Greierasul Postat Iunie 27, 2019 Autor Share Postat Iunie 27, 2019 Volumul la Scott 440A este format dintr-un atenuator pasiv de 200 kohm. Tinand cont ca dupa el este un etaj cu bipolari, as zice ca este un pic cam mare si este posibil sa introduca ceva distorsiuni si zgomot. Ti-as recomanda sa incerci si cu volumul din Scott la maximum iar atenuarea s-o faci digital din Topping, din telecomanda. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iunie 27, 2019 Share Postat Iunie 27, 2019 Cu toată dragostea, prefer să nu încerc așa ceva, poate doar dacă aș avea rezerve atât pentru amplif, cât și pentru boxe. Nu știi niciodată ce poate merge greșit. Și, în fond, volumul maxim trebuie să fie întotdeauna în aval, nu în amonte. Nu văd de ce aș încerca așa ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iunie 27, 2019 Share Postat Iunie 27, 2019 Acum 1 oră, hersorin a spus: Eu sunt curios de un USB vs Coaxial . Voi testa, normal, însă așa, după o audiție preliminară, coaxialul este peste USB. Dar, mă rog, la USB e de bibilit, filtrat etc, iar eu nu prea am tragere către așa ceva. Poate cu o bibilire de calitate să fie peste. Spun „poate” pentru cei cărora le place să se joace cu USB-ul. Dar io sunt mai din topor, nu prea am răbdare 😄 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iunie 27, 2019 Autor Share Postat Iunie 27, 2019 Nu se intampla nimic daca procedezi cum ti-am spus. Ca sa nu fi surprins de vreun reglaj presupus gresit, in timpul muzicii dai volumul dac-ului la -50dB dupa care duci volumul Scott-ului la maximum. Mai departe folosesti volumul dac-ului din telecomanda. Cand vrei sa inchizi aparatele dai la minimum volumul Scott-ului si inchizi amplificatorul. Asa ai ocazia sa folosesti Scott-il cam ca un amplificator de putere. Apoi scapi de potentiometru care nu este chiar o binefacere. Nu exista niciun risc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iunie 27, 2019 Share Postat Iunie 27, 2019 Man, cu toate asigurările din lume nu duc volumul Scott-ului la maxim, că n-am înnebunit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iunie 28, 2019 Share Postat Iunie 28, 2019 (editat) Acum 11 ore, Andi a spus: în fond, volumul maxim trebuie să fie întotdeauna în aval, nu în amonte. Nu văd de ce aș încerca așa ceva. Ok, cred că aseară am avut o sincopă cerebrală, altfel nu scriam tâmpenia asta. Deci volumul maxim trebuie să fie în amonte, nu în aval (și nu invers cum am scris aseară). Editat Iunie 28, 2019 de Andi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iunie 28, 2019 Share Postat Iunie 28, 2019 (editat) Topping-ul e în faza de disecție-vasectomie 😄. (@Greierasul, stai liniștit că nu am băgat șurubelnița în el, mă refeream la vasectomie audio 😝) Îmi place D70-ul, nu pot să zic că nu îmi place, e construit foarte bine (în prima fază, când l-am luat în mâini, am zis că are vreo 5 kile, dar am văzut în specificații că nu are nici măcar jumătate - asta arată cât de bine e închegat și din ce materiale bune e făcut), se aude că are valori extrem de bune, cred că l-au lucrat chinezii cu ochii lor oblici pe osciloscoape. Pare și foarte fiabil. Păcat că îl am pentru un timp foarte limitat la dispoziție și nu prea pot să mă întind cu el, dar voi încerca să îl ascult cât mai mult, în cât mai multe combinații. Editat Iunie 28, 2019 de Andi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat Iunie 28, 2019 Share Postat Iunie 28, 2019 (editat) La 27.06.2019 la 22:07, Andi a spus: Cu toată dragostea, prefer să nu încerc așa ceva, poate doar dacă aș avea rezerve atât pentru amplif, cât și pentru boxe. Nu știi niciodată ce poate merge greșit. Și, în fond, volumul maxim trebuie să fie întotdeauna în aval, nu în amonte. Nu văd de ce aș încerca așa ceva. Pentru ca ai toate sansele sa iti placa mai mult cu volumul Toppingului decat cu volumul Scott-ului! E un motiv destul de serios, nu crezi? Apoi, daca nu folosesti USB-ul sau I2S-ul, restul nici nu mai conteaza... Cu USB, clock-ul master e DAC-ul, spre deosebire de spdif (coaxial sau optic). DAC-urile sunt optimizate pt. USB si acolo isi arata adevarata valoare. Un cablu USB audiofil, un reclocker si/sau un izolator galvanic sunt de dorit, pentru performante superioare. Fara ele nici nu stii ce asculti! Editat Iunie 28, 2019 de johndoe21ro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iunie 28, 2019 Share Postat Iunie 28, 2019 Păi folosesc și USB-ul, nu îl exclud. Chiar și numai pentru faptul că nu am cum să îl testez altfel cu DSD. Nu prea înțeleg de ce ar trebui să fie mai bun volumul digital al Toppingului, comparativ cu volumul complet analogic al Scott-ului. În mod normal, volumul maxim trebuie să fie întotdeauna în domeniul digital și reglarea să o faci în analogic, așa e ideal. Nu văd de ce aș inversa eu lanțul acustic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat Iunie 28, 2019 Share Postat Iunie 28, 2019 Acum 8 minute, Andi a spus: Păi folosesc și USB-ul, nu îl exclud. Chiar și numai pentru faptul că nu am cum să îl testez altfel cu DSD. Nu prea înțeleg de ce ar trebui să fie mai bun volumul digital al Toppingului, comparativ cu volumul complet analogic al Scott-ului. În mod normal, volumul maxim trebuie să fie întotdeauna în domeniul digital și reglarea să o faci în analogic, așa e ideal. Nu văd de ce aș inversa eu lanțul acustic. Pentru ca s-ar putea sa capeti ceva transparenta si neutralitate. Acum, sper ca transparenta nu o s-o interpretezi ca brightness. Pe de alta parte s-ar putea sa pierzi ceva corp si asta nu ar fi ok. Implementarile de volum din chip-urile ESS Sabre cred ca sunt superioare... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iunie 28, 2019 Autor Share Postat Iunie 28, 2019 Andi eu vroiam sa nu ma mai bag dar totusi sunt mega placut surprins sa constat ca dorinta de a afla conexiunea dintre tehnica si sunet exista. Johndoe m-a lasat masca, are o viziune tehnica a problemei foarte corecta cu bunele si cu relele ei. Andi, lucrurile au evoluat foarte mult. Volumul digital implementat in chipseturile D/A noi si performante se face in foarte multi biti. Nu mai stiu exact daca in 32 sau 64 de biti. Asta inseamna ca acestea strica sunetul extrem de putin. Practic vorbind bat la cur volumele cu potentiometre sau atenuatoare de mii de euro. Singura parte mai slaba tine de pragul de zgomot care nu coboara odata cu micsorarea semnalului ramanand constant dar cum zgomotul la dacurile noi este extrem de scazut, treaba asta ramane doar o discutie teoretica. Volumul digital mai are un atuu important: are impedanta de iesire constanta. Nu mai detaliez acum pentru ca sunt lucruri deja prea tehnice dar asta e de bine. Potentiometrul din Scott este prea mare, are 200 kohm. Baga zgomot si distorsiuni. S-ar putea chiar si crosstalk-ul intre canale sa fie afectat. Odata dat la maximum el dispare din peisaj. Din fericire inaintea lui nu exista un etaj de intrare activ care sa poate fi saturat daca dac-ul scoate o tensiune prea mare. Am vazut acest fenomen la multe amplificatoare care nu sunt full balansate pana la boxe. In cazul de fata dac-ul scoate 5vrms pe XLR, o tensiune foarte mare pentru ca un op-amp obisnuit s-o trateze fara distorsiuni serioase. Deci testul pe balansat se poate dovedi un rateu daca nu se potrivesc aparatele la nivel. Nu mai zic ca unii producatori precum PassLabs inverseza pinii la XLR dupa care daca nu stii treaba asta si pui un cablu XLR obisnuit ai scena congestionata si habar nu ai de unde. In fine, parerea mea dupa multa practica in electronica este ca sunt o gramada de rahaturi tehnice pe care daca nu le stii ai nesansa sa o zbarcesti destul de usor. Vina este a producatorilor in cea mai mare parte pentru ca nu vor si nici nu exista legislatie care sa-i forteze la o armonizare totala intre aparate. Exista standarde obligatorii dar ele tin mai mult de electrosecuritate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat Iunie 28, 2019 Share Postat Iunie 28, 2019 Ce impedanta de intrare are Scott-ul si ce impedanta de iesire are Topping-ul? Ar fi bine sa fie un raport de 50 macar intre ele (in favoarea amplificatorului)... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iunie 29, 2019 Autor Share Postat Iunie 29, 2019 Impedanta de iesire este de 100 de ohm la Topping. Impedanta de intrare la Scott nu este data dar se poate calcula din schema. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iulie 22, 2019 Autor Share Postat Iulie 22, 2019 (editat) Am citit review-ul vostru baieti la Topping D70 si sincer sa fiu mi s-a parut foarte aproape de realitate. Impreuna ati reusit sa descoperiti poate 95% din sunetul sau. Da, l-ati vazut din unghiuri usor diferite dar cam asa este el. In fapt cam asa este sunetul produselor Topping cu chipseturi Verita de la AKM. Din acest motiv producatorul japonez le-a si denumit Velvet Sound. Alte produse Topping cu chipset ESS Sabre sunt mai violente in sunet ceea ce cateodata aduce realism mai mult dar apare si reversul medaliei, un sunet o leaca mai obositor 🙂 Editat Iulie 22, 2019 de Greierasul 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate