabe-uri, e adevărat. Nici DSD-ul nu îmi pare că surprinde întrutotul acea savoare caracteristică vinilului. Nu vorbesc aici de performanță, că vinilul nu prea are treabă cu performanța, vorbesc de o anumită savoare în sunet. Câteodată precizia mă plictisește. Sa intelegem ca urmeaza un pick-up in sistem? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 26, 2017 Share Postat Martie 26, 2017 Sa intelegem ca urmeaza un pick-up in sistem? Da, ai intuit bine , la asta mă gândesc și la asta lucrez acum. Am auzit în ultimul timp niște setupuri de vinil care m-au pus serios pe gânduri și m-au cam dezumflat în fața sistemului propriu. Deși mi-e teamă de cheltuielile pe care le implică. Mai rămâne să decid modelul, deși cred că știu deja pe ce voi merge. Însă, deoarece mă cunosc, mi-e teamă să nu ajung în faza aia în care dau 500 de euro pe o doză și după vreo două săptămâni să mă gândesc ceva gen „dar oare cum o suna cu doza aia de 700 de euro?....Dar cu...”, dacă înțelegi ce vreau să spun. Nu știu dacă aș face față financiar unei obsesii viniliste, cum am văzut la unii. Și, repet, la cum mă cunosc, e posibil să mă apuce și pe mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 26, 2017 Share Postat Martie 26, 2017 Poti incepe cu un pick'up de intrare super decent, Audio Tehnica LP5. Are Bogdanozaurus unul de vanzare. Pui o doza buna, un pre de la Creek, gata. Incepi sa cumperi viniluri. Daca te prinde, in viitor, incepi sa arunci cu bani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silviu2403 Postat Martie 26, 2017 Share Postat Martie 26, 2017 Ce parere aveti Nagaoka Mp-100 sau Audio Technica At-100e? Ambele au cam acelasi pret, a reusit cineva sa le aaculte pe ambele? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Edu Postat Martie 26, 2017 Share Postat Martie 26, 2017 Ce parere aveti Nagaoka Mp-100 sau Audio Technica At-100e? Ambele au cam acelasi pret, a reusit cineva sa le aaculte pe ambele? Eu am avut Nagaoka mp 110 si at 120e.Nagaoka mi a placut mult mai mult avand un sound mai natural si mai echilibrat ca At 120e.Mai citeste,mai asculta,le gasesti si pe youtube in reviewuri iar in privinta pickupului poti merge pe ceva sh vintage din anii 70.Cu banii care i ai da pe at lp5 iti iei ceva vintage care nici nu suporta comparatie cu pseudo pickupul at lp5. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kman Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Nagaoka mai are și avantajul că e mai tolerantă cu discurile care nu mai sunt la prima tinerețe. ...Vinilul este cel mai bun suport de arhivare' date=' cd'ul are o garantie estimata la 10 ani (oficial desi am si cu o vechime de peste 20ani fara degradari sezizabile) urmate de minicd si banda magnetica garantata la 5ani (dar la astea stim cu totii tot felul de povesti).[/quote'] Cand a aparut pe lume CD-ul, producatorii l-au garantat la 100 de ani. Io am cateva cd'uri Melodya cumparate in 1989, am cateva occidentale din '87 si sunt ca la primul lor scancet.. 10 ani garantie - poate e vb de CD-R, cu toate ca nu le cred in stare. Posibil să țină 100 de ani și CD-R și posibil să nu țină 10 ani unul original. Din motive care n-au nicio legătură cu formatul, ci cu modul în care a fost făcut. Când spui CD te gândești că este un produs universal identic, doar că nu este. Primele CD-R pe care le am fac acum 17 ani și zero probleme. De fapt am zero CD-R pierdute în timp. Pe de altă parte s-au exfoliat CD-uri originale după câțiva ani de bine ce-au fost făcute. Până și alea bulgărești tind să treacă de 20 de ani fără stres. Deci nu-i o regulă asta. Dacă a fost bine făcut, se pare că rezistă. Am fost Sambata la Yura si am ascultat sistemul mare, cel mai bun sunet din cate am auzit eu pana acum, daca aveti cum, mergeti si ascultati, o sa aveti o experienta...In acest sistem vinilul suna mai bine, chiar daca si cd-ul presta incredibil, din vinil se simteau mai multe nuante iar muzica avea multa emotie, senzatie de live pe care personal nu am mai intalnit-o. In acest sistem atuurile vinilului se simteau din plin in fata digitalului, insa se putea asculta mult si bine si digitalul, nu avea pic de senzatie de digital...nimic obositor strident sau metalic.. Pentru ceva catalogat ca lipsit de toate alea, ceea ce spui nu poate exista. Sau? Ai dreptate, sistemul a cântat excepțional. E drept că învârtitorul are un preț serios, dar combo-ul Accuphase nu era semnificativ departe de exemplu și în general nu se poate spune că la vârf unele sunt mai scumpe decât altele. Ba chiar și în general. Ce se poate spune însă e că vinilul cere puțină atenție în abordare, unde CD-ul sau digitalul e (mult) mai tolerant. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Martie 27, 2017 Autor Share Postat Martie 27, 2017 .....iar in privinta pickupului poti merge pe ceva sh vintage din anii 70.Cu banii care i ai da pe at lp5 iti iei ceva vintage care nici nu suporta comparatie cu pseudo pickupul at lp5. LP5 este un pick-up mai mult decit decent pentru pretul lui. Curios este ca tocmai azi, o data cu tine, Momolo infiereaza LP5 cu miniie proletara si afirma ca la aceiasi bani se pot lua patru pick-upuri bune. Ar merge un Akkord 201 CTEPEO, un Supraphon sarpe, un Tesla NZC 041 sau de ce nu un Unitra WG 414. Eu recomand cu caldura Akkord, e un pickup solid, cu platan greu si motor sanatos, in plus citeste cu presiune mare pe ac cea ce il face imun la zgomotele provocate de praf si scame. Iar ca bonus are un amplificator cu o intrare suplimentara pt CD sau DAC si doua boxe de calitate cu difuzoare dual concentrice asemanatoare cu cele de la Tanoi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 .....iar in privinta pickupului poti merge pe ceva sh vintage din anii 70.Cu banii care i ai da pe at lp5 iti iei ceva vintage care nici nu suporta comparatie cu pseudo pickupul at lp5. LP5 este un pick-up mai mult decit decent pentru pretul lui. Curios este ca tocmai azi' date=' o data cu tine, Momolo infiereaza LP5 cu miniie proletara si afirma ca la aceiasi bani se pot lua patru pick-upuri bune. Ar merge un Akkord 201 CTEPEO, un Supraphon sarpe, un Tesla NZC 041 sau de ce nu un Unitra WG 414. Eu recomand cu caldura Akkord, e un pickup solid, cu platan greu si motor sanatos, in plus citeste cu presiune mare pe ac cea ce il face imun la zgomotele provocate de praf si scame. Iar ca bonus are un amplificator cu o intrare suplimentara pt CD sau DAC si doua boxe de calitate cu difuzoare dual concentrice asemanatoare cu cele de la Tanoi.[/quote'] Si eu cred ca momolo bate campia, nu poti sa iti iei 5 pick up uri mai bune second, doar vreo doua ))))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Edu Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 https://www.audioweb.ro/anunturi/surse/pick-up/pick-up-philips-967-direct-control/https://www.audioweb.ro/anunturi/surse/pick-up/pick-up-marantz/https://www.audioweb.ro/anunturi/surse/pick-up/pick-up-dual-731q/https://www.audioweb.ro/anunturi/surse/pick-up/pick-up-universum-f2001-micro-seiki/ 4 pickupuri bune in acelasi pret si astea is doar asa la o prima cautare,cu 1100 lei iei un technics sl 1700 iar cu 1900 iei Linn de pe audioweb.sa dai 1900 pe un pickup care e f posibil sa fie facut de Hanpin http://www.hanpin.com.tw/4_Products_02.html si apoi branduit Audio Tehnica nu cred ca e de bine.Vad ca at lp 5 vinde cineva cu 1400 lei...cum sa l iei cu 1900 si sa l dai cu 1400?haha..buna afacere.Acum nu stiu sigur daca at lp5 are acelasi motor ca at lp 120 prea bine cunoscut ptr probleme.sa mai zic de antiskating si problemele sale sau de platanul descentrat ?unii utilizatori de at lp 120 au spus ca dupa cativa ani a inceput sa li se incovoaie pickupul.haha aveti grija pe ce dati banii ..audio tehnica din china nu i aceeasi cu cea din Japonia .Japonia din cate am observat fac doar doze.at lp 5 e doar un ''wannabe''turntable dupa parerea mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Eu le zic gunoaie pe banda rulanta, stiu, gresesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Edu Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Acum am vazut de cine e vandut at lp5..bogdanozaurus de ce il dai la acel pret ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Chiar stie cineva ce pick up are momolo, adica la ce asculta ca sa stim ce sa cautam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Martie 27, 2017 Autor Share Postat Martie 27, 2017 Acum am vazut de cine e vandut at lp5..bogdanozaurus de ce il dai la acel pret ? Pentru ca mi-am luat alt pick-up de citeva ori mai scump si nu mai am ce sa fac cu cel vechi. Crezi ca ce ai dat tu ca exemplu sint ok, merg perfect, nu au nevoie de revizie ? Iar dozele sint cu ace noi noute, nu-i asa ? Ca altfel le iei si incepi sa bagi banul. Cine se pricepe foarte bine, stie la ce sa se uite, si sa-si bage nasul in ele Ok, pentru ceilalti e loterie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Acum am vazut de cine e vandut at lp5..bogdanozaurus de ce il dai la acel pret ? Pentru ca mi-am luat alt pick-up de citeva ori mai scump si nu mai am ce sa fac cu cel vechi. Crezi ca ce ai dat tu ca exemplu sint ok' date=' merg perfect, nu au nevoie de revizie ? Iar dozele sint cu ace noi noute, nu-i asa ? Ca altfel le iei si incepi sa bagi banul. Cine se pricepe foarte bine, stie la ce sa se uite, si sa-si bage nasul in ele Ok, pentru ceilalti e loterie.[/quote'] Corect, a avea sansa sa iei o tabla care merge perfect chiar face diferenta intre placere si chin, cu siguranta ca scula isi va gasi un proprietar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Chiar stie cineva ce pick up are momolo' date=' adica la ce asculta ca sa stim ce sa cautam [/quote'] Bedar Georgescu (pentru intiati, Cavalerul taciturn a celor Sapte Ronduri) are vreo 2 suveici: Technics vintaj si un Roksan Radius. Pai si ce se da atata cu fundul de pamant si ameninta ca se spanzura cu inter connectul, doar nu asculta la cine stie ce scule Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Iar barfiti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Stiu ca subiectu lampa e unu fierbinte, cd player cu lampa e iarasi un subiect si mai cool, lampizator ) Dar dac ul cu lampa ehhhh, dacul, cat e dac ul, cat e dac ul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Edu Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 (editat) Daca s au folosit aceleasi componente ca si in at lp 120 si din ce am citit cam asa e si s a facut acelasi ''control de calitate'' poti sa l bagi in revizie de nou.Vad intr un clip ca motorul clancane la fel ca la lp 120 si partea phono si line out e aceeasi.Pe calea line out sa stii ca ai condensatori care ti influenteaza semnalul,le a fost lene probabil sa le faca bypass la acei condensatori.sper sa nu ai aceleasi probleme la antiskate altfel e cam riscant sa pui discuri pe el.Ideea este ca nu face banii ceruti comparat cu ce poti lua sh.cele sh au 20 30 ani si daca au motorul bun si bratul bun nu ai ce revizie sa le faci.Ma indoiesc ca motoarele din at urile astea duc 20 30 ani daca ele dau rateuri de noi. ">https://youtu.be/eEd90RTWnRQ ">https://youtu.be/8WIFDJEYRO8https://youtu.be/YxVa8THzAEA Editat Martie 27, 2017 de Vizitator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Daca s au folosit aceleasi componente ca si in at lp 120 si din ce am citit cam asa e si s a facut acelasi ''control de calitate'' poti sa l bagi in revizie de nou.Vad intr un clip ca motorul clancane la fel ca la lp 120 si partea phono si line out e aceeasi.Pe calea line out sa stii ca ai condensatori care ti influenteaza semnalul,le a fost lene probabil sa le faca bypass la acei condensatori.sper sa nu ai aceleasi probleme la antiskate altfel e cam riscant sa pui discuri pe el.Ideea este ca nu face banii ceruti comparat cu ce poti lua sh.cele sh au 20 30 ani si daca au motorul bun si bratul bun nu ai ce revizie sa le faci.Ma indoiesc ca motoarele din at urile astea duc 20 30 ani daca ele dau rateuri de noi. ">https://youtu.be/eEd90RTWnRQ ">https://youtu.be/8WIFDJEYRO8 Valeu ce gunoi, ma ia de la inima! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Edu Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 https://youtu.be/YxVa8THzAEAhttps://youtu.be/p048SSguOgU Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 https://youtu.be/YxVa8THzAEAhttps://youtu.be/p048SSguOgU Hahajajajjajjaajajjajajajjajaajajajjajaajajaajaj asa sant toate gunoaiele de pe piata kinezoofila pana in 10000 ron sau mai mult You made my day man Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Edu Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 ">https://youtu.be/0pRYa5O_BHM cica warped a litlle bit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate