Sari la conținut
HiFi Tech

zal

Membri
 • Număr conținut

  671
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  24

zal a câștigat ziua ultima dată pe August 8

zal a avut cel mai apreciat conținut!

Reputație Comunitate

189 Excellent

1 Urmăritor

Despre zal

 • Dată Naștere 01.04.1920

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

 1. zal

  Akai GX-635D (1979)

  Ca orice sculă populară va ţine cît nu se va abuza de ea, indiferent de marcă. Să ne amintim vremurile cînd la mica publicitate apăreau anunţuri cu ''vînd magnetofon/casetofon... etc profesional Akai xxxxx''' şi orice alte scule din import erau copii după Akai. Lipseşte un templu închinat acestei mărci în România.
 2. zal

  Akai GX-635D (1979)

  Mulţumesc!
 3. zal

  Akai GX-635D (1979)

  La 40 de ani încep să apară bolile de bătrîneţe oricît ar fi fost de renumit, comenzi aiurea, lipsă sunet pe un canal, plus intervenţii mai vechi cu piese ieftine. Sistemul primitiv de taste de la comenzi, cu contacte din şuruburi de oţel e nefiabil. Discutabil e şi modul de comutare cu electromagnet şi tijă a capetelor de pe un sens pe celălalt. Inaccesibilitatea comutatorului ptr 50/60 Hz şi mecanismul ptr pornirea temporizată sînt şi ele curioase. Plăcile sînt realizate de Toshiba pentru Akai. :)
 4. zal

  Sony TA-N77ES (1987)

  Nu, e postat doar ptr curioşi să vadă cum e construit şi ptr pasionaţii firmei Sony.
 5. Acum 10 ani Toshiba avea pdf cu tranzistorii respectivi, iar azi văd că Adelaida îi are în stoc. 😮
 6. Dacă e din 1995 cred că e destul de bătrîn să se înscrie în rubrica asta. E identic cu Sony TA-FA7 ES, acela avînd în plus intrări balansate. ..................... Sony TA-FA5 ES e un amplif cu trz finali mosfet audio adevăraţi, nu din cei ptr motoare şi surse de tensiune. E şi un amplif fierbinte, acesta fiind din prima serie, următoarea a fost dotată cu radiatoare mai eficiente. Cumva e cam înghesuit lucrat, piesele sînt de calitate (s-au strecurat şi cîteva europene acolo), dar are şi unele zone în care se putea mai bine, fără economia specifică japoneză (vechea poveste a rezistenţelor subdimensionate şi fierbinţi). Placa cu stabilizările e coaptă de-a binelea, multe lipituri reci, iar în protecţie releul e slăbuţ, practic sabotează legătura dintre etajul final.şi boxe. Ăsta era şi magnetizat, nu mai avea putere să cupleze, a trebuit înlocuit. ....................... Sunetul e curat, mi se pare un pic mai închis în varianta cu sursă directă. Nu are zgomot sesizabil, corecţiile sînt de mică amploare. Atenuatorul taie sunetul de tot, ceea ce e o problemă cu volumul dat tare.
 7. zal

  Marantz 2270 (1973)

  Bornele de ieşire mai trebuiau schimbate.
 8. zal

  Marantz 2270 (1973)

  E celebru. 😀
 9. zal

  Marantz 2270 (1973)

  Renovare şi îmbunătăţire.
 10. zal

  Marantz 2270 (1973)

  Bătrîn, bolnav şi murdar ca un boschetar.
 11. Cînd credeam că cei mai proşti condensatori cu hîrtie erau cei româneşti de IPRS turnaţi în plastic maro şi care crăpau precum unii de la Rifa... dădui de cei mai proşti americani, Budroc de la Nea Cornell Dubilier. Hîrtie uleiată sigilată cu ipsos în carcasă tubulară ceramică. Anii 50-60, prin televizoarele lor şi alte produse. Unul face pipi de frică, altul a crăpat de ciudă şi doi stau suspect de cuminţi, ca copii cînd fac rele. 🙂 I-aş fi folosit într-un montaj cu lămpi, dar nu mai e cazul. Cică mai e o serie Miniroc. 🙂
 12. zal

  Setton RS-440 (1976)

  Aia cu rîsul era dintr-un singur motiv, sau două. Trz Sanken erau recuperaţi şi unul nu pare original, iar conexiunile erau greşite, protecţia fiind lipsită de citirea curentului pe rez de emitor, care nu erau nici de construcţia potrivită. Piesele noi le-am prins tot în aer, locul limitat nu lasă alte variante.
 13. zal

  Setton RS-440 (1976)

  Merg orice trz Darlington cu minim 100Vc-e, 10A Ic, 100W Pd.
 14. zal

  Setton RS-440 (1976)

  Mulţumesc! MJH11021/11022. Mulţumesc!
×
×
 • Creează nouă...