Mlaurentiu Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Ce parere aveti de urmatoarea configuratie: am un dap pe care il folosesc cand sunt plecat, iar cand sunt acasa il conectez pe iesirea digitala in dac. Dap-ul are si wifi, prin urmare am acces la dlna si de ex tidal. Este vorba de dap-ul fiio x7 si dac-ul matrix x-sabre. Ce parere aveti, de abilitatile dac-ului nu ma indoiesc, nici ale dap-ului, insa nu stiu daca conexiunea digitala intre cele doua ar putea fi la un nivel mai scazut decat conexiunea cu usb de pe un calculator. Sa nu uitam ca dap-ul se poate folosi pe baterie, din cate stiu este o bulina alba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Din cinclul nu faceti ca mine sau sa faci ce spune popa.... Apropos de dac-uri. Chiar aseara m-am convins ce teapa mi-am luat cu DAC Matrix Mini-i, deh desi recomand tuturor sa asculte inainte de acumpara ceva, in decembrie mi-am incalcat regula si am luat acest Matrix Mini-i la super reducere fara sa il ascult (eu ma dusesem chitit pe alt dac dar nu mai era pe stoc). La auditia initiala am fost foarte dezamagit insa a coincis cu momentul in care a murit amplificatorul si am crezut ca asta era motivul, pana sa imi iau alt amplificator l-am folosit cu o prostie chinezeasca si sunetul a devenit multumitor, ba chiar era ok neavand pretentii de soundstage sau mai stiu eu ce... Dupa mai multe luni insa, acum ca am si amplificator, hai sa zicem ok, proaspat recapat, am repus dac-ul in functiune. Long story short, e bun la ascultat sunete (detaliu, se aude cand scapa violonistul batista ), dar nu canta, imaginea stereo e foarte slaba, fiecare boxa canta corect dar impreuna iese o mare varza. Deci inca o data nu pot sa zic decat, acultati, ascultati si iar ascultati inainte de a cumpara ceva, review-urile sau experientele altora nu fac nici cat o ceapa degerata cand pui o scula in sitemul tau. Am incercat timp de mai bine de doua luni sa ii dau o sansa acestui dac, am avut momente pe anumite pisese cand ziceam ca este extraordinar ca apoi sa fiu din nou dezamagit (deh nu avem auzul in fiecare zi la fel), inafara de unul sau doua albume trase oricum extraordinar, acest dac nu imi place cum suna si pace. Am schimbat toate variabilele din ecuatie sa ma asigur ca problema nu este in alta parte (pana si de pe iesirea analog stereo din placa de sunet onboard am soundstage mai bun), oricat de binevoitor as fi, nu pot decat sa ma obisnuiesc cu ideea ca am luat o teapa de 1400 de lei. Poate ca pentru casti este bun (nu am testat) nu ascult in casti si nici nu cred ca o voi face vreodata, insa pentru a fi folosit intr-un setup stereo cu amplificator si boxe, cel putin experienta mea (si chiar m-ar interesa sa o aud si pe a altora cu acest dac) spune stay away. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Imi amintesc unul din sfaturile unui ziarist american specializat in hifi. Daca nu puteti asculta ce doriti sa cumparati, alegeti un produs manufacturat de o firma de traditie, cu istorie in spate. Faptul ca au rezistat in atatia ani, este un semn ca oamenii construiesc produse bune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dannyro Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Eu am avut Matrix X-Sabre si confirm o experienta similara. Foarte multa rezolutie, un sunet foarte tehnic, lipsit de muzicalitate. Foarte similar cu Yamaha CD-S 2100 (Care avea tot ESS sabre, 9016 parca). De atunci fug de orice incepe, se termina sau contine cuvantul(sau cipul) sabre. Din cinclul nu faceti ca mine sau sa faci ce spune popa.... Apropos de dac-uri. Chiar aseara m-am convins ce teapa mi-am luat cu DAC Matrix Mini-i, deh desi recomand tuturor sa asculte inainte de acumpara ceva, in decembrie mi-am incalcat regula si am luat acest Matrix Mini-i la super reducere fara sa il ascult (eu ma dusesem chitit pe alt dac dar nu mai era pe stoc). La auditia initiala am fost foarte dezamagit insa a coincis cu momentul in care a murit amplificatorul si am crezut ca asta era motivul, pana sa imi iau alt amplificator l-am folosit cu o prostie chinezeasca si sunetul a devenit multumitor, ba chiar era ok neavand pretentii de soundstage sau mai stiu eu ce... Dupa mai multe luni insa, acum ca am si amplificator, hai sa zicem ok, proaspat recapat, am repus dac-ul in functiune. Long story short, e bun la ascultat sunete (detaliu, se aude cand scapa violonistul batista ), dar nu canta, imaginea stereo e foarte slaba, fiecare boxa canta corect dar impreuna iese o mare varza. Deci inca o data nu pot sa zic decat, acultati, ascultati si iar ascultati inainte de a cumpara ceva, review-urile sau experientele altora nu fac nici cat o ceapa degerata cand pui o scula in sitemul tau. Am incercat timp de mai bine de doua luni sa ii dau o sansa acestui dac, am avut momente pe anumite pisese cand ziceam ca este extraordinar ca apoi sa fiu din nou dezamagit (deh nu avem auzul in fiecare zi la fel), inafara de unul sau doua albume trase oricum extraordinar, acest dac nu imi place cum suna si pace. Am schimbat toate variabilele din ecuatie sa ma asigur ca problema nu este in alta parte (pana si de pe iesirea analog stereo din placa de sunet onboard am soundstage mai bun), oricat de binevoitor as fi, nu pot decat sa ma obisnuiesc cu ideea ca am luat o teapa de 1400 de lei. Poate ca pentru casti este bun (nu am testat) nu ascult in casti si nici nu cred ca o voi face vreodata, insa pentru a fi folosit intr-un setup stereo cu amplificator si boxe, cel putin experienta mea (si chiar m-ar interesa sa o aud si pe a altora cu acest dac) spune stay away. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Teoretic ar fi mai scazuta dar practic testezi la ureche. Bine asta daca discutam de fisiere hires native. Eu daca as fi in locul tau as lua docking-ul K5 pentru X7 si cred ca asta ar fi cea mai buna solutie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Matrixul asta este modelul Mini-i fara "PRO" este cu Analog Devices AD1955 dar sincer nu cred ca chip-ul conteaza chiar asa de mult. Probabil ca pentru cei ce au ascultat multa vreme pe iesirea analog de la o placa de sunet onboard, cresterea in rezolutie si dinamica le aduce un WOW factor dupa un upgrade la un astfel de dac. Next pe lista de shopping este o interfata audio TASCAM, am avut una imprumutata cand am facut rip la o parte din colectia de CD-uri, la momentul ala credeam ca nu am nevoie de dac dedicat, ma multumeam cu receiverul Denon (si ala decedat). La urma urmei profesionistii nu sunt tampiti sa foloseasca asa ceva in studiouri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Eu am avut Matrix X-Sabre si confirm o experienta similara. Foarte multa rezolutie, un sunet foarte tehnic, lipsit de muzicalitate.Foarte similar cu Yamaha CD-S 2100 (Care avea tot ESS sabre, 9016 parca). De atunci fug de orice incepe, se termina sau contine cuvantul(sau cipul) sabre. Generalizez, deci sunt haudiofil. Guys cipul ala nu canta singur. Sunetul final depinde foarte mult de implementare, de modul in care este construit etajul analogic, etc. La asta as aduga matching-ul dintre sursa, amplif, boxe. PS: Poftim, acum a aparut si completarea cu chipul folosit (multam hellrider) si nu este un Sabre. Dany, ai cuvantul! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dannyro Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Ca sa continui generalizarea: Sabre = tehnic Burr Brown = muzica Implementarile vor reusi sa amelioreze / accentueze trasatura, observatiile mele sunt ca dat fiind acelasi segment de pret trasaturile raman cele de mai sus. Celelalte componente din sistem vor avea bineinteles impactul lor, cu precadere incintele. Experimentele sunt binevenite desigur, de preferat inainte sa aruncati cu banii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mlaurentiu Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 In ce gama de pret suntem? Cred s-a dorit sa se spuna ca la un nivel entry level de audiofil, chip-ul sabre s-a dovedit usor de configurat. Sunt convins ca in graba lansarii unui nou produs, sabre este exploatat dpdv al implementarii mai putin decat chip-urile consacrate. Din experienta mea, pot spune ca am renuntat la un dac m2tech young pt sabre. Implementarea sabre pe dap-ul fiio x7 o depaseste pe cea de pe young (da, este mai muzical), insa pe langa dac face si multe altele, la un pret mai mic decat a costat young-ul de nou. Cu alte cuvinte, se investeste in aceast chip, o sa vedeti implementari si mai interesante cu un nou chip de la sabre, care se vrea si mai bun. Nu ma intelegeti ca merg doar in directia aprecierii noilor tehnologii, va spun in wk cum se impaca un cd transport kenwood din 1989-1990 cu un dac sabre. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Moon Neo 380D DSD in varianta DSD 256 are sunetul cel mai analogic din tot ce am ascultat eu pana acum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 3, 2016 Share Postat Martie 3, 2016 Sunetul final al unei surse digitale nu poate fi redus la chip dac. Am ascultat cateva implementari cu Sabre si toate sunau diferit. Chestiunea valabila si in cazul chipurilor de la BB sau AD. Am mai spus eu, minunile in ziua de astazi se intampla in etajul analogic. Opams (calitate acestora influenteaza sunetul in mod direct) vs circuite discrete (single stage vs multi stage, eliminare feedback negativ). Eu am cercetat asa la suprafata povestea, dar sunt convins ca sunt cativa electronisti pe aici ce pot explica detaliat universul audio-digital. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Martie 3, 2016 Share Postat Martie 3, 2016 Aveți idee cu ce as putea înlocui matrix-ul? Bineînțeles la un preț decent pt un sistem fără prea mari pretenții. (klipsch rf 62 ii cu, din păcate, mult prea celebrul Revox B150). Nu caut neapărat sunet analogic (dacă exista asa ceva), nu ma deranjează sa sune ca un cd-player cat de cat ok. Soundstage-ul și muzicalitatea sunt mai importante decât detaliul pt mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 3, 2016 Share Postat Martie 3, 2016 Aveți idee cu ce as putea înlocui matrix-ul? Bineînțeles la un preț decent pt un sistem fără prea mari pretenții. (klipsch rf 62 ii cu, din păcate, mult prea celebrul Revox B150). Nu caut neapărat sunet analogic (dacă exista asa ceva), nu ma deranjează sa sune ca un cd-player cat de cat ok. Soundstage-ul și muzicalitateasunt mai importante decât detaliul pt mine. De fapt asta inseamna detaliu. Prostia aia cu 'auzi ba cum respira ala' este un truc ordinar folosit de unii dealeri. Ce uita ei sa spuna este ca nivelul volumului din showroom este atat de ridicat incat 'respiratia lui ala' se aude atat de tare incat iti sparge timpanul. Acasa, putini dintre noi au ocazia sa asculte la un volum atat de ridicat, dar chiar si asa 'respiratia lui ala' se aude, doar ca nu capata dimensiuni cosmice asa cum sugereaza dealerul. La bani putini mergi si asculta un Arcam rPac. Am mai spus eu, cand ai dubii, cumperi ceva de la o firma de traditie. Intr-o piata atat de competitiva nu poti rezista pacalind clientii la nesfarsit. Mie imi pare un dac cu un sunet analogic. Vorbeste cu Jack, el este destul de activ pe forum. As mai incerca sa ascult si un dac iFi Micro iDSD. Nu l-am ascultat, dar am citit niste chestii interesante la unul dintre putinii oameni in care am incredere in tara de peste mari si tari. iFi gasesti la avstore. Bibi te poate ajuta. Si el umbla pe aici. http://www.jack-fi.ro/produs/arcam-rpac/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Arcam rpac nou vs irdac mk1? O sa încerc sa le ascult pe amândouă Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dapman Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Salut, N-am experienta cu DAC-urile, asa ca scuzati-mi eventualele intrebari de noob. Am un mini PC/media player cu Android, fanless, pe care il folosesc pentru versatilitatea lui. Mi-e foarte comod sa accesez Deezer, Tidal, Youtube, Kodi sau orice altceva, folosind aceasta sursa. Pentru imbunatatirea semnalului audio care ajunge in amplif, as vrea sa folosesc un DAC, insa mi-e teama de eventualele limitari sau incompatibilitati cu Andoid-ul. Oare DAC-ul e recunoscut de sistemul de operare daca-l bag in USB? Dar daca folosesc coax sau optic? E cineva care foloseste acest setup si daca da, cu ce DAC? Multumesc anicipat pentru raspunsuri! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Mai putin probabil sa poti conecta un dac pe USB, depinde si de DAC si de versiunea de Android. Daca ai iesirea coaxiala disponibila e cel mai OK. Cel mai bine incearca sa imprumuti un DAC si sa testezi cu urechile tale. Evident depinde foarte mult si de restul sistemului. Da mai multe detalii despre sistemul audio si mini PC-ul cu Android. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dapman Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Mai putin probabil sa poti conecta un dac pe USB, depinde si de DAC si de versiunea de Android. Daca ai iesirea coaxiala disponibila e cel mai OK. Cel mai bine incearca sa imprumuti un DAC si sa testezi cu urechile tale. Evident depinde foarte mult si de restul sistemului. Da mai multe detalii despre sistemul audio si mini PC-ul cu Android. MiniPC-ul e un Himedia Q5 Quad Core si ruleaza Android 4.4.2. Am un amplificator Marantz PM 7005 si boxe Dali Opticon 6. Acum folosesc iesirea anlogica a Himedia catre amplif, insa ma gandeam ca as putea sa obtin o mai buna calitate audio folosind un DAC. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 De regula iesirea analogica a acestor dispozitive este foarte slaba, Cu Android 4.4.2 poti sa-ti inceci norocul si cu USB-ul trebuie un DAC care este suportat nativ pe sistemele MAC si apoi poti sa incerci configurarea din Kodi, dar cel mai probabil conexiunea S/PDIF coaxiala va rezolva problema. Cu sistemul tau mai mult ca sigur ca o sa sesizezi o imbunatatire semnificativa a calitatii sunetului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dapman Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 E destul de greu sa fac teste cu diverse DAC-uri pe sistemul meu pentru ca nu sunt din Bucuresti. Tinand cont de setup-ul meu si de un buget de cca 2500 lei, ce imi recomandati? Multumesc inca odata! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Asta stie de robotzei verzi. L-am ascultat putin ce-i drept dar m-a convins. https://www.avstore.ro/dac-uri/ifi-audio-micro-idsd/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dapman Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Fizic e cam...micro insa dupa specificatii pare macro Ar fi interesant sa-l pot testa. Multumesc pentru sfaturi Bogdan! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mlaurentiu Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Am revenit, doar pe scurt, am testat transportul Kenwood dpx 9010 pe dac-ul matrix xsabre, la prima auditie nu constat o diferenta intre cum se aude fata de sursa cealalta, tot pe coax din dap-ul fiio x7. Nu stiu cat de mult ar trebui sa influenteze o sursa digitala, pana la urma daca flac-urile sunt creeate dupa surse bune (citite de le cd-uri bune cu un cd player la fel de bun), atunci inteleg ca acest cd transport este in parametri. Ma intreb cat de bune sunt flac-urile pe care le avem, daca nu avem confirmarea ca au fost create dupa un cd de calitate cu un cd player care are un transport bun. Alta varianta este sa cumparam flac-uri de pe site-uri specializate, unde ma astept ca dogitalul sa fie 100% identic cu ceea ce este scris pe cd. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Fizic e cam...micro insa dupa specificatii pare macro Ar fi interesant sa-l pot testa. Multumesc pentru sfaturi Bogdan! Cu placere Il poti testa fara probleme, ai doar grije sa nu arunci ambalajul sau accesoriile. "Consumatorul (persoana fizica) are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta (ce presupune livrarea produsului printr-o firma de curierat), in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care vor cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data receptiei bunului de la curier." Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Martie 5, 2016 Share Postat Martie 5, 2016 Arcam rpac nou vs irdac mk1?O sa încerc sa le ascult pe amândouă Rpac nu, irdac e la mine acasă acum și canta. Matrix-ul s-a vândut deja... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dapman Postat Martie 5, 2016 Share Postat Martie 5, 2016 Arcam rpac nou vs irdac mk1?O sa încerc sa le ascult pe amândouă Rpac nu' date=' irdac e la mine acasă acum și canta. Matrix-ul s-a vândut deja...[/quote'] Cum canta irDAC fata de Matrix? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate