Sari la conținut
HiFi Tech

În căutarea sunetului dorit (reloaded)


Andi

Postări Recomandate

Deoarece threadul anterior a dispărut odată cu nu știu ce user, redeschid un nou thread cu același titlu (oricum titlul inițial era al meu, iar thread-ul original cu acest titlu a dispărut sau e blocat pe undeva).

Deci, în sfârșit, power! Power și nu doar power, ci și rafinament cât cuprinde în Kef-uri! Și o scenă demențială!

20191002_200531.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, Bobo a spus:

Nu stiu daca ai facut asta deja, dar iti recomand sa tragi o linie de curent dedicata pentru aparatura audio, o sa aduca imbunatatiri notabile la sunet.

Ok, sunt convins că ar fi o diferență, însă sunt eu audiofil, dar nici chiar în halul ăsta 😄 

Vreau să mai spun ceva legat de combinația dintre Primare A30.1 și Kef-urile 107: să nu își închipuie cineva că am văzut ampliful Primare la ofertă și am zis „gata, îl iau”. Îl caut în urma unor discuții cu diverși posesori de Kef 107, în urma unor studii extinse, mai aveam puțin și intram în ecuații și algoritmi. Până la urmă a fost 50% intuiție și 50% calcul, și a ieșit bine, zic eu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, pai ca majoritatea, mai intai te documentezi si dupa decizi ce sa cumperi. Ma bucur ca esti multumit de achizitie.

Cat despre linia dedicata de curent, te asigur ca este destul de usor de facut. In vreo 2 ore e gata, ce e mai greu este sa maschezi cablul in apartament.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai si de unde iei curentul?

Direct de la tablou? Ca sa eviti alti consumatori de pe drumul: tablou-restul casei-scule audio?

 

Oricum dupa tablou urmeaza acelasi traseu, pana la centrala electrica, cu toate parazitarile existente.

 

Mi se intelege intrebarea?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bun. Si de unde vine castigul, fata de o instalatie de prize normala, care la urma urmei, este tot un traseu ce vine de la tablou?

 

Ca si paranteza, este pe YouTube un clip, sigur poate l-ati vazut, cu un nenea-san (Japonia), care si-a pus un transformator propriu si personal,  cu care isi alimenta sculele audio direct de la retea! (magistrala curent -> traf-> scule). Aici da, as intele un castig, dpdv al puraitatii curentului.

 

Nu ma cert, doar dezbat si vreau sa inteleg, fenomenul cu traseu separat in casa, pt audio.

 

Hai sa zici ca ai bloc foarte vechi, cu sarme vechi prin pereti, si ai monobloace pe lampi care consuma cat o EA-060....da, dpdv al curentului consumat de la retea, pentru o fiabilitate ridicata s-ar preta o recablare.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Depinde de la caz la caz. De exemplu eu locuiesc intr-un bloc vechi de 40 de ani, am o singura priza in care sint bagate 11 echipamente. Si nici nu are impamintare, cind atingi carcasele se simte. Un cablu direct din tablou, cu impamintare si care sa deserveasca doar echipamentele audio nu vad cum ar putea sa strice. La altii care locuiesc in case noi si au o instalatie electrica buna e posibil sa nu conteze.

Editat de bogdanozaurus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In cazut tau, Bogdan, da.

Un cablu corect dimensionat, de la tablou la scule, este bine venit.

Dar aici iar se pune problema, ce este dupa tablou...

 

Legat de impamantare, mai toate sculele pe care le-am vazut aveau cablu cu 2 fire, sau conectare IEC, dar firul central lipsea.

Poate magaoaiele mai mari, si consumatoare de curent, sa aiba si impamantarea fizic legata la stecher..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu stau la casa si mi-am permis luxul sa trag si circuit si impamantare separate. Diferentele sunt majore, chiar daca, stiu, curentul vine de la acelasi stalp si de la acelasi Mare ENEL. Da, si sigurante de tablou audiofile sau nu, testate mai multe variante, toate cu plusuri si minusuri. Poate chiar ar merita un topic separat, ca sa nu-l deturnam pe asta. Desi nu stiu cati amatori de astfel de discutii exista, mai ales daca locuiesti la bloc sau cu chirie nu prea ai multe de "intreprins" stiu cum e. In ce ma priveste, "now I'm a believer" 😉 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, shutti a spus:

Ati inceput sa despicati firu'n 4 pentru nimic, e greu de digerat faptul ca un fir de curent dedicat (care sa nu mai aiba alti consumatori pe traseu face minuni

Nu am zis ca face minuni, am zis chiar ca in functie de situatie poate sa nu conteze, de fapt nici cablurile de curent nu fac, nici rack-urile, nici..., nici....., diferentele sint mai mici sau mai mari in functie de multi factori dar cumulate se simt.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 ore, bmf a spus:

Acel, ups văd că are toleranță la ieșire de +-8%...

Unde-i sinusoida pura?

Daca vrei sinusoida pura platesti cateva mii de euro. Aparatul acela la 200 euro poate sa te ajute daca locuiesti intr-o zona unde curentul este praf de stele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am inteles ca nu consideri important un traseu separat, chiar m-am mirat de asta. Cablurile, rackurile si chiar si circuitul separat sint exact ce ai spus, tweakuri care aplicate corect cresc performantele sistemului asa de aia le bag in aceiasi oala. Ca sa inteleaga mai bine cei mai noi care/daca citesc pe aici, e cam ca la masinile de Formula 1, reglajul corect al suspensiilor, spoilerelor, unghiurilor rotilor toate sint importante. Cu sau fara ele masina e foarte rapida, dar cind sint facute corect fac diferenta pe circuit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, shutti a spus:

Nu stiu ce ai inteles Bogdane din ce am scris dar sunt de partea ta :), tocmai ca un traseu dedicat e mai "curat" decat unul care cuprinde frigider, masina de spalat vase, plita,tv etc...apropox stiti de ce pentru plite electrice se recomanda traseu separat? da poate ca un amplificator nu trage 7kW constant dar poate avea un varf de consum la un moment dat cand in loc de vocea cristalina o sa iasa un behait pentru ca masina de spalat rufe mai are 30 de minute pana termina, nu ma pricep ca nu sunt electrician sa recomand dar din mica mea intelegere si nepricepere, la casa mea stiu macar ce am conectat la circuitul care duce la sculele audio, consum, precum si siguranta din tabloul electric etc.

Nu vreau sa intru in polemici de cabluri/rackuri si alte tweakuri dar daca le bagi in aceeasi oala cu circuitul electric esti intr-o confuzie.

Nu trebuie uitat si de sigurantele din electronice . Si alea sunt f importante . Intr-un sistem audio toate sunt importante,  dar miracole nu exista . Un sistem bun merge foarte bine si fara prea multe frectii . 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 minute, shutti a spus:

Sorin vorbestii din teorie, practica zice altceva, un sistem care se aude bine undeva..in alta parte poate suna mediocru si asta datorita unor sumedenii de lucruri/frectii cum le zici tu, unele mai marunte ca altele...si binele asta e subiectiv ca ce auzi tu bine poate mie nu mise pare asa si invers...

Vorbesc din experientele avute pina acum . Ce nu a fost bine de la inceput , nu a fost bine indiferent ce ii faceam . Eu nu vorbesc de locatii diferite sau gusturi personale . Daca ai un sistem care nu iti place de la incepu , nu prea ii mai faci nimic sa iti placa . Poti sa ii pui cutioare , picioruse , fire si orice vrei ca in maxim o saptamina de la frectie o sa se auda tot prost .

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.