dinica Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 +1 Numarul maxim de invitati? Sa stim cati se mai pot inscrie. Pana acum suntem 3, Bogdan, Catalin & Me. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Putem fi 7 deodata, incluzindu-ma pe mine, ca sa si auzim ceva in conditii decente. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silviu2403 Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Vin si eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Si eu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 6 + Jack = 7 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silviu2403 Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Interesant ar fi de testat un cd original pe transport optic vs fisierele ripuite din el pe transport de fisiere cu acelasi dac.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Ne complicam si nu vom avea timp. Inca o necunoscuta adaugata in test o sa ne bulverseze. Propun sa ramanem la comparatia surselor si a playerelor digitale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 De acord. Deci rugam gazada sa pregateasca un stick cu piese de diferite genuri si formate (intre 16/44 si DSD) monitor, tastatura si mouse, cablu HDMI, un cablu USB de calitate, conexiune la retea pe cablu. Sper ca nu am uitat nimic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cmiu007 Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 De acord. Deci rugam gazada sa pregateasca un stick cu piese de diferite genuri si formate (intre 16/44 si DSD) monitor, tastatura si mouse, cablu HDMI, un cablu USB de calitate, conexiune la retea pe cablu. Sper ca nu am uitat nimic si access la un NAS cu ceva muzica pe el, o multipriza pt acareturi computeresti. pe cablul ala sa vina ceva internet. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Va astept! Daca cineva doreste sa mai vina, cred ca am putea gestiona sa mai gasim vreo 2 locuri, chiar si in picioare, ne mai rotim, ne mai tinem in brate ...... Ora 12:00, sistem pregatit constind in PC Win 8.1 , foobar, SOtM USB output, alimentare separata sursa liniara SOtM, MacBook Air I7 cu MacOS si Win 10, alternativ SOtM SMS200, MSB Analog DAC, VTL TL 5.5 S2, PASS X350.5, Martin Logan: sistem microscop. Rugamintea mea ar consta sa organizati voi content-ul muzical, fisiere, alte software, chiar hardware, etc. Daca mai are cineva vreo sugestie, e binevenita, vedem daca exista infrastructura sau nu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 NAS exista, prize exista, cabluri exista, fisiere cu muzica exista, eu ziceam daca aveti preferinte in privinta unor piese/fisiere pe care le stiti sau daca sunt comparate, sa se stie ca vorbim de aceeasi masterizare, daca sunt transformate, sa se stie fiecare pas facut, metoda, etc; totul pentru a elimina eventuale vicii de interpretare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Ar fi bine sa ne focusam pe un singur aspect si anume influenta sursei / playerului digital. Fara comparatii PCM 2 DSD, sau fisiere 16/44 vs 24/88/96. Daca dupa intalnire stabilim ca avem o sursa (+ player digital) castigatoare fara dubii, atunci putem merge mai departe cu o comparatie intre formate. Prin sursa inteleg intregul concept implicat hardware si software. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Aș fi preferat să comparăm fișiere, nu prea văd ce relevanță au comparațiile între surse, dacă e inclusă și partea de hardware, cel puțin pentru mine. Poate dacă era vorba doar de software, să zicem. Atâta timp cât oricum nu pot să am hardware-ul pe care îl are Jack, nu văd cu ce mă ajută să aud din nou că sună fantastic. Era intresant să ajungem totuși la o concluzie în comparația PCM cu DSD, să comparăm diferite versiuni de DSD etc și asta o putem face pe orice setup pus la dispoziție de Jack. Dar fie cum vreți voi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Ar fi bine sa ne focusam pe un singur aspect si anume influenta sursei / playerului digital. Fara comparatii PCM 2 DSD, sau fisiere 16/44 vs 24/88/96. Daca dupa intalnire stabilim ca avem o sursa (+ player digital) castigatoare fara dubii, atunci putem merge mai departe cu o comparatie intre formate. Prin sursa inteleg intregul concept implicat hardware si software. De acord, eu va stau la dispozitie! Aș fi preferat să comparăm fișiere, nu prea văd ce relevanță au comparațiile între surse, dacă e inclusă și partea de hardware, cel puțin pentru mine. Poate dacă era vorba doar de software, să zicem. Atâta timp cât oricum nu pot să am hardware-ul pe care îl are Jack, nu văd cu ce mă ajută să aud din nou că sună fantastic.Era intresant să ajungem totuși la o concluzie în comparația PCM cu DSD, să comparăm diferite versiuni de DSD etc și asta o putem face pe orice setup pus la dispoziție de Jack. Dar fie cum vreți voi. Andi, revenim la ce am scris mai sus. Diferentele pot proveni de la inregistrare/masterizare, pina la modul ca poti prefera un MP3 dupa un master bun decit un DXD sau DSD256 daca initial la butoane a stat un manelist. Dar, daca ai tu doua fisiere, unul DSD si altul PCM ( nativ ) de care esti sigur ca au la baza aceeasi inregistrare/masterizare, nu vad de ce n-am trece in revista si aceasta comparatie. Mai departe, diferentele intre PCM si DSD pot fi date de soft, modul de redare al lor si de DAC ( la capitolul asta cu MSB avem referinta, play-aza si nativ, si DoP, cit si PCM-uri la 384 ) , deci, prea multe variabile in sistem. Parerea mea e ca nu se poate trage o concluzie de tip DSD>PCM sau invers, nu in ultimul rind pot interveni si gusturile si preferintele subiective. Daca eu pun la dispozitie un PC hard f. bine pus la punct, chiar daca in mare parte si empiric, cred ca rezultatele pot fi f. relevante, mai ales ca se folosesc soft-uri diferite pe un PC , alternative, PC-ul (ca hardware) fiind deja o constanta, fiind dus la potentialul maxim. Eu, de exemplu, am sesizat diferente intre Foobar, HQPlayer si JRiver instalate pe acelasi PC , desi toate au dat "bit-perfect" la testare. In afara de asta, fiecare player soft are zeci de posibilitati de configurare, care, fiaecare isi are aportul ei. Ca o paranteza, Mac-urile sunt destul de constante in sunet ( ca hardware ), dupa mine fiind undeva la 80-90% din potentialul computer-elor, adica foarte bine, daca ne gindim ca pe aceeasi "scara" PC-urile variaza de la 10 la 100%..... Asa ca, daca vrei sa scoti rezultate bune fara sa testezi zeci de calculatoare, scoti o variabila din sistem si iti iei Mac. Altfel, e hazard. Si sa testam fiecare model de PC de pe piata....ar fi o nebunie curata, evident imposibil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Da, păi eu asta vroiam: să iau un fișier PCM și să-l convertesc și în DSD, să îl redăm la tine cu un DAC care decodează PCM/DSD și să vedem care decodare sună mai bine. Pentru că pe dacul meu propriu sună normal mai bine DSD-ul (bineînțeles, după urechile mele), dar eram curios de o opinie generală Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Suntem 7 acum cu Eugen. Andi, ma refeream strict la surse computer audio. Hardware - PC, NUC, MAC. Software - jriver, foobar, daphile, etc. La testul de la mine castigator a fost un NUC + Daphile. Acum avem ocazia sa testam pe un alt sistem mai multe surse computer audio. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Aprilie 5, 2017 Share Postat Aprilie 5, 2017 Poate ajung si eu. Intru intr-o pauza de tigare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Aprilie 6, 2017 Share Postat Aprilie 6, 2017 ...si access la un NAS cu ceva muzica pe el, o multipriza pt acareturi computeresti.pe cablul ala sa vina ceva internet. In contextul intilniri de simbata un NAS ar fi mai degraba contraproductiv. Timpul trebuie folosit cit mai eficient, nu cred ca e cazul sa-l irosim cu setari pentru NAS, plus ca am incepe cu "Hai sa ascultam si aia" , "Da sa punem si ailalta" De aia il rugam pe Jack sa pregateasca el muzica pe un stick. Un playlist nu foarte mare dar divers ca genuri si formate (asta pentru ca fiecare din noi asculta mai multe genuri si are in colectie muzica in diferite formate, nu ca sa facem flac vs DSD) e cea ce trebuie prntru un astfel de test. Si avem multe de testat. PS 1 Si hai sa facem un eveniment frumos, fara intepaturi inca dinainte de a incepe. Multumesc PS2 Ma bucur ca o sa-i revad pa Marian si pe Andi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cmiu007 Postat Aprilie 6, 2017 Share Postat Aprilie 6, 2017 ...si access la un NAS cu ceva muzica pe el' date=' o multipriza pt acareturi computeresti.pe cablul ala sa vina ceva internet.[/quote']In contextul intilniri de simbata un NAS ar fi mai degraba contraproductiv. Timpul trebuie folosit cit mai eficient, nu cred ca e cazul sa-l irosim cu setari pentru NAS, plus ca am incepe cu "Hai sa ascultam si aia" , "Da sa punem si ailalta" nu e problema cu timpul. nu e o problema cu playlist-ul. eu nu am nici o solutie, acceptata de mine, cu stocare locala sau cu access la stocare pe USB. cat ma ocup eu de NAS se poate asculta alt sistem, de pe stick daca e musai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Aprilie 6, 2017 Share Postat Aprilie 6, 2017 Bogdan face referire la NUC & Daphile / Hysolid. Daca muzica este depozitata pe un NAS, este posibil sa apara diferite incompatibilitati de moment, care in final vor aduce intarzieri. Daca vreti fac eu un stick cu muzica. 1-2 piese usoare de inceput, cateva instrumente + voce pentru a identifica caracteristicile sistemului; creierul este sensibil la vocea umana si asta va grabi timpul de adaptare; apoi niste muzica clasica cu pasaje dinamice si terminam cu muzica rock; voi cauta muzica fara clipping digital si cu o dinamica cat mai buna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Aprilie 6, 2017 Share Postat Aprilie 6, 2017 Si eu am incredere totala in Robert. Si da, vroiam sa evit problemele care au aparut in diverse ocazii, se rezolva dar dureaza mult (de exemplu la mine doar injuraturile pot ajunge pina la 30 - 40 min, deci mult tipm pierdut doar cu asta ) Daphile, Hysolid, Volumio sau PC ori MAC cu orice player, toate pot folosi atit stocare locala/USB cit si NAS-ul mapind folderul de retea, (nu mai zic de DLNA sau diverse media servere) asa ca nu vad nici o problema. Macar sa ajungem la o concluzie si sa ramina timp ca ne mai putem juca atunci si cu reteaua. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Aprilie 6, 2017 Share Postat Aprilie 6, 2017 Daca vi se pare oarecum interesant, va pot aduce si un calculator cu SSD si alimentare destul de silentioasa, pe care este instalat Linux, Ubuntu, ultima varianta cred. Are un player foarte bun, zic eu,, Audacious. Are bit-perfect si mie mi-a recunoscut direct, fara niciun driver, atat placa de sunet Xonar cat si DAC-ul, un Naim V1. Player-ul are o gramada de variante de combinatii a surselor de sunet, inclusiv una in care spune ca preia si reda stream-ul direct asa cum a intrat. Calculatorul poreste in maximum 10 sec si se inchide in 2 sec. De asemenea este foarte simplu de lucrat cu el, v-ati descurca, mai ales voi, extrem de usor. Mie mi-a placut cel mai mult din ce am incercat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinmetal Postat Aprilie 7, 2017 Share Postat Aprilie 7, 2017 6 + Jack = 7 eu nici macar nu am nevoie de invitatie ca sa vin... sper ca sunteti constienti! plus ca pot sta in pozitia haudiophilus cocostarcus, adica intr-un picior, sa ocup cat mai putin spatiu... si promit sa respir doar de 2 ori pe minut, maxim, ca sa nu fur "aerosolii"... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Aprilie 7, 2017 Share Postat Aprilie 7, 2017 Lista muzica teste: 1. Deschidere, jazz usor, voci, incalzire. Ian Shaw ">https://www.youtube.com/watch?v=kUfmHRRtA3oDiana Krall https://www.youtube.com/watch?v=SljDKAIL41c&list=PLzC8lzPPJkICf1TmCohLjtMPujQKZeVV3&index=2 2. Clasica, orchestra, voce feminina si masculina, cor. Carl Orff ">https://www.youtube.com/watch?v=5pEUgW3U8UAVerdi ">https://www.youtube.com/watch?v=9y8X_sdECWs3. Rock, piese complexe, chitara, toba, clapa, voce. Steven Wilson ">https://www.youtube.com/watch?v=B9Kwm4EMlkkPink Floyd ">https://www.youtube.com/watch?v=TFjmvfRvjTc4. Rezerva jazz de atmosfera live. ">https://www.youtube.com/watch?v=g-jsW61e_-w Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Aprilie 7, 2017 Share Postat Aprilie 7, 2017 Daca reusesc sa ma extrapolez de acasa, ajung si eu in jur de orele 13-14 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate