Sari la conținut
HiFi Tech

Lampi

hersorin

Postări Recomandate

• 1 month later...

Vreau să prezit şi eu o lampă care mi se pare cam ciudată.

Cu ceva timp în urma cineva mi-a dat 4 EF86 valvo (bineînţeles contra unei sume rezonabile) şi ca bonus această lampă EF86 Telefunken pentru că o avea doar pe ea.

Ce mi se pare ciudat e că nu are anodul perforat (sită) cum au Philips Mullard sau Valvo ci tablă chiar dacă pare inox. Este noua eu am desigilat-o, are şi pătratul ăla pe "cure" ei dar aş vea să ştiu dacă se poate ce "chinez" le face aşa.

5acfb24867279_ef86A.thumb.jpg.52306f3c729adfa305d26fc1c2754c59.jpg

5acfb2486c957_ef86B.thumb.jpg.eed69eb78b4ef37b23a35e94f6d5b032.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 weeks later...

Cam asa arata lampile ce mi-au intrat in colectie. Sunt 8CG7/8FQ7 adica 6CG7 cu filament de 8.4 volti.

Sunt echivalente cu 6SN7 si ECC82 (mici diferente) si ramane sa vad cum se aud in diverse aplicatii. Am citit ca sunt ok ca sound si cred ca se comporta bine si cu 6,3 volti filament....ramane de vazut/testat.

DAca cineva a mai auzit/testat asa ceva astept pareri.

IMG_1690.thumb.JPG.55f73c67cfac54b04f1411ea4a1eab9f.JPG

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

De ceva timp mă bate gândul să fac un upgrade la lămpi la amplificatorul pe care l-am luat de la vio și care merge cu el 34. Lămpile pe care vreau să le folosesc sunt 6ca7, mai exact astea: http://http://en.psvane.com/info-9-54.html. Numai că aceste lămpi sunt un pic mai "grase", au circumferința mai mare. Întrebarea mea: este vreo distanță minimă între lampi care trebuie respectată? Acum sunt aproximativ 3 cm între lămpile de pe canal; cu lămpile noi vor rămână între 1,5-2 cm.

Link spre comentariu

Nu sunt fixat pe psvane. Vreau un upgrade dar să nu fie nevoie să-mi ciulesc urechile după niște diferențe minuscule. În lipsa experienței și pentru că nu pot testa înainte, mă gândisem să omor țânțarul cu tunul. Adică să cumpăr niște lampi cât mai scumpe.

Acuma bineînțeles că pun un mare semn de întrebare în ceea ce privește psvane. Cu ce o să înlocuiesc actualele lămpi o să rămână o problemă în suspensie.

Și sfaturi accept cât cuprinde.

Link spre comentariu

Nu sunt fixat pe psvane. Vreau un upgrade dar să nu fie nevoie să-mi ciulesc urechile după niște diferențe minuscule. În lipsa experienței și pentru că nu pot testa înainte, mă gândisem să omor țânțarul cu tunul. Adică să cumpăr niște lampi cât mai scumpe.

Acuma bineînțeles că pun un mare semn de întrebare în ceea ce privește psvane. Cu ce o să înlocuiesc actualele lămpi o să rămână o problemă în suspensie.

Și sfaturi accept cât cuprinde.

din cate EL34 am incercat pe JOR , cel mai bine mi-au sunat Svetlana/SED , in comparatie cu Tung-Sol , Electroharmonix , JJ ,RFT NOS , EI NOS ...

Link spre comentariu

• 2 months later...

Nu vreau sa va contrazic, dar din minima mea experienta, parerea mea e alta.

Cred ca lampile au un timbru propriu, functie in principal de producator, dar si de serie.

Folosind aceeasi lampa pe amplificatoare diferite, caracterul s-a pastrat.

De ex, nu as folosi JJ sau EH decit daca le-as lua pe gratis. Pe de alta parte, Gold Lion Genalex n-as ezita.

Este doar parerea mea.

Link spre comentariu

IAbsolut de acord, timbrul specific este, cred, o alta discutie...Am marcat doar o preferinta si am semnalat "lampa potrivita la locul potrivit". Sunt ecc-uri si ecc-uri, unele merg bine daca sunt intr-o topologie de etaj urmata si cuplata cu etajul urmator de o anume topologie, altele nu. Asta am vrut sa spun.

Particularitatile constructive ale producatorilor determina timbrul, insa si implementarea are un cuvant de spus. Functionarea in diverse puncte pe dreapta de sarcina se soldeaza cu o distributie armonica anume. Care poate fi seducatoare sau care poate ruina totul...

Link spre comentariu