boggy63 Postat Septembrie 20, 2013 Share Postat Septembrie 20, 2013 Ce -ar fi daca am discuta putin despre doze?In special cele pentru auditii,nu cele de scratch.Cred ca ne-ar fi de folos tuturor sa invatam din experienta altora sau altii sa invete de la noi,pentru ca alegerea unei doze este cel mai important lucru pentru un audiofil ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boggy63 Postat Octombrie 2, 2013 Autor Share Postat Octombrie 2, 2013 vad ca toti audiofilii de pe acest forum considera acest subiect prea facil!sau gresesc eu?uite ,eu vroiam sa facem o comparatie intre o doza grado prestige blue1 si una stanton 681 ee mk iii,dar nu am cu cine sa ma sfatuiesc.asta e! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Balkan Postat Octombrie 22, 2013 Share Postat Octombrie 22, 2013 La noi sunt f putini utilizatori de vinil. Personal sunt incepator in domeniu si am incepu acum 2-3 ani cu un Rega RP-1 care a venit cu o doza Ortofon OM-5E pe care am upgradat-o la o Nagaoka mp-110. De atunci construiesc de mama focului preamplificatoare de doza ptr ca sunt maniac DIY-er si nu vreau sa dau banii pe ceva de-a gata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boggy63 Postat Octombrie 22, 2013 Autor Share Postat Octombrie 22, 2013 aha!e si asta o chestie-audiofil fara vinil!interesant Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Noiembrie 5, 2013 Share Postat Noiembrie 5, 2013 Si totusi... cine mai asculta vinil pe acest forum? As vrea sa-mi schimb doza si nu stiu daca sa merg in continuare pe MM sau sa aleg una MC. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Noiembrie 5, 2013 Share Postat Noiembrie 5, 2013 Eu mai bag cîte o placădin cînd în cînd dar destul de rar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iosiP Postat Noiembrie 5, 2013 Share Postat Noiembrie 5, 2013 As vrea sa-mi schimb doza si nu stiu daca sa merg in continuare pe MM sau sa aleg una MC. In general, MC ofera performante mai bune, dar si un nivel de iesire considerabil mai mic. Prin urmare, trebuie un pre de doza de calitate, cu zgomot mic, si o cablare atenta pentru a evita efectul de antena. Daca bratul are deja fire care nu pot fi schimbate, e de vazut cat de bine ecranate sunt... altfel te trezesti ca ai si pick-up, si tuner in acelasi aparat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Noiembrie 5, 2013 Share Postat Noiembrie 5, 2013 Am avut mai mult tuner cu MM decît am acum cu MC. Probabil cablarea dozei era problema (am schimbat pick-up-ul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Noiembrie 6, 2013 Share Postat Noiembrie 6, 2013 Stiu ca doza MC e mai performanta, dar in acelsi timp mai sensibila, adica presupune multa atentie pt a te bucura de performanta ei. Dar in sunet, credeti ca exista o mare diferenta? E mai analitica, mai stridenta, mai rece MC-ul? Are bas mai bun MM? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Noiembrie 6, 2013 Share Postat Noiembrie 6, 2013 Nu e o regulă. Nu orice MC e automat mai bun. Eu am trecut de la Grado MM la Audio Tehnica MC și e mult mai bine. Dar schimbarea a fost completă ( pickup și preu de doză așa că nu pot să cuantific aportul fiecăruia ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Noiembrie 6, 2013 Share Postat Noiembrie 6, 2013 De la Ortofon sau AudioT ce doze recomandati? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 Cine are un pick-up bun de vanzare? Sau poate stiti pe cineva... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boggy63 Postat Noiembrie 22, 2013 Autor Share Postat Noiembrie 22, 2013 te astept pe pm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shibata Postat Decembrie 12, 2013 Share Postat Decembrie 12, 2013 Am tot cautat un studiu / articol referitor la efectele trecerii timpului in cazul suspensiei pe care se sprijina acul. Nema, n-am gasit nimic. Nu stiu cum e la altii (doze mai pricopsite) dar in cazul meu (doza MM JVC model Z1) acul se sprijina pe o minuscula sfera de cauciuc (siliconic sper eu...). Sunt curios daca odata cu trecerea timpului ii scade complianta, mai ales daca pickup-ul a zacut nefolosit o perioada. Probabil ca o mica perioada de burn-in ar aduce din nou doza in parametri, presupunand ca acestia s-au modificat. Ma arde deoarece am fost om prevazator si mai am doua ace sigilate, originale, cumparate mult inainte de '90 si tinute in sertar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flobv72 Postat Martie 3, 2014 Share Postat Martie 3, 2014 @pilgrim referitor la doze mie imi face cu ochiul AT-440mla si sunt pe cale sa o cumpar. Voi avea ocazia atunci sa fac comparatia intre Shure V15 tipIII si AT-440mla , apoi revin cu cateva impresii. Oricum pe net se scrie numai de bine despre ea iar cat am putut asculta m-a facut sa iau decizia de a o cumpara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MarsX Postat Aprilie 28, 2014 Share Postat Aprilie 28, 2014 De la Ortofon sau AudioT ce doze recomandati? Mie Audio-Technica AT 440MLa, mi se pare o doza cu un excelent raport pret/calitate. O am pusa pe un TT Technics SL-1600MK2, si impreuna cu un preu phono Creek OBH-15, suna f bine. Nu am o experienta cu prea multe doze, dar in clasa ei de pret, si putin peste, este imbatabila. Stylusul este tip "Micro-Line", adica e asemanator formei cutitului de master. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Aprilie 28, 2014 Share Postat Aprilie 28, 2014 Doza este MM? Ce greutate are? Unde se gaseste la noi? PS: de Goldring 1042 ce parere aveti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MarsX Postat Aprilie 30, 2014 Share Postat Aprilie 30, 2014 Da, doza este MM. Eu am luat-o de pe LPGear.com (nu stiu daca exista la un magazin din Romania). Uite specificatiile: Audio-Technica AT440MLa Phono Cartridge Specifications - Output voltage @ 1kHz,5cm/sec.: 4mV - Channel balance @ 1kHz: 0.8dB - Channel separation @ 1kHz: 27dB - Frequency response: 20Hz-20kHz - Dynamic compliance (x10-6 cm/dyne): 10 - Static compliance (x10-6 cm/dyne): 40 - Stylus type: 0.12 mil nude square micro-linear - Tracking force range: 1.0 - 1.8 g - Tracking force recommended: 1.4 g (14 mN) - Vertical tracking angle: 20° - Coil impedance @ 1kHz: 3.2k ohm - Coil inductance @ 1kHz: 490 mH - Recommended load resistance: 47k ohms - Color: Black/Violet - Weight: 6.5 g - Dimensions: 17.3l x 16w x 28h - Stylus replacement: Audio-Technica ATN440MLA - Accessories included: Screwdriver, screws, nuts, headshell wires Goldring G1042 este o doza f bine cotata, asemanatoarea oarecum cu AT 440MLa, dar nu am auzit-o cum suna. Oricum, e mai scumpa decat doza Audio-Technica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Aprilie 30, 2014 Share Postat Aprilie 30, 2014 Goldring 1042 - specifications: Frequency Response 20Hz-20kHz±3dB Channel Balance 2dB @ 1kHz Channel Separation 25dB @ 1kHz Sensitivity 6.5mV±1.5dB, 1kHz @ 5 cm/sec Static Compliance 24mm/N lat., 16mm/N vert Equivalent tip mass 0.45 mg Vertical Tracking Angle 24° Stylus Radius Gyger S Stylus Type Replaceable Load Resistance 47,000 Ohm Load Capacitance 150-200pF Internal Inductance 570 mH Internal Resistance 660 Ohm Cartridge Weight 6.3g Fixing Centre 0.5�?� (12.7mm) Playing Weight 1.5-2.0g (1.7g nom.) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Mai 10, 2014 Share Postat Mai 10, 2014 Pana la urma am cumparat o doza Shure V15 Type IV cu tot cu pick-up E vorba de un superb Dual CS 750-1 cu un brat fabulos - o adevarata capodopera, iginerie si precizie nemteasca de inalt nivel. Azi doar Kuzma mai face asa ceva. Absolut fantastic. Si - cum spuneau candva cei de la Dual - precizia face diferenta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flobv72 Postat Mai 11, 2014 Share Postat Mai 11, 2014 Sa-l stapanesti sanatos si sa-ti faci rezerve de curele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Mai 11, 2014 Share Postat Mai 11, 2014 De ce? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flobv72 Postat Mai 11, 2014 Share Postat Mai 11, 2014 Din cate stiu este belt drive iar in timp aceste curele se intind si nu mai ai turatia respectiva 33 sau 45 . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flobv72 Postat Mai 13, 2014 Share Postat Mai 13, 2014 Astazi mi-a sosit si mie doza comandata AT440Mla care si acum imi gadila urechile. Este nemaipomenita , mi-au mai aparut cateva instrumente la melodii arhicunoscute si ascultate iar soundstage-ul este nemaipomenit. Am scena in fata ochilor . Merita fiecare banut . Numai bine ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Mai 13, 2014 Share Postat Mai 13, 2014 Inca un om fericit. Ma bucur. Stiu ce inseamna sa cauti ceva si in sfarsit sa gasesti ceva bun. O sa am in vedere si eu pe viitor o doza A.T. ca numai lucruri bune am auzit despre ele. Deocamdata raman fan MM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate