Sari la conținut
HiFi Tech

mauru007

Postări Recomandate

Va salut! Sunt un fost membru CGF si Audioweb si am nevoie de ajutor.

Aveam acum cativa ani un Arcam A19 cu Dali Menuet si un Arcam Irdac si totul suna f bine pt. gustul meu si urechea mea ca doar una e cat de cat buna, perechea ei e de design.

Dupa o perioada nefasta am "scapatat" : si am ajuns la un Audioquest Dragonfly V2, Focal 714S si un Sansui model 1970 toamna care decedeaza.

Vreau sa imi cumpar un amplificator pentru Focal si nu stiu dupa ce sa ma uit.

Ma uitam in ordine la Onkyo A9110, Marantz PM6006, Nad 316 sau 3020 V2. Din experienta voastra cu Focal care amplificator ar fi mai ok? Eventual alte recomandari. Multumesc anticipat. 

 

fost.jpg

54730815_267739894173023_6320211948508020736_n.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as merge pe Naim sau Nad. Nu as combina Focal cu nimic de la Marantz. 

As merge pe un amplif britanic, mai degraba, indiferent daca e vintage sau model nou.

Focalurile nu au nevoie neaparat de multa putere, au nevoie de rafinament si sa fie combinate cu un amplif fara tendinte de agresivitate. Parerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Atunci poate testa unele pe care le găsește mai aproape de orașul lui. La buget de până la 1000 de euro sunt convins că găsește fără mult efort ceva mai bun și mai potrivit cu Focalurile alea.

Edit: mauru007, adică te bazezi mai mult pe părerile unor necunoscuți de pe un forum decât pe urechile tale?

 

Editat de igor1234
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bazez pe opiniile unor persoane care sigur au auzit mai multe ca mine. Plus acum ceva ani  am fost la audioconcept  si am ascutat si arcam si naim acolo si am ramas impresionat, am luat arcamul pt ca era mai accesibil ca pret. Ma bazez pe faptul ca Naim nu poate sa sune mai rau ca o trancota din 1981 cumparata acum cativa ani cu 200 ron de nevoie si care a sucombat recent.

O sa am nevoie si de un phono pt rega 1 al meu, ceva entry level cum a fost si pickup-ul, daca are cineva recomandari. Plus un Dac mai procopsit ca audioquest dragonfly, la fel, astept recomandari. Buget 3000 ron amandoua.

Ma gandeam la un phono Rega si la Dac chiar nu am idei, arcam irdac cum am mai avut sau doar din lectura Chord Mojo.

Editat de mauru007
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, mauru007 a spus:

Merci Andi, deja am comandat, maine merg dupa el. Am si eu piticii mei si unul era Naim si altul Chord. 

Eu zic că ai ales foarte bine, atât ca amplif, cât și ca DAC.

Să nu uiți că pentru line out trebuie să apeși pe Mojo, la pornire, ambele butoane de volum simultan minim 5 secunde până când auzi un clic. Orice alte întrebări sau nelămuriri ai, eu îți stau la dispoziție, îl cunosc pe Mojo inside-out.

O mică sugestie legată de boxe: nu știu exact cum le ai poziționate acum, dar încearcă să le poziționezi și drept înainte, adică să nu fie în unghi spre poziția de ascultare. Încearcă, nu ai nimic de pierdut. Dar nu o încercare de 5 minute, lasă-le să cânte așa măcar o zi. Repet, nu ai nimic de pierdut. Dacă nu îți place, le pui în unghi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ascult si nu mai satur. Totul suna foarte bine pt urechea mea. Am luat naim 5i+ chord Mojo. Acum mai uit dupa boxe pt viitor, un upgrade la Focal.  Camera are 18 m2 si boxele sunt pe latul camerei, ma gandeam sa renunt la standfloor si sa revin la boxe de raft. Ma gandeam sa merg sa ascult kef R3. ( alt pitic am meu cu kef de pe vremea cand visam la LS50).  Alte sugestii dupa ce as putea sa ma uit?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, Andi a spus:

Nu mai îmi aduc aminte bine ce bookshelfuri avea Bogdan (bogdanozaurus) când îl vizitam eu (Opera Callas, parcă...?), dar dacă ar fi acum să am bani de niște bookshelfuri bune, i-aș face o ofertă de nerefuzat. 😛

Naim-ul tau nu are putere suficienta pentru Opera Callas. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 14 ore, mauru007 a spus:

Camera are 18 m2 si boxele sunt pe latul camerei, ma gandeam sa renunt la standfloor si sa revin la boxe de raft

Dupa reorganizarea apartamentului  nu am putut pozitiona boxele altfel decit pe lungul camerei, atunci aveam Focal Chorus 716 si din pacate nu am reusit nicicum sa obtin un sunet bun, de fapt nici macar acceptabil, asa ca am trecut pe bookshelf-uri. Trebuia sa iei in calcul mutarea asta inainte de a cumpara amplificatorul. Nu prea cred ca 5i va putea sa duca KEF R3.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.