Greierasul Postat Mai 15, 2017 Share Postat Mai 15, 2017 Intreb pentru ca am vazut pe alte forumuri pusa problema daca nu cumva toata treaba asta cu MQA este de fapt o impachetare a unui format care nu se poate copia, sub smecheria ca vezi doamne se aude mai bine, totul in paralel cu omorarea .mp3-ului. In fine, nu ma pasioneaza treburile astea in mod special dar eram curios sa stiu si eu care-i lucratura la MQA de fapt Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Mai 15, 2017 Share Postat Mai 15, 2017 Păi aseara cand am pus sursă stock, cea liniară avea cam 3 zile. Probabil ca de aici si rezultatul categoric in favoarea surse liniare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Mai 15, 2017 Share Postat Mai 15, 2017 Te-ai prins Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Mai 15, 2017 Share Postat Mai 15, 2017 Personal, până nu îl ascult cu urechile mele mă abțin de la vreun verdict. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Mai 15, 2017 Share Postat Mai 15, 2017 MQA - a pus @dinica un articol bun. Pacat ca nu sta lumea sa-l citeasca -> https://music-room.com/magazine/insight/mqa-the-lossy-codec-no-end-user-asked-for-or-needs Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Mai 15, 2017 Share Postat Mai 15, 2017 MQA - a pus @dinica un articol bun. Pacat ca nu sta lumea sa-l citeasca -> https://music-room.com/magazine/insight/mqa-the-lossy-codec-no-end-user-asked-for-or-needs Da, păcat că nu putem și asculta articolul, că văd că deja ne învață cum trebuie să considerăm mqa-ul, noi fiind prea prostovani să avem o părere proprie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mlaurentiu Postat Mai 15, 2017 Share Postat Mai 15, 2017 Am citit articolul, este fun, insa nu are nici o argumentatie tehnica, multa vorbaraie rezonabila si atat. Am inteles ca sunt multe formate, toate bune si ca piata de dac-uri se schimba de la an la an si ca noul dac trebuie sa suporte un nou format din ce in mai bun, altfel nu se justifica schimbarea lui. Totusi, MQA este promovat de serviciile de streaming si este nevoie de un hardqare dedicat pt decodare, este de fapt acesta avantajul MQA, faptul ca se descurca mai bine pt streaming din cloud? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Mai 15, 2017 Share Postat Mai 15, 2017 Mi se pare normal ca, atunci cand poti avea la indemana FLAC cu continut Hi-Res ( PCM 24-96 de exemplu ) sa optezi pentru un format lossy Hi-Res ( ), proprietar, si care implementeaza DRM. Nimic mai simplu si mai firesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sith Postat Mai 18, 2017 Share Postat Mai 18, 2017 Pun aici o instructiune pentru instalarea celor doua servicii pe un sistem Daphile, deoarece lipseste din FAQ -ul de pe site You can install TIDAL app by using the mysqueezebox.com service. For Spotify you'll also need mysqueezebox.com. Here are detailed instructions: Here are instructions to setup Spotify (premium account required) streaming for Daphile. 1. Go to "Settings -> Advanced Media Server Settings -> Plugins" - Disable: "3rd Party Spotify Plugin" by Triode - Enable: "Spotify"-plugin by Logitech - Enable: "Spotify Protocol Handler"-plugin (Triode&Michael Herger) - Apply and restart 2. Go to mysqueezebox.com 3. If you don't have account: - Create account - Configure your account for Daphile at "Settings -> Advanced Media Server Settings -> mysqueezebox.com" 4. Log in to mysqueezebox.com - Go to App Gallery and install Spotify app - Configure Spotify app: account detailts and "Enable Spotify Account"!!! 5. Go to "Settings -> Advanced Media Server Settings -> Advanced -> Spotify Protocol Handler" - Configure your Spotify account: username and password 6. At this I would recommend Daphile restart, after restart you should find new Spotify Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mlaurentiu Postat Mai 28, 2017 Share Postat Mai 28, 2017 Caut o explicatie pentru urmatorul fenomen pe care il voi descrie dupa o scurta intorducere despre sistemul meu in care folosesc un streamer care ruleaza fisiere aflate pe un NAS. Streamer-ul lucreaza cu un buffer, am constatat acest lucru cand am deconectat din greseaza NAS-ul de la retea, insa melodia in curs a mai rulat cca 2 min. Acest lucru ma face sa ma gandesc ca nu este important NAS-ul, de vreme ce datele se transmit, se stocheaza in streamer si ruleaza din memoria acestuia. Cu toate acestea am constatat o imbunatatire a sunetului (noise floor, scena, mocrodetalii) in momentul cand am alimentat NAS-ul cu o sursa liniara. Mai mult, intre timp am renuntat la NAS-ul hardware si acum folosesc un laptop pe post de NAS, insa constat ca sunetul a capatat o imbunatatire dupa ce am schimbat pasta termoconductoare de la procesor. Protocolul de comunicare intre NAS si streamer este DLNA, este posibil ca la transmiterea datelor sa nu se faca la fel ca datele normale, in sensul ca nu se face acknowledged dupa transmisie, cu alte cuvinte este f imp cum transmite NAS-ul, caz in care o sursa liniara sau chiar un procesor bine aerisit si fara vibratii influenteaza fluxul de date transmise? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bmf Postat Mai 31, 2017 Share Postat Mai 31, 2017 @Mlaurentiu Acel protocol de retea dintre streamer si nas lucreaza pe TCP si are verificare si corectie de erori. Asadar indiferent de sursa (liniara / comutatie) tu ai certitudinea ca pachetele din punctul A (NAS) sunt exact cele din punctul B (Streamer). Unde poate influenta sursa partea asta din lant?? Doar un transfer ... USB (de ex.) unde se foloseste UDP poti considera necesara o sursa liniara. In eventualitatea minimizarii erorilor de transmisie. (asta pe partea de protocol) cat si avantajelor de zgomot vs o sursa in comutatie. Legat de pasta termo si cpu, doar daca ai 90C la cpu si face throttling poti observa diferente, insa nu cred ca-i cazul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Iunie 28, 2017 Share Postat Iunie 28, 2017 Remove pre-ringing caused by steep linear phase antialiasing filters https://www.xivero.com/xipodizer/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminbro Postat Iulie 2, 2017 Share Postat Iulie 2, 2017 Aurender A-10 The end of the road. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iulie 2, 2017 Share Postat Iulie 2, 2017 Aurender A-10The end of the road. Impresionantă lucrătură, interiorul denotă state of the art. L-ai testat și cu MQA? Dacă da, cum ți se pare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminbro Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 L-am testat. Dar dupa urechea mea suna mai bine fisierele flac de pe disc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 Cosmine, aici se discuta despre computer audio. Topicul cu fotografii ale sistemului este in alta parte. Te rog sa respecti regulamentul. Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminbro Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 Hdd-ul intern, are si el discuri, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminbro Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 (editat) Dinica, am pus poze doar cu streamerul, nu am sarit de la topic. In plus, sper ca nu am afectat prea tare spatiul pe disc din hosting. In alta ordine de idei, consider ca nu avea sens sa compun referinte multiple, sa oblig utilizatorul sa sara la alt subiect, in alt topic. E o chestiune de ergonomie si de bun simt, poti sa o tratezi ca pe o propunere de imbunatatire in ceea ce priveste drepturile omului de aici. P.S. Acum am observat articolul la care faci referire, insa in acest caz, dupa cum inteleg eu limba romana si contextul postarii, nu este afectat: "2.4. Sunt interzise postarile care nu au legatura cu subiectul in cauza (off-topic), postarile repetitive (flood), postarile inutile formate din 1-2 cuvinte si postarile fara un continut coerent. Nu se accepta nici postarile incorecte gramatical sau doar cu majuscule, postarile formate din multe smiley-uri sau incarcarea de imagini care nu sunt in tema cu subiectul. Incalcarea acestei reguli va duce la stergerea imediata a postarilor respective." Am incheiat subiectul, era oricum off-topic de la observatia de incalcare a regulamentului. Editat Iulie 3, 2017 de Vizitator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 Cosmin, ai avut senzația de pierdere la rezoluție cu MQA? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminbro Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 Cosmin, ai avut senzația de pierdere la rezoluție cu MQA? Nu am avut suficient timp sa incerc mai multe variante, dar din cele testate am observat faptul ca varianta mqa are o usoara scadere in dinamica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 Cosmin, on topic, discutam despre computer audio. Fotografiile cu sistemul personal sunt gazduite de alt subiect, deci si care este, esti off topic. Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminbro Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 Cosmin, on topic, discutam despre computer audio. Fotografiile cu sistemul personal sunt gazduite de alt subiect, deci si care este, esti off topic.Multumesc! Ai dreptate. Daca asta e unicul scop, de a ma provoca, forget about it. Nu e cazul, nu ma deranjeaza, chill. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 Cosmin, avertisment. PS: Asta pentru ca desi sunt in Vama Veche, nu am altceva mai bun de facut decat sa te provoc pe tine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Netcrusher Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 PS: Am uitat faptul ca nu e clientul patronului acestui forum. Si prin urmare trebuie sa il descurajam, sa nu scrie ceva de alte brand-uri. Defapt nu brandurile sunt problema, ci atitudinile de genul acesta... iar referitor la "patronate", te rog sa incetezi cu aceasta inducere voita in eroare. Stii bine ca forumul nu e condus de nici un dealer. Iar daca totusi vrei s-o spunem pe aia dreapta exista unul singur care isi aloca timp sa contribuie aici, restul vor renume si respect din oficiu. Astept cu mare interes momentul cand si altii vor veni cu ceva constructiv pentru membrii acestui forum, insa sunt sceptic ca acest lucru se va intampla. P.S. Incetati odata cu razboiul asta pueril, rezolvati-va problemele si frustrarile in alta parte! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Iulie 3, 2017 Share Postat Iulie 3, 2017 Adam, pe bune, tu chiar crezi ca il vanez pe Cosmin pentru ca are sistem de la Iura? Pai hai sa iti explic. MarianS, omul lui Jack, cum spuneti voi, l-a recomandat catre mine pe Cosmin. Eu daca aveam ceva cu el nu ar fi avut contul activat imediat. Eu l-am rugat politicos sa posteze on topic. Nu i-am sters interventia, nu l-am injurat, nu am facut comentarii tendentioase la adresa sistemului, etc. Serios, va faceti de ras. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate