igor1234 Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Igor - am observat ca exista intr-un grup tendinta de a lasa pe unu' a zica primul, poate cel mai curajos, apoi restul zic si ei la fel, nu cumva sa se compromita. Daca tot este blid test, sa o facem ca la carte si cu cateva detalii care sa exprime de ce am facut o anumita alegere. Inca o data, consider ca toti cei care sunt inscrisi la test au experienta, divergentele le stingem la bere ulterior Exact, despre asta este vorba. De aceea motivația alegerii, cu toate criteriile obiective și subiective, să fie făcută după test nu înainte. Mai ales că sunt șanse ca rezultatele să fie diferite și atunci nu prea se mai pot "copia" criteriile spuse de altcineva dacă unul a punctat maxim dsd+foobar+dac de 10k și altul mp3+windows media player+dac entry (exagerez, dar ai prins ideea). Robert, adica vrei sa spui ca daca apreciem o femeie dupa ochi, suflet, inteligenta si alte lucruri ... precum: sani, fund devenim putin roboti si nu mai vedem padurea de copaci? Intreaba orice barbat: de ce ti-a placut mai mult blonda decat bruneta si o sa primesti raspunsuri detaliate: are ochii albastri .. sau imi plac gesturile ei ... sau are tate misto Sa ajungem sa final si sa facem un clasament fara sa stim care sunt criteriile este ca si cum nu acordam suficienta importanta testului in sine sau nu suntem capabili sa intelegem diferentele. Că să păstrăm aceeași analogie, tu vorbești despre atracție sexuală sau cel mult justificarea unei "îndragosteli" adolescentine de weekend. Dinică vorbește despre iubire. Acum înlocuiește din nou femeia cu muzica și sunetul și vezi care-i diferența de abordare Chiar daca este vorba despre evaluarea unor sisteme hardware-software, premisă eminamente tehnica, creierul funcționează la fel. Eu mă așteptam să existe obiecții legate de configurația surselor, nu de introducerea unor criterii subiective, sub masca unora obiective. Dar...zic sa-l lăsăm pe inițiator sa ne prezinte metodologia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shibata Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Am citit pe alt...undeva ca un cablu USB abia incepe "sa-si dea drumu'" dupa 80 de ore de utilzare, iar pentru a-si atinge intregul potential e nevoie de minim 150 de ore de break-in. Am vazut ca aceasta parere e sustinuta si de unii membri ai Audioweb, dar nu aici. Va fi deci si un test in acest sens? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Marian, nu cautam un rezultat convingator. Repet, scopul acestui test este evaluarea unui setup computer audiophile fara a fi influentati partinitor vizual. Tu esti om de vanzari. Probabil al fost la jdemii de cursuri de vanzari si cunosti mecanismele psihologice ce determina vanzare unui produs. Omul nu este o masina, decizia de cumparare finala este una emotionala, chiar daca criteriile initiale au fost considerate obiective. Acest test isi propune sa elimine cu totul informatiile ce ar putea deturna concluzia finala. As fi inteles unele retineri in cazul in care testam o sursa de 10 k euro vs una de 1k euro. Motivele ar fi fost intemeiate, pentru ca ideea in sine ar fi adus suficient stres incat rezultatul sa fie usor de invalidat. In experimentul propus de mine temerea unei greseli este mult diminuata de lipsa unei mize reale. Din acest motiv cred ca testul acesta are sanse destul de mari sa ofere un raspuns corect. Eu unul sunt interesat direct de rezultat, pentru ca asta ma va ajuta sa decid ce setup computer audiophile voi folosi la final. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cmiu007 Postat Aprilie 24, 2017 Share Postat Aprilie 24, 2017 parerea mea: - nu poti trage concluzii absolute pe baza unui singur test, mai ales ca vorbim de un esantion (participanti) mic. in plus variabilele sunt foarte multe hw, sw, material ascultat, experienta audiofila, mood-ul participantilor etc .... eu il privesc ca un punct de start si ca un test orientativ. - scopul trebuie sa fie limitat. de ex: nu poti asculta 10 conguratii intr-o sesiune. de ex: personal, sa ascult la un volum tare/mare ma oboseste f tare, nu sunt obisnuit . propun sa o luam babeste. gasim prima data o combinati hw/sw care ne multumeste, o folosim in continuare pentru urmatoarele intalniri (teste pcm vs dsd, cabluri colorate etc...), mai revenim la ea etc... pana la urma ce urmarim? sa gasim o solutie pt un buget anume sau o solutie ultra mega tera? facem un top pe paliere de buget? de ex un computer + nas poate ajunge si la 4-5000 de euro, avem de ce sa ne bagam acolo? - referitor la set-up blind test/ABX, in primul rand trebuie sa fie relaxat nu vad de ce sa stam cu spatele un paravan e suficient, daca vrem sa mergem un nivel superior, subiectii testului se pot intorce cu spatele/iesi din camera in timpul modificarii set-up-ului. - cum ne asiguram ca toata lumea este obisnuita cu restul sistemului? inclusiv cu materialele audio? propunere: test1: sa cadem de acord ca pe sistemul hw X exista diferente intre sw (un computer pe care putem pune 2-3 variante sw) sau sa stabilim ca intre 2-3 variante hw care folosesc acelasi sw o varianta hw suna mai bine. aici avem deja niste puncte de referinta de la intalnirea ce a avut loc la Jack. test2: tba hw: hardware sw: software Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Pana la urma ajung si eu la concluzia la care multa lume de pe aici a ajuns. Greu audiofilie cu calculatorul, dupa un upgrade major, am tras saptamana asta mai multe piese pe cd cu jriver si desi ca sursă au fost aceleași fisiere, de pe cd suna mult mai coerent, imagine stereo mult mai buna, microdetaliile sunt mai natural prezentate si se integreaza mai bine in imaginea generala. Acum ca stiu ce vreau si încotro ar trebui să merg cu transportul, mi-am comandat Rpi. Ca sa imi fie ușor să testez rune, moode, volumio si daphile ma gândeam ca poate pot sa pun pe acelasi card sd toate aceste sisteme de operare. Exista optiune de multiboot la volumio? Dar daca de exemplu conectez un sd card si un stick, ambele bootabile, de pe care va boota rpi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cmiu007 Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Pana la urma ajung si eu la concluzia la care multa lume de pe aici a ajuns. Greu audiofilie cu calculatorul, dupa un upgrade major, am tras saptamana asta mai multe piese pe cd cu jriver si desi ca sursă au fost aceleași fisiere, de pe cd suna mult mai coerent, imagine stereo mult mai buna, microdetaliile sunt mai natural prezentate si se integreaza mai bine in imaginea generala. Acum ca stiu ce vreau si încotro ar trebui să merg cu transportul, mi-am comandat Rpi. Ca sa imi fie ușor să testez rune, moode, volumio si daphile ma gândeam ca poate pot sa pun pe acelasi card sd toate aceste sisteme de operare. Exista optiune de multiboot la volumio? Dar daca de exemplu conectez un sd card si un stick, ambele bootabile, de pe care va boota rpi? nope, fara multiboot. cardul si so. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Hell & rest of the world, va reamintesc ca omul nu este o masina de masurat. Auditia este in sine un eveniment emotional. Cumpararea unui sistem audio este un evenimet emotional. Nu mai ganditi testele audio ca ceva infailibil cu concluzii precise. Marja de eroare este una din placerile audiofiliei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Păi io tocmai asta fac, testez. Anumite aspecte însă, pot fi foarte clar observate, decay-ul percuției (Mai ales cinelele) este ușor de observat, unde, cel putin la mine, cd-ul este net superior. Nu mai zic de vioară, scartaitul pedalei lui Bonham care este clar pe cd si mai difuz, parca din alt film pe computer desi se aude si acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Acum ca stiu ce vreau si încotro ar trebui să merg cu transportul, mi-am comandat Rpi. Ca sa imi fie ușor să testez rune, moode, volumio si daphile ma gândeam ca poate pot sa pun pe acelasi card sd toate aceste sisteme de operare. Exista optiune de multiboot la volumio? Dar daca de exemplu conectez un sd card si un stick, ambele bootabile, de pe care va boota rpi? Daphile nu ruleaza decit pe x86, nu merge pe ARM. Teoretic daca esti tare in Linux si ai o doza extrema de mazochism poti incerca multi boot dar toate sint gindite ca sisteme headless iar pentru multi boot trebuie tastatura si monitor. Volumio si Rune sint frati nu cred ca o sa fie mari diferente, de fapt Volumio e un fork a lui Rune daca nu ma insel. De Moode nu stiu nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mlaurentiu Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Computer-ul audiofil trebuie ajutat de o sursa liniara, de un cablu usb bun si de un reclocker gen usb regen, ifi purifier (sunt multe modele pe piata) etc. Daca as scoate cele mentionate mai sus, rezultatele lasa de dorit. Toate acestea pot costa lejer peste 1000€! De exemplu, pe mine, toate componentele din zona digitala, inclusiv dac si computer audio/streamer, la pret de lista, m-au dus aproape de 4000€. Un astfel de set-up se poate compara cu un cd player din aceeasi zona de pret si dpmdv il depaseste lejer, tastat si confirmat! Ceea ce ma enerveaza este configuratia efectiv complicata fata de un singur cd player ... prea multe cabluri, cutiute, conectate intre ele ... ( Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Dac bun bifat Cablu bun bifat Ifi purifier bifat Sursa liniară, sa vedem daca rpi merită asa ceva, am la cine apela sa imi faca Puteam sa jur ca daphile au o versiune si pentru rpi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mlaurentiu Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Poti da cateva detalii despre componente? Legat de sursa liniara pt rpi poti incerca o baterie, Bogdan a folosit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 DE citit http://archimago.blogspot.ro/2017/03/musings-computer-audio-part-i.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Dac bun bifat Cablu bun bifat Ifi purifier bifat Sursa liniară, sa vedem daca rpi merită asa ceva, am la cine apela sa imi faca Puteam sa jur ca daphile au o versiune si pentru rpi Pai dupa cum am scris de mai multe ori RP consuma putin, poti folosi o baterie externa de incarcat telefonul este ieftina si mai liniar nu se poate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Bateriile ieftine au riplu mare. Deși am recomandat xiaomi de 16000mah eu nu m-am învrednicit să imi iau si acum nu mai gasesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Testele au esuat. Nu reusesc sa fac nici volumio si nici rune sa recunoasca dacul, pur si simplu nu apare la output. Ciudat este ca volumio bootat de pe pc imi vede dacul fara probleme, deci merge in linux.... nu inteleg Rune are o interfata superba si foarte responsive, volumio zici ca e pt masochisti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Nu ai DAC V1 ? ca la mine merge Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Nu mai am de mult dac v1. CEC CD 5, nu inteleg de ce volumio instalat pe masina x64 vede dacul fara probleme si pe rpi sub nici o forma... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hersorin Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Cu un DAC bun, computer/Foobar nu deosebesti CD-ul de fisier, iar DSD-ul se aude clar peste. Si eu sunt de aceeasi parere . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Aprilie 28, 2017 Share Postat Aprilie 28, 2017 Nu mai am de mult dac v1. CEC CD 5, nu inteleg de ce volumio instalat pe masina x64 vede dacul fara probleme si pe rpi sub nici o forma... Poate ca nu-i place portul USB de la RP, incearca sa-l alimentezi cu un alimentator mai puternic, ceva pe la 2A Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 Se pare ca vinovatul era cablul usb. Desi merge perfect pe PC, pe Rpi nu vrea si pace. Am pus un cablul Hama de 40 de lei ce il aveam prin casa si a luat-o. Este clar, net superior PC-ului. Coerenta mult mai buna, cateodata ma mir ca este digital. Ma bucur foarte mult pentru ca pot folosi Rune, de departe cel mai ergonomic SO dedicat audio, din pacate inca mult sub jRiver sau Kodi la acest capitol. Urmeaza o sursa liniara de la Casa Pionierilor si un cablu usb de calitate, ma gandesc sa incerc Oyaide Neo d+ Class S, prea il lauda lumea, review-ul de la http://www.theabsolutesound.com/articles/oyaide-neo-d-class-a-usb-20-cable/ spune ca ar fi chiar peste Wireworld Starlight Platinum si Audioquest Diamond..... greu de crezut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mlaurentiu Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 Ai grija sa-l rodezi mai intai, uite ce experiente halucinogene a avut reviewer-ul: "I auditioned the Oyaide d+ Class A USB cable briefly each day for a week, tracking the sonic changes as it warmed up. Some days it sounded shrill, other days dull. By the fourth day, it sounded quite coherent, and encouragingly similar in many respects to the reference, but still a little sweet and euphonic in the upper octaves. I was unable to conduct any serious listening on the fifth day, but returned on the sixth day to find the residual euphonic sweetness gone. Thankfully, by the seventh day the warm-up process appeared to reach a plateau, as the sound was recognizably similar to that of the preceding day." Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 Este clar, net superior PC-ului. Coerenta mult mai buna, cateodata ma mir ca este digital. Ce este clar superior? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 Rpi 3 B Ce am sesizat clar ca diferenta intre Rpi si PC cu i7 in favoarea Rpi: - separatie instrumente - pare mai "curat" sau poate este focusul mai bun si de aici senzatie de curatenie, greu de spus - decay al percutiei mult mai rezolut, sunetul cinelelor "atarna" in aer mai mult si mai rezolut - coerenta (greu de explicat in cuvinte) - digital glare mult scazut - soundstage mai adanc (nu mai wide, doar mai adanc) Tonal nu am sesizat diferente (bas, inalte medii suna la fel) ar fi fost trist daca ar fi fost asa. Atentie, toate astea in conditiile in care folosesc un cablu Hama de supermarket (neputand sa folosesc cablul din cupru solid cu argint...) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 Se pare ca vinovatul era cablul usb. Desi merge perfect pe PC, pe Rpi nu vrea si pace.Am pus un cablul Hama de 40 de lei ce il aveam prin casa si a luat-o.. Din ciclul "Ciudatenii ciudate". Pe noul PC cu Windows 10 am avut surpriza ca sa constat ca in momentul in care conectam DAC V1, calculatorul se bloca instant, de deblocat se debloca la fel de repede in momentul in care scoteam cablul USB. Problema era cauzata de antivirusul Kaspersky, dupa ce l-am dezinstalat totu a functionat OK. Oricum ramii cu un gust amar dupa asa ceva, nu se asteapta nimeni la astfel de surprize si daca ai dat citeva sute de lei pe licenta AV si te trezesti ca nu il poti folosi si ai pierdut banii nu pica prea bine. Si banuiesc ca daca te adresezi la cei doi producatori fiecare va da din umeri si va arunca vina pe celalalt. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate