Sari la conținut
HiFi Tech

Ce muzica ascultam in fiecare zi?

boggy63

Postări Recomandate

Si stil gothic adevarat

">https://youtu.be/j20oaOb3j6E

">https://youtu.be/QCOA7dqN2_Q

:arrow:

În sfârşit nişte chestii mai speciale printre platitudinile de aici :clap:

Legat de Filosofem, albumul e atât de bun încât se disociază singur de maniacul ăla de Varg. Am avut permanent probleme să asociez muzica asta fenomenală cu bezmeticul de Vikernes.

La fel şi Hvis..., încă nu m-am decis care dintre cele două e mai bun.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt surprins ca nu e mai mult metal pe forumurile audiofile. Cine este interesat de fenomen stie prea bine (din pacate) cat de greu este sa gasesti un sistem unde metalul suna bine. Toate genurile de metal, de la Zeppelin (bine inainte a fost Hendrix) in state si Black Sabbath in UK si pana in zilele noastre cand fenomenul a intrat adanc underground, pun la grea incercare sistemele audio. Este multa dinamica, mult sunet, mult orice, pai cate sisteme pot tine pasul cu Dimebag pe Cowboys from Hell (orice piese de pe albumul ala, cd pirat matritat polonez :roll: din 1991) si in acelasi timp sa simti basul lui Rex in timp ce Vinnie te scoala din scaun si te da de toti peretii pe Primal Concrete Sledge. De subtilitatile imaginii stereo nici nu mai vorbesc

">https://www.youtube.com/watch?v=cY7eVNGEbJU

Si asta este doar un album metal ce mi-a venit acum in minte si care merita statut de inregistrare audiofila. E un album greu de redat si pune repede in cur un amplificator slab sau simti imediat problemele sursei (daca sunt) sunetul se ingramadeste, instrumentele se amesteca usor chiar pe setup-uri foarte scumpe asa cum am aflat usturator pe propriul buzunar.

Posibil sa fie mai greu sa redai distorsiuni corect decat note curate, nu stiu, ca nu ma pricep dar asta am observat-o pe pielea mea de multe ori.

Link spre comentariu

Vacarii din iad - varianta ta poloneza cu siguranta este piratata dupa release-ul din '90 care are o dinamica excelenta pentru un album de metal DR 11. Remasterul este undeva la DR6.

I-am dat play in casti. :twisted:

">https://www.youtube.com/watch?v=XAFbNIyxIls

Ce sistem ai?

Link spre comentariu

...

Ce sistem ai?

Nimic audiofil (inafara de cablurile de boxe wireworld), acum arata asa:

- Stocare: Synology DS214, Raid 2x6GB WD RED, retea Gigabit

- Sursa ocazionala: Philips CD 650

- transport:

1. calculator via foobar sau kodi (prefer Kodi via wasapi pentru interfata extraordinara - artist fanart, discart, artist logo, review album, biografie artist, etc...)

2. (new wntry dupa ce uitasem de el de vreo 6 ani) DVD Pioneer DV-410k

- DAC Matrix Mini-i

- Amplificator Revox B150 care a inlocuit de o saptamana defunctul HK 680

- Boxe Klipsch RF-62ii

La asta se mai adauga diverse cd-playere care aduna praf (din care se remarca un JVC XL-V333, foarte underrated) si pe care le mai scot din cand in cand la lumina.

La asta se adauga sistemul surround cu AVR SONY STR-DN860, surround Klipsch RB-41 (care presteaza excelent in stereo dar doar am testat, nu le folosesc pentru muzica); centru Klipsch RC-52 ii; subwoofer Klipsch SW110 (foarte muzical dar prefer sa-l folosesc doar la filme)

Link spre comentariu

In afara de albumele bine-cunoscute de metal care suna bine, am ascultat mai multe cduri care suna bine:

Dimmu Borgir- puritanical euphoric mysanthropia (grea incercare pentru un sistem, un sunet aglomerat).

Godsmack- Faceless.

Audioslave- primul album (dinamica cam zero, dar tras ok).

Live- Secret Shamadi (dinamica foarte buna).

Opeth- Damnation.

Demons&Wizards- ambele albume (chitara foarte bine pusa in valoare).

Anorexia Nervosa-the Shining.

Link spre comentariu

Da, Godsmack a fost chiar inclus pe unul din cd-urile de demo ale unui producator Hi-End, din pacate nu imi mai amintesc despre care era vorba...luasem un pack la un moment dat de pe net.

Alte inregistrari sau trupe cae au avut grija cu inregistrarile lor:

- Kreator, nu mai stiu albumul, dar am cd-ul copiat :oops: pe undeva.... daca il mai am

- Tot de la Pantera - Far beyond driven (pe asta il am "original" de la Romana :lol: )

- Alice in Chains (cam toate)

- Type'O'Negative

- Nirvana - Unplugged (da ala de la MTV) - bine asta,nu e chiar metal

- Guns N' Roses - The Spagetti incident, release german pe CD nici asta nu e chiar metal

- Dream Theatre - Awake

- Black Sabbath - Paranoid release-ul german, UK se aude prost (umbla vorba in targ ca single-ul german Paranoid pe vinil de 7' suna cel mai bine dar nu cred ca are cineva asa ceva, era un pack pe net care il continea in versiune FLAC dar nu am dat peste el si m-as mira sa fie bine ripuit)

- System of a Down

- si trupa mea de suflet (dupa Pantera) - Fear Factory - Demanufacture, trackurile audio de pe CD-ROM-ul jocului Cramageddon

Mai sunt multe de ascultat in domeniu

Link spre comentariu

In afara de albumele bine-cunoscute de metal care suna bine, am ascultat mai multe cduri care suna bine:

Dimmu Borgir- puritanical euphoric mysanthropia (grea incercare pentru un sistem, un sunet aglomerat).

.

Mie cam toate albumele Dimmu îmi par dificile pentru sisteme. Compoziţional, cel mai mult îmi plac Enthrone... şi Death Cult...O trupă cu un sound asemănător, foarte bombastic şi complex e Shade Empire, în special cu Omega Arcane.

Link spre comentariu

Dinamica albumelor citate de voi este cel mult mediocra. ;)

Comparativ cu restul metalelor 8-) . Pacat ca nu se acorda mai multa atentie masterizarii metalelor, unele albume sunt bune dar trase in spate de inregistrare. Un exemplu e Savage Circus- Dreamland Manor, care cam zgarie timpanul, dar are melodii frumoase. Alt exemplu ar fi ultimul album Blind Guardian, care se aude ca din butoi, desi penultimul era inregistrat chiar decent.

@Andi mersi de recomandare, nu stiam de Shade Empire (chiar la postul 666 :)).

Link spre comentariu

Dinamica albumelor citate de voi este cel mult mediocra. ;)

Comparativ cu restul metalelor 8-)

Corect, din pacate. Cand dai de cate o inregistrare cat de cat ok in comparatie cu muntii de gunoaie ti se pare supermegaextratzatzadematza.

Recomandarea mea pentru astazi este:

">https://www.youtube.com/watch?v=N7JqBY37sfk&list=PLC0A029E0542AAA71

Jeff Waters este genial ca chitarist, multe mari nume din industrie recunoscand ca au fost si sunt puternic influentati de catre el.

Un album care se auzea ft bine pe caseta pirat poloneza. Din pacate nu mai am player pt casete de foarte multi ani si nici caseta nu mai e. Ma multumesc cu youtube, la urma urmei muzica conteaza.

Link spre comentariu

Nu prea inteleg ce inseamna un album 'bine inregistrat' pentru voi. Dinamica albumelor citate de voi este cel mult mediocra. ;)

Eu personal nu pot sa consider ca un album suna prost doar pt ca are DR slab. Mai ales daca imi place foarte cum suna. Am mai scris asta aici, am dat exemple albumele Riverside.

@DCAmember, daca tot te-am prins la cotitura cu recomandarile :D si pt ca vad ca ai gusturi, da-mi voie sa-ti mai recomand ceva, un album care cel putin in sistemul meu suna de pici, un sound foarte live, foarte bine focalizat in spatiu: Dark Fortress - Venereal Dawn.

I-am descoperit dupa ce am vazut un clip pe canalul heavymetaltelevision.com. Sunt ceva mai raw decat genul Dimmu, dar compozitiile de pe album sunt high quality, una si una.

Link spre comentariu

Unele albume mai obscure ar mai fi Enthroned- Tetra Karcist (imagine stereo) si albumul “live in thy flesh” (boundless demonication live are tobe inregistrate foarte frumos).

Ulver- Bergtatt (pentru pasajele de chitara acustica si dinamica buna, piesa a 2-a).

Si bineinteles, Negura Bunget- Om, un wall of sound pe piesa a 4-a.

Link spre comentariu