Andi Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 bai andi, eu nu am vazut de la tine nimic constructiv, ori nu stii, ori nu vrei ori nu poti, nu te supara dar tu nu poti fi considerat din punctul meu de vedere nici macar parerolog, pentru ca tu nu cunosti tehnica, nu stii ce se afla intr un pikap, nu ai pus mana in viata ta pe un motor adevarat de pikap, nu intelegi cum functioneaza un pikap, nu este vina ta ca nu stii, vina ta este ca nu vrei sa inveti. Păi da, când nu ai niciun argument, denigrează omul Acum, pe bune, tu crezi că dacă știi să dai cu șurubelnița într-un motor, ca orice dorel, gata, ai păreri mai valide? Pe bune? faptul că folosești batjocoritor termeni precum „elastic de chilot” pentru un belt drive demonstrează cam cât te duce capul și care e nivelul tău. Și, bineînțeles, faptul că n-ai pus în viața ta mâna pe un belt drive serios și habar nu ai cu se mănâncă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 ti am zis ca sa putem discuta de pikap trebuie sa ai o minima pregatire tehnica pe care, tu, din ceea ce scrii nu o ai! nu trebuie sa te superi ca nu esti pregatit, invata! altfel ajungem sa le ascultam cu urechea ca sa ne convingem ca s panarame! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 ti am zis ca sa putem discuta de pikap trebuie sa ai o minima pregatire tehnica pe care, tu, din ceea ce scrii nu o ai! nu trebuie sa te superi ca nu esti pregatit, invata! Nu trebuie să ai pregătire și școală tehnică să poți discuta despre sunetul unui pickup. Dar tu, ca orice alt dorel, crezi că neapărat trebuie să ai letconul în mână să poți discuta despre sunet. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 nu ai inteles nimic din discutie, nu faci nimic constructiv, pari foarte limitat in clisee, nu esti un tip tehnic care doreste sa impartaseasca din cele invatate, putine, multe, esti pur si simplu o persoana pusa pe hartza fara un scop constructiv doar asa de sanki ! pe mine nu ma deranjeaza, pot oricand sa iti demonstrez ca nu ai dreptate si nu intelegi lucruri. daca nu reusesti sa faci fata la o discutie, te poti si retrage, unii au facut o, tarziu dar au reusit! mai baga o fisa! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 Discutia asta nu va duce la o concluzie clara, fiecare va tine de parerile pe care le are si au fost deja expuse. Nu-i vorba de tras concluzii, spera doar ca parerile personale sa nu fie fluturate pe post de maciuci. Iubesc digitalul , iubesc analogicul, ma bucur de inregistrari indiferent de format. Comparatiile sunt greu spre imposibil de facut ( intra mai multe lucruri in ecuatie, intotdeauna ). Singurul haz pe care il pot vedea in comparatii sunt bucuriile oferite de muzica. Spre exemplu ( un amanunt interesant ), mi-am cumparat Verdi - Macbeth - Deutsche Grammophon cu Abbado ( Verrett , Cappuccilli ), un album pe care l-am mostenit de la un bun prieten ca reper in teste audiofile Il aveam pe CD si l-am gasit si pe vinil. Inregistrarea originala dateaza din 1976. Chair la inceput, pe Preludiu, atacul alamurilor este anticipat de un pre-ecou. Am crezut ca asa este inregistrarea pana cand am gasit vinilurile care nu prezinta acest fenomen. Probabil este un efect Print-Through ( mai era un album cu Led Zeppelin la care se auzea foarte clar ). http://www.deutschegrammophon.com/en/cat/4497322 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silviu2403 Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 http://www.whathifi.com/pro-ject/elemental/review Ce parere aveti de acest pick-up, am vazut ca e destul de apreciat pentru un entry si se pun chiar doze mai scumpute pe el precum Ortofon 2M Red. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 1. Masterul de vinil este diferit de cel digital chiar in cazul in care se presupune ca provin din aceeasi matrita. 2. Pick-up(ul) aduce suficiente distorsiuni incat sa nu aiba nicio sansa in fata digitalului. Ma refer strict la informatie, nu la placerea auditiei. 3. Pe vremuri basul era imprimat in canalul drept, ori asta insemna ca imaginea stereo avea de suferit. 4. SNR la pick-up este calculat in asa fel incat sa iasa mai mare. Fanii vinilului banuiesc ca stiti cum se face asta. Se castiga cam 10 dB din treaba asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 Si acum basul e tot asa, in partea de jos oricum nu conteaza, se ia semnalul dintr un canal si se imprima la fel in ambele canale ca sa fie in faza, altfel acul ar sari din santz. Vinilul va ramane un suport agreat si ma bucura treaba asta, vinilul dureaza, bitzii zboara! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romanbun Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 parerile personale sa nu fie fluturate pe post de maciuci. Iubesc digitalul , iubesc analogicul, ma bucur de inregistrari indiferent de format. Comparatiile sunt greu spre imposibil de facut ( intra mai multe lucruri in ecuatie, intotdeauna ). Singurul haz pe care il pot vedea in comparatii sunt bucuriile oferite de muzica. Am aceeasi parere 100%! Mie nu-mi place ca pe acest forum nu se discuta mai mult despre muzica, din pacate discutiile se duc spre partea tehnica. Deci nu impartasim vorba ta, BUCURIILE MUZICII. Prea multa tekhnica si prea putina TRAIRE SUFLETEASCA. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 1. Masterul de vinil este diferit de cel digital chiar in cazul in care se presupune ca provin din aceeasi matrita.2. Pick-up(ul) aduce suficiente distorsiuni incat sa nu aiba nicio sansa in fata digitalului. Ma refer strict la informatie, nu la placerea auditiei. 3. Pe vremuri basul era imprimat in canalul drept, ori asta insemna ca imaginea stereo avea de suferit. 4. SNR la pick-up este calculat in asa fel incat sa iasa mai mare. Fanii vinilului banuiesc ca stiti cum se face asta. Se castiga cam 10 dB din treaba asta. parerea mea e ca toata muzica de pe itunes suna aiurea, la fel de pe diverse aplicatii gen deezer, in comparatie cu vinilul, dar costa putin sau mai nimic si la petreceri e o treaba buna, muzica digitala de calitate cred ca e si scumpa, sau cum fac ma apuc sa caut pe torente sau exista un hard al clubului care merge din om in om Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 @romanbun vezi tu, ai dreptate numai ca trairile sufletesti nu ai cum sa le scrii pa forum, poti sa zici ca ai ascultat ceva ok, sa pui un link, sa discuti despre o trupa, dar trairile sufletesti scriu in suflet Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 Vio, asculti digital, nimic de comentat, insa biasul tau este pe vinil. Pot sa inteleg povestea cu ' vinilul are mai multa muzica ' din punct de vedere psihologic, insa nu cred ca intr-un ipotetic test blind, imposibil de realizat din cauza noise floor-ului generat de materialul analogic, ati alege vinilul. Discutia asta cu digitalul suna rece imi spune ca este ceva in neregula cu sursa / sistemul vostru. Eu am un amarat de Yamaha ca sursa digitala si nu se poate spune ca sistemul meu este unul de top si totusi simt ca sunt ivaluit, imbratisat, dezmierdat de muzica. Daca vrei, muzica este amanta mea din casa. Ascult muzica si la pick-up cu aceeasi bucurie, insa nu pot sa ma prefac ca totul este la fel. Eu nu comentez placerea unora de a asculta vinil, eu discut despre limitarile tehnologice. ex: LP5 are un raport semnal / zgomot > 50 db, oficial; in realitate este mai mare de 40 dB (astept ca Dorel sa povesteasca tehnica prin care toti producatorii de pick-up(uri) manaresc masuratorile); ce facem bre cu informatia care exista peste 40 dB? o mai auzim? intreb la modul cel mai serios, fara bascalie; astept un raspuns bine documentat tehnic. Multumesc! PS: Poate ne ajuta Crissugar. Nu stiu daca are cont aici, dar daca tot s-a intors poate se baga. El este inginer de sunet si un talentat inventator si ciocanar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 Vio, asculti digital, nimic de comentat, insa biasul tau este pe vinil. Pot sa inteleg povestea cu ' vinilul are mai multa muzica ' din punct de vedere psihologic, insa nu cred ca intr-un ipotetic test blind, imposibil de realizat din cauza noise floor-ului generat de materialul analogic, ati alege vinilul. Discutia asta cu digitalul suna rece imi spune ca este ceva in neregula cu sursa / sistemul vostru. Eu am un amarat de Yamaha ca sursa digitala si nu se poate spune ca sistemul meu este unul de top si totusi simt ca sunt ivaluit, imbratisat, dezmierdat de muzica. Daca vrei, muzica este amanta mea din casa. Ascult muzica si la pick-up cu aceeasi bucurie, insa nu pot sa ma prefac ca totul este la fel. Eu nu comentez placerea unora de a asculta vinil, eu discut despre limitarile tehnologice. ex: LP5 are un raport semnal / zgomot > 50 db, oficial; in realitate este mai mare de 40 dB (astept ca Dorel sa povesteasca tehnica prin care toti producatorii de pick-up(uri) manaresc masuratorile); ce facem bre cu informatia care exista peste 40 dB? o mai auzim? intreb la modul cel mai serios, fara bascalie; astept un raspuns bine documentat tehnic. Multumesc! PS: Poate ne ajuta Crissugar. Nu stiu daca are cont aici, dar daca tot s-a intors poate se baga. El este inginer de sunet si un talentat inventator si ciocanar. eu cred ca e cazul sa mi cumpar un dac ca sa ma joc iar tu fa bine si orienteaza te la un pikap (pe al meu scrie SNR>78dB) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silviu2403 Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 Revin si eu cu o intrebare, a avut cineva tangenta cu acest model de pick-up entry e ceva de capul lui? http://project-audio.com/main.php?prod=elemental&lang=en Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 parerea me e sa nu te bagi, decat daca are un pret mic, e cam plin de distorsiuni Speed variance 33: 0,80% 45: 0,70% Wow & flutter 33: 0,29% 45: 0,27% Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 Comanr, ce model de pick-up? 78 dB oficial, 68 dB reali in cel mai bun caz....mda, performant! Pentru ca tot spuneai ca pe vremuri producatorii scriau toate detaliile tehnice. Cunoastem nivelul de distorsiuni? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 28, 2017 Share Postat Martie 28, 2017 cum nu stii, am BSR vintaj stai oleaca sa atasez fisa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Pentru o explicație privind măsurătorile de dB la aceste pickupuri din anii 80, recomand să citiți aici: http://www.thevintageknob.org/pioneer-Exclusive_P3.html (faceți clic pe user) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
igor1234 Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 cum nu stii, am BSR vintaj stai oleaca sa atasez fisa. Păi ce faci cu pick-up-ul ăsta plin de plastic pe interior? Nu erai împotriva plasticului? Dar important este cum sună, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romanbun Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Eu cred ca o crestere a SNR-ului sa zicem de la 75 la 78 dB este ca si la autoturisme, sa cresti viteza cu ceva semnificativ, e nevoie sa dublezi puterea motorului, adica sa investesti enorm pentru asta. Practic nu e necesar pentru un audiofil obisnuit, ce mi-i 72, ce mi-i 75 dB, tot aia e. Daca dau la maximul un amplif. cuplat cu un preu de doza, voi auzi CLAR zgomotul de fond, inclusiv cel pe joase. STIU asta deoarece am verificat cu un soft si la un SNR 70 dB se AUDE BINE! Dar cum eu ascult cu volumul amplificatorului la ora 10-12(a butonului, pentru cei care nu stiu...), acel SNR este irelevant. Banuiesc ca o parte din voi ati construit sau ati modificat un preu de doza cu circuite integrate. Am facut si eu ambele variante. The Ultimate, am folosit CI LME49860, suma curat si...metalizat, in final tot la LM4562 am ajuns, precum se face zicere si aici. http://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/263463-lm4562-phono-stage.html Practic am experimentat 4 tipuri de CI foarte perfecte tecknic. Cred ca parametrul numit MUZICALITATE, atat de laudat de vinylisti, in ciuda digitalistilor, este argumentul celor dintai. Pe de-alta parte pacaitul discurilor poate fi FOARTE enervant si este un argument solid in a evita, de catre ceilalti, discurile. Este prea mult loc pe scena muzicii pentru TOATE preferintele, ca zau, nu merita boxarile astea stupide... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 cum nu stii' date=' am BSR vintaj stai oleaca sa atasez fisa.[/quote'] Păi ce faci cu pick-up-ul ăsta plin de plastic pe interior? Nu erai împotriva plasticului? Plasticul e nasol doar cand e in sculele altora. Unele plasticuri sunt mai egale ca altele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Masuratorile care au adus brusc 20 dB castig la SNR au fost dupa anii 80, al meu e din 79, probabil dupa noile grile ar avea snr>90dB. Carcasa pikapului este din aluminiu, cantareste mult, nu contine piese in miscare din plastic, doar baza e din plastic, procentul fiind undeva la 3% plastic, nicidecum 97% plastic. Plasticul are legatura cu gradul de ieftineala al unui produs, de asta ma seaca, all plastick fiind caracteristica de baza a produselor epocii de plastic, nu se refera la cum suna ci la contextul economic al produsului, un produs din plastic in procent ingrijorator este gandit din start din economie, restul vin la pachet daca mai au loc. Probabil pe viitor voi upgrada la ceva mai select, PL-L1 este next level ca sa zic asa Pana cand gasiti voi datele tehnice complete de la sculile voastre ma bag la un vinil pe scula asta vintaj depasita:) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Amuzant este ca japonezii sunt cei care au schimbat modul in care se masoara SNR-ul. Vio, am lucrat in vanzari si marketing corporatist. Acolo am invatat care sunt mecanismele psihologice ale cumpararii. Cand lucram cu Jack am avut ocazia sa vad cum functioneaza mecanismele de cumparare si in domeniul acesta. Realitatea este ca poti sa construiesti sistemul audio perfect, acest fapt nu este suficient. Nu acesta este criteriul determinant pentru achizitie. Am mai povestit eu in trecut. Munceam cu Jack o saptamana la un sistem, cunosteam exact caracteristicile sunetului. Venea X si exact acolo unde sistemul excela, el spunea ca este o problema. Intr-un domeniu atat de nisat si subiectiv PR-ul este mai important ca sunetul. Asta este o opinie personala si nu am pretentia ca detin un adevar absolut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Faceau, proiectau dar sculele scumpe nu se vindeau, ca si acuma, mainstrem ul e plin de mediocritati cu iz haudiofool, unde mai pui ca numarul oamenilor a crescut, a parerologilor totodata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate