Sari la conținut
HiFi Tech

Mariutim

Postări Recomandate

Sper ca moderatorul acestei secțiuni să deschidă un nou subiect pe tema Power Conditioner , iar offtopicul să fie mutat acolo .

Sunt anumite lucruri care trebuie precizate ... cu bunăvoință și răbdare .

Pot fi infirmate sau confirmate anumite mituri urbane legate de noțiunea de Power Conditioner .

Pai da, umpleti voi pagini intregi de off-topic, ca sa le mute apoi moderatorul. Al "sectiunii"... Nici macar n-ai observat ca nu mai sunt moderatori pe sectiuni. Au plecat. De prea mult bine. :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intona in cateva cuvinte.

Ce face?

Scade nivelul de zgomot, de aici:

- detalii ascunse sunt scoase la lumina

- o ciupitura fina de chitara/contrabas, o toba maturata, un cinel mangaiat, vor primi mai multe detalii, sau pur si simplu sunt mai bine evidentiata, depinde de situatie; intr-o analogie cu imaginea tv as spune ca avem o crestere a contrastului in intuneric; logic, apare si o crestere dinamica

- mai putine distorsiuni; usor de identificat in vocile feminine fie ca vorbim de jazz sau de opera

- creste transparenta sistemului, ori asta inseamna un spatiu 3D realist si convingator

- efectele spatiale intalnite in muzica prog si electronica sunt mai bine conturate 3D; ex: efecte de sunet din muzica celor de la Pink Floyd pe care le percepeam 2D, au capatat spatialitate, se misca din planul boxelor in adancime si invers.

Ce nu face?

- nu modifica sunetul major, nu este un DSP; ex: sistemul nu are bas - Intona nu o sa va aduca bas mai mult.

Link spre comentariu

Super comentariu , fără a spune multe lucruri :silent: !

Cumva cred că ( părerea mea :crazy: ) orice aparat ce schimbă structura THD-ului , adică rearanjează spectrul armonic al distorsiunilor ( de nivel mic , sub -85 dB și extrem de mic sub -100dB ) astfel încât raportul între armonicele pare și cele impare să fie plăcut pentru ureche va fi câștigător .

Valoarea THD poate fi aceeași după procesare , dar distribuția armonică a THD este esențială pentru un sunet de calitate .

De ce ?

Păi redarea cu incinte acustice clasice , având difuzoare care emit sunete cu o singura față expusă către ascultător , șterg din start absolut toate armonicele pare !

Ca urmare , orice aparat care compensează această problemă ( adică va favoriza armonicele pare în favoarea celor impare ) , va avea un sunet plăcut urechii , prin compensarea erorii .

Ca să înțelegeți mai bine , analizați sunetul unei viori clasice , asupra căreia se acționează la " tras " și percepem un anume tip de sunete , iar la " împins " se generează un alt tip de sunet , cu o altă structură armonică ...

In această categorie intră doar amplificatoarele cu lămpi SE ... de aia costă cât costă acele amplificatoare .

In teorie , costurile reale ale unui amplificator SE sunt de 4 ori mai mari față de un PP , la aceeași putere .

În practică , aceste costuri pot fi mai mari ...

Link spre comentariu

Deja te includ în categoria celor nu citesc cu multă atenție ...

Sunetul de calitate este o " chestie " total științifică , nu o aberație audiofilă cum consideră unii !

Tocmai ai avut șansa , privilegiul și onoarea să citești despre ce și cum .

Dacă tu consideri că este offtopic , înseamnă că nu poți recunoaște " sunetul de calitate " exprimat în cuvinte .

Nu mă miră nimic din partea ta și a celor ca tine :silent: .

Atenție , se observă totul din afară și vă reamintesc tuturor că sunt mulți cei ce citesc pe aici :lolno::lolno::lolno: și vă faceți de basme !

Cât despre " pată " , da , aia este o treabă pur personala ( pe bază de reciprocitate strictă , nu eu am început jihadul ăsta , dar fiecare va plăti :clap: pentru păcatele lui ) și oricum nu are legătură cu restul populimii .

Link spre comentariu

Bun, mii de scuze, sint onorat sa aflu ca un dispozitiv care izoleaza galvanic calculatorul de DAC-ul USB

va favoriza armonicele pare în favoarea celor impare ...
Deci va favoriza ceva in favoarea la altceva :crazy: OK cum zici

In gnoranta mea te rog sa ma luminezi si sa-mi explici, asa ca pentru de astia ca mine, cum doar pe cele pare si nu si pe cele impare.

PS. Doamne ce fraier sint, trebuia sa caut pe Google si aflam: Galvanic isolation is used where two or more electric circuits must communicate, but their grounds may be at different potentials. It is an effective method of breaking ground loops by preventing unwanted current from flowing between two units sharing a ground conductor. Acum e clar, armonicele (sau armonicile?) impare se transmit in format digital prin masa comuna, nu mai avem masa comuna, nu mai avem armonice (sau armonici?) de alea rele si atunci sunetul e mai placut.

Si revin cu mare umilinta si te mai rog o data sa ne faci onoarea si sa ne prezinci si noua citeva din realizarile tale remarcabile. Am vazut ce au facut: Brain, DJ Leco (pacat ca nu mai scrie pe aici), Raimond, Vio, Zal, dar de la tine nimic.

Link spre comentariu

Nu am cu ce să mă laud în fața unora ca tine ( adică nu ne cunoaștem și nici nu mă tăvălesc pe jos pentru a face acest lucru posibil ) , eu nu fac parte din categoria enumerați mai sus , cu tot respectul pentru doi dintre ei ( DjLeco și Raimond ) pe restul nu îi cunosc .

Cât despre armonice , mă refer strict la distributia THD a semnului audio , nicidecum la semnalul în format digital , cu sau fara separare galvanică :crazy::crazy::crazy: !

Recitește textul anterior , ca să nu primești și tu o notă mica în genul celorlalți useri blamiști , autoștiutori și superficiali .

Oare de ce nu mă miră nimic legat de abilitățile tale sau ale celorlalți în domeniul hardware ?

Nu cumva era prea grea politehnica ... ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Bogdane, Don Quijote alearga cu mintea senina sa o salveze pe Dulcinea del Toboso, n-are el treaba cu domeniul digital.

Problema zgomotului si a jitter-ului via usb a fost discutata pe forum. Cei de la Intona au masurat un jitter de 12 ps dupa ce semnalul digital a fost spalat si primenit (reclock, FPGA, decuplare galvanica). Oare cum o arata acelasi semnal digital direct din pc? Cam ca Don Quijote dupa ce l-a scuturat negustorul din Toledo.

http://intona.eu/en/answer/1233

Discutia este despre modul in care hranim cu semnal digital convertorul D/A. Putem sa-i oferim mancare congelata de la Mc Donald's sau gatita de un Chef. :D

Link spre comentariu

@dinica

Ha ha .

Dacă ar fi fost așa de simplu , era plina lumea de cutii chinezești care fac recloking perfect din semnal asincron cu separarea galvanică 100% , până la tensiunea de străpungere de 5KV .

Dar tu ai voie să zburzi în lumea ta audiofilă , oare e plină de inorogi , îngeri cu aripi roz sau curcubeu :silent: și vinil la maxim ?

Oare restul pur și simplu nu există :clap: ?

Uite , eu vin și te contrazic .

Nu din punct de vedere audio , deoarece este în discuție modul tău privat de percepție pe care îl respect la maxim , ci în mod științific .

A , nu există argumente tehnice ?

Oauuu .

Ai aflat în sfârșit că nu există perfecțiune tehnică , orice lucru lumesc prezintă un anume compromis , uneori acceptabil , dar peste niste ani îl poți considera ca fiind desuet ?

Mda .

Nu mă supăr , dar nu considera că restul populimii ;) nu au dreptul la un punct de vedere diferit .

Mă refer la modul general .

Nu trebuie să cădeți în păcatul de a generaliza că oricine nu este de la început în gașca Y ... nu are dreptate .

Asta contează în ochii celorlalți

Repet : scopul este emoția audiției, nimeni nu ascultă muzică cu osciloscopul , nimeni nu ascultă prize , cabluri , mufe sau lămpi .

Toată lumea ascultă muzică cu urechile și o percepe cu creierul !

Educația face diferența .

Punct , se știe el .

Link spre comentariu

Poate nu pricep eu ceva. Dinica ne povesteste despre un ceva care separa galvanic, vine Victor si-i zice ca bate cimpii apoi incepe el sa ne spuna de THD si de armonici pare si impare.

Deci Victor ori e off topic (dar spune ca nu e) ori separarea galvanica a calculatorului de DAC are legatura (pe care care eu nu o inteleg) cu armonicile pare si/sau impare si atunci sa ne explice care e legatura.

Sau poate l-a lovit amnezia si nu mai stie nici electronica, nici pe Vio si nici pe Zal.

Cu politehnica nu am treaba, eu sint artist plastic

Link spre comentariu

@dinică nici eu n-am înteles mare lucru din prima postare (cea la care se referea Victor), abia cînd ai dat al doilea link cel cu graficele am înţeles la ce e bun acel Intona şi sincer nu mi se pare un preţ exagerat la el. Ca să fac o analogie cu un filtru e reţea aşa cum filtru de reţea curăţă gunoaile din reţeaua de 230 aşa acest intona curăţă mizeriile ce vin pe cablu usb.

Mie mi-a plăcut ce-a scris Victor chiar dacă era o divagaţie de la subiect. A avut plăcerea de a scrie ce e plăcut la sunet din punct de vedere ştiinţific. Nu ştiam chestia cu armonicele pare şi boxele. N u am înteles de ce v-aţi supărat. Cred că ar trebui să beţi împreună sticla de rachiu. :roll:

Link spre comentariu

@popescuioan

Aha , ai aflat că sunt tradiționalist , de obicei consum doar vin și țuică / palincă din surse cunoscute ... ocazional , în cantități moderate .

Mulțumesc pentru gândurile bune , îți doresc să ai întotdeauna o țuică bună la îndemână , multa sănătate și viața lungă !

@

Nu m-am lovit amnezia și sper să-i lovească doar pe cei ce bat câmpii , dar nu e normal să discuți despre persoane care nu sunt de față și cu siguranță nu ai acceptul lor pentru a aminti anumite întâmplări întâmplătoare la care au participat în vâltoarea vieții .

Link spre comentariu

Păi zicea că nu te cunoaște. Pe cel din ultima poză' date=' din stânga, îl cunosc parcă, am luat un player de la el o dată, cu ceva ani în urmă. Posibil să mă înșel.[/quote']

Este fcon , un om de nota 10 .

Dap, el este, într-adevăr un domn deosebit. Luasem un Philips CD650 de la dânsul. Să tot fie vreo 6 ani de atunci.

Link spre comentariu

Aha , erau vremurile în care eu eram tânăr !

Mulțumesc pentru reamintirea acelor vremuri .

Acum sunt chelios iar părul care încă nu a cazut este cărunt , sunt supraponderal etc .

Dacă nu am acceptul tau și al lui Adrian nu confirm și nici nu infirm afirmații facute În mediul online , legate de trecutul comun .

Mulțumesc pentru popularizarea imaginii mele .

Întradevăr , nu le am cu consumul de alcool , mă fac praf din lipsă de antrenament .

Cât despre jignire , nu e o problemă prea gravă .

Acel cuvânt te reprezintă ?

Cât despre degradarea stării mele de sănătate , da , mă duc la vale .

Probabil că nimeni nu e nemuritor ;););) .

Toți sunt în pericol de viață veșnică .

Link spre comentariu

@dinică nici eu n-am înteles mare lucru din prima postare (cea la care se referea Victor), abia cînd ai dat al doilea link cel cu graficele am înţeles la ce e bun acel Intona şi sincer nu mi se pare un preţ exagerat la el. Ca să fac o analogie cu un filtru e reţea aşa cum filtru de reţea curăţă gunoaile din reţeaua de 230 aşa acest intona curăţă mizeriile ce vin pe cablu usb.

Mie mi-a plăcut ce-a scris Victor chiar dacă era o divagaţie de la subiect. A avut plăcerea de a scrie ce e plăcut la sunet din punct de vedere ştiinţific. Nu ştiam chestia cu armonicele pare şi boxele. N u am înteles de ce v-aţi supărat. Cred că ar trebui să beţi împreună sticla de rachiu. :roll:

Boss, nu ai inteles nimic pentru ca:

1.posibil sa fii amic, pretin si tovaras cu DQ

2.nu ai urmarit subiectul pentru ca este in afara intereselor tale, insa il simpatizezi pe acelasi DQ si ai simtit nevoia sa te bagi

Titlul subiectului este COMPUTER AUDIOFIL, nu tuica de pruna, nu beletristica de clasa a 4 a, etc.

Daca erai interesat de subiect, pe bune, aflai din pagina 171 despre Intona & Dinica, adica doua pagini inainte de comentariul tau si o pagina inainte de comentariul meu despre Intona.

Pag. 171 (cu link Boss)

Intona a ajuns acasa. Intr-un test rapid pare ca face ce trebuie. Revin cu detalii.

http://intona.eu/en/products

Pag. 172

Intona in cateva cuvinte.

Ce face?

Scade nivelul de zgomot, de aici:

- detalii ascunse sunt scoase la lumina

- o ciupitura fina de chitara/contrabas, o toba maturata, un cinel mangaiat, vor primi mai multe detalii, sau pur si simplu sunt mai bine evidentiata, depinde de situatie; intr-o analogie cu imaginea tv as spune ca avem o crestere a contrastului in intuneric; logic, apare si o crestere dinamica

- mai putine distorsiuni; usor de identificat in vocile feminine fie ca vorbim de jazz sau de opera

- creste transparenta sistemului, ori asta inseamna un spatiu 3D realist si convingator

- efectele spatiale intalnite in muzica prog si electronica sunt mai bine conturate 3D; ex: efecte de sunet din muzica celor de la Pink Floyd pe care le percepeam 2D, au capatat spatialitate, se misca din planul boxelor in adancime si invers.

Ce nu face?

- nu modifica sunetul major, nu este un DSP; ex: sistemul nu are bas - Intona nu o sa va aduca bas mai mult.

Ma repet pentru ultima oara, subiectul computer audio este detaliat in amanunt aici pe forum. Cei care au urmarit subiectul sunt familiarizati cu discutiile si nu mai au nevoie de explicatii.

Link spre comentariu

Aha ' date=' erau vremurile în care eu eram tânăr !

Mulțumesc pentru reamintirea acelor vremuri .

Acum sunt chelios iar părul care încă nu a cazut este cărunt , sunt supraponderal etc .

Dacă nu am acceptul tau și al lui Adrian nu confirm și nici nu infirm afirmații facute În mediul online , legate de trecutul comun .

Mulțumesc pentru popularizarea imaginii mele .

Întradevăr , nu le am cu consumul de alcool , mă fac praf din lipsă de antrenament .

Cât despre jignire , nu e o problemă prea gravă .

Acel cuvânt te reprezintă ?

Cât despre degradarea stării mele de sănătate , da , mă duc la vale .

Probabil că nimeni nu e nemuritor ;););) .

Toți sunt în pericol de viață veșnică .[/quote']

Ti-am zis si iti repet , pentru ce atasez mai jos nu te iert toata viata ! Am mai spus si o repet , am fost om cu tine , te-am pus la masa mea , poate ai uitat gratarele , berile , concertele , etc .

Numai un om cu probleme medicale grave , la capatina poate gindi asa .

Nu te iert !

Nici eu nu te iert .

Ai crezut pe cuvântul de pionier pe un neica nimeni ( bolnav psihic cu acte în regulă ) că acel mesaj era 100% scris de mine , așa ceva nu se face .

Dacă tu în continuare îl crezi pe acel neica nimeni ( bolnav psihic cu acte în regulă ) și nu pe mine , îți urez drum bun în viață .

Cât despre restul userilor , îmi cer scuze pentru offtopic .

Link spre comentariu

Tu ai scris , nu face pe nestiutorul , vrei sa incarc pe yt si convorbirile telefonice cind recunosti ca esti invidios pe mine ? Ca toate minciunile postate de tine peste tot despre mine le faci intentionat ? Din invidie ca te-am indepartat de linga mine , lasa oamenii in pace sa isi vada de treaba lor , tu nu ai nici o treaba cu sunetul digital , in general tu nu ai treaba cu nimic , esti doar un copy paste de pe net , daca te intreb maine ce ai scris azi aici nu ai habar .

Te cunosc ca pe buzunarele mele , un mincinos , un ipocrit , un bețiv , asta esti !

Da , sunt invidios .

Ce e rău în asta ?

În doze normale , invidia este un factor motivațional foarte benefic .

Cât despre restul apelativelor sau al comentariilor , no comment .

Îmi cer încă o dată scuze pentru offtopic , dar am fost provocat cu rea intenție și trebuia lămurit un anume aspect ce ține de orgoliu meu .

Link spre comentariu

Tehnica de decodare a avansat destul de tare in ultimii cativa ani incat nu prea mai este relevanta pentru a diferentia sunetul DAC-urilor intre ele. Cu mult mai important devine in atare conditii etajul de iesire analogic, cel care face legatura cu lumea reala, cu aparatele care vor fi legate la DAC. De asemenea alimentarea si principiile de bune practici ingineresti implementate in fabricarea aparatului pot duce catre un rezultat de exceptie. Dovada stau cdplayere vintage care inca suna extrem de competent chiar daca folosesc tehnologie digitala mai veche.

Link spre comentariu

• dinica locked this topic
  • dinica unlocked this topic