Sari la conținut
HiFi Tech

Mariutim

Postări Recomandate

Daca reusim sa punem "pe hartie" un plan coerent ( scop' date=' cu ce, cand etc...) incerc sa ajut si eu cu cate ceva. se poate incepe un thread separat.[/quote']

Catalin, sunt intru totul cu tine. Fara sistematizarea nu avem nicio sansa sa ducem la capat testul.

1. Jack, informatia cu DAC-ul folosit era pentru Bogadanozaur. Daca vine cu NUC-ul sa fie pregatit; drivere instalate, sa caute info cum folosim Daphile via MSB, etc.

Driver-ele MSB se pot instala doar cu DAC-ul conectat.....Dara asta dureaza 1 minut, in rest, da, e bine sa fie documentat cu setarile pt MSB .

Totodata n-ar strica daca cineva se documenteaza cum instalam/functionalizam/optimizam SoTM SMS 200. Pare extrem de promitator, dar, marturisesc, n-am avut timpul necesar pentru a sta "aplecat" asupra problemei, IT-ul nefiind un domeniu "nativ" pt mine.

trebuie cablu de retea, monitor, tastatura si mouse pentru configurare.

2. Gaseste Bogdan toate astea la tine?

Ce sunt alea?! :lol::lol::lol: Am si switch-uri destule

Muzica ar fi bine sa fie pe un HDD extern cu alimentare sau pe un stick

3. Cred ca aceasta este cea mai buna varianta. Asa evitam posibilele probleme de configurare si putem finaliza testul.

4. Numarul de participanti trebuie limitat. Nu imi dau seama cati oameni intra acolo fara sa ne calcam pe picioare.

5. Daca toate acestea sunt stabilite cu exactitate, ne putem aduna.

Maxim 6 :lol::lol::lol: ....ca si caii tiganilor :lol:

Eu as propune un test PC/win bine configurat hard/soft ( am asa ceva, cu SoTM-uri si alimentari separate ) vs SoTM SMS200 vs ce vreti voi ( NUC, Linux, etc. ). N-ar fi rau un vs. de software-uri de PC, daca cineva are macar trial, alternative mai bune (sonic si "features" ) decit Foobar.....ar fi interesant. F. sumar, am citit extazieri despre HQPlayer, l-am instalat rapid si la o incercare superficiala pare promitator. La fel, daca cineva are alte "fetisuri", why not? "Secretul" ar fi sa fie pe acelasi PC, sa nu avem variabile hardware.

Putem pune si LINUX pe acelasi PC sa putem compara.....Un HDD liber gasesc, sau daca e suficient stick, OK. Doar sa-mi spuneti.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Jack, ideea era sa cautam solutii computer-audio, nu sa ne limitam la o singura sursa ca si transpot, plus 2-3 playere digitale.

Daca tot ne intalnim pentru asta, cred ca ar fi pacat sa nu avem un NUC (propunerea lui Bogdan), mai spunea Cmiu de Raspberry pi, etc.

Pentru intreaga comunitate ar fi o mare oportunitate sa putem face teste computer-audio folosind electronice de top.

Zic, nu dau cu parul! :ugeek:

Link spre comentariu

Jack, ideea era sa cautam solutii computer-audio, nu sa ne limitam la o singura sursa ca si transpot, plus 2-3 playere digitale.

Daca tot ne intalnim pentru asta, cred ca ar fi pacat sa nu avem un NUC (propunerea lui Bogdan), mai spunea Cmiu de Raspberry pi, etc.

Pentru intreaga comunitate ar fi o mare oportunitate sa putem face teste computer-audio folosind electronice de top.

Robert, am zis eu altceva?!

Eu as propune un test PC/win bine configurat hard/soft ( am asa ceva, cu SoTM-uri si alimentari separate ) vs SoTM SMS200 vs ce vreti voi ( NUC, Linux, etc. ). N-ar fi rau un vs. de software-uri de PC, daca cineva are macar trial, alternative mai bune (sonic si "features" ) decit Foobar.....

Link spre comentariu

Nu stiu daca e corect, dpdv tehnic, sa numim PC-ul sau NUC-ul sau ARM-ul sau orice chestie care furnizeaza date unui DAC cu USB asincron sau unui streamer+DAC TRANSPORT. Pt ca ele doar pun la dispozitie niste date DAC-ului care ulterior le converteste in semnal audio digital si pe urma in analogic. Parerea mea e ca in cazul streaming-ului ( fie USB fie LAN ) transportul este inclus in DAC, acesta furnizindu-si sie insusi semnalul audio digital pentru convertire, din "pachete de date". Ceea ce se intimpla inainte ( nu lipsit de importanta) as zice ca ar fi mai corect sa-i spunem "pretransport" sau ceva de genul. Parerea mea, sau cel putin asa vad eu lucrurile, nu zic ca nu-i posibil sa ma insel.....

Link spre comentariu

Jack' date=' ideea era sa cautam solutii computer-audio,[b'] nu sa ne limitam la o singura sursa ca si transpot[/b], plus 2-3 playere digitale.

Nu stiu daca e corect, dpdv tehnic, sa numim PC-ul sau NUC-ul sau ARM-ul sau orice chestie care furnizeaza date unui DAC cu USB asincron sau unui streamer+DAC TRANSPORT. Pt ca ele doar pun la dispozitie niste date DAC-ului care ulterior le converteste in semnal audio digital si pe urma in analogic. Parerea mea e ca in cazul streaming-ului ( fie USB fie LAN ) transportul este inclus in DAC, acesta furnizindu-si sie insusi semnalul audio digital pentru convertire, din "pachete de date". Ceea ce se intimpla inainte ( nu lipsit de importanta) as zice ca ar fi mai corect sa-i spunem "pretransport" sau ceva de genul. Parerea mea, sau cel putin asa vad eu lucrurile, nu zic ca nu-i posibil sa ma insel.....

@cristi ai un nas care sa poata exporta un share pt windows? nu de alt ceva dar personal nu cred ca e corect sa folosesti porturile usb atat pt stocarea datelor cat si pt streamul audio spre dac.

acu', parearea mea este: computer + fisiere = transport, iar dac-ul a ramas dac.

invartitorul de cd a fost inlocuit de un computer plus fisiere, protocolul spdif inlocuit de prot. usb audio async si dac-ul a ramas dac, chiar daca acu' inghite usb async si nu spdif, functia dac-ului nu s a schimbat.

eu asa am inteles definitiile pt transport si dac. invartitor de cd-uri, semnal digital (spdif) si dac care scoatea semnal analog.

eu asimilez un device care citeste fisiere de pe usb sau din retea cu cd-urile care scoteau direct semnal analog.

Link spre comentariu

Camera " rotunda" cu Martin Logan Summit X.Componente: MSB Analog Dac, VTL TL 5.5 tube preamp, Pass X350.5 power amp.

Vorbeste lumea pe facebook... Sa fie adevarat?

Ce-ai bre, poa' sa vorbeasca lumea cit vrea pe la colturi, n-am spus ca e camera rotunda?! :lol: Da' cre' c-ai si tu NAS :lol: ..... de copoi batrin :lol:;)

Link spre comentariu

Jack' date=' ideea era sa cautam solutii computer-audio,[b'] nu sa ne limitam la o singura sursa ca si transpot[/b], plus 2-3 playere digitale.

@cristi ai un nas care sa poata exporta un share pt windows? nu de alt ceva dar personal nu cred ca e corect sa folosesti porturile usb atat pt stocarea datelor cat si pt streamul audio spre dac.

acu', parearea mea este: computer + fisiere = transport, iar dac-ul a ramas dac.

invartitorul de cd a fost inlocuit de un computer plus fisiere, protocolul spdif inlocuit de prot. usb audio async si dac-ul a ramas dac, chiar daca acu' inghite usb async si nu spdif, functia dac-ului nu s a schimbat.

eu asa am inteles definitiile pt transport si dac. invartitor de cd-uri, semnal digital (spdif) si dac care scoatea semnal analog.

eu asimilez un device care citeste fisiere de pe usb sau din retea cu cd-urile care scoteau direct semnal analog.

Catalin, am un NAS Synology cu 2 locuri pt HDD, acum nu stiu daca poate exporta share pe Uindofs . Chiar daca poate, eu nu stiu sa fac asta, asa ca m-as baza pe tine. NAS-ul e ceva "nici prea prea nici foarte foarte", a fost ceva 6-10 milioane...?!

Router-ul e f.OK, un ASUS, ceva din gama de virf acu' 2-3 ani.

Referitor la terminologie, si tu ai dreptate, si eu....nu cred ca se opreste pamantul din cauza asta. Depinde din ce unghi de vedere o privesti, ca-n bancu' cu a f'''' sau a fi f''''; depinde de care parte a p''''' esti . Sa "cadem la pace" cred ca am putea spune ca in noile configuratii transportul e despartit i 2 device-uri, o parte primara ( cea care furnizeaza date, ceva de genul mecanicii+ laser intr-un CD player) in calculator si una secundara, cea care furnizeaza semnal audio digital ( structurat) DAC-ului, in dac-ul insusi. Mai mult, si ce trece prin cablul USB e discutabil daca e semnal audio digital sau doar date......

Anyway, sa fie asta cea mai mare problema, terminologia! Ca unii zic peroneu si altii fibula, important e ca toti inteleg acelasi lucru.

Cind ziceai, Cataline, ca te "eliberezi" ? :lol: De munca bineinteles .... :lol:

Ca ar fi interesant sa fii relaxat si sa savuram experimentele.....

Link spre comentariu

Catalin, am un NAS Synology cu 2 locuri pt HDD, acum nu stiu daca poate exporta share pe Uindofs . Chiar daca poate, eu nu stiu sa fac asta, asa ca m-as baza pe tine. NAS-ul e ceva "nici prea prea nici foarte foarte", a fost ceva 6-10 milioane...?!

Router-ul e f.OK, un ASUS, ceva din gama de virf acu' 2-3 ani.

se rezolva

Referitor la terminologie, si tu ai dreptate, si eu....nu cred ca se opreste pamantul din cauza asta. Depinde din ce unghi de vedere o privesti, ca-n bancu' cu a f'''' sau a fi f''''; depinde de care parte a p''''' esti . Sa "cadem la pace" cred ca am putea spune ca in noile configuratii transportul e despartit i 2 device-uri, o parte primara ( cea care furnizeaza date, ceva de genul mecanicii+ laser intr-un CD player) in calculator si una secundara, cea care furnizeaza semnal audio digital ( structurat) DAC-ului, in dac-ul insusi. Mai mult, si ce trece prin cablul USB e discutabil daca e semnal audio digital sau doar date......

Anyway, sa fie asta cea mai mare problema, terminologia! Ca unii zic peroneu si altii fibula, important e ca toti inteleg acelasi lucru.

corect. eu doar mi am spus punctul de vedere. si da, am o parte favorita in care imi place sa stau in timpul actului. :)

Cind ziceai, Cataline, ca te "eliberezi" ? :lol: De munca bineinteles .... :lol:

primul we liber 1-2 Aprilie. si eu duc dorul la o savureala. vb.

Link spre comentariu

Catalin' date=' am un NAS Synology cu 2 locuri pt HDD, acum nu stiu daca poate exporta share pe Uindofs . Chiar daca poate, eu nu stiu sa fac asta, asa ca m-as baza pe tine. NAS-ul e ceva "nici prea prea nici foarte foarte", a fost ceva 6-10 milioane...?!

Router-ul e f.OK, un ASUS, ceva din gama de virf acu' 2-3 ani.[/quote']

se rezolva

corect. eu doar mi am spus punctul de vedere. si da, am o parte favorita in care imi place sa stau in timpul actului. :)

primul we liber 1-2 Aprilie. si eu duc dorul la o savureala. vb.

Asa sa fie, hai sa ne pacalim de 1 Aprilie! referitor la statul in timpul acyului....cui nu-i place ?! Exista totusi un risc, daca e dupa prea multe sprituri risti sa adormi si nu stii daca s-a semnat actul. In acelasi timp pote fi o declaratie de razboi :lol:

As ruga pe cineva sa posteze in topic-ul de evenimente si sa ma ajute la organizare, eu pun la dispozitie infrastructura. Dinica, poate te prinde sa fi maestru de ceremonii.....Amputea sa finalizam si sa concluzionam la tine la o bere, vodca sau cico si sa continuam dezbaterile

Link spre comentariu

Sa nu exageram! Va puteti intalni si fara mine. Giugiuvelele lui Cmiu cu NUC-ul lui Bogdan, plus MAC & PC by Jack, poate sa iasa ceva extrem de interesant. La asta adaugati boxele Martin Logan, unele dintre cele mai revelatoare boxe existente in piata. Teoretic ar trebui sa auziti si doi tantari in timp ce fac sex. :)

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Fara ok lui Jack nu avem cum sa ne strangem. Eu pot sa vin doar sambata.

Incerc sa va raspund diseara in privinta confirmarii. Am niste vizite din "provincie" programate de ceva vreme pentru simbata, azi ma interesez daca ramin confirmate, daca da, incerc sa le grupez la prima ora si dupa aceea sa ne jucam.

Miine vom sti cu siguranta! ;)

Link spre comentariu

• dinica locked this topic
  • dinica unlocked this topic