Sari la conținut
HiFi Tech

Mariutim

Postări Recomandate

Cred ca o sa iasa super ziua de azi. Din pacate eu sâmbătă sau duminica nu pot participa la nimic in timpul zilei, daca se făcea în timpul săptămânii ma anunțam ptimul.

Abia astept impresiile si va sugerez ca la soluțiile ce permit acest lucru, sa testați și upsample la dsd, am văzut că pot aparea diferențe majore (Si nu de fiecare dată în bine).

Succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum a mers auditia ?

Avem un cistigator, sau plutim in continuare in incertitudine ? ( aproape ca as paria pe varianta asta din urma)

Foloseste cineva JCAT-USB Card FEMTO ?

Adica asta: http://jplay.eu/wp-content/uploads/2016/09/JCAT-USB-Card-FEMTO-i.jpg

Ma bate gindul sa fac o investitie , sa ma innoiesc de paste cum ar veni vorba ...

Merge cu Daphille oare ?

Link spre comentariu

Nu am stat la tot testul, dar din variantele pe care am apucat să le ascult câștigător detașat, după urechile mele, a fost computerul lui Jack. Rulând Foobar, dacă nu mă înșel.

Cred că a fost a doua combinație rulată.

Apropos, nu mai rețin exact care a fost prima combinație, dar știu că de-abia am așteptat să se termine. Încă vreo două piese și sucombam.

Link spre comentariu

s au ascultat urmatoarele:

raspberry pie cu volumio - stock (incarcator usb, imagine fara modificari, de la volumio) - fisiere de pe nas ~ 60 de euro ~ set up (nou din cutie pana canta) 1 ora

comp jack - foobar - fisiere locale ~ ? euro ~ timp investit ?

comp jack - hqplayer - stock (fara filtre si teste anterioare) - fisiere locale ~ ? euro ~ timp investit ?

mac - daphile - mem drive ~ MacBookPro11,1 aprox 800 euro pe ebay ~ timp investit: 4 ore pt inlocuirea secventei de boot apple, 10 minute pt scrierea stick-ului daphile

comp jack daphile - usb sotm - mem drive ~ 10 minute de frecat bios-ul ca sa plece de pe stick (hail windows eufi secure boot)

comp jack daphile - usb mother board - mem drive

comp jack daphile - render dedicat sotm - mem drive ~ 20 de minute evitand sa citesc manualul :P

jack stie mai bine cat timp a investit in teste.

asa cum am spun anterior, dat fiind ca numarul permutarilor poate fi foarte mare (de ex: m am abtinut sa mai fac un stick pt varianta mea preferata - mpd direct cu alsa) este greu sa organizezi astfel de intalniri fara un set de teste stabilit anterior.

PS: hint pt o cauza a diferentelor dintre doua playere sau S.O. http://0.30000000000000004.com/

Link spre comentariu

Hmmm, si eu care tocmai imi faceam planuri mari cu Daphille ...

Am cumparat un PC cu racire pasiva, cam asa :

1 x Ultimate Fanless Mini PC, i7 7700T Kaby Lake, Dual LAN, Displayport, HDMI,32GB DDR4, 256GB SSD Samsung 850 PRO, [MB ASUS H110T]

la care o sa adaug asta (JCAT USB CARD FEMTO - e pe drum deja ) :

http://jplay.eu/ml_post_slider/jcat-usb-card-femto/

O sa/l incerc cu Daphille / Jriver MC22 +JPLAY / Foobar (asta o sa se intimple cind o ca am timp, intre 2 fripturi de miel )

Sint curios ce o sa iese ...

Link spre comentariu

Este imposibil ca un PC cu Foobar sa fie asa bun :lol:

Este o ironie/sarcasm la adresa cuiva, vorbesti serios?! :?

Pina la urma, cum am mai scris mai sus, calculatorul, renderer-ul, streamer-ul nu-si asuma total functia de transport, ci mai degraba furnizarea datelor, inca neorganizate (complet) in semnal audio digital. Partea finala, "conversia" datelor in semnal audio digital are loc in DAC, fie el cu USB , fie cu DLNA streaming.....nu e OK sa vezi calculatorul ca echivalentul unui transport CD complet, decit eventual cel mult mecanica acestuia....

Link spre comentariu

Frumos PC Jack , ce configuratie ai pe el ? Si eu sunt adeptul PC urilor foarte puternice pentru audio . Am facut niste teste intre un dual E8400 cu Asus Delux si i7 cu un Asus pro (ca avea slot PCI ) pasive total si clar cel mai puternic cistiga in ciuda zvonurilor ca nu ar conta . Poate ca e tehnologie mai noua sau cine stie ....

De multe ori in audio am vazut ca sculele de doi lei fac muzica de doi lei . Calitatea costa peste tot .

Link spre comentariu

PC-ul e un Asus Maximus V Formula cu I7 3770k, 16GB RAM Corsaire Dominance, sursa Seasonic Bronze 620W.

Nu am putut sa fac o corelatie directa, majora cu puterea procesorului, dar componentele care "ponteaza" cel mai mult sunt placa de baza si sursa. Am incercat si Seasonic Platinum bla-bla, cu si fara racire activa, dar toate ruinau sunetul . Am facut masuratori , cu ajutorul lui Raimond, si s-a explicat totul : desi sursele Platinum erau superioare la toate capitolele ( dpdv IT ), inclusiv zgomotul mult mai mic, dar acesta era ( asa mic ) era in banda audio, pe cind cea Braonze, desi cu zgomot mult mai mare, acesta era in afara benzii audio, aceasta raminind oarecum libera . Cred ca o solutie interesanta ar fi o sursa liniara la PC....

Placa de baza conteaza tot datorita zgomotului, acesta aparind prin implementare, topologie, etc.

Memoriile conteaza si acestea, am incercat diverse tipuri, aceste CORSAIRE au "dominat", dar diferentele nu sunt atit de dramatice ca in cazul primelor doua componente.

Procesorul trebuie configurat din BIOS cit mai stabil, adica sa nu aiba variatii ale parametrilor ( tensiuni, frecvente, etc. ) nici in sus ( OC ) nici in jos ( economie). De evitat procesoarele economice, cele cu "S" in coada, acestea reducindu-si automat frecventa cind nu sunt intens utilizate , pentru economie. In principiu toate oscilatiile, sus-jos sunt nocive aplicatiilor audio.

HDD-urile nu au nici o influenta. .

Link spre comentariu

O sursa liniara stabilizata pentru intreg calculatorul va fi cam mare, grea si destul de scumpa. Uitandu-ma prin computer cu acelasi gand de a imbunatati alimentarea care este hotaratoare pentru pc-audio, m-am intrebat de ce nu s-ar apela la un truc. Pur si simplu nu alimentam toate circuitele dintr-o sursa liniara, ci doar pe cele care conteaza. Va rezulta o sursa liniara, stabilizata, mai mica, mai usoara si evident mai ieftina. Eu am mai observat pe osciloscop un lucru banal, cunoscut de orice electronist dar pe care nu are de unde sa-l cunoasca toata lumea, anume ca o sursa cu cat este mai puternica, supradimensionata, cu atat zgomotul sau va fi mai mic. Bineinteles ca urmeaza intrebarea logica: pai cat de mare sa fie, pentru ca trebuie sa aibe si ea o limita, nu ? Nu poate fi cat computerul de mare sau sa aibe kilowatti. Corect, asa este, deci apelam si la tehnica inversa. Reducem consumul inutil. Scoti din ventilatoarele excedentare, inlocuiesti HDD-ul cu un SSD, folosesti cd-rom-ul doar ca sa introduci muzica pe SSD, nu asculti muzica direct de pe acesta, nu overclokezi nimic (ca nu este cazul), nu tragi curent prin USB pentru diverse periferice gen incarcator telefon, scoti placa grafica performanta si o folosesti pe cea integrata, etc... Cura asta de slabire chiar da rezultate. De asemenea, foarte important dar o problema foarte des intalnita, innoiti pasta termoconductoare odata pe an. Toate pc-urile care mi-au trecut prin mana aveau pasta uscata de la procesor mergand ca dracu de fierbinte. La final treaba asta are urmari si asupra sursei de alimentare.

Sunt o gramada de lucruri minore de facut, fara costuri mari, care insumate dau efecte sesizabile in audio. Despre software nu ma bag pentru ca nu ma pricep, voi stiti cum se invart lucrurile acolo mai bine. Doar un sfat mic, mic, de tot: incercati si Linux ca nu musca :)

Link spre comentariu

HDD-urile nu au nici o influenta. .

Asta din cauza ca nu ai incercat cu cabluri SATA audiofile.. ;)

Bine, si tu, da io folosesc IDE si SCSI, ca alea sata e subtiri dom'le . Iar ide si scsi le-am putut face din nordosturi si acum sunetu merge cu viteza luminii ! :cheesy:

Link spre comentariu

O sursa liniara stabilizata pentru intreg calculatorul va fi cam mare, grea si destul de scumpa. Uitandu-ma prin computer cu acelasi gand de a imbunatati alimentarea care este hotaratoare pentru pc-audio, m-am intrebat de ce nu s-ar apela la un truc. Pur si simplu nu alimentam toate circuitele dintr-o sursa liniara, ci doar pe cele care conteaza. Va rezulta o sursa liniara, stabilizata, mai mica, mai usoara si evident mai ieftina. Eu am mai observat pe osciloscop un lucru banal, cunoscut de orice electronist dar pe care nu are de unde sa-l cunoasca toata lumea, anume ca o sursa cu cat este mai puternica, supradimensionata, cu atat zgomotul sau va fi mai mic. Bineinteles ca urmeaza intrebarea logica: pai cat de mare sa fie, pentru ca trebuie sa aibe si ea o limita, nu ? Nu poate fi cat computerul de mare sau sa aibe kilowatti. Corect, asa este, deci apelam si la tehnica inversa. Reducem consumul inutil. Scoti din ventilatoarele excedentare, inlocuiesti HDD-ul cu un SSD, folosesti cd-rom-ul doar ca sa introduci muzica pe SSD, nu asculti muzica direct de pe acesta, nu overclokezi nimic (ca nu este cazul), nu tragi curent prin USB pentru diverse periferice gen incarcator telefon, scoti placa grafica performanta si o folosesti pe cea integrata, etc... Cura asta de slabire chiar da rezultate. De asemenea, foarte important dar o problema foarte des intalnita, innoiti pasta termoconductoare odata pe an. Toate pc-urile care mi-au trecut prin mana aveau pasta uscata de la procesor mergand ca dracu de fierbinte. La final treaba asta are urmari si asupra sursei de alimentare.

Sunt o gramada de lucruri minore de facut, fara costuri mari, care insumate dau efecte sesizabile in audio. Despre software nu ma bag pentru ca nu ma pricep, voi stiti cum se invart lucrurile acolo mai bine. Doar un sfat mic, mic, de tot: incercati si Linux ca nu musca :)

Pai s-a incercat, DAPHILE.....Mie mi s-a parut o solutie cistigatoare dpdv sonic, mai putin functional. Adica te obliga sa folosesti tot calculatorul pentru aplicatia audio si sa mai ai un device pentru remote....Nu poti , cum fac acum, de exemplu, sa mearga muzica si in timpul asta sa scriu pe forum, un e-mail, etc, pe acelasi calculator. Din pacate si pentru acesta hardware-ul primeaza, asa ca, nu e suficient sa-l instalez pe o vechitura sau o janghina care sa ramina dedicata audio. Cind am testat noi, a sunat excelent de pe Mac-ul lui CMiu si mai bine de pe PC-ul meu. Dupa mine, mai bine decit Win/Foobar

Link spre comentariu

PC-ul e un Asus Maximus V Formula cu I7 3770k' date=' 16GB RAM Corsaire Dominance, sursa Seasonic Bronze 620W.

[/quote']

Iesire USB ?

Nici o placa speciala pentru USB, un SOtM, ceva ... ?

Bineinteles ca are placa SOtM pt USB, pe PCI-e , alimentata de sursa liniara tot SOtM (sPS-1000) . Desi rezultatele sunt f. OK si pe USB-ul 2.0 al placii, slot-urile cele mai de sus. Lui Bogdanozaurus i-a placut chiar mai mult cu acestea, desi eu nu-i impartasesc preferinta. In orice caz, suna MULT mai bine ( USB-ul placii ASUS ) decit USB-ul dedicat DAC-UP de pe o placa Gygabyte ( acelasi chipset, aceeasi configuratie).Dealtfel, aceasta din urma a fost vinduta de urgenta cind am vazut ( auzit) ce dezastru era pe audio.....

Link spre comentariu

Ubuntu ultima varianta, player Audacious cu setarile corespunzatoare, iesire USB in Naim DAC V1. Calculatorul are procesor Intel Celeron, memorie 4GB, SSD Kingston 120GB, sursa Dell noise killer, active PFC. Fara placa video, fara placa de sunet, fara HDD, un ventilator mare cu turatie joasa in sursa, un ventilator la procesor cu turatie variabila care in general se invarte incet sau chiar se opreste. De asemenea fara stickuri wi-fi sau internet. Fara niciun consumator suplimentar.

Link spre comentariu

Hm...Audacious nu este bit perfect peste 24 bits, dar pentru cei mai multi nu este o problema

Bogdane, spune-mi te rog, ai vreun fisier audio peste 24 bits ? Daca da, sunt curios si eu cum suna. Pe de alta parte ai facut tu teste bit-perfect la 32 bits? Si ti-au si reusit ? Eu am gasit doar un set de fisiere de test de 32 bits si nu a fost trecut.....

Link spre comentariu

Confundati procesarea digitala cu formatul fisierelor. Covertoarele digitale AD / DA si playerele digitale folosesc 32 biti / 64 biti pentru a creste acuratetea calculelor. In viata reala din cei 24 biti un dac de exceptie atinge 21 biti + 3 biti tranformati in zgomot. MSB se lauda cu mai mult, insa daca imi amintesc corect, ei prezinta masuratorile in domeniul digital, nu dupa etajul analogic.

Digitalul a depasit de mult potentialul etajelor analogice.

Link spre comentariu

• dinica locked this topic
  • dinica unlocked this topic