bogdanozaurus Postat Martie 29, 2017 Autor Share Postat Martie 29, 2017 Pentru pick-up plasticul este cel mai bun material, mult mai bun decit lemnul sau plasticul. Desigur conteaza si compozitia acestuia. Daca nu ma credeti cititi ultimul post al Maestrului pe blog. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Pentru pick-up plasticul este cel mai bun material, mult mai bun decit lemnul sau plasticul. Desigur conteaza si compozitia acestuia. Daca nu ma credeti cititi ultimul post al Maestrului pe blog. Nu ai man ce sa i ceri, omul traieste intr o disonanta cognitiva de proportii, asta e calea prin care el se poate autoproteja, ca sa minti trebuie sa te minti pe tine insuti apoi minti ca si cum ar fi aievea si incepi sa crezi in trancotele alea cu role care scartaie, numai bune de pus pe patura in talcioc ca sa nu o ia vantul. Daca un gunoi de pikap suna bine cu siguranta acel lucru este determinat de factori fizici nu ancestrali, o doza fara uzura, un brat ok, dar in final pentru un sunet complet, la pikap ai nevoie de o turatie precisa, va mai amintiti nakamichi tx cu reglarea centrului real al discului, tocmai asta face, transforma miscarea elipsoida ( cu diferente de turatie) in miscare uniforma. Aveam o idee vis a vis de treaba asta, nu stiu daca vre un producator ar avea cum sa o implementeze la un pikap ultra high end, nu am mai intalnit o la alti dementi, reglajul centrului discului din turatia motorului, fara excentric si fara brat ajutator, doar din soft cu ajutorul unui motor ultrainteligent, pentru asta bineinteles e nevoie de perioada de adaptare de cateva secunde gen nakamichi, dar asta ar fi peste ei ca si realizare, ar deveni ultra bogat cel care reuseste implementarea! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 am vrut sa editez dar nu mai puteam, varianta propusa de mine este peste ceea ce ofera makamichi tx1000 pentru ca poate compensa diferentele de turatie care apar datorita discurilor valurate, ar merge pe ambele axe facuta compensarea, oricum e un proiect pentru japan nu am cu cine sa il realizez in tara, aici doar elastice de kiloti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Daca ma uit la specificatiile noilor SL 1200, vad ca nimic nu s-a schimbat din anii 70. Aceleasi valori, in general. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Se pare ca se fac bani seriosi din vinil https://arstechnica.co.uk/the-multiverse/2015/11/vinyl-makes-more-money-for-uk-music-labels-than-youtube-says-bpi-boss/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Daca ma uit la specificatiile noilor SL 1200, vad ca nimic nu s-a schimbat din anii 70. Aceleasi valori, in general. ma simt cumva dator sa te luminez, desi e o treaba simpla, deci, lasand la o parte explicatia de pe thevintageknob care are sens, domnule de ce masoara mai bine acum acest aparat, respuns: pentru ca s a adus alt aparat care masoara snr ul. Foarte corect , explicatie: cand pioneer facea deck uri cu snr >78db in anii 70 nu exista instrumentar care sa masoare peste acea valoare, sau probabil ca fiind o valoare foarte buna a fost suficient, apoi cand au schimbat tehnica de laborator au putut masura si acelasi aparat a aratat un snr mai bun, dar atentie la semnul ">" din specificatiile initiale, oamenii nu au zis ca aparatul are snr=78dB! au zis ca snr >78dB atunci valoare de 90 db (sa zicem) se incadreaza ca fiind > decat valaore de 78, e la mintea oricarei curci obosite, lucrul asta a fost valabil si la turatie, unii parametri fiind si acum beyound measurement, adica nu se pot face masuratori de precizie pentru ca eroarea de masurare depaseste eroarea data de clasa de precizie a aparatului idee este sa citesti dar sa si intelegi niste treburi, cat de cat asa, usurel. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Lasa, nene, ca a explicat Axel de pe VK destul de bine acolo cum sta treaba, nu trebuie sa vii tu acum sa-mi povestesti ce ai visat azi noapte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Lasa, nene, ca a explicat Axel de pe VK destul de bine acolo cum sta treaba, nu trebuie sa vii tu acum sa-mi povestesti ce ai visat azi noapte A lua de buna o opinie ( partial corecta) si a elimina o alta opinie (partial corecta) doar din motiv " lasa ba ca stiu eu ca ala e mai destept" e dovada de prostie in forma pura, incearca sa treci informatiile prin filtrul gandirii, nu le inghesui ca intr un sac, ai cap! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Deci recunosti singur ca dai informatii doar partial corecte. Cu alte cuvinte, pe jumatate false. Bravo, e un progres si asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Imi rezerv dreptul de a nu avea chiar toate datele pe masa dar, eu nu vad o problema absolut deloc, producatorul a facut un deck si a spus ca valoarea snr este mai mare decat 78, ok pana aici.peste ani a a updatat informatia prin echipament mai nou de laborator si a zis ca snr are o valoare de aprox 90dB. Sa nu uitam ca era vorba de anul 1979, acum voi santeti mintiti cu cifrele pe masa in 2017 si tot sariti sa aplaudati cap d'operele da plastick, unii sant facuti pentru asta! Oricum pentru cultura ta generala si un snr de 70 e bestial, tu la comprimatele pe care le inghiti zilnic nu ai asa ceva! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 he he Imi iau un pickup cu elastic si snr below zero underfloor Nu stiu daca are plastic, inteleg ca plasticul e acum cel mai tare pt pickupuri. Si nu orice plastic, ci plasticul ala plastic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Poti sa suni la momolino sa ti sopteasca sub ce taraba gasesti nirvana (din plastick) ))))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Habar nu ai! Tehnologia a avansat dude! Acum orice elastick de chilot e compatibil Hahahjjjahajjahaha Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Mare parte din tehnologie a ramas aceiasi de 50 de ani. Nu dejeaba miliardarii cauta numai limuzine vechi de colectie. Zi cu voce tare, ma lepad de vinyl! Ai vazut ce sidiu ti am pus la recomandari muzicale? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Cd ul are farmecul lui, e un vinyl asa mai pacalici ))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Drept e, totusi nu e cazul sa schimbi pikapu? Parca vad o caruta de forumisti cu ele puse la usa, sa le ia cine vrea, precum masinile de spalat dezafectate, daca disparea in doua zile, bucurie!!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Da, plastik obosit! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Cd playerul e panarama, pune mana pe o tabla buna si vei simti nirvana! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 De unde reiese ca port un turntable ? Un cdp lampofinalizat mi'e deajuns. Mi'as mai face unul, sa fie asa, for life. Aaaa..si un integrat cu cele mai grele lampi, semnat Viotubeamp. poti sa iei un dual, sa il aranjezi putin si sa bagi in el un amplificator de casca pe lampa, are loc, astfel ai un rig compact, push play and relax, eu asta vreau sa fac! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 29, 2017 Share Postat Martie 29, 2017 Te inteleg, dar sa stii ca foarte multa muzica clasica ieftina e pe vinil, de acord ca mai trebuiesc aranjate insa e o experienta faina, chiar si la casca desi eu nu agreez casca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romanbun Postat Martie 30, 2017 Share Postat Martie 30, 2017 Cum pana mea, acu 40 de ani, nu era inalta fidelitate, nu existau inregistrari bune si scule bune, erau urechile oamenilor mai slabe si PROASTE?! Si acuma ne ne mai satura ORGOLIUL sa spunem ca DOAR astea noi sunt bune, ca ceea ce au facut ei era prost si gunoi?! Cred ca unii au IDEI sarite de pe linie...Si nu tin partea nici la nou si nici la vechi. Doar ca extremismul de ORICE fel e daunator dialogului. Fratilor. de asta suntem aici??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Martie 30, 2017 Share Postat Martie 30, 2017 Cum pana mea, acu 40 de ani, nu era inalta fidelitate, nu existau inregistrari bune si scule bune, erau urechile oamenilor mai slabe si PROASTE?! Si acuma ne ne mai satura ORGOLIUL sa spunem ca DOAR astea noi sunt bune, ca ceea ce au facut ei era prost si gunoi?! Cred ca unii au IDEI sarite de pe linie...Si nu tin partea nici la nou si nici la vechi. Doar ca extremismul de ORICE fel e daunator dialogului. Fratilor. de asta suntem aici??? Eu apreciez ce este bun atat din trecut, cat si din prezent. Consider ca cei care dispretuiesc vintage-ul si se uita doar la nou pierd foarte mult. La fel cum pierd si cei care apreciaza doar vintage-ul si cred ca tot ce-i nou e prost. Problema e că pe acest forum nu vezi decât extremități, ori unul care respinge ca prostu orice e vintage, ori altul care crede prostește că ori ce e nou nu merită banii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romanbun Postat Martie 30, 2017 Share Postat Martie 30, 2017 Problema e că pe acest forum nu vezi decât extremități, ori unul care respinge ca prostu orice e vintage, ori altul care crede prostește că ori ce e nou nu merită banii. Perfect de acord si cred ca se poate comunica CORECT cand oamenii prezinta ceva fara sa "traga" in altceva. Si parca...ar fi bine sa fie si Sa vorbim despre digital, ca sa se contrabalanseze GHIULELE... Sunt curios cati pot face diferenta intre un disc-disc si disc-inregistrat 24/192 sau DSD... Stiti, test-orb... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 30, 2017 Share Postat Martie 30, 2017 Nu prea as vrea sa vorbesc de un suport care incurajeaza pirateria in masa, nu ar fi corect fata de oamenii care canta muzica, putini sant cei care platesc pentru fisiere suma corecta, majoritatea umbla cu hardul la sub brat si isi spun in gand ca s audiofili, nu e cam penibil? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romanbun Postat Martie 30, 2017 Share Postat Martie 30, 2017 Ma intreb care e suma corecta cand vad cate-o fufa-cantareata care are zeci de milioane de dolari...si altul lucreaza din greu sa-si tina familia... Subiectul cu MORALA este ca societatea nu e tocmai MORALA, mai ales in facutul banilor si atunci morala este lovita in cap cu legea, respectiv interesul bogatilor. Nu spun asta pentru a incuraja pirateria, doar ca la un moment dat, cam toti muscam din fructul oprit. De exemplu, n-ar fi voie(?) sa copiezi un disc pe banda, pentru uz propriu...Parca asa scrie pe disc, apropos de RIGHTS. Nu mi-e clara treaba, cu RIGHTS-ul asta... PS Nu sustin comunismul-egalitarismul prin asta...doar ca eu cred ca VALOAREA unui dirijor e mai mare decat a unei sus-numite. In modul...ca la matematica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate