Sari la conținut
HiFi Tech

AKM VERITA


Vizitator RaimondAudio2

Postări Recomandate

  • 6 months later...

Aune S6

http://www.auneaudio-europe.com/index.php/products/aune-s6-32bit-384k-dsd-128-balanced-output-dac-headphone-amp-silver.html?___store=auneeng&___from_store=aunenl

DAC: AK4495S

Sampling Rate: 30kHz~768kHz


Esoteric

http://www.esoteric.jp/products/esoteric/k01x/indexe.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

TEAC = Esoteric ;)


Conform baiatului asta, doar Rockna Wavedream a reusit sa il bata la fundulet pe Aune S16. Printre invinsi: Mytek 192 DSD, Hegel HD12, Schiit Yggrdasil, etc.

https://parttimeaudiophile.com/2016/01/30/review-aune-s16-dac/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Care e treaba cu acest chip? Toata lumea se inghesuie in prezent la sabre.

 

Sabre este prezentul, Verita de la AKM ne arata viitorul. Nivelul de zgomot si distorsiuni la orice chipset DAC a ajuns in prezent extrem de mic incat sa mai conteze practic orice avans. Ceea ce a ramas ca minus sunt imaginile ultrasonice din decodare care trebuiesc atenuate, eliminate. Unii producatori le lasa neatinse dar nu asta-i solutia. Pentru a le elimina cat mai bine dar fara sa lasi urme in muzica, e nevoie ca aceste imagini fantoma ale decodarii sa apara cat mai departe de banda audio, cat mai sus in frecventa. Prin urmare chipul DAC trebuie sa decodeze cat mai sus. AKM Verita noi, poate lucra cu semnale digitale PCM de 768khz, ceea ce face ca filtrele de rejectie ale imaginilor ultrasonice sa fie mai blande si mai eficace. Rezultatul ? O muzica mai pura, mai aproape de analogic. In plus si amplificatoarele si boxele vor lucra mai usor, fara gunoi ultrasonic care poate crea produse de intermodulatie in banda audio.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dacă vrei Verita la 768kHz' date=' Linn Katalyst e răspunsul.[/quote']

 

S-ar putea sa fie cea mai buna sursa audio din lume actualmente dar habar n-am daca se poate asculta la noi pe undeva.

 

Daca doar chip dac-ul ar face sunetul, atunci oricine ar putea face convertoare exceptionale folosind varful de gama. Din pacate lucrurile nu stau chiar asa.


Black Dragon-ul romanesc foloseste chip-uri AKM.

True dual balanced conversion (2 x AK4396) is a perfect complement to the digital input stage. Each dac chip is processing one channel in fully balanced mode which leads to better analog performance and noise rejection.

 

http://audiobyte.net/products/black-dragon

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, stiam ca BlackDragon-ul lui Nucu foloseste AKM. A fost si unul dintre motivele pentru care l-am luat la teste cu amplificatoatele mele. DAC-ul are un sunet foarte dinamic, reproduce excelent scenele live, cu un mare plus pentru voci si bas.


In privinta Linn-ului da, conteaza la final cum suna, eu am tinut cont doar de masuratori. E vina mea si imi cer scuze ca n-am precizat asta anterior. Apropos, Linn parca nu aduce nimeni in Romania, nu ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

https://www.whathifi.com/news/onkyo-unveils-new-9150-stereo-amplifier

https://www.whathifi.com/news/primare-launches-i15-i35-amps-and-cd35-player


Anul acesta va fi anul PCM768khz. Probabil ca de prin 2018 putem vorbi cu adevarat despre rafinarea formatului digital, care sa stearga lipsa de naturalete fata de un pick-up.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea. Capabilitatea de a decoda formate High-res este foarte putin importantă. Formatul Red book este mai mult decât suficient de detaliile si atmosfera analogică pe care o cautam.

Da, formatele high res ajuta, însă nu garanteaza.

Si mie imi place DSD, dar am auzit mai bine redata versiunea red-book pe sisteme unde atentia a fost acordată în alta parte.

Problemele sunt in alta parte si nu la format. Decat un dac care dexodeaza nu stiu ce formate, mai bine unul a cărui cost este reflectat în construcție si etaj de iesire.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru mine' date=' DSD-ul ramane king, combinand best of both worlds, precizia digitalului si naturaletea analogului.[/quote']

 

De acord.

Si eu prefer DSD-ul.

 

:-) Vorbiti pe baza unei experiente de decodare cu PCM de maximum 192khz. Mai asteptati un pic sa va pice pe mana un DAC care functioneaza bine pe PCM 768khz/32biti apoi mai vorbim. Partea frumoasa este ca toate inregistrarile beneficieaza de pe urma acestui tip de decodare, chiar cele digitale clasice de 44.1khz/16biti. Nu mai vorbim ca aceasta decodare va fi nativa in chipset. DSD-ul nu este transformat cumva in PCM inainte sa fie redat ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer, nu știu dacă în dac-ul meu (Young m2tech) e convertit dsd-ul în pcm sau nu. Nu am reușit să aflu. Sper doar că dacă e convertit în pcm, e convertit la 88,2 khz și nu la mai mult.

Apropos de 768 khz. La dac-ul meu zice așa: capable of handling PCM up to 384/32. Dar, mai zice încă ceva: A 32 bits D/A integrated circuit is used in a non-conventional mode to allow for 705.6/768kHz internal operation in PCM. Sincer, nu înțeleg wtf vor să spună...


(http://www.m2tech.biz/it/youngdsd.html)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

https://www.whathifi.com/news/onkyo-unveils-new-9150-stereo-amplifier

https://www.whathifi.com/news/primare-launches-i15-i35-amps-and-cd35-player


Anul acesta va fi anul PCM768khz. Probabil ca de prin 2018 putem vorbi cu adevarat despre rafinarea formatului digital, care sa stearga lipsa de naturalete fata de un pick-up.

 

Greiere, spui o multime de prostii si vad ca nu te opreste nimeni.

1. Ultrasunetele afecteaza banda audibila (nu ai spus tu chiar asa, dar traduc eu) - orice dac cu un filtru decent elimina ultrasunetele din banda audibila; nu stiu de unde ai scos povestea asta, dar este o aiureala completa

2. Posibilitatea doi - ultrasunetele afecteaza sunetul sistemului; in cazul amplificatoarelor acest lucru este imposibil; nu are rost sa detaliez pentru ca tu esti constructor de amplificatoare si cunosti cu ce se mananca treaba asta; in cazul boxelor nici atat pentru ca nivelul de energiei al ultrasunetelor este mic.

3. Inaintea dac-ului multi producatori fac un upsampling de ordinul megahertilor folosind FPGA. Nucu foloseste acelasi principiu un dac-urile lui ieftine.

Black Dragon - Audiobyte

dedicated hardware units are built inside a FPGA-chip to form together a powerful and custom front-end to the dac chips. This include digital receivers sampling input signals at 500 MHz

http://audiobyte.net/products/black-dragon

Mola Mola -

all incoming digital audio is upsampled to 3.125MHz/32 bits

https://www.mola-mola.nl/DAC.html

Inchei tot cu un dac romanesc si anume WAVEDREAM DAC. In citat puterea de procesare a dac-ului. ;)

Currently RD-0/1 can sustain a maximum sample rate of 6 MHz, which is the industry’s maximum sample rate specified for a audio dac.

 

Naturaletea pick-up(lui) este un cumul psihoacustic format din distorsiuni si zgomot de fond (SNR). Sunt ascultator de pick-up, insa prefer linistea intunecata a digitalului. :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dinica, raspunde la cateva intrebari te rog frumos daca doresti:


1) Conversia la analog se face la 500Mhz sau 3.125Mhz ?

2) De ce se face upsampling la aceste frecvente ?

3) Cum arata liniaritatea curbei de raspuns din banda audio a unui DAC cu cu frecventa de esantionare de 44.1khz dupa filtrarea completa a imaginilor ultrasonice ? Poti exemplifica cu un grafic ?

4) Ce se intampla cu faza dupa aceasta filtrare ?

5) De ce frecventele ultrasonice nu afecteaza un amplificator ? Demonstreaza te rog pentru ca eu sustin contrariul.

6) Ai vazut vreodata o filtrare ultrasonica insuficienta ce nivel are ca s-o consideri insignifianta ?

7) Ai vazut vreodata influenta imaginilor ultrasonice asupra benzii audio ? Un grafic ceva ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Raimond, este plin netul de informatii. Eu am atasat link-uri in diferite situatii in subiectul computer audio si unde s-a mai nimerit. Nu am de gand sa o iau de la capat.

Poate isi face Nucu timp si explica. Eu sunt un amarat de pasionat de hifi fara o specializare in domeniu. ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:) Banuiesc ca pe pe aici vine confuzia...Avem pe de o parte interpolarea digitala realizata din upsampling+filtrare FIR, inainte de decodarea D/A, care are un rol important in a reduce imaginile ultrasonice, iar apoi la iesire avem filtrarea analogica ce are 2 roluri importante. Unul sa reduca si mai mult ce a scapat din interpolare si al-2-lea sa reduca armonicile de ordin superior al semnalelor de tip treapta din care este realizat semnalul analogic la iesire. Cresterea ratei de esantionare a conversiei PCM din chipset la 768khz, in opinia mea (poate gresita), impusca si ea aceiasi doi iepuri pe care-i intalnim la filtrarea analogica. Practic indeparteaza in frecventa ramasitele scapate de la interpolarea digitala si de asemenea urca in frecventa fundamentala si armonicile superioare semnalului treapta care este baza reconstituirii semnalului analogic. In acest fel filtrele analogice de la iesire pot lucra mai sus in frecventa, cu implicatii negative mai mici, jos, in banda audio. Poate gresesc dar eu asa am inteles procesul.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.