Sari la conținut
HiFi Tech

Vesti triste

pilgrim

Postări Recomandate

De 26 de ani alegerile locale doar în această zi au loc. Este o tradiţie la noi.

Precum ziceam, complet fals.

Alegerile locale nu au loc in fiecare an, ci o data la 4 ani, asa ca nu putem vorbi de 26 de ani in care romanii au votat ca orbii.

Apoi, in nici o lege a Parlamentului si in nici o hotarare a Guvernului Romaniei nu este specificat ca alegerile locale se tin in Duminica Orbului.

Primele alegeri care au avut loc in Duminica Orbului, sunt alegerile din 20 mai 1990, numite ''primele alegeri libere''. Nu au fost alegeri locale - atentie! - ci alegeri parlamentare si prezidentiale. Da, romanii au votat ca orbii si a iesit tovarasul Ion Iliescu si FSN-ul cu un procent zdrobitor. Ne-a orbit cu maretia lui.

Pe de alta parte, Duminica Orbului nu e o zi/duminica cu data fixa, adica in fiecare an sa cada exact in aceeasi data. Este legata de data Pastelui, care este o sarbatoare cu data schimbatoare. Asa ca si Duminica Orbului are data schimbatoare si anume, este a 6-a duminica dupa Pasti. De exemplu, anul trecut a fost in data de 17 mai. Si nici o lege sau hotarare a Guvernului nu leaga data alegerilor locale/parlamentare sau prezidentiale de D. Orbului.

Ultimele alegeri locale au avut loc in anul 2012, da? 2016-4 = 2012. Data fixa este 10 iunie. Ei bine, Duminica Orbului in anul 2012 a fost in data de... 20 mai. Asa ca... despre ce traditie vorbea... cineva?

cretin-ortodox.thumb.jpg.3d91b955976d9d412e61b4709fb99b55.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 weeks later...

Puteti ride dar mie mi-a placut ce a compus pentru Loredana Groza, pe vremurile comuniste, chiar daca inregistrarile Electrecord erau de toata jena.

Sa se odihneasca in pace...

Ceva din colectia Buddha Bar, semnat Adrian Enescu- Romania.

">https://www.youtube.com/watch?v=RTHE8EfH89o

Sau direct rip din CD in format FLAC, facut de mine:

Adrian Enescu Invisible movie part I flac

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Josef W. Manger

Iata cuvintele Danielei, fiica lui, actualmente la conducerea companiei. Condoleante! In memoria lui, cit de curind vom organiza o prezentare MANGER .

With great sadness I have to announce the death of my father, Josef W. Manger.

Josef W. Manger was the founder of Manger Products. His journey began more than 40 years ago when he was unsatisfied with the way traditional loudspeakers sounded. He invested endless hours, weeks, months and many years to find a better ways to a more natural audio reproduction. His consistent dedication to this area eventually led to the Manger Sound Transducer and the first set of loudspeaker models. Up until his death, my father has been an avid thinker and has come up with even more solutions in audio technology. Throughout his lifetime, Josef W. Manger has been awarded 40 patents and was given the renowned Diesel Medal in 1982, one of the highest awards for outstanding achievements in engineering.

I’m leading the company since many years and will continue to not only share my dad’s passion for technology and natural audio reproduction, but also strive to grow the companies vision and product line, solidifying Manger Audio and its products worldwide as the high end audio brand.

Josef W. Manger has died October 27th, 2016 at the age of 87.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Cântăreţul Leonard Cohen a murit la vârsta de 82 de ani. Existau dovezi că acesta nu era în cea mai bună stare de sănătate, însă într-un an în care au murit Prince, David Bowie şi producătorul trupei The Beatles, Sir George Martin, moartea bardului canadian a produs o undă de şoc.

Leonard Cohen, compozitorul şi cântăreţul canadian cu voce de bariton care îmbina spiritualitatea cu dragostea în cântecele sale s-a stins din viaţă la vârsta de 82 de ani, a declarat fiul său, joi: "Tatăl meu a murit liniştit în casa sa din Los Angeles," a spus Adam Cohen într-o declaraţie. "A compus până în ultimul moment cu umorul său atât de particular. "

Cohen, poet recunoscut, romanciar şi călugăr budist zen aspirant, a combinat muzica folk cu teme întunecate şi inspirate din sexualitate, care i-au adus o sumedenie de fani la nivel mondial şi l-au plasat între muzicieni precum Bob Dylan sau R.E.M.

Cohen, care declarase în trecut că s-a apucat de muzică pentru că nu-şi putea câştiga existenţa ca poet, a devenit faimos în perioada de ascensiune a muzicii folk, în anii 1960. În timpul acelor ani, a călătorit pe marile rute ale muzicii folk alături de artişti ca Dylan, Joni Mitchell, Joan Baez şi alţii.

În ziua în care a împlinit 82 de ani, pe 21 septembrie, legendarul Leonard Cohen a decis să le ofere fanilor săi un cadou special. A lansat o nouă piesă melancolică şi tulburătoare, intitulată "You Want It Darker".

http://www.mediafax.ro/cultura-media/a-murit-leonard-cohen-legendarul-artist-avea-82-de-ani-mesaje-emotionante-de-la-cantareti-scriitori-si-politicieni-din-toata-lumea-15942268

">https://www.youtube.com/watch?v=v0nmHymgM7Y
Link spre comentariu

RIP !

„Există ideea că nu există perfecţiune – că lumea este zdrobită, iar noi avem inimile zdrobite şi trăim vieţi zdrobite, dar asta nu scuză nimic. Din contră, trebuie să ne rămânem în picioare şi să spunem «Aleluia!»“

„Am făcut tot ce am putut, nu a fost mult. Nu am mai simţit nimic, aşa că am încercat să ating. Am spus adevărul, nu am venit aici să te păcălesc. Şi chiar dacă totul a mers prost, eu voi sta înaintea Domnului şi singurul lucru pe care îl voi rosti va fi «Aleluia!»“

Leonard Cohen

">https://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q
Link spre comentariu

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...