dinica Postat August 28, 2016 Share Postat August 28, 2016 Dude, doar daca ceteai forumul si tot aflai cate ceva. Masuratorile unui convertor D/A fara isolatie galvanica. -130 dB in zona spectrului auditiv standard si -110 dB dincolo... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mlaurentiu Postat August 28, 2016 Share Postat August 28, 2016 Dinica, suntem in lumea digitalului! Acel "zgomot" intr-un sistem digital se amesteca cu semnalul de date, facand informatia neinteligibila. Streamer-ul are rolul de a citi corect aceste date, iar dac-ul de a le transforma in semnal analogic. Insa asta nu inseamna ca zgomotul se preia pur si simplu in semnalul analogic. Este ca si cum am discuta despre importanta unui cd transport si am spune ca nu conteaza daca folosim unul bun sau prost pt ca vorbim de 0 si 1 ... Dude! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat August 29, 2016 Share Postat August 29, 2016 Masuratorile alea sunt suficient de explicite. Zgomotul afecteaza semnalul la valori unde doar liliacul aude. Iti sugerez sa afli cum functioneaza un convertor D/A modern. Partea cu rejectia zgomotului in cazul nostru specific. Info rapide gasesti pe pagina celor de la ESS Technology. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mlaurentiu Postat August 29, 2016 Share Postat August 29, 2016 Dinica, eu nu te contrazic, este clar ca acele masuratori arata capabilitatile unui DAC Sabre (fata de care am retinerile mele, desi sunt posesor de 2 device-uri dotate cu ESS9018S). Pe de alta parte sa consideri ca DAC-urile sunt perfecte si nu au nevoie de alte sisteme ajutatoare in amonte nu cred ca este cea mai buna abordare. Poate ca nu se aude zgomotul, insa coerenta, noisefoor-ul sunt imbunatatite. Tot asa putem spune ca DAC-urile actuale, foarte performante, nu mai au nevoie de surse de alimentare foarte bune, samd, chip-ul fiind atat de bun incat rezolva totul. Parerea mea ca streaming-ul audio sufera fata de o transmisie de date obisnuita; daca intr-un router sunt probleme cu cablurile, acest aspect este gestionat prin retransmiterea datelor pana la un anumit nivel cand gradul de incoerenta a semnalului este mult prea prost. Aceasta retransmitere are impact direct in scaderea vitezei de transmitere, insa in audio acest lucru nu este permis, fluxul de date trebuie sa fie constant si chiar si asa apar probleme cu sincronizarea si uite ca sisteme care fac reclock inainte de intrarea in DAC chiar au un impact bun in DAC-uri bune. Intre timp am mai gasit un device mai simplu si mai ieftin care face doar o izolare galvanica pasiva intre retea si streamer. Este vorba de EMO EN-70. Desigur, sunt multe probleme care au generat diverse solutii, intrebarea este daca acestea aduc un aport sufficient pe masura pretului platit, sau se completeaza putin cate putin, radicand sistemul mai mult decat ar ridica o singura componenta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat August 29, 2016 Share Postat August 29, 2016 .... Aceasta retransmitere are impact direct in scaderea vitezei de transmitere, insa in audio acest lucru nu este permis, fluxul de date trebuie sa fie constant si chiar si asa apar probleme cu sincronizarea si uite ca sisteme care fac reclock inainte de intrarea in DAC chiar au un impact bun in DAC-uri bune... NAS-ul meu, un Synology DS 112, mult mai vechi si mai slab decit ce ai tu face fata fara probleme si la filmele 3D, asta ar trebui sa fie ultima ta grije. ...Intre timp am mai gasit un device mai simplu si mai ieftin care face doar o izolare galvanica pasiva intre retea si streamer. Este vorba de EMO EN-70.Desigur, sunt multe probleme care au generat diverse solutii, intrebarea este daca acestea aduc un aport sufficient pe masura pretului platit, sau se completeaza putin cate putin, radicand sistemul mai mult decat ar ridica o singura componenta. Ieftin ??? La 115 euroi nu e ieftin deloc. Eu am gasit o solutie si mai buna si mai ieftina, WIFI se numeste Dar ai dreptate, intrebarea asta este, aduc un aport suficient ca sa justifice pretul ? Evident ca am incercat si cu cablu de retea si wireles-ul dezactivat si nu am sesizat nici o diferenta pe sistemul meu, poate pe unul din alta liga ar fi fost altceva, nu stiu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat August 29, 2016 Share Postat August 29, 2016 Dinica, eu nu te contrazic, este clar ca acele masuratori arata capabilitatile unui DAC Sabre (fata de care am retinerile mele, desi sunt posesor de 2 device-uri dotate cu ESS9018S). Implementarea face sunetul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianlucian Postat August 30, 2016 Share Postat August 30, 2016 Implementarea face sunetul. +1 De curand mi-a trimis un prieten DIY-er din Olanda un DAC (cu USB, coax si optic) facut de el cu WM 8741, facut cu minim de compromisuri la componente si maxim de straduinta la implementare. Desi implementarile mai de fita sunt cu doua WM 8741, Vincent a reusut sa ma uimeasca cu mestereala lui. Il folosesc cu toata inima in biblioteca cu laptopul si un transport cd cu optic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat August 30, 2016 Share Postat August 30, 2016 cmiu, a mesterit la un DAC cu rezultate foarte bune. Pacat ca nu mai are timp de forumuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Octombrie 1, 2016 Share Postat Octombrie 1, 2016 Îmi caut un DAC pentru a inlocui/completa un Pioneer n50a. Mi-au picat ochii pe Gustard x20u. Din păcate e doar in China și slabe șanse sa fie găsit pe la noi pe undeva. As risca sa îl iau deoarece cred ca s-ar vinde repede în caz ca nu îmi place dar nu am comandat niciodată nimic din China sau echivalent. PărerI? As mai vrea sa încerc Audiolab M-dac+ precum și combo m2tech young dsd plus bateria Palmer aflat la vânzare pe aici pe audioweb. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Octombrie 1, 2016 Share Postat Octombrie 1, 2016 Pioneer n50a e un DAC/streamer DSD ce se vinde în Altex. Este foarte ieftin (2400 de lei) însă sunetul e greu de egalat. Trecerea la dacul rega ar fi un downgrade. La fel cum ar fi și cele de la cambridge, Arcam și altele. Stiu ca multi se vor uita strâmb când scriu despre un streamer consumer level asa ca nu voi insista asupra lui...însă știu doar ca va fi ft greu de schimbat cu un buget de pana în 2000 de euro. Gustard x20u costa 800-900 de dolari pe aliexpres și are topicului kilometrice de osanale. Ba chiar e comparat cu dacuri din zona 7000 usd pe care bineînțeles, le bate. Probabil este mult folclor. Audiție înainte de cumpărare, din păcate nu se poate face... Ma mai mănâncă in fund sa ascult și C.E.C. cd 5. Este un cd player belt drive care este și dac dsd și care a primit review-uri furibunde. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Octombrie 1, 2016 Share Postat Octombrie 1, 2016 Rega Dac nici măcar nu știe DSD, ar fi un downgrade major. Hellrider, eu folosesc m2tech young dsd, e un dac chiar ok, dar nu cred că ai face neapărat upgrade trecând la el de la N50 (am ascultat N50).... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Octombrie 1, 2016 Share Postat Octombrie 1, 2016 Da. Posibil. Dar o ascultare în sistemul meu nu strica. Acum poate mai apare cineva cu idei. Restul sistemului este acum format din Tannoy XT8F și Musical Fidelity m6si. Dacul din m6si (identic cu v-dac) este mult sub N50A. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Netcrusher Postat Octombrie 1, 2016 Share Postat Octombrie 1, 2016 Vin si eu cu o intrebare, care e diferenta intre terminologiile de final de la Pioneer (A, K, etc.)? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Octombrie 1, 2016 Share Postat Octombrie 1, 2016 N50 a fost prima versiune de streamer. A avut ceva probleme cu gapless playback. Nu știu dacă citea dsd. A fost marketat pe unele piete ca făcând parte din seria Pioneer "Elite". N50A este ultima versiune. Nu sunt formate pe care sa nu le știe atât local cat și din rețea. Pe asta îl am eu legat la un synology ds214. Merge brici în rețea cu album cover, gapless playback, etc Literele k sau s din coada reprezinta versiunea de culoare, negru, respectiv argintiu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Octombrie 2, 2016 Share Postat Octombrie 2, 2016 http://schiit.com/products/gungnir http://ifi-audio.com/portfolio-view/micro-idac2/ http://emotiva.com/products/dacs/electronics/dacs/stealth-dc-1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Octombrie 2, 2016 Share Postat Octombrie 2, 2016 La schiit ma uit și eu însă cei de pe head-fi își vând yggdrasil multibit, deci unul peate gugnir, dupa ce si-au luat Gustard x20 . Plus ca sunt definiția a ceea ce se cheamă "couch potato", deci fără telecomanda nu se pune. Stiu sunt un client dificil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Octombrie 2, 2016 Share Postat Octombrie 2, 2016 Poti face ca mine. Cumpara un dac dupa felul in care este construit, daca nu ai cum sa il asculti. Sau cumpara Gustard fara sa ne ceri parerea, sau mai adauga niste bani pentru ceva de calitate. In aceasta situatie am o singura recomandare, Moon 380 DSD. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Octombrie 2, 2016 Share Postat Octombrie 2, 2016 Am văzut ca acum ceva vreme s-a dat pe audioweb un gustard x20u în câteva ore. As risca câteva sute de lei dacă nu îmi place. Asta e, experimentele costa. Dacă e sa ma iau după cum este construit. Gustard nu arata rau deloc înăuntru. Dar nu mai am răbdare de teste... și cred ca o sa zic pas la el. Mai ales ca am proaspătă în minte teapa cu Matrix Mini-i. O sa ascult și M-dac+ precum și cd-ul CEC (asta e undeva în zona 2000 - 3000 eur, nu știu ce preț are la Iura). Ar mai fi un Naim pe Audioweb dar îmi e teama sa nu fie strident... Greu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Octombrie 2, 2016 Share Postat Octombrie 2, 2016 Sunetul de casa al celor de la Naim este departe de a fi strident. Am avut Naim si stiu ce spun. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Octombrie 2, 2016 Share Postat Octombrie 2, 2016 Ar mai fi un Naim pe Audioweb dar îmi e teama sa nu fie strident... Greu... E cumva Naim V1? Am ascultat câteva zile un Naim V1 (împrumutat de la Bogdan), sunt de acord cu Robert, e departe de a fi strident. L-am ascultat atât cu PCM, cât și cu DSD, e extrem de echilibrat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Octombrie 2, 2016 Share Postat Octombrie 2, 2016 Eu am citit în mai multe review-uri ca Naim V1 este puțin "in fata" . Citez din what hifi: It’s not the most relaxing listen, throwing everything forward in a very upfront, exciting presentation. That can be softened to some extent with some careful matching if required.Read more at http://www.whathifi.com/naim/dac-v1/review#mF1wjV7UPy0WR5XA.99 6moons are cam aceeași părere..... acum nu ai de unde sa știi pana nu asculți. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Netcrusher Postat Octombrie 2, 2016 Share Postat Octombrie 2, 2016 Eu am mai auzit lucruri bune despre Ayre, daca ai pe unde sa asculti... P.S. Multumesc pentru lamuririle referitoare la Pioneer! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Octombrie 2, 2016 Share Postat Octombrie 2, 2016 http://www.musicalfidelity.com/mx-dac Also, all inputs whether from coax, optical or USB, are processed in the DSD domain. Pentru procesarea interna DSD sunt firme care cer bani grei. (Vezi EMM Labs, Playback Design) Bogdan are un dac Naim, vorbeste cu el, schimbati impresii, etc. Naim nu are sunet strident, din contra, se poate spune ca are un sunet cald, cumva retro. Cu primul meu cd Naim am redescoperit muzica, placerea de a asculta o intreaga noapte muzica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FATHER Postat Octombrie 3, 2016 Share Postat Octombrie 3, 2016 V-ati jucat careva cu iFi Micro iDSD ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Octombrie 3, 2016 Share Postat Octombrie 3, 2016 Eu am citit în mai multe review-uri ca Naim V1 este puțin "in fata" . Citez din what hifi:.....6moons are cam aceeași părere..... acum nu ai de unde sa știi pana nu asculți. ..Bogdan are un dac Naim, vorbeste cu el, schimbati impresii, etc.Naim nu are sunet strident, din contra, se poate spune ca are un sunet cald, cumva retro... Nu, nici vorba,nu este deloc in fata, al meu e foarte bine aliniat atit cu CD Playerul si amplificatorul care se afla pe rafturile de sus cit si cu NUC-ul care se afla pe acelasi raft cu el Acum nu mi-e deloc clar cum este V1 mai in fata, alte expresii audiofile din care fiecare intelege ce vrea. Asta nu i-a impiedicat pe cei de la Uat Haifai sa-i dea totusi ***** ca si alte reviste de profil de altfel. Bun, nu contest ca nu se poate si mai bine dar in zona lui de pret este foarte OK. Nu mi se pare deloc ca este strident sau agresiv, este echilibrat si rafinat suna bine in multe combinatii, poate trebuie jucat putin cu cablurile interconet. In afara de asta posibil ca review-ul sa fi fost facut la inceput, intre timp a aparut un update de firmware care a mai adus ceva in plus, insa nici inainte nu am observat nimic nelalocul lui. Cel mai bine sa asculti cu urechile personale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate