Sari la conținut
HiFi Tech

Mariutim

Postări Recomandate

Credeam ca-l termin ieri dar m-a omorat cablarea, cred sunt peste 200 de conexiuni. Este o comanda pentru www.HeadMania.org si www.SoundNews.ro , fiind destinat auditiilor si testelor de nivel critic de la aceste doua reviste de audiofilie online. Are 5 prize si fiecare priza in parte are propriul ei pre-conditionator, practic fiecare priza avand imunitate atat fata de reteaua 230Vac, cat si una fata de alta, eliminand si interferentele dintre aparate. Abia astept sa-l aud, mai ales pe conexiunea USB dintre computer si DAC.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Credeam ca-l termin ieri dar m-a omorat cablarea, cred sunt peste 200 de conexiuni. Este o comanda pentru http://www.HeadMania.org si http://www.SoundNews.ro , fiind destinat auditiilor si testelor de nivel critic de la aceste doua reviste de audiofilie online. Are 5 prize si fiecare priza in parte are propriul ei pre-conditionator, practic fiecare priza avand imunitate atat fata de reteaua 230Vac, cat si una fata de alta, eliminand si interferentele dintre aparate. Abia astept sa-l aud, mai ales pe conexiunea USB dintre computer si DAC.

Sunt curios, cum ati reusit sa obtineti aceasta imunitate si cum ati reusit sa eliminati interferentele? Nu de alta, dar poate va gasiti clienti printre audiofili.

Link spre comentariu

Sincer nu mi-am facut niciodata asa ceva pentru ca n-am crezut ca poate fi util in vreun fel, ca se simte vreo diferenta in sunet. Costa ceva bani sa-l faci si munca cat cuprinde, deci n-am avut tragerea de inima sa ma apuc de o asemenea scula. Mare greseala in acest tip de gandire simplificat. De o ora l-am pus la teste, in special cele de elctrosecuritate, ceea ce ma intereseaza pe mine in mod special dar sunetul parca a vrut sa-mi de o palma :) Diferenta intre cu si fara este mare, chiar mult prea mare la ce m-as fi asteptat eu. Are o ora jumatate de cand canta. Dupa primele 15-20 de minute m-a frapat ... fundalul muzicii. Era liniste si inainte dar acum parca e vid intre instrumentele muzicii si asta face sa se observe toate fineturile. M-a mai frapat naturaletea muzicii. Lemnul suna a lemn, corzile de violoncel sunt pline de nuante exact cum le auzi in realitate. Ce m-a dezamagit in primul sfert de ora a fost dinamica. Ii lipsea viteza si fortza. M-a mirat un pic pentru ca fiecare priza este creata sa lase nealterat un curent de 20A. Am avut tentatia sa-i dau dreptate lui MarianS, ca toate conditionatoarele limiteaza dinamica. Din fericire dupa o ora (am condensatoare electrolitice inseriate care au nevoie de rodaj ca sa ajunga la ESR-ul minim) a aparut si viteza si forta in sunet. Nu mai este absolut nicio diferenta fata de priza de perete, nicio limitare.

Trebuie sa recunosc ca am fost obtuz si norocul meu a venit de la Dan Gheorghe care a insistat sa-i fac un pre-conditioner cat se poate de bun tehnic, fara "harfe" audiofile, gandit industrial, indiferent de cost. Pana la urma a avut dreptate omul, a crezut exclusiv in tehnica si i-a iesit un aparat mai audiofil ca alte aparate audiofile. :) iar eu am primit o lectie de viata din care concluzia este ca e bine cateodata sa mai asculti si pe altii care poate vad lucrurile mai inteligent. ;)

pre-conditioner.thumb.jpg.e77540b4e4b71ccfa2358cb60e1aec6f.jpg

Link spre comentariu

Lucrurile sunt mai complexe. Dupa rodajul electroliticilor voi face un tuning fin cu ajutorul unor ferite folosite in mod diferential care sa combine un comportament rezistiv-inductiv din care sa temperez usor violenta curentilor de incarcare, pentru a scoate la lumina toate detaliile fine ale muzicii, microdinamica, dar fara sa omor dinamica, macrodinamica.

Aparatul, daca vor exista si banii necesari, va face parte dintr-un sistem de conditionare ce va include si transformatoare (mai mult de unul), cu roluri multiple, integrate in logica intregului sistem. Vor avea rol de acumulare, filtrare, balansare retea, izolare,etc.

Acest pre-conditionator permite o flexibilitate destul de mare, se poate alege dupa voie gradul de conditionare pe fiecare priza in parte. Se poate face combinatia cea mai potrivita pentru sistemul audio.

Din pacate un astfel de sistem nu prea se poate face fara discutii extinse cu beneficiarul. Particularizarea da rezultatul scontat iar asta se traduce in timp lung de executie, bani seriosi si munca multa. Din fericire un audiofil nu face teste extinse si el este de fapt mai mult meloman iar asta simplifica muuuult lucrurile, inclusiv dpdv financiar.

Oricum, descopar si eu acum toate implicatiile de dincolo de aparat si importanta lor. Sincer tratam tensiunea de retea doar ca o chestie in care bagi stecherul si cam atat.

Link spre comentariu

In timp, dupa un an, ar fi bine daca s-ar realiza o verificare la presiunea contactelor iar daca este necesar, sa se faca strangerea lor sau inlocuirea papucilor cu probleme daca exista. De asemenea verificarea niveluilui de oxidare iar daca acesta exista, se inlatura sau se schimba sectiunea respectiva a caii de curent. Dupa 10 ani daca nu se doreste niciun compromis se elimina condensatoarele electrolitice vechi si se monteaza altii noi. In fine, in timp este nevoie de ceva intretinere daca vrei ca lucrurile sa se desfasoare ca la inceput, nimic nu merge perfect pe veci fara revizii.

Lucrurile astea ar trebui sa se desfasoare cam la fel si la boxe, chiar daca sunt noi. Aproape toate boxele sigilate care mi-au trecut prin mana au avut nevoie de mici interventii la interior dar cu efecte mari asupra sunetului. N-am vazut niciodata pana acum contacte aurite intr-o boxa. La marea majoritate a producatorilor de boxe audiofilia se opreste brusc la bornele de intrare de la exterior si nu-i corect deloc asa ceva. Cu un mic efort financiar in plus, rezultatele sunt mai bune si in plus dureaza mai mult, ceea ce se traduce pana la urma in satisfactia clientului, adica bani care se intorc la producator :)

Link spre comentariu

Orice DAC bine construit are o rejectie a zgomotului de peste 100 dB via usb. Teoretic aceasta valoare ar trebui sa fie suficienta. Sau poate ca nu. Raimond & cine mai doreste, cum comentezi?

PS: Stiu ca unora va pare o prostie, insa la mine in sistem Plixir BAC400 parca a coborat noise floor-ul. Nu am aparate de masura sa ofer concluzii irefutabile, asa ca nu trageti in pianist.

Link spre comentariu

Oricat de bune ar fi suspensiile unei masini, in mod categoric este de preferat ca drumul sa fie asfaltat in locul unuia cu macadam sau plin de gropi. Din pacate reteaua de 230vac se incapataneaza sa ne ofere surprize neplcute. M-am indoit puternic de treaba asta pana sa dau nas in nas cu realitatea. Daca este ceea ce trebuie si unde trebuie, un conditionator pare sa aduca plusuri.

Link spre comentariu

S-a jucat careva cu Rune și fișiere DSD? L-am pus astăzi și pot spune că sînt mulțumit dar din păcate cu DSD-ul nu prea se împacă, mai exact se aude doar zgomot, am umblat la setări și am pus DSD suport pe off (logic nu ?) și abia atunci a început să se audă ceva dar cu întreruperi. Am umblat și la setările de buffer dar nu am obținut nici un rezultat. Volumio nu are astfel de probleme dar parcă totuși Rune se aude mai bine.

Link spre comentariu

Nu cred că e nevoie de explicaţii, doar suntem pe forum audiofil şi nici măcar la rubrica diy.

Pe mine mă interesa doar frumuseţea realizării nu ce are înăuntru. Victor ştiu că are o rubrică aici cu astrfel de condiţionere şi dă destule detalii acolo pentru cine vrea să facă aşa ceva.

Era aşa de "clătirea" ochilor foto cu interiorul dar nu se poate din cauza "duşmanilor ăia care este". :lol:

Am să fac şi eu o chestie din asta, am două trafuri de 230 la 2X 115 de 450 W fiecare am filtrele emi voi face şi dc-trap că nu e mare lucru, prize (tot de alea albastre) am şi eu, mai caut un voltmetru corespunzător şi mă apuc de el.

Link spre comentariu

Sînt multe chestii numite ''conditioner'' în comerţ, de la simple cutii de distribuţie, filtre de reţea pînă la sursele adevărate şi scumpe care scot tensiune şi curent stabile şi independente de reţeaua de alimentare. Un exemplu ''de sus'' ptr consumatori moderaţi: http://www.accuphase.com/historys/ps-1200_e.htm

L-am pipăit, desfăcut şi ascultat în funcţie. Diferenţele constructive sînt foarte mari şi amatorilor nu le sînt accesibile decît cele simple, absolut dependente de reţeaua care intră în ele şi din care se pot elimina doar anumiţi paraziţi.

Link spre comentariu

• dinica locked this topic
  • dinica unlocked this topic