Sari la conținut
HiFi Tech

bogdanozaurus

Postări Recomandate

Vroiam candva sa mi iau si eu un at lp 120...dar nu cumpar ceva inainte sa rascolesc bine forumurile si youtube ul.In reviewuri le de la reviste ''celebre''nu mai cred de mult timp. Https://youtu.be/VXpTB_s7oD8

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sigur ca da, toate vin defecte din fabrica, toate au probleme, asa e cu chinezariile ieftine, chiar ma mir cum de nu a dat China faliment pina acum. Pe de alta parte sculele vintage de firma nu se strica niciodata, nu se uzeaza, nu dau rateuri, indiferent cit de mult au fost folosite si cit au stat in garaj sau in debara.

Link spre comentariu

Al meu LP5 este tacut ca un peste. Aud rulmentul din interior doar daca imi lipesc urechea de pick-up.

LP 120 din filmare pare defect.

Tocmai aici e toata treaba, pentru ca pick up ul DD nu are rulmenti, doar lagar din bronz, si bineinteles la un motor de calitate nu se aude nimic la 33rpm sau 45rpm, daca la tine se aude "un rulment" ...mai bine ramai pe fisiere, nu are sens, la modul cel mai serios.

Link spre comentariu

Eu am ascultat Lp5 la Dinica si mi-a placut ce am auzit, bine cred ca si pre-ul lui Vio a contat destul de mult ;) , insa am avut at 120 prima varianta fara usb si mi-a lasat o impresie nu tocmai buna, mult plastic argintiu, intr-un final l-am vandut si am luat un dual 704, diferente sunt in bine pentru dual insa nu foarte elocvente. Urmeaza sa cumpar o Nagaoka sa vedem ce pot scoate din el pentru ca momentan a ramas fara doza. Diferenta intre nou si sh vechi trebuie tratata cu plus si minus de ambele parti, normal ca acum 20-30 de ani se facea alta calitate insa sansele sa prinzi ceva in stare cu adevarat buna sunt reduse, mai ales ca pick-upul este un dispozitiv sensibil, pe de alta parte cele noi chinezesti nu se ridica cel putin din punct de vedere constructiv la aceeasi calitate dar sunt noi si gata, nu iti mai bati capul cu altele daca nu te pricepi. Momentan ascult pe un pick-up paladium destul de simplut insa belt drive cu curea lunga si lata pe exteriorul platanului si o doza at 311 ep si sunt multumit.

Link spre comentariu

Si rulmentul nu e totuna cu lagar' date=' what the fuck?[/quote']

Tu te auzi, una e lagar(fara bile) si una e rulment, daca se aude ceva in functionarea motorului DD ceva e putred, ala nu scoate nici un sunet.

Dude, nu se aude nimic. Lipeste (prin lipeste inteleg ca iti pui urechea la cativa milimetri) tu urechea de un pick-up direct drive si spune-mi ca nu auzi nimic. Nu s-ar auzi nimic doar in situatia in care pick-up(l) ar functiona pe aer sau cu fum. Eu sunt gata sa pariez ca in orice pick-up direct drive exista un zgomot discret acolo in interior. Sunt gata sa va fac o vizita celor care afirmati contrariul si in cazul in care invartitorul vostru este atat de tacut, am sa va cumpar un disc de vinil pentru a repara deranjul. Daca, prin absurd, pentru ca in realitate este imposibil, chiar casa pionierilor a confirmat lipsa oricarei soapte intr-un pick-up direct drive bun, se aude ceva, voi imi cumparati un disc de vinil.

Va astept aici la vedere cu invitatia!

PS: Am folosit cuvantul rulment la repezeala. Nu imi aminteam exact cuvantul. Decat atat. ;)

PS1: Coman, sa imi spui cum facem sa iti ascult invartitorul. Scrie-mi in privat numarul, te sun, si iti ofer ocazia unui disc de vinil cado'. :P

Link spre comentariu

Poti sa vii sa il asculti, nu se aude nimic, defapt nici nu are ce pentru ca toata greutatea(platan+rotor) sta intr un singur punct delimitat de o sfera de otel si un plan drept al unei pastile din teflon bagata in teaca rotorului(lagar), in rest nu exista frecare, plimbandu ma cu urechea prin pikapul desfacut singurele zgomote audibile vin de la transformatorul de alimentare, care e prins de plinta de sus, nu de plinta de jos unde e motorul, asta ca idee, motorul este silent, zero, nada, din afara pikapului nu se aude nimic chiar daca lipesti urechea de capac/carcasa.

ps: pierzi un brat de viniluri, nu vreau asta, trebuie doar sa intelegi diferenta dintre lucruri si gunoaie, atat.

pics_v2.jpg.55ea5c052eb782813fa9c3d9d83294a1.jpg

5acfb251006cb_PioneerPl-l1000ShrDirectDriveMotorStator(1).jpg.2c0c3cbc0ae2f010f75f6f43dee0de80.jpg

Link spre comentariu

Apropo...voi la cat timp ungeti bearingul la spindle? Am vazut ca sunt uleiuri speciale,cel putin la technics ..eu am de gand zilele viitoare sa i fac o mica ungere inclusiv gresare partea mecanica si inca ceva important ce vroiam sa fac de mult timp este sa i pun ulei siliconic la tonearm lift ca coboara cam brusc ..Pt spindle bearing am luat un ulei de mecanisme fine de buna calitate iar pt tonearm lift ulei siliconic de 500000.

Link spre comentariu

unii recomanda ulei auto 5w30 cica ar fi aditivat si bun, in mod normal odata la 10 ani ar fi suficienta o ungere la un motor bun, uleiul siliconic nu stiu daca e asa bun la pikap, fie si pentru tonearm, eu la spindle am pus o vaselina usoara cu teflon la spray MOTIP, am facut proba si se invartea mai mult platanul in gol dupa ungere.

Link spre comentariu

Mda! Acum cateva minute am refacut testul in liniste si fara graba. Am incercant sa profit si de linistea care s-a lasat peste oras. Am folosit clipul youtube atasat de Edu pentru inspiratie.Exista un zgomot discret. Nu este la nivelul exemplului de pe youtube, dar daca iti apropii urechea se simte. Punct.

Edu & Coman ati avut dreptate.

Acum ce sa fac, l-am cumparat, ma bucur de muzica ascultata, c'est la vie!

Link spre comentariu

Bravo tie, doar nu era sa deschizi geamul sa il zvarli in drum, nu se face gaura in cer, oricum chestia astea duse la extrem nu fac bine nimanui, desi doar lucruri de genul asta, de finete fac diferenta intre pikapuri, in rest ele toate invart discuri, deci nu fac vreo filozofie.

ai vazut ca exista lume bolnava la cap care vrea sa le puna sa leviteze, iti dai seama ca problema nu e la scule, e la cap, pun spaicuri, se spanzura de lustra cu cablul cu sens....

Ideea e ca "atatia bani atata peste" insa uneori in zilele de azi primesti mult mai putin peste decat primeai odata.

Oricum toate in final ajung gunoi, mai devreme sau mai tarziu fie ele technics, pioneer, roksan sau audio technica, important e sa ne bucuram de ele cat putem de mult :thumbup:

Link spre comentariu

Banii dati pe astfel de ''scule'' noi is bani arincati pe geam..cine are bani de aruncat sa arunce.. aparatul ala nu face banii si cei care stiu asta nu vor da ..daca bogdanzaurus i a 1400 pe el e un caz fericit zic eu...eu pe asa ceva n as da nici 50 euro ...eu niciodata n am pierdut un leu cand am cumparat ceva vintage.. daca aveam nevoie de bani cand l am revandut am luat cel putin banii dati pe aparat insa de cele mai multe ori am dat aparate la pretul dublu adica in profit de 100% .

">https://youtu.be/7jjAZz7NOK0 Cum se bate de la egal la egal un Yamaha CA 2010 din 78 cu un Yamaha AS 2100 (2013)
Link spre comentariu

Guys, hai sa terminam subiectul. Fiecare are dreptul sa aleaga ce face cu banii lui. Eu am cumparat LP5 cu asteptari normale. Stiam ca la cei 400 E nu aveam cum sa primesc un invartitor de top. Bibi a fost dragut si mi-a oferit cateva sfaturi legate de pick-up si de potentialul acestuia. Trei ani m-am invartit printre pick-up(uri) VPI si Kuzma de top, asa ca nu mi-am facut sperante prea mari. Ideea este ca nu vroiam sa investesc prea multi bani, pentru ca eu nu sunt un pick-up believer. Am spus in nenumarate situatii, pentru mine pick-up(ul) & discul de vinil sunt un capriciu, un gest melancolic, o intoarcerea la adolescenta mea de metalist, la amintirile in care ascultam alaturi de prieteni muzica la pick-up. Performanta o gasesc in digital. Punct.

Link spre comentariu

Multe aparate nu fac banii, audio, laborator, cu totii stim asta. Marea problema care se pune este nevoia de service a unor scule mai vechi, e posibil sa nu fie mare lucru de aranjat prin ele dar daca clientul nu se pricepe decat la ascultat, are o problema, riscul ca un comutator sa nu functioneze corect, scula sa aiba nevoie de componente noi in locul celor devalorizate, pentru ca nimic nu tine o vesnicie chiar daca pare asa. Evident sculele noi nu mai tin 40 ani, insa fiind abia la inceput, merg bine si nu fac figuri.

Despre costuri, tot ce e nou, are o margine de profit uriasa, vrea sa acopere imensa investitie in marketing, costurile de globalizare si bonusurile generoase, utilizatorul final plateste, intr o tara ca Romania audiofilul care nu e miliardar are viata grea, la fel si alti pasionati din alte domenii, unele lucruri costa mai mult decat afara.

De exemplu un tip a luat de pe tzepador un pikap ca al meu(pl-l1000) defect, a riscat, a zis ca nu e mare lucru, o curea , un buson.

Dupa niste luni in care l a dereglat in fel si chip a vazut site ul meu hobby si m a sunat, nu i am promis nimic, am zis sa ma uit prin el.

Avea nevoie de driver dupa primele semne, driverul a venit dupa o luna de pe ebay(risc) de la un vanzator no-name, apoi desi tinea turatia motorul nu are cuplu, un senzor hall din motor este busit, manualul de service nu detaliaza.

Am reusit sa iau legatura cu un mos care a lucrat la fabrica Phase Linear din state(faceau acelasi pikap cu alt nume, acum au pastrat doar divizia automotive) care m a indrumat catre alt tip care stia un echivalent posibil pentru acei senzori, comandati din usa, vor veni candva...si apoi urmeaza problemele de la tracking, nici ala nu e in mintile lui, deci probabilitatea de a repara scula asta a tinut de cat de misto m am trezit eu intr o dimineata, oricum vroiam sa nu i raspund, dar a avut noroc, sa vedem daca are pana la sfarsit.

Povestea asta cu sehasuri o spun pentru ca omul tre sa inteleaga ambele cai, cu riscurile aferente, desigur nimeni nu te pune sa cumperi lucruri defecte dar uneori nu le gasesti altfel, iar la bani relativ putini, o scula noua se poate dovedi un bun generator de zgomot ( vezi cazul Dinica, nu e vina lui, omul a platit bani decenti )

Mai e o treaba, sehasurile ordinare care merg nu e nimic de curul lor, sehasul e interesant cand culegi piese de top, atat, din punctul meu de vedere.

Link spre comentariu