Sari la conținut
HiFi Tech

Recomandare sistem stereo 2500e-3000e

Roland3000

Postări Recomandate

Buna seara, vreau sa ma ajutati in configurarea unui sistem decent pentru o camera de 18mp. Sursa - pc desktop (fisiere format .flac. redate prin foobar2000) - iesire optica a placii de sunet sound Blaster Z - amplificator Yamaha S501 - boxe Dali Zensor 7. Sunetul curat si plat, bass slab. De curand un amic mi a imprumutat un Naim DAC-V1 - si intr-adevar apare ritm, dinamica, basii mai prezenti., ce sa mai... m-a imbolnavit. Am zis ca trebuie sa mi iau dac...am posibilitatea sa cumpar acest Naim la 3000 lei insa am cautat si alte solutii, inclusiv SMSL M8A cu power supply...In fine am ajuns la urmatoarele fronturi de lucru: 1.cumpar Naimul si gata 2. cumpar alt DAC cu chip Sabre 3. cumpar Yamaha S801 care are dac Sabre incorporat 4. cumpar alt amplificator cu dac incorporat
Problema e simpla as spune daca m as opri aici, insa as vrea sa mi schimb si boxele de podea (Focal, Triangle, Kef, B&W, Elac -sa aiba bass reflexul pe fata). Suma pentru upgrade: amplificator, dac (amplificator cu dac incorporat) si boxe ar fi max. 3000 euro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Kef-urile sunt excelente, modelele cu tangerine, dar sunt love or hate functie de amplificator. Ai amplificator puternic ai magie, ai amplificator plapand, suna a tigaie sparta. Diferente foarte mari de sunet la aceeasi boxa functie de amplificare. Focal si Triangle sunt ceva mai tolerante dar la seriile de sus si aici conteaza amplificatorul. La ELAC e bine cam cu orice amplificator. La B&W sunetul e placut mereu dar cu cat amplificatorul este mai slab cu atat sunetul este mai colorat pe medii, mai nazal.

Eu unul as lua cate o componenta foarte buna in fiecare an. Nu le-as face talmes balmes doar ca sa ma incadrez in bugetul actual. 

Editat de Greierasul
Link spre comentariu

Acum 11 ore, bogdanozaurus a spus:

Cumpara Naim-ul, la pretul ala nu e de ratat, ramin destui pentru amplificator si boxe. Apoi mergi pe unde poti si asculta cit mai multe sisteme si te orientezi. Cauta prima data boxele, vezi care suna mai pe gustul tau si apoi alegi amplificatorul care se potriveste cel mai bine cu ele.

+1

Link spre comentariu

Eu am incercat un amplificator mic de-al meu pe niste standfloor-uri de la Elac cu tweeter jet si s-au impacat chiar foarte bine. Un prieten are si el alte standfloor-uri Elac tot cu un amplif bazat pe o schema de-a mea( e adevarat ca e un amplif  destul de vanjos) si se joaca cu boxele. Probabil ca la gama de varf cerintele sunt mult mai mari dar pana la gama de mijloc Elac-uri sunt decente, nu.mi-as face griji exagerate.

Link spre comentariu

La 11.11.2018 la 18:57, Roland3000 a spus:

Buna seara, vreau sa ma ajutati in configurarea unui sistem decent pentru o camera de 18mp. Sursa - pc desktop (fisiere format .flac. redate prin foobar2000) - iesire optica a placii de sunet sound Blaster Z - amplificator Yamaha S501 - boxe Dali Zensor 7. Sunetul curat si plat, bass slab. De curand un amic mi a imprumutat un Naim DAC-V1 - si intr-adevar apare ritm, dinamica, basii mai prezenti., ce sa mai... m-a imbolnavit. Am zis ca trebuie sa mi iau dac...am posibilitatea sa cumpar acest Naim la 3000 lei insa am cautat si alte solutii, inclusiv SMSL M8A cu power supply...In fine am ajuns la urmatoarele fronturi de lucru: 1.cumpar Naimul si gata 2. cumpar alt DAC cu chip Sabre 3. cumpar Yamaha S801 care are dac Sabre incorporat 4. cumpar alt amplificator cu dac incorporat
Problema e simpla as spune daca m as opri aici, insa as vrea sa mi schimb si boxele de podea (Focal, Triangle, Kef, B&W, Elac -sa aiba bass reflexul pe fata). Suma pentru upgrade: amplificator, dac (amplificator cu dac incorporat) si boxe ar fi max. 3000 euro.

He he... Cred ca te-au lamurit de tot, baietii! :)
Cel mai bine e sa incerci cumva sa asculti in sistemul tau echipamentele cu pricina! In felul asta nu vei da vina pe altii pentru alegerea gresita! :))

Editat de johndoe21ro
Link spre comentariu

Acum 23 ore, bongiorno a spus:

Shutti, daca tu recomanzi seria Aria... eu ce impresie sa am ? Nu indraznesti ? Vai mie. Ai Focal 936 acasa ? Sa fii sanatos. Ma anunti cand iti iei boxe...

Vino bre cu exemple clare. Lasa gargara. Shutti a oferit un exemplu de sistem cu boxe produse de Focal si pozitionate sub Electra cu un sunet de calitate . Astept si din partea ta ceva asemanator, altfel voi considera interventia ta flame. Si atentie la gramatica! Subiect, predicat, etc. 

Link spre comentariu

IMO, Focal 936 sunt niște boxe superbe și cu un sunet foarte sofisticat pentru banii lor. Chiar dacă sunt eficiente, nu e suficient doar să pompezi niște wați în ele. Că bagi wați puțini, sau mulți, important e ca wații să fie de calitate, ca să folosesc o expresie pentru care am fost banat pe un alt forum de niște personaje de tristă amintire....

Nu au nevoie de forță brută, ci au nevoie de rafinament.

Link spre comentariu

La 11.11.2018 la 18:57, Roland3000 a spus:

Salut părerea mea este următoarea, de a începe de la amplificator.,boxe si restul....

Link spre comentariu

La 19.11.2018 la 11:44, viobio a spus:

Cei mai mulți bani să îi bagi în incinte..... 50..60%...unii știu de ce... 

Fiecare componenta într.o incinta contează.asta in cazul in care cutiile sunt întărite si proiectate corect  Difuzoarele au cel mai mare  impact asupra sunetului. Urmează filtrele , in special  condensatori in serie cu difizoarele  , si cablurile in ultimul rand.

Link spre comentariu