Andi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 La banda, se pierd aprox 3 dB la fiecare copiere. Nici eu nu vad niciun rost sa se vorbeasca de performante sau masuratori la analog, sunt varza murata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Parerea mea este ca ambele tabere pun problema gresit. Uitați de psihoacustica. Unele formate, deși lossy, pot oferi experiențe comparabile până la incapacitatea de deosebire într-un blind test (vezi aac+). Deși nu am nici o sursă analogică în sistem (înafara de tuner), consider că directia in care merge digitalul este greșită conceptual, se cauta masuratori cat mai bune si cam atat, consider că rezultatele ar fi mult mai bune daca s-ar tine cont de modul în care noi percepem si procesam sunetul si nu de osciloscop. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Sunt de acord cu tine, hellrider, tocmai din acest motiv vreau sa imi si iau un pickup. Ca masuratorile in digital nu spun multe din pct de vedere acustic poate fi vazut inca de la inceputul istoriei playerelor si anume daca e sa comparam primele playere Philips care lucrau la 14 bit, dual mono, cu primele playere japoneze, mai avansate, la 16 bit. Superioritatea sonica a Philipsurilor e net evidenta, fara discutie, desi cifrele spuneau altceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silviu2403 Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Daca va uitati pe topicul lui Yura cu evenimentul de Sambata o sa vedeti ca cei care isi exprima impresii au clasat auditia pe vinil pe primul loc. Oare de ce? Nu sunt totul masuratorile, daca suna mai bine cd-ul ok asta spuneam, dar nu a fost asa. Acum ar trebui sa definesc ce inseamna mai bine pentru mine. Dinamica mult mai buna, timbre mai naturale, liveeee, percutie si impact mai buna, fara sa piarda la rezolutie, separatie, focus etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Eu am pus un link cu un curs de psihoacustica. Nu l-a citit nimeni. Tehnica digitala merge in directia potrivita si anume reproducerea cat mai precisa a sunetului captat in studio. Poate fi ridicata o obiectie in abordarea noilor masterizari. In prezent tehnologia permite atingerea unor valori dinamice excelente, iar asta inseamna realism. Din pacate interesele comerciale merg intr-o cu totul alta directie. Silviu, daca testul de la Yura se facea in blind, fara ca auditorul sa cunoasca sursa, poate ca te-as fi crezut. Sau poate ca sursa digitala nu este pe masura sursei analogice folosite in test. Nu ma refer la calitatile masurabile ale sursei digitale, ci la abordarea filosofiei de sunet. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silviu2403 Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Sursa Digitala suna foarte bine, am ascultat si cd si Sacd, ce sa spun, nimic care sa aduca a digital. Insa cand se punea vinil, totul era mai bine, mai putin micile pacaneli... Eu pana acum cand am ascultat un sistem foarte bun si din digital si din analog, mereu mi-a placut analogul iar toti cei care au fost cu mine au avut aceeasi parere, pana si la tine vinilul cu gagica aia, nu mai stiu cum se numeste a sunat foarte bine...daca aveai si varianta pe cd poate faceam un test comparativ.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 @dinica banda de magnetofon (8 track' date=' 2 track) are dinamica cea mai buna, adica se preteaza la inregistrari live, masteruri, dar tu nu stiai? esti moderator pe audioweb ce naiba bine acuma studiourile nu mai trag pe banda, nu ca nu ar fi buna, pentru ca e mai facil cu hardul, sa tai sa lipesti, insa masterul ala are terabiti [/quote'] Cea mai buna? Maxim 80 dB folosind dolby (noise reduction). Asta la prima mana. Apoi la copiere informatia incepe sa se degradeze. Vinilul atinge un maxim 70 dB cand se taie discul master. Dupa, potopul de la casa pionierilor. Master digital, maxim 144 dB, fara pierderi la copiere, etc. Cum nu stiai? Doar esti troll de meserie.... Inca mai sant studiouri unde se lucreaza pe banda, la urma urmei aproape toata toata muzica care ne place pana acum cativa ani a fost pe banda si nu a murit nimeni, deci banda are posibilitati foarte apreciate in audio. Digitalul mai are multa mamaliga de mancat, el este folosit in studio din considerente practice(softuri, costuri) iar in afara lui, exclusiv din considerente financiare, la marea masa a oamenilor ajungand fisiere comprimate din servere de muzica , care nu suna, zero. Ramane o nisa foarte ingusta a sunetului digital foarte rezolut hires obtinut din maseruri vechi cu ore de munca in studio, foarte putina muzica este asa pentru ca procedeul este anevoios, necesita timp, deci costuri. 99% din muzica hires este copiata dupa CD sau varaiante ale acestuia cu rata de esantionare mai mare, adica tot zero castig. Poate pe viitor digitalul se va impune, nu numai in studio ci si in lumea audiofila, cine stie, deocamdata pierde teren la greu, este foarte vulnerabil la furt informatic, atacuri cu virusi, te poti trezi cu un hard busit oricand, aleatoriu, e aiurea sa pierzi totul deodata. Mai e si treaba umana, muzica digitala dezumanizeaza procesul de a asculta muzica, dai click, nu te simti implicat, nu te leaga nimic de un fisier, un disc primit cadou candva il vei asculta cu o placere anume, e in stare sa te duca acolo, in zona respectiva de confort, digitalul fiind sterp prin comparatie, pana la urma viata este emotie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 1. la urma urmei aproape toata toata muzica care ne place pana acum cativa ani a fost pe banda si nu a murit nimeni, 2. Digitalul mai are multa mamaliga de mancat, el este folosit in studio din considerente practice(softuri, costuri) iar in afara lui, exclusiv din considerente financiare, la marea masa a oamenilor ajungand fisiere comprimate din servere de muzica , care nu suna, zero. 3. 99% din muzica hires este copiata dupa CD sau varaiante ale acestuia cu rata de esantionare mai mare, adica tot zero castig. 4. digitalul fiind sterp prin comparatie, pana la urma viata este emotie... 1. Serios? Nu ai nici macar bunul simt sa folosesti google inainte sa scrii asemenea prostii. 2. Banda magnetica - maxim 80 dB folosind dolby (noise reduction). Asta la prima mana. Apoi la copiere informatia incepe sa se degradeze. Vinilul atinge un maxim 70 dB cand se taie discul master. Dupa, potopul de la casa pionierilor. Master digital, maxim 144 dB, fara pierderi la copiere, etc. 3. Informatia asta are ca sursa propria autosuficienta. Habar nu am, dar imi place sa am dreptate. 4. Digitalul este corect. Banda & vinilul nu. Silviu, accept ideea, asumata, ca banda & vinilul gadila urechea si toarna miere in urechi. Daca asta iti doresti, totul este ok. Sa transformi slabiciunile unui format (SNR inferior, distorsiuni + degradarea informatiei in timp / sau din cauza distorsiunilor, basul inregistrat pe canalul drept, etc) in calitati, sunt povesti bune pentru noptile regelui Shahryar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Nu tre sa te oftici, trebuie sa accepti ca exista si oameni care asculta muzica si in alt mod si care nu apreciaza asa mult fisierele, asa si eu accept ca altcineva sta cu dac ul pe masa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 99% din muzica hires este copiata dupa CD sau varaiante ale acestuia cu rata de esantionare mai mare, adica tot zero castig. O rata de esantionare mai mare => HiRes In alta ordine de idei, argumentele de genul asta sunt din ciclul "un grup de cercetatori britanici a stabilit ca ..." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 99% din muzica hires este copiata dupa CD sau varaiante ale acestuia cu rata de esantionare mai mare' date=' adica tot zero castig.[/quote'] O rata de esantionare mai mare => HiRes In alta ordine de idei, argumentele de genul asta sunt din ciclul "un grup de cercetatori britanici a stabilit ca ..." Ce casa producatoare aloca resurse pentru transformarea muzicii de pe benzi in hires si la ce rata? nimeni, toti alearga dupa bani, nu se vinde, inchizi si pleci acasa... Totu e copy paste! Banda trebuie pusa in player, dat play si asteptat ore, sute de mii de ore, de unde timp? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Ce casa producatoare aloca resurse pentru transformarea muzicii de pe benzi in hires si la ce rata? nimeni, toti alearga dupa bani, nu se vinde, inchizi si pleci acasa... Totu e copy paste! Banda trebuie pusa in player, dat play si asteptat ore, sute de mii de ore, de unde timp? Nu stiu altii ce fac, dar ti-am dat deja un exemplu concret cu tot catalogul King Crimson remasterizat din banda de Wilson ( a mai facut asta pentru mai multe trupe de progresiv ). Rezultatele sunt disponibile in 24/96 si 24/192 si sunt spectaculoase. Nu au remasterizat doar albumele de studio, au remasterizat si o gramade de inregistrari live, disponibile doar ca bootleguri pana acum ( vezi boxseturile Road To Red, Starless si On And Off The Road ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Exceptiile astea sant aia 1%, crede ma, netu e plin de fisiere din sidiu ))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Exceptiile astea sant aia 1%, crede ma, netu e plin de fisiere din sidiu ))) Nu te cred Depinde pe unde cauti pe net. Daca te referi la HDTracks, au fost niste discutii cu ceva timp in urma, dar s-au mai schimbat lucrurile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Unde mai pui ca multe trupe noi sau solisti aleg din nou (si) vinilul, poate vor sa profite de trend, cine stie, cert e ca un lucru care nu moare, are valoare, fie el prost sau bun in esenta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 N-a spus nimeni ca moare sau ca e prost. Ma abtin sa comentez despre trupele noi care scot pe placa ( sau caseta , mai nou ) din inregistrari digitale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Si inca ceva - nu stiu de ce ii tot dai inainte cu benzile si HiResul. Cam de pe la "Brothers In Arms" incoace, marea majoritate a muzicii inregistrate a fost inregistrata pe medii digitale. Despre asta vorbim. Din banada mai remasterizeaza si Warner, si Decca, si Sony Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Vinilul are sunet pe langa albumul digital scos din iphone cumparat cu cativa firfirici, probabil pe langa masterul digital sau cel de pe banda sta mai prost, si e logic. Un lucru trebuie inteles, ca nici digitalul facut nou dupa benzile master nu e mai bun (poate e mai periat) decat banda master, dar in felul asta poate fi accesibil la o calitate buna pentru ascultatori, pentru ca o copie e o copie, indiferent de mediu. Cat despre trupele care scot caseta, am auzit ca e un soi de relaxare in studio cand scoti o caseta, adica plm, scoatem o caseta, treaba asta face bine oamenilor care canta, cica, si ies lucruri misto. Asa ca fiecare format are avantajele si dezavantajele sale, si pana sa ia cineva la mana toate benzile sa le perie(nu o sa se intample prea curand, practic niciodata pentru noi) cel mai corect dpdv audiofil ar fi sa le ascultam in unul din formatele in care ele au iesit pe piata cu tehnologia timpului respectiv. Obsesia in a face totul hairez, daca nu i hairez nu i bun, este caracteristica audiofilului facut la apelul de seara, fara o gandire profunda, ca o rata care traverseaza un lac si apoi da din fund sa se scuture, gest reflex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 (editat) Poti sa raspunzi si tu, macar o data, la obiect ? Scurt , clar si ( daca se poate ) argumentat ? Multumesc PS - pana la urma, chiar suntem ontopic pe topicul de atitudine Editat Martie 27, 2017 de Vizitator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romanbun Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Am ascultat ceva fisiere HDTracks, comparativ cu un BUN vinil si scule bune, cam 60-80% sunt mai slabe calitativ(procentul e undeva intre aceste 2 intervale, nu pot da unul mai precis). Dupa urechea mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Daca as raspunde scurt, clar, focusat raspunsurile mele nu ar mai avea valoare pentru o comunitate, ar fi doar un simplu Q&A intre bibi si razvan, neinteresant. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 99% din muzica hires este copiata dupa CD sau varaiante ale acestuia cu rata de esantionare mai mare, adica tot zero castig.. Statistica asta de unde ai scos-o? Nu de alta, dar de vreo 10 ani incoace integistrarile/masterurile se fac direct in hi res Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Pai si ce muzica buna se face de vreo 10 ani incoace? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Daca as raspunde scurt, clar, focusat raspunsurile mele nu ar mai avea valoare pentru o comunitate, ar fi doar un simplu Q&A intre bibi si razvan, neinteresant. E bine de stiut. In acest caz, nu mai are sens sa ma obosesc sa-ti raspund, din moment ce tu nu porti un dialog cu mine ( vad ca nici macar nu te mai obosesti sa pastrezi o linie coerenta in discutie ) , ci postezi pentru binele comunitatii. Spor ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 27, 2017 Share Postat Martie 27, 2017 Nu tre sa te superi, poti sa asculti hires fara probleme, tu oricum asculti si vinil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate