Sari la conținut
HiFi Tech

bogdanozaurus

Postări Recomandate

Teoretic bratul e paralel cu platanul la discuri obisnuite, daca pui disc de 200g e mai gros si se modifica o idee "calcatura" acului. Dai de rotita si acul e iarasi perpendicular pe platan (intr-un plan ce trece prin axa dozei, intr-un plan perpendicular pe axa dozei reglezi din montura head-ului sau din cele doua suruburi de prindere doza, cu adaos saibe de plastic de 0,1 mm grosime)

Pana am scris eu deja ai primit raspuns cu poze...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Astazi a fost Record Store Day. Anul trecut a fost animatie in preajma acestei zile pe vechiul forum. Anul acesta.... Eu am fost cu un prieten prin magazine sa rascolim printre viniluri. Reducerile au fost de maxim 20%. Fata de anul trecut parca au fost mai multe titluri interesante. Bani sa fie. :D

https://recordstoreday.com/

Am cumparat doua discuri.

IMG_20180421_190800.jpg

Link spre comentariu

• 1 month later...
  • 1 month later...

Salutare tuturor,

Aș dori să îmi instalez https://www.djsuperstore.ro/ortofon-concorde-mkii-club.html pe Audio Technica LP 120. Actualmente am AT95E.

M-ar putea cineva ajuta cu instrucțiuni, de tipul ”prima zi de școală”... V-aș fi recunoscător.

Ce instrumente sunt necesare măsurării?

De unde le pot cumpăra?

Metoda (un video ar fi bun)

Sper să fie o alegere bună acea doză. Genul de muzică care mă pasionează este electronica. Un e.g.

O zi bună,

Dorin

Link spre comentariu

@bogdanozaurus notat. Mulțumesc.

@Andi da, este o doză DJ.

Și mai îmi puteți spune ce criteriu trebuie urmărit cu privire la doză astfel încât aceasta să fie compatibilă cu brațul clasic AT LP120 montura 1/2”?

Sper ca acest video să îmi dea o mână de ajutor cu alinierea.

p.s. headshell-ul la AT LP120 iese fără șurubelniță. Să înțeleg că în locul lui ar trebui intre Concorde-ul? Întreb pentru că nu văd în cazul Concorde-ului cum s-ar putea repeta acest proces

Mulțumesc frumos.

Link spre comentariu

Ești absolut sigur că înlocuind AT95E cu acea doză Concorde faci un upgrade și nu un downgrade? Concorde e doză gândită pentru scratching, nu cred că are vreo legătură cu hi-fi-ul. Chiar dacă e mai scumpă.

Din ce am citit eu, AT95E e o doză cu un raport preț-calitate legendar.

Link spre comentariu

Un bun punct de vedere. Nu prea am cum să știu, deoarece nu am ascultat ce poate face Concorde-ul. În orice caz AT95E rămâne. Așa este, este o doză foarte bună. Momentan cu asta am înregistrat câteva set-uri. Dar am nevoie de ceva pentru mixing, cu un voltaj mai ridicat. AT95E-ul scoate un volum destul de scăzut, ceea ce duce unele discuri spre zona roșie a gain-ului. Mi-aș dori să scot mai mult din ceea ce este pe ele. Înregistrez cu ajutorul unei plăci de sunet TASCAM 2x2US în Ableton LE și de acolo scot .wav

Concorde-ul sau altceva să-l folosesc pentru înregistrari mix-uri, AT95E pentru audiții. Ar mai fi Shure M44-7. Cât despre scratch-uri, nu prea am în plan să fac. Concorde-ul însă este foarte greu, are 18 grame, în timp ce AT95E-ul 4-5 grame, iar diferenta asta mă cam sperie, când mă gândesc că se poate transmite direct pe discuri. Adaug sursele cu privire la greutate și alte caracteristici https://www.zeedoshop.ro/produs_audio-technica-at95e-bl_18697_0 vs https://www.zeedoshop.ro/produs_ortofon-concorde-single-elektro_31031_0

Nu știe nimeni pe cineva cu Ortofoane d-astea?

Editat de dor_in
Link spre comentariu

@viobio Bună idee. Dar oare doza asta AT95E se pretează pentru back-cueing. Am făcut asta destul de des în ultima vreme, chiar cu riscul să văd cum brațul vrea să sară din aparat. N-aș spune că sunt excese de back-cueing, mai degrabă ridic acul și-l pun unde cred eu că e ceea ce vreau să se audă, dar de scos complet din program nu se pune problema.

Deci nimeni cu Ortofoane?

Link spre comentariu

La 04.07.2018 la 9:44, dor_in a spus:

Dar am nevoie de ceva pentru mixing, cu un voltaj mai ridicat. AT95E-ul scoate un volum destul de scăzut, ceea ce duce unele discuri spre zona roșie a gain-ului.

Dacă vei cumpăra Jico, s-ar putea să îți crească nivelul output-ului. Cel puțin așa spun mulți care au cumpărat pentru diverse doze.

(A couple of things that I noticed with the JICO stylus in my system, 1st: Increased signal strength from the cartridge. The volume level of the music when using the JICO stylus is higher on my system and as a result I turned the volume down a notch and a half to equal the apparent volume when using the factory stylus.)

https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=19&t=77761

Însă cred că poți cumpăra doar direct din Japonia.

Editat de Andi
Link spre comentariu

Eu am cumparat din JAPAN -ebay.com- de la un angrosist care avea contract cu JICO un ac pentru o doza Shure. Pretul era cu 25% mai mic fata de cel de fabrica. Diferentele au fost evidente, in bine. Da, semnalul de iesire este ceva mai mare. Recomand tuturor aceasta mutare, daca este posibila. Un exemplu BUN e referitor la doza Shure M97XE https://www.jico-stylus.com/product_info.php?products_id=1035

Link spre comentariu

La 04.07.2018 la 12:47, dor_in a spus:

@viobio Așa este.

Știe cineva dacă https://www.electronicservice.ro/cumpara/v15-iii-vn35e-shure-7751942 s-ar potrivi pe Shure M44G sau M44-7?

Lincul este pentru ac la SHURE V15 III. Acest Shure este o doza audiofila prin excelenta. Dozele de care pomenesti nu le cunosc ( nu vreau sa le cunosc ). Acuma daca tu vrei sa faci un mariaj intre un elefant si un catel e treaba ta dar nu merita. Sunt ace dedicate pentru ce vrei tu asa ca nu-ti mai cazni creierul.

Link spre comentariu

Acum 7 ore, romanbun a spus:

Eu am cumparat din JAPAN -ebay.com- de la un angrosist care avea contract cu JICO un ac pentru o doza Shure. Pretul era cu 25% mai mic fata de cel de fabrica. Diferentele au fost evidente, in bine. Da, semnalul de iesire este ceva mai mare. Recomand tuturor aceasta mutare, daca este posibila. Un exemplu BUN e referitor la doza Shure M97XE

Shure M97 nu e tocmai o doza deosebita ( Tin minte ca Vio tot insista cu doza asta ). Multe Shure-uri mai vechi suna mult mai bine : M 75, 85,91,95 si evident V 15-urile ( din ce am ascultat eu )

Link spre comentariu

Shure V15-III cu ac Jico suna magnific pentru o doza MM. Totusi, am trecut la doza MC, din dorinta de a experimenta si High-End-ul. Binenteles ca exista diferenta de sunet si bani. Toate dozele MM pe care le-am avut parca pun sunetul in fata, sunetul pare mai plin, carnos, intr-un fel. Doza AT MC pe care o am suna mai subtire, mai delicat la frecventele medii-inalte unde se simte, in special, diferenta.

Link spre comentariu

La 07.07.2018 la 21:46, viobio a spus:

Radu, în atelier ascult cu M97, nu vreau sa  . ut o Nagaoka MP500 sau Ortophon M2Black , M97 este buna, multi și-ar dori  asa ceva.

Vio... cred si eu.

La lampile tale aproape orice doza pui suna bine.

Link spre comentariu

La 07.07.2018 la 14:06, romanbun a spus:

97 devine buna cu ac Jico. Eu am luat pentru V15 lll.

Sa nu uitam insa ca costa cat doza.

In alta ordine de idei la V15 III-ul meu am ac nos ( original ). O suna mai bine Jico-ul ca nu e chiar gratis?

Link spre comentariu