hersorin Postat Ianuarie 21, 2017 Autor Share Postat Ianuarie 21, 2017 Lampisoare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danko Postat Februarie 25, 2017 Share Postat Februarie 25, 2017 Vreau să prezit şi eu o lampă care mi se pare cam ciudată. Cu ceva timp în urma cineva mi-a dat 4 EF86 valvo (bineînţeles contra unei sume rezonabile) şi ca bonus această lampă EF86 Telefunken pentru că o avea doar pe ea. Ce mi se pare ciudat e că nu are anodul perforat (sită) cum au Philips Mullard sau Valvo ci tablă chiar dacă pare inox. Este noua eu am desigilat-o, are şi pătratul ăla pe "cure" ei dar aş vea să ştiu dacă se poate ce "chinez" le face aşa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad1980 Postat Februarie 25, 2017 Share Postat Februarie 25, 2017 Felicitari, ai o lampa Telefunken originala si cu valoare mult mai mare decat cele 4 lampi Valvo la un loc:) Lampile Telefunken sunt singurele care au acesta structura cu anod neperforat silver. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad1980 Postat Februarie 25, 2017 Share Postat Februarie 25, 2017 A testat cineva lampile 6CG7? Am comandat cateva bucati si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Se pare ca este urmasa celebrului 6SN7, am gasit cateva detalii pe net dpdv sound si se pare ca nu am facut o alegere proasta dar vroiam mai multe pareri. Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad1980 Postat Martie 17, 2017 Share Postat Martie 17, 2017 Cam asa arata lampile ce mi-au intrat in colectie. Sunt 8CG7/8FQ7 adica 6CG7 cu filament de 8.4 volti. Sunt echivalente cu 6SN7 si ECC82 (mici diferente) si ramane sa vad cum se aud in diverse aplicatii. Am citit ca sunt ok ca sound si cred ca se comporta bine si cu 6,3 volti filament....ramane de vazut/testat. DAca cineva a mai auzit/testat asa ceva astept pareri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 26, 2017 Share Postat Martie 26, 2017 Lămpile rusești din nou amplif al celor de la Audio Research, gsi75 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ranger Postat Septembrie 4, 2017 Share Postat Septembrie 4, 2017 Am o curiozitate, cam cat reprezinta, cu aproxiamtie, lampile din pretul unui amp? Vorbesc de un produs cu piese stock, nu de upgrade-uri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ranger Postat Septembrie 5, 2017 Share Postat Septembrie 5, 2017 Am luat un amp ieftin pentru casti (inca n-a ajuns), Darkvoice 336 SE. In absolut toate review-urile pe care le-am citit este cam best buy in gama lui de pret, la concurenta cu Little Dot. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ranger Postat Septembrie 5, 2017 Share Postat Septembrie 5, 2017 Si mie mi-a atras atentia acel Dominance, dar costa cam de 3 ori mai mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Septembrie 14, 2017 Share Postat Septembrie 14, 2017 Freacă lampa să iasă duhul afară. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hersorin Postat Septembrie 24, 2017 Autor Share Postat Septembrie 24, 2017 Un link interesant https://www.ehx.com/tubefactory Ce nebunie ar fi sa se mai fabrice macar o parte din superlampile anilor '50-'60 hai si '70 . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marianos Postat Decembrie 14, 2017 Share Postat Decembrie 14, 2017 De ceva timp mă bate gândul să fac un upgrade la lămpi la amplificatorul pe care l-am luat de la vio și care merge cu el 34. Lămpile pe care vreau să le folosesc sunt 6ca7, mai exact astea: http://http://en.psvane.com/info-9-54.html. Numai că aceste lămpi sunt un pic mai "grase", au circumferința mai mare. Întrebarea mea: este vreo distanță minimă între lampi care trebuie respectată? Acum sunt aproximativ 3 cm între lămpile de pe canal; cu lămpile noi vor rămână între 1,5-2 cm. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marianos Postat Decembrie 14, 2017 Share Postat Decembrie 14, 2017 Pe tuburile mele scrie GT. Sunt făcute de Electroharmonix? Și știam că am uitat ceva. Voiam să întreb și de calitatea tuburilor psvane, dacă sunt fiabile, etc. Un upgrade parcă tot aș face. Vorba aia: mai binele este dușmanul binelui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marianos Postat Decembrie 14, 2017 Share Postat Decembrie 14, 2017 Nu sunt fixat pe psvane. Vreau un upgrade dar să nu fie nevoie să-mi ciulesc urechile după niște diferențe minuscule. În lipsa experienței și pentru că nu pot testa înainte, mă gândisem să omor țânțarul cu tunul. Adică să cumpăr niște lampi cât mai scumpe. Acuma bineînțeles că pun un mare semn de întrebare în ceea ce privește psvane. Cu ce o să înlocuiesc actualele lămpi o să rămână o problemă în suspensie. Și sfaturi accept cât cuprinde. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monty67 Postat Decembrie 14, 2017 Share Postat Decembrie 14, 2017 Nu sunt fixat pe psvane. Vreau un upgrade dar să nu fie nevoie să-mi ciulesc urechile după niște diferențe minuscule. În lipsa experienței și pentru că nu pot testa înainte, mă gândisem să omor țânțarul cu tunul. Adică să cumpăr niște lampi cât mai scumpe.Acuma bineînțeles că pun un mare semn de întrebare în ceea ce privește psvane. Cu ce o să înlocuiesc actualele lămpi o să rămână o problemă în suspensie. Și sfaturi accept cât cuprinde. din cate EL34 am incercat pe JOR , cel mai bine mi-au sunat Svetlana/SED , in comparatie cu Tung-Sol , Electroharmonix , JJ ,RFT NOS , EI NOS ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marianos Postat Decembrie 14, 2017 Share Postat Decembrie 14, 2017 Merci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sith Postat Martie 6, 2018 Share Postat Martie 6, 2018 Va salut ! Vreau sa cumpar 2 bucati de GOLD LION ECC83 (12AX7) Am vazut ca le lauda lumea si nu sunt nici foarte scumpe. Imi puteti recomanda un site de incredere ? PS Ma bucur ca ne revedem ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monty67 Postat Martie 7, 2018 Share Postat Martie 7, 2018 http://audioalchemy.ro/amplif/lampi/valve.htm , eu de aici am cumparat toate lampile ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zoly Postat Martie 8, 2018 Share Postat Martie 8, 2018 Va salut,as dori sa stiu care lampa este cea mai cea dintre toate modelele e88cc 6922?am incercat electro harmonix,tesla nos pini auriti....nu pot sa spun ca ma dat pe spate...multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glucica Postat Martie 8, 2018 Share Postat Martie 8, 2018 Eu am incecat vreo 7-8 modele. M-am oprit la JAN Philips. Cele mai bune au fost o pereche de Telefunken dar erau ale unui prieten si erau f scumpe (peste 300E). Nu am incercat inca Genalex, productie moderna, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianlucian Postat Martie 8, 2018 Share Postat Martie 8, 2018 Cred ca depinde si de implementare. Eu ma impac si cu Brimar. am si niste 6DJ8 japoneze, nu mai stiu ce sunt ca le-am frecat pana s-au sters. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianlucian Postat Martie 8, 2018 Share Postat Martie 8, 2018 Cred ca depinde si de implementare. Eu ma impac si cu Brimar. Am si niste 6DJ8 japoneze, nu mai stiu ce sunt pentru ca le-am frecat pana s-au sters. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glucica Postat Martie 8, 2018 Share Postat Martie 8, 2018 Nu vreau sa va contrazic, dar din minima mea experienta, parerea mea e alta. Cred ca lampile au un timbru propriu, functie in principal de producator, dar si de serie. Folosind aceeasi lampa pe amplificatoare diferite, caracterul s-a pastrat. De ex, nu as folosi JJ sau EH decit daca le-as lua pe gratis. Pe de alta parte, Gold Lion Genalex n-as ezita. Este doar parerea mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianlucian Postat Martie 8, 2018 Share Postat Martie 8, 2018 IAbsolut de acord, timbrul specific este, cred, o alta discutie...Am marcat doar o preferinta si am semnalat "lampa potrivita la locul potrivit". Sunt ecc-uri si ecc-uri, unele merg bine daca sunt intr-o topologie de etaj urmata si cuplata cu etajul urmator de o anume topologie, altele nu. Asta am vrut sa spun. Particularitatile constructive ale producatorilor determina timbrul, insa si implementarea are un cuvant de spus. Functionarea in diverse puncte pe dreapta de sarcina se soldeaza cu o distributie armonica anume. Care poate fi seducatoare sau care poate ruina totul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glucica Postat Martie 9, 2018 Share Postat Martie 9, 2018 Lampile care au acelasi indicativ nu au si acelasi comportament electric? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate