Sari la conținut
HiFi Tech

Mariutim

Postări Recomandate

Intreb pentru ca am vazut pe alte forumuri pusa problema daca nu cumva toata treaba asta cu MQA este de fapt o impachetare a unui format care nu se poate copia, sub smecheria ca vezi doamne se aude mai bine, totul in paralel cu omorarea .mp3-ului. In fine, nu ma pasioneaza treburile astea in mod special dar eram curios sa stiu si eu care-i lucratura la MQA de fapt :-)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

MQA - a pus @dinica un articol bun. Pacat ca nu sta lumea sa-l citeasca -> https://music-room.com/magazine/insight/mqa-the-lossy-codec-no-end-user-asked-for-or-needs

Da, păcat că nu putem și asculta articolul, că văd că deja ne învață cum trebuie să considerăm mqa-ul, noi fiind prea prostovani să avem o părere proprie.

Link spre comentariu

Am citit articolul, este fun, insa nu are nici o argumentatie tehnica, multa vorbaraie rezonabila si atat. Am inteles ca sunt multe formate, toate bune si ca piata de dac-uri se schimba de la an la an si ca noul dac trebuie sa suporte un nou format din ce in mai bun, altfel nu se justifica schimbarea lui.

Totusi, MQA este promovat de serviciile de streaming si este nevoie de un hardqare dedicat pt decodare, este de fapt acesta avantajul MQA, faptul ca se descurca mai bine pt streaming din cloud?

Link spre comentariu

Mi se pare normal ca, atunci cand poti avea la indemana FLAC cu continut Hi-Res ( PCM 24-96 de exemplu ) sa optezi pentru un format lossy Hi-Res ( :D ), proprietar, si care implementeaza DRM. Nimic mai simplu si mai firesc :)

Link spre comentariu

Pun aici o instructiune pentru instalarea celor doua servicii pe un sistem Daphile, deoarece lipseste din FAQ -ul de pe site

You can install TIDAL app by using the mysqueezebox.com service.

For Spotify you'll also need mysqueezebox.com. Here are detailed instructions:

Here are instructions to setup Spotify (premium account required) streaming for Daphile.

1. Go to "Settings -> Advanced Media Server Settings -> Plugins"

- Disable: "3rd Party Spotify Plugin" by Triode

- Enable: "Spotify"-plugin by Logitech

- Enable: "Spotify Protocol Handler"-plugin (Triode&Michael Herger)

- Apply and restart

2. Go to mysqueezebox.com

3. If you don't have account:

- Create account

- Configure your account for Daphile at "Settings -> Advanced Media Server Settings -> mysqueezebox.com"

4. Log in to mysqueezebox.com

- Go to App Gallery and install Spotify app

- Configure Spotify app: account detailts and "Enable Spotify Account"!!!

5. Go to "Settings -> Advanced Media Server Settings -> Advanced -> Spotify Protocol Handler"

- Configure your Spotify account: username and password

6. At this I would recommend Daphile restart, after restart you should find new Spotify

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Caut o explicatie pentru urmatorul fenomen pe care il voi descrie dupa o scurta intorducere despre sistemul meu in care folosesc un streamer care ruleaza fisiere aflate pe un NAS. Streamer-ul lucreaza cu un buffer, am constatat acest lucru cand am deconectat din greseaza NAS-ul de la retea, insa melodia in curs a mai rulat cca 2 min. Acest lucru ma face sa ma gandesc ca nu este important NAS-ul, de vreme ce datele se transmit, se stocheaza in streamer si ruleaza din memoria acestuia. Cu toate acestea am constatat o imbunatatire a sunetului (noise floor, scena, mocrodetalii) in momentul cand am alimentat NAS-ul cu o sursa liniara. Mai mult, intre timp am renuntat la NAS-ul hardware si acum folosesc un laptop pe post de NAS, insa constat ca sunetul a capatat o imbunatatire dupa ce am schimbat pasta termoconductoare de la procesor.

Protocolul de comunicare intre NAS si streamer este DLNA, este posibil ca la transmiterea datelor sa nu se faca la fel ca datele normale, in sensul ca nu se face acknowledged dupa transmisie, cu alte cuvinte este f imp cum transmite NAS-ul, caz in care o sursa liniara sau chiar un procesor bine aerisit si fara vibratii influenteaza fluxul de date transmise?

Link spre comentariu

@Mlaurentiu

Acel protocol de retea dintre streamer si nas lucreaza pe TCP si are verificare si corectie de erori. Asadar indiferent de sursa (liniara / comutatie) tu ai certitudinea ca pachetele din punctul A (NAS) sunt exact cele din punctul B (Streamer). Unde poate influenta sursa partea asta din lant??

Doar un transfer ... USB (de ex.) unde se foloseste UDP poti considera necesara o sursa liniara. In eventualitatea minimizarii erorilor de transmisie. (asta pe partea de protocol) cat si avantajelor de zgomot vs o sursa in comutatie.

Legat de pasta termo si cpu, doar daca ai 90C la cpu si face throttling poti observa diferente, insa nu cred ca-i cazul.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Dinica, am pus poze doar cu streamerul, nu am sarit de la topic. In plus, sper ca nu am afectat prea tare spatiul pe disc din hosting. In alta ordine de idei, consider ca nu avea sens sa compun referinte multiple, sa oblig utilizatorul sa sara la alt subiect, in alt topic. E o chestiune de ergonomie si de bun simt, poti sa o tratezi ca pe o propunere de imbunatatire in ceea ce priveste drepturile omului de aici.

P.S. Acum am observat articolul la care faci referire, insa in acest caz, dupa cum inteleg eu limba romana si contextul postarii, nu este afectat:

"2.4. Sunt interzise postarile care nu au legatura cu subiectul in cauza (off-topic), postarile repetitive (flood), postarile inutile formate din 1-2 cuvinte si postarile fara un continut coerent. Nu se accepta nici postarile incorecte gramatical sau doar cu majuscule, postarile formate din multe smiley-uri sau incarcarea de imagini care nu sunt in tema cu subiectul. Incalcarea acestei reguli va duce la stergerea imediata a postarilor respective."

Am incheiat subiectul, era oricum off-topic de la observatia de incalcare a regulamentului.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cosmin, on topic, discutam despre computer audio. Fotografiile cu sistemul personal sunt gazduite de alt subiect, deci si care este, esti off topic.

Multumesc!

Ai dreptate. Daca asta e unicul scop, de a ma provoca, forget about it. Nu e cazul, nu ma deranjeaza, chill. :mrgreen:

Link spre comentariu

PS: Am uitat faptul ca nu e clientul patronului acestui forum. :oops: Si prin urmare trebuie sa il descurajam, sa nu scrie ceva de alte brand-uri.

Defapt nu brandurile sunt problema, ci atitudinile de genul acesta... iar referitor la "patronate", te rog sa incetezi cu aceasta inducere voita in eroare. Stii bine ca forumul nu e condus de nici un dealer. Iar daca totusi vrei s-o spunem pe aia dreapta exista unul singur care isi aloca timp sa contribuie aici, restul vor renume si respect din oficiu. Astept cu mare interes momentul cand si altii vor veni cu ceva constructiv pentru membrii acestui forum, insa sunt sceptic ca acest lucru se va intampla.

P.S. Incetati odata cu razboiul asta pueril, rezolvati-va problemele si frustrarile in alta parte!

Link spre comentariu

Adam, pe bune, tu chiar crezi ca il vanez pe Cosmin pentru ca are sistem de la Iura?

Pai hai sa iti explic.

MarianS, omul lui Jack, cum spuneti voi, l-a recomandat catre mine pe Cosmin. :idea:

Eu daca aveam ceva cu el nu ar fi avut contul activat imediat.

Eu l-am rugat politicos sa posteze on topic. Nu i-am sters interventia, nu l-am injurat, nu am facut comentarii tendentioase la adresa sistemului, etc.

Serios, va faceti de ras. :P

Link spre comentariu

• dinica locked this topic
  • dinica unlocked this topic