oake Postat Aprilie 6, 2018 Share Postat Aprilie 6, 2018 Ce parere aveti despre jucaria asta proaspat achizitionata? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 6, 2018 Autor Share Postat Aprilie 6, 2018 Urmeaza: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 6, 2018 Autor Share Postat Aprilie 6, 2018 Spatele: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 6, 2018 Autor Share Postat Aprilie 6, 2018 Inauntru: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 6, 2018 Autor Share Postat Aprilie 6, 2018 Inca una: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 7, 2018 Autor Share Postat Aprilie 7, 2018 Scoate trosnetul de vreascuri din focul vinilist dar fara sa scoata si muzica.... Multam "bon" pentru explicatie. Speram sa mai aibe cineva asa ceva si sa schimbam impresii, daca nu sfaturi. Pare bine facuta, functioneaza...nu afecteaza sunetul ( cum se pare ca face concurenta). Ma mai joc cu ea cu viniluri paraite ca am destule...cine n-are ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 7, 2018 Autor Share Postat Aprilie 7, 2018 Care ”concurentă” și cum de nu ”mușcă” din original???!!! Să înțeleg că reduce (elimină) pocniturile și cum de le recunoaște???? Am un album BJORK în care una dintre melodii are pârâieli din naștere (pe o anumită matrice) - e imposibil să le recunoască.... Pentru cei care au studiat problema cat de cat concurenta se numeste SAE. Mai e si un DBX dar nu se pune. Vorbesc de sculele performante. Tipul care a facut acest filtru: RICHARD S. BURWEN a fost un tip special...se poate vedea pe net. Cum reduce paraiturile fara a afecta sunetul, iar se poate vedea pe net. Eu nu ma pricep la electronica...poate mai inteleptul si mai pregatitul meu coleg in ale electronicii poate sa-mi explice si mie (in limbaj profan )ce se intampla acolo. Chiar nu ma pricep. Cu multumiri anticipate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 7, 2018 Autor Share Postat Aprilie 7, 2018 Orice filtru adaugat " taie " si din continutul audio. Nu se poate altfel. Asta stiam si eu...d-aia intreb. Baietii de afara il lauda...ca si cum n-ar taia nimic dar trebuie reglat foarte corect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 7, 2018 Autor Share Postat Aprilie 7, 2018 E logic ca filtrele sa faca reductii la frecventele inalte, sa modifice mediile si compresia dinamica. Cei care au avut casetofoane deck cu Dolby NR B /B + C stiu ce vreau sa zic. Nu exista minuni la scule domestice. Poate daca era vorba de o componenta profesionala de x.000 CHF la cursul de atunci, mai treacă vorba.. Se pare ca aici e altceva (tipul era deosebit )...nu ma pricep la electronica...oricum asta nu e un simplu filtru prins intr-un integrat, dar e o uzina intreaga. Dolbi ca si DBX-ul cred ca functionau pe alte principii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 7, 2018 Autor Share Postat Aprilie 7, 2018 M-as mira ca device-ul respectiv sa faca minuni, personal nu cred. Succes ! Sigur nu face minuni...din ce am auzit pana acu reduce substantial "prajitul de cartofi "...inca nu m-am jucat suficient. Dar intentionez. Multunesc pentru urare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 7, 2018 Autor Share Postat Aprilie 7, 2018 ps... nu mă chema să facem proba! Cât a costat aparatul? Am dat foarte mult pe el, dupa standardele mele 900 lei...sau asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 7, 2018 Autor Share Postat Aprilie 7, 2018 dacă trece de proba cu BJORK înseamnă că își face treaba cu prisosință... să ne ții la curent... Scuze dar nu stiu care e proba cu BJORK....speram sa gasesc niste raspunsuri ( inca le astept ) si m-am trezit cu incercari. Se pare ca nu are nimeni acest dispozitiv. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Aprilie 8, 2018 Share Postat Aprilie 8, 2018 Scula respectivă pare să facă parte din grupa filtrelor dinamice. În funcţie de capabilităţi, răspunde mai rapid sau mai lent la apariţia zgomotelor asimilate unor distorsiuni, dar tot limitează banda audio în momentul acţionării. Că o sesizăm sau nu e altă problemă. Am construit aşa ceva acum 30 de ani ptr pick-up, după o schemă clasică DNL de la Philips, cu mici adaptări şi funcţiona binişor. Acesta văd că e produs prin 1979. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 8, 2018 Autor Share Postat Aprilie 8, 2018 Scula respectivă pare să facă parte din grupa filtrelor dinamice. În funcţie de capabilităţi, răspunde mai rapid sau mai lent la apariţia zgomotelor asimilate unor distorsiuni, dar tot limitează banda audio în momentul acţionării. Că o sesizăm sau nu e altă problemă. Am construit aşa ceva acum 30 de ani ptr pick-up, după o schemă clasică DNL de la Philips, cu mici adaptări şi funcţiona binişor. Acesta văd că e produs prin 1979. Sincer sa fiu mi-a placul mult DNL-ul philipsului...il aveam pe un mag evident philips(mai mult ca dolby-ul). Ceea ce am inteles eu din ce explica omu' e ca scula functioneaza numai in portiunile cu semnal redus...restul e deasupra puterii mele de intelegere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 8, 2018 Autor Share Postat Aprilie 8, 2018 Nu inteleg sensul spalarii unui LP cu softul din calculici. Păi, acela nu-i vinyl si mai bine cumperi fisierul HD Master sau DSD. CORECT !!!! Exista softuri de PC care scot si mama paraiturilor de pe vinil ( ca sa nu mai pomenesc scule mai scumpe sau mai ieftine care digitalizaeaza sunetul si apoi il prelucreaza ). Pai ce-am facut?...elimin paraiturile odata cu sufletul analog al vinilului. Mai bine imi cumpar CD-ul sau trag de pe net losles. Sunt desule motoare de cautare ( unele, in special cele platite, care suna binisor ). Fiindca tot am deschis subiectul asta observ ca deja s-a format o pegra pseudoaudiofila ( din proaspatul snobet de rigoare )care considera ca e cool sa asculti pick-up. Ce-i drept si oferta supraetajata si la propriu si la figurat de astfel de device-uri a crescut exponential in tandem cu preturile. Un fost coleg de serviciu (sau mai degraba coleg de fost serviciu )ma tot freca la cap sa-i cumpar un pick-up ieftin dar bun. Intre timp ii achzitionasem un amp, un CD si o pereche de boxe toate pe gustul meu. Ii iau ceva buuun si incerc sa-i explic cum e cu vinilurile masterizate dupa digital. A inteles ca mine si a facut ca el. Acuma asculta CD cu paraituri si fas. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat Aprilie 8, 2018 Share Postat Aprilie 8, 2018 Sincer sa fiu mi-a placul mult DNL-ul philipsului...il aveam pe un mag evident philips(mai mult ca dolby-ul). Ceea ce am inteles eu din ce explica omu' e ca scula functioneaza numai in portiunile cu semnal redus...restul e deasupra puterii mele de intelegere. E normal să se aleagă un prag de tensiune (semnal audio) la care filtrele alese cu anumite frecvenţe să intre în acţiune, altfel ar tăia tot ce intră în ''competenţele'' lor. La DNL/DNR se poate alege un prag de acţionare mai sensibil şi o profunzime de tăiere mai mare ptr discuri, sau un alt prag de acţionare şi o profunzime mai mică de tăiere ptr bandă. Cînd semnalul e mare filtrele nu mai acţionează, zgomotele fiind mascate. De acolo e denumirea de dinamic din denumirea montajelor de acest gen. Se pot mixa mai multe filtre pe frecvenţe diferite cu acţionări reglate independent. Asta e mai greu ptr amatori, necesită aparatură de reglaj. Probabil că aşa acţionează scula KLH. Oricum, zgomotele nu dispar complet, doar sînt atenuate mult. În concluzie, explicaţiile respectivului sînt corecte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romanbun Postat Aprilie 8, 2018 Share Postat Aprilie 8, 2018 Dragi colegi, legat de curatarea muzicii de pe vinyl sau banda inregistrata in calculator cu ajutorul unor programe specializate, va invit, ca inainte de a va exprima parerea, sa INCERCATI SINGURI asta si apoi sa discutam despre subiect. Aveti nevoie de o placa de sunet 24/192, ca dotare minima. Tehnic vorbind, procedeul e in felul urmator: 1. se scoate semnal din preul de doza si se inregistreaza in format .wav 24 biti/192 Khz cu ajutorul unui program de inregistrat care suporta acest format si acele cifre de mai sus. 2. se asculta inregistrarea discului pentru a vedea care este gradul de uzura, amplitudinea zgomotelor de fond si daca exista defectiuni datorate softului sau altor factori, prin procesul de inregistrare. 3. in functie de cele de mai sus se alege daca se incepe cu o corectie manuala initiala la pacuri de mare amplitudine sau se trece la o curatare automata. Daca discul este prea uzat, se pot scoate toate pacaiturile, insa va scadea calitatea sunetului, care va suna ca un CD jalnic, adica spart. 4. informatia rezultata se salveaza in format .flac in calculiciu si/sau se inregistreaza pe format DVD-Audio pentru 24/192 sau 24/96, respectiv DVD-Video pentru 24/96. Cred ca o respingere cu vehementa a subiectului trebuie facuta doar de cei care au incercat cele de mai sus si nu le-a placut ce a iesit, insa si aici le-as spune sa mai incerce ca poate inca nu le-au iesit bine pasii de mai sus. Cred, revenind la tema acestui topic, ca acel hardware are un soft implementat care automatizeaza procesul de curatire, care dupa mine, duce la rezultate partial corecte. Orice software de curatare care se respecta are optiuni manual/automat. Fisierul HD Master sau DSD nu prea mai respecta informatia originala, e deformata in studio de ACTUALUL inginer de sunet. Copierea FARA nicio umblatura prin egalizatoare sau alte prelucrari pentru urechea lumii de azi respecta muzica originala. Am facut destule comparatii intre discurile vechi si cele noi vs. muzica in format hirez actuala, CA SI REEDITARE A CELEI VECHI, ca sa spun ca, de obicei, sunetul vechi e mai bun, desi nu toate editiile vechi sunau bine(totusi avem de unde alege intre diversele editii). De obicei, primele nemtesti sau englezesti da. E exact comparatia intre calitatea audio a muzicii date la radio mai demult si cea data astazi(mp3-compresiuni). CUM poti servi a la minut aproape ORICE melodie??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romanbun Postat Aprilie 9, 2018 Share Postat Aprilie 9, 2018 BJORK - VESPERTINE este necuratabil, el fiind cu pacaituri din productia muzicala...Si da, este un album remarcabil si va reuși să mulțumească cele mai aprige pretenții . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romanbun Postat Aprilie 9, 2018 Share Postat Aprilie 9, 2018 Pe langa "Vânzarea Angliei" mai am si Foxtrotul, ambele in variante vechi si noi. La unul dintre ele, varianta noua suna intr-adevar excelent , celalalt are momente in care intra in clipping sau sunetele sh sau tz distorsoneaza(am uitat cum se cheama asta...), exact ca si varianta noua a lui TDSOTM Pink Floyd. Chiar acel disc Bjork e un exemplu de supercalitate a inregistrarii, desi nu e un MFSL... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 9, 2018 Autor Share Postat Aprilie 9, 2018 Ma bag si eu ca neofitul in seama. Din experienta mea constat ca diferenta digital - analog este semnificativa in favoarea analogului de obicei in lucrarile complexe, cu multe instrumente ( simfonica, jazz big band-uri ), instrumente in general naturale ( unde poti auzi alama, lemnul, percutia, pianul etc ) netrecute printr-o doza electromagnetica sau altceva. De aici vine si placerea analogicului. Evident in aceasta ecuatie conteaza totul ( nu in ultimul rand urechea, gustul receptorului ). La rock...chiar si cel "sanatos" lucrurile se schimba cu 180 de grade. Asta e si motivul pentru care schimb cu prietenii oricand un vinil rock cu unul simfonic ( inregistrat neaparat inaintea epocii digitale). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 9, 2018 Autor Share Postat Aprilie 9, 2018 N-as generaliza. In aceasta ecuatie conteaza foarte mult cititorul de cd. Eu as spune exact invers. Niciodata, dupa parerea mea, un vinil nu va reda cum trebuie o orchestra mare. Ma refer aici la dinamica si separatie. Un cd, da ! Evident ca exista o dialectica intre " natural " versus "rezolutie, dinamica" etc. Acuma mai conteaza ce vrea fiecare. Se pare ca nu le poti avea pe toate intr-o singura formula. De exemplu eu votez pentru " natural " ...ma emotioneaza. Vinilurile trase la case adevarate pana in epoca digitala ( multe dintre ele suna bine )...chiar si vinilurile rusesti. Au suficienta separatie, dinamica acceptabila si imi creaza un fior pe sira spinarii. Evident mai depinde si pe ce "strung" si cu toate alaea, le pui. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 9, 2018 Autor Share Postat Aprilie 9, 2018 Fac apel la memoria colectivă și readuc pe tapet tipurile de înregistrări - nu toate înregistrările au soundstage, prin urmare nu toate cd-urile vor crea această iluzie acustică. Același lucru se întâmplă și la vinil. Unde nu e soundstage nici urechile nu au ce cere - să ne înțelegem ! nu toate înregistrările folosesc aceleași principii de atmosferă sonoră! CORECT !!! Nu toate matritele de vinil au aceeasi calitate, acelasi inginer de sunet...etc. Deci revenim la ce zic" Acuma mai conteaza ce vrea fiecare. Se pare ca nu le poti avea pe toate intr-o singura formula. O înțelegere mai profundă a fenomenului necesită o dublă întrebare... Pe de-o parte: din ce perioadă de timp ascultă muzică (a se citi înregistrări) o persoană care preferă varianta analogică iar pe de altă parte din ce perioadă de timp ascultă o persoană care preferă digitalul? Este foarte important dupa ce sursa sunt facute master-urile...dupa Mag profesional , ala cu 8 capete sau dupa PCM SONY ala cu 24 de canale. Diferenta se intampla la inceputul anilor '80. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oake Postat Aprilie 9, 2018 Autor Share Postat Aprilie 9, 2018 Nu mi-a placut niciodata sound-ul Genesis din ce am avut pe vinyl - exclusiv perioada cu Peter Gabriel. Dar editia CD Virgin Records din 2008 cu "Selling England By The Pound" este straşnică. Separatie, rezolutie, detalii, o placere sa-l asculti. In anii '90 am avut o editie pe CD adusa din SUA, dar numai reţin cum era. Multe din albumele de rock progresiv remasterizate recent sună foarte bine. Multe trupe care le am sunt 'ingramadite' la Charisma, EMI si Philips, dar si la case de productie neimportante. "Wolfgarl" exact asta spuneam" in rock, progres... cu putine instrumente in spate, digitalul e ce trebuie: oricum muzica tinde sa fie putin amestecata din motive obiective. ( nu cred ca are rost sa dezvoltam subiectul ). Analogul preia stafeta de altundeva: @ Asa cum spune si MarianS, conteaza playerul digital. In opinia mea, "naturaleţea" ce sare dintr-un vinyl - aflat pe pick-up-uri populare - pare sa fie o poveste scornită din dorinţa de a descoperi sau de a fi ataşat de ceva nou. In afara de nostalgici dupa tinereţi scurse, sunt multi colecţionari nascuti sau care se gaseau rânduiţi in bancile din gradinită atunci cand vinylul incepuse sa dispară de pe piată, altii erau deja saturaţi de CD-uri Verbatim arse pe calculator si fisiere mp3. Vinylul a picat la ţanc, pe un tărâm nou, de asta are si succes. Ce nu intelegi e bine sa cercetezi inaite de a-ti trage propriile concluzii. Ce faci tu aici mi se pare un atac la personajul colectiv iubitor de vinil ( lucru care nu iti face cinste ). Fara sa vreau, in ultima ta expunere am remarcat cuvantul " nou " pare sa fie o poveste scornită din dorinţa de a descoperi sau de a fi ataşat de ceva nou Sa nu uitam ca, cu vinilul a inceput toata povestea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Aprilie 10, 2018 Share Postat Aprilie 10, 2018 Pe langa "Vânzarea Angliei" mai am si Foxtrotul, ambele in variante vechi si noi. La unul dintre ele, varianta noua suna intr-adevar excelent , celalalt are momente in care intra in clipping sau sunetele sh sau tz distorsoneaza(am uitat cum se cheama asta...), exact ca si varianta noua a lui TDSOTM Pink Floyd. Sincer nu imi amintesc sa fi auzit sibilante sau clipping pe ultima remasterizare DSOTM. Te referi la versiunea cd sau vinil? Desi, tinand cont ca mentionezi clipping, banuiesc ca te referi la cd, pt ca pe vinil nu poate exista clipping. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Aprilie 10, 2018 Share Postat Aprilie 10, 2018 trancotistu avea drept la replica, tu ai drept la opinie. Conform Magna Charta Libertatum sau Cartea ONU sau ce vrei tu. Ca lui Tudor nu-i place opera sau alte genuri e alta poveste si nu prea are legatura cu siderarea sa vizavi de afirmatia trancotistului. Iar daca trancotistul a facut blamata afirmatie cu gindul la noua generatie cu aifoane si doape in urechi cu tristete tind sa-i dau dreptate. Dar oricum iar sintem oftopic. Oake tu ne cereai parerea despre acest dispozitiv dar se pare ca doar tu il ai pe lumea asta, asadar mai bine spune-ne si nou cum e, a meritat investitia, scoate pacanituri, dar nu cumva scoate si ceva din semnalul util, ai trecut de la cartofi prajiti la cartofi natur ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate