Sari la conținut
HiFi Tech

Mariutim

Postări Recomandate

Am testat aseara 10 minute cablul Oyaide, eu am luat class S ca era mica diferenta de pret (cost total 350 ron la djsuperstore).

Este clar peste WW starlight 7, stiu, nu l-am rodat 7 zile pentru ca piticii mici cu ciocane si mai mici din interiorul cablului sa aiba timp sa niveleze imperfectiunile dar chiar e bun. Prima diferenta care mi-a sarit in urechi a fost soundstageul.

Neascultand niciodata ww platinum starlight sau audioquest diamond, nu stiu cum s-ar clasa fata de acestea (astea doua fiind, din cate vad, referinta in materie de cabluri USB)

La cat costa, este un pont bun.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

https://volumio.org/direct-dsd-support-volumio-dsd512/

O veste buna la prima vedere. Am facut update-ul care a esuat la prima incercare dar a mers la a doua, pun un fisier DSD si nici o diferenta. Ma uit in setari si DSD over PCM era activ, il dezactvez si tot la fel. Mai verific inca o data, setarea revenise, nu-i nimic dezactivez iarasi si dau restart, verific setarea, era inactiva, OK, dau drumul la fisier si dezamagire totala, cinta doua, trei secunde apoi se intrerupea o secunda si tot asa. :( Si am RP 3 care e cel mai fortos dintre toate, daca asta nu merge atunci care ? Poate mai incearca careva sa vedem daca numai eu am necazuri.

Link spre comentariu

Naim dac v1 nu stie dsd nativ. Nu merge decât dop. Al meu merge dar doar până la DSD64 (deși nu este in specificații) 128 doar dop.

Interesanta este noua optiune de SoX resampling. As putea jura ca se aude mai bine. Din pacate implementarea este greșită și nu tine cont de rata de eșantionare originală.

O implementare corecta ar fi fost de genul:

44.1 -> 176.4

48 -> 192

asa cum este implementat acum poti doar sa iti alegi rata de eșantionare finală care este fixa

Link spre comentariu

Corect. Doar că Naim nu accepta stream nativ. Îl vrea doar împachetat în PCM.

Indiferent de modul se transmitere, în dac ajunge dsd.

Noua facilitate de la volumio este utila celor cu dacuri ce nu accepta decât nativ, asa cum era Pioneer n50a pe care il aveam eu si la care volumio făcea downsampling.

Link spre comentariu

Este gata sursa pentru Rpi, impresii maine sau poimaine

https://www.avclub.ro/viewtopic.php?f=3&t=1018&p=42607#p42607

Asteptam cu interes. Am incercat si eu Pi3 cu Moode, dar m-am speriat de pacaneli si am renuntat repede.

Am inteles ca s-ar fi rezolvat pacanelile intre timp (probleme de compatibilitate cu anumite dac-uri / drivere de linux ) dar nu am mai apucat sa testez ...

Link spre comentariu

Am scris impresii la tipicul cu powerbank. E drept ca aici si-ar fi avut locul.

Impresiile sunt amestecate.

Sa ma iexcplic, am ascultat Rapsodia Ungară nr. 2 in editia golden living Stereo cu rpi alimentat stock.

Cat de repede am putut am schimbat pe sursă liniară, nu am simtit cine stie ce diferențe, dar placut, coerent.

Am mai ascultat cam jumătate de oră muzica si apoi am revenit la sursă stock. Abia acum mi-am dat seama, cu sursă stock este mai rece, sunetul mai îngrămădit, deloc relaxat, nu mai "curge" ... deci coerență scăzută..

Dacă merită? Depinde de pret si de restul setupului, daca eram pe vechiul setup cu boxele tannoy xt8f, probabil ca nu sesizam nimic :cheesy: Nici macar nu sunt sigur daca as trece un blind test....poate pe muzica clasica cu orchestra mare....

As mai adauga ca dupa auditiile de aseara si de astazi, nu as mai putea asculta cu sursa stock deși nu pot sa spun de ce anume. O fi psihopupu..

Link spre comentariu

Foloseste/a folosit cineva LMS (Logitech Media Server) ?Este vreo diferenta in calitate fata de solutiile gen Volumio, Rune ? Eu folosesc NUC-ul si pentru HTPC si de aceea am optat pentru LMS, plus clientul superb (pentru mine cel putin :) ) de Android, plus integrare cu Tidal, plus plugin pentru Alexa :).

Eu-s multumit de cum se aude, dar experienta mea e putin peste 0, este primul meu sistem HIFI, nu am termeni de comparatie la niciun nivel, nici la echipamente audio, nici la solutii software.

Link spre comentariu

Dupa mai multe zile de ascultat rpi cu Volumio si sursa liniara, aseara am pus din nou sursa stock. Diferenta imi pare acum enorma in favoarea sursei liniare, este pentru prima oara cand, dupa urechile mele, streamingul de fisiere via NAS, se apropie asimptotic de experienta CD fizic.

Simfoniile curg coerent, burst-urile dinamice sunt delicioase cu atac visceral dar fara sa fie stridente sau suparatoare.

Un downside al castigului de rezolutie este faptul ca acum pot sa aud cum zgomotul de fond al inregistrarilor fluctueaza in functie de manipularile facute de inginerul de sunet, daca trebuie sa se auda un flaut suav, creste zgomotul de fond si scade imediat inainte ca alamurile sa intre in forta. Bineinteles asta se intampla doar pe inregistrari live mai vechi.

O chestie ciudata, am senzatia ca acum, iFi iPurifier 2 strica in loc sa ajute, suna mai putin rafinat, mai neslefuit si parca ia si din dinamica, am renuntat si la cablurile de firma usb si acum prefer infamul cablu USB de la Supra, aduce mai multa rezolutie si coerenta. Probabil ca de la un anumit nivel in sus, necesitatea accesoriilor de tip filtru USB scade...

Link spre comentariu

Ca tot fac teste pe Rpi de mai bine de o saptamana, o sa spun cate ceva si despre OS-urile dedicate.

Rune are foarte multe optiuni, mai multe optimizari de kernel functie de preferinte. Initial am fost dat pe spate de sunet. Este totusi cam netransparent, soundstage-ul este mai plat in comparatie cu concurenta, pare mai musculos si mai coios dar ii lipseste rafinamentul. Pare ca sufera de compresie dinamica.

Volumio castiga atat la ergonomie cat si la sunet. Posibilitatea de a afisa artistii si albumele in mod icoane si nu liste, este de mare ajutor deoarce gasesc mai usor ce caut dupa coperta albumului decat dupa nume.

Ca sunet, pare mai rafinat si mai transparent decat Rune, mai mult aer intre instrumente, soundstage adanc si palpabil, nu am simtit limitari in dinamica fata de cd.

Moode din pacate nu se intelege bine cu dacul meu, DSD se aude prost, sau are overlay de white noise, orice rata de esantionare inafara de 16/44.1 este redata cu pocnituri fasaituri si alte dude. Ergonomic ar putea fi foarte bine daca in pagina afisata in chrome pe mobil ar avea si coloana de Album artist, esti limitat a derula printr-o lista de albume sortate dupa denumire, nu stiu ce masochist a gandit-o.

Revin insa la sunet, in rata de 16/44.1 se aude super, pare si mai rafinat si mai transparent decat Volumio, corect timbral cu soundstage impresionant, coerenta si tot ce vrei. Din pacate dupa aprox 3 minute, incepe sa se auda prost, apar pacanituri ritmice si zgomot.

Continui si testele de cabluri USB, pana acum Supra castiga :hypnotized::hypnotized: insa merge greu testarea, ma iau si eu dupa gura lumii si las cablurile la prajit cate doua trei zile.

Link spre comentariu

Condensatorii electolitici au nevoie de o perioada mai lunga sau mai scurta de timp pentru o formatare completa. E nevoie de timp sa se "cimenteze" toate crapaturile fine din oxidul de aluminiu. Acest proces este incheiat cam dupa 100 de ore din cate am observat eu, indiferent de producator. Cam atunci ar trebui si sursa liniara sa raspunda cel mai bine la necesitatile sarcinii. Abia din acest moment e recomandabil sa faci o comparatie cu sursa stock. Pe sisteme audio rezolute, de buna calitate, indifrent de pret, vei simti beneficiile sursei liniare.

Link spre comentariu

• dinica locked this topic
  • dinica unlocked this topic