Sari la conținut
HiFi Tech
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

zal

Membri
 • Număr conținut

  744
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  29

zal a câștigat ziua ultima dată pe August 24 2020

zal a avut cel mai apreciat conținut!

Reputație Comunitate

181 Excellent

Despre zal

 • Dată Naștere 01.04.1920

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

 1. Doar schemele ce folosesc trafo defazoare ptr trz finali cu germaniu reuşesc să forţeze o funcţionare aproape identică a lor. Acolo are un efect şi deschiderea la tensiuni mai mici ca la siliciu a joncţiunilor. La scheme obişnuite nu prea deşi s-au adaptat trz cu siliciu la finali cu germaniu prin anii 60, o variantă nouă atunci, similară cu folosirea mosfeţilor ca prefinali pentru bipolari azi.
 2. Mă forţez să scriu ca să înţeleagă tot poporul şi degeaba. Cum să folosească doar ampliful de putere fără preul lui? 😂
 3. Nicule, amplifuri V-Fet de la Sony sînt doar TA-4650, 5650 (Wega V-4810), 8650, sau preul şi ampliful de putere TAE-8450 şi TAN-8550, la care există şi varianta TAN-8250 cu bipolari, fără V-Fet. Primele două amplifuri le găseşti destul de greu, dar următoarele aproape deloc. Apoi reţine că nu se mai fabrică trz finali de 40 de ani ca şi alte componente critice din ele, orice defect nu are soluţie. Şi unul funcţional are nevoie de revizie.
 4. zal

  Philips N4450 #2 (1972)

  Mulţumesc. Consider că este totuşi un mag fragil, ca multe alte scule de la Philips. Inteligent proiectat dar modest sau economic realizat. Are unele neajunsuri, frînele sînt slabe şi nu există posibilităţi de reglaj, premagnetizarea e fixă, dar sunetul este bun.
 5. zal

  Hitachi HA-250 (1977)

  Un amplif mic şi simpatic venit cu urme de intervenţii, reglaje în bălării şi cu destule piese alterate.
 6. zal

  Philips N4450 #2 (1972)

  O facilitate interesantă la acest mag e că se poate regla nivelul de redare şi fără bandă etalon, oricum perimată în prezent, prin intermediul mufei de monitor ce are mai mulţi pini decît o mufă normală DIN.
 7. zal

  Philips N4450 #2 (1972)

  Al doilea exemplar din acest magnetofon, arată impecabil la exterior dar era meşterit şi afumat la interior, în contrast cu primul. Capetele au mai fost înlocuite, unul din setuti nu se potriveşte cu cele originale, dar e pe sensul invers. Singurul simptom e nivelul de redare mai mare faţă de sensul normal. Partea de comandă are module de la alte două maguri. Înlocuit curele şi role presoare, uns, înlocuit electroliticii şi alte piese problematice, reglat. Din păcate contorul nu a putut fi reparat, uzura plasticului specifică
 8. zal

  Revox G-36 (1964)

  Trafo de reţea e identic cu cel din ultima poză, recuperat de la alt exemplar demolat, de la care s-au refolosit şi placa cu mufele şi comutatorul de reţea. Uzura nu e vizibilă la mecanică, mai ales după curăţarea prafului. Capetele au mai fost înlocuite prin 1986.
 9. E un simplu material lipicios, nu are treabă cu vibraţiile prin simplul fapt că aceşti condensatori se livrează şi cu coliere din plastic ptr prindere fermă de şasiu,
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.