Sari la conținut
HiFi Tech

ANEXA la topicul '' Cablurile in audio/adevar sau sci-fi"


pilgrim

Postări Recomandate

Am deschis acest topic ca o anexa, pentru a nu fi off-topic la topicul amintit in titlu.


Asa cum spunea cineva, acel topic a devenit - citez: ''o laba trista''. Nu cred ca cineva se simte lezat sau jignit pentru aceasta afirmatie. Oricum, e doar un citat, iar cel pe care l-am citat nu a fost sanctionat pentru aceasta afirmatie.


Bun... ce vroia sa spuna persoana citata prin aceasta sintagma? Dupa parerea mea, ca acest subiect este o polemica seaca si sterila, o discutie fara sfarsit si fara finalitate. Daca ar fi doar atat, ar fi fost ok, adica, cine vrea sa se contreze la nesfarsit cu altcineva pe domeniul cablurilor, n-are decat, e dreptul/treaba lui. Din pacate, repet DIN PACATE, acel topic a devenit pricina de avertismente si chiar banari. Cui foloseste? Nimanui - e clar. Din contra, a devenit si pricina de suparari si certuri.

Si pentru ce? Cine detine adevarul in audio - un domeniu prin excelenta pur subiectiv? Exista doar pareri si uneori sau (prea) deseori, acestea sunt diametral opuse. Ce este pentru mine adevar in audio, pentru altul este science fiction. La fel si invers. Asa ca... de ce suparare, certuri, atacuri la persoana, avertizari si banari?


Pe de o parte, daca te-ai inscris pe un forum trebuie sa respecti regulamantul - chiar daca nu esti de acord cu el sau cu unele reglemantari din el, dar, pe de alta parte, regulamentul nu este Sfanta Scriptura. Tocmai de aceea regulamanetul poate fi imbunatatit si, deci, modificat. A fost modificat, mai poate fi modificat. Si aceasta si din perspectiva user-ilor, nu doar a adminului si a moderatorilor, pentru ca un forum exista atat timp cat exista useri. Aceasta inseamna forum: persoane care activeaza. Si daca aceasta inseamna si beneficii, cu atat mai mult trebuie respectati acei useri care activeaza. Cand zic beneficii, ma refer inclusiv la reclama platita.


Orice topic deschis duce, inevitabil, si la off-topicuri. Acesta e un adevar si nimeni nu ma poate contrazice, decat daca n-are experienta pe forum-uri. Off-topic-urile sunt ... ca sarea in bucate - atata timp cat sunt in limita bunului simt. In acelasi timp, e foarte usor sa acuzi pe cineva de ''flame''. E o chestiune subiectiva si o afirmatie poate fi interpretata in acest fel de catre un moderator, desi persoana respectiva nu a scris-o/gandit-o asa. De aceea apar atatea suparari si contre intre useri si moderatori. Pe de alta parte, anumiti moderatori pot fi acuzati de off-topic-uri, flame, jigniri si atacuri la persoana - vorbesc din experienta. Dar e o disputa inegala, doar ei au cartonase. Stiu ca moderatorilor n-o sa le convina aceasta afirmatie, la fel cum nu le-a convenit cand am scris ca un forum ideal e acela fara moderatori. Desi am exprimat atunci doar o parere si am vorbit de un forum IDEAL, nu am fost contrazit prin argumente, ci prin... jigniri si atacuri la persoana.


Revenind la regulament... o persoana care incalca anumite prevederi, primeste avertisment. Asta e primul pas inainte de banare - temporara sau definitiva.


Conform B.1: " Incalcarea prevederilor regulamentului atrage dupa sine emiterea unui avertisment."


Conform B.2: " Acumularea a trei avertismente in decurs de doua saptamani atrage dupa sine suspendarea temporara sau definitiva a contului."


Cu alte cuvinte, din B.1 si B.2 rezulta ca, in mod normal, pentru a primi ''cartonas rosu'', trebuie sa ai acumulate deja 3 ''cartonase galbene''.


In mod exceptional, poti primi cartonas rosu direct, fara alte avertismente.


B.1. b) spune asa: Pentru abateri grave moderatorii pot decide suspendarea (temporara) directa a contului, chiar daca utilizatorul nu a acumulat numarul de avertismente necesar.


Acum, revenind la topicul amintit, ''Cablurile in audio/adevar bla, bla..." unii useri au primit ban temporar fara a primi 3 avertismente in decurs de 2 saptamani. Inseamna ca se incadreaza la abateri grave?


Pai... nu. Si un exemplu este Jack, care este banat - citez - ''pentru off-topic''. La fel, IosiP si DJ Leco au primit cate un avertisment pentru atac la persoana sau flame, iar la al doilea au fost banati temporar. Daca atac la persoana sau flame e abatere grava, trebuiau banati direct, fara avertisment


Iar legat de abateri grave... regulamentul nu stipuleaza ce inseamna abateri grave si nici nu da un exemplu in aceasta privinta. E doar o chestiune de interpretare si subiectivism. Si iata cum apar nemultumiri, suparari si certuri.


De asemenea nicaieri in regulament nu se stipuleaza ca un topic poate fi inchis. De ce sa fie inchis un topic? Pentru ca cineva n-are bun simt? De ce nu este avertizat sau banat? De ce sa inchizi pentru o persoana sau 2-3 persoane care incalca regulamentul, un topic in care activeaza zeci de persoane care n-au incalcat regulamentul? Mi se pare lipsa de respect fata de cel care a initiat topicul si fata de cei care isi exprima opiniile sau isi impartasesc experianta si de la care unii au ceva de invatat.


PS: Consider ca acest subiect e de interes comun si l-am incadrat corespunzator la rubrica Cafenea, cf. Regulamentului. Nu sunt avocatul celor trei persoane banate si amintite - doar pe Jack il cunosc, pe ceilalti doi nu, iar cu IosiP chiar m-am ''contrat'' aici pe forum si n-as avea de ce sa-i iau apararea - dar e vorba de un principiu. Acest subiect nu este nicidecum un atac la adresa moderatorilor, nu este o contestatie sau cerere de clarificare, ci exprimarea unei opinii in legatura cu faptul ca regulamentul - cum am mai spus - poate fi imbunatatit, iar cazurile amintite sunt doar exemple in acest sens. Si e normal sa se tina cont de opiniile userilor activi si ai celor ce platesc reclama. Parerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 85
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Din regulament citire:


A. PREVEDERI GENERALE


1. Forumul audioweb.ro este un forum destinat discutiilor despre reproducerea muzicii, despre aparatele, inregistrarile si accesoriile utilizate in acest scop, precum si despre meseriile si pasiunile asociate acesteia - pe scurt, oricarui gen de discutii care au o legatura evidenta cu auditia muzicala.

a) Discutiile care nu reusesc sa se incadreze in acest domeniu nu sunt agreate de conducerea forumului. Abaterile de la destinatia forumului sunt permise doar in masura tolerantei moderatorilor si administratorilor.

b) Intrucat domeniul este vast, forumul cuprinde mai multe sectiuni dedicate unor aspecte/abordari particulare, care la randul lor sunt impartite in subiecte. Moderatorii au dreptul sa verifice incadrarea mesajelor in specificul sectiunii si subiectului si ca atare pot inchide sau sterge orice discutie fara legatura cu acestea, fara a da explicatii.

c) Tinand cont de existenta unor alte domenii comune de interes, forumul include o sectiune dedicata discutarii acestora, numita "Cafenea", aceasta fiind singura exceptata de la aplicarea prevederilor paragrafului a) de mai sus.


2. In momentul inregistrarii pe forum se considera ca ati citit acest regulament si sunteti in totalitate de acord cu continutul acestuia. Daca sunteti deja inregistrat in momentul publicarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna acceptarea sa tacita, indiferent daca l-ati citit sau nu.


3. Moderatorii/administratorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce variaza de la avertisment, suspendarea contului pe o perioada (ne)determinata, pana la stergerea definitiva a contului in cauza. Aceste sanctiuni sunt aplicabile tuturor userilor care nu respecta punctele incluse in prezentul regulament.

a) Nu se face distinctie intre userii cu mai multe posturi si cei cu mai putine posturi. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveti de spus are legatura cu topicul, respectand restrictiile de forma si limbaj enuntate in prezentul regulament.

h) Recidiva, chiar si in cazul abaterilor usoare, se considera factor agravant.

i) Fiecare user este responsabil de ceea ce scrie


b) Pentru abateri grave moderatorii pot decide suspendarea (temporara) directa a contului, chiar daca utilizatorul nu a acumulat numarul de avertismente necesar. Decizia privind suspendarea temporara este la latitudinea moderatorului.4. Orice plangere impotriva unui alt user se semnaleaza unuia dintre moderatori si va fi solutionata de catre acesta sau, in cazuri exceptionale, de un administrator. Orice reclamatie impotriva unui moderator se adreseaza prin mesaj privat unui administrator si va fi solutionata de acesta, decizia fiind definitiva privind cazul respectiv. Folosirea abuziva a optiunilor enuntate in prezentul paragraf va fi pedepsita.


Conform articolului 4 din sectiunea A, userii au posibilitatea de a semnala incalcarea regulamentului prin mesaj privat adresat moderatorului. Prin urmare, o eventuala provocare nu justifica un raspuns care contine abateri de la regulament, acestea fiind penalizate la fel ca abaterile neprovocate.6. Conform articolului 4 din sectiunea A, obiectiile privind activitatea de moderare se transmit prin mesaj privat administratorilor. Contestatiile/cererile de clarificare exprimate in spatiul public, inclusiv in cadrul subiectului in care a fost postat mesajul penalizat, constituie off-topic si se penalizeaza ca atare.


I-am semnalat situatia administratorului. Decizia ii apartine. Tot conform regulament:


4. Orice plangere impotriva unui alt user se semnaleaza unuia dintre moderatori si va fi solutionata de catre acesta sau, in cazuri exceptionale, de un administrator. Orice reclamatie impotriva unui moderator se adreseaza prin mesaj privat unui administrator si va fi solutionata de acesta, decizia fiind definitiva privind cazul respectiv. Folosirea abuziva a optiunilor enuntate in prezentul paragraf va fi pedepsita.


5. In orice situatie neacoperita de prezentul regulament, administratorii forumului au intotdeauna ultimul cuvant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe topicul despre cabluri a existat o mica discutie in care a fost pomenit numele meu. Nu am dorit sa provoc o alta interminabila discutie despre nimic pe pe un topic ce avea un subiect destul de serios. Acum ca Pilgrim a venit cu cateva obiectii, am sa punctez doua aspecte.

1. Jack multam de interventie!

2. Brain, vezi fraza subliniata. Te rog sa confirmi si faptul ca nu m-am invrednicit nici macar sa raportez mesajul lui Victor.


Emil Cioran spune despre romani ca au o adevarata 'vocatie a ratarii'. Sa insemne ceva asta?

Nop, mai bine dansam decat sa ne certam. :twisted:


I'm the man, I'm the man

I'm bad, I'm so bad I should be in detention

I'm the man, shut, shut, shut up


https://www.youtube.com/watch?v=RTPdHF45NdQ

">https://www.youtube.com/watch?v=nxcJW6bs5os

https://www.youtube.com/watch?v=V6dUAaftfzw

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe topicul despre cabluri a existat o mica discutie in care a fost pomenit numele meu. Nu am dorit sa provoc o alta interminabila discutie despre nimic pe pe un topic ce avea un subiect destul de serios. Acum ca Pilgrim a venit cu cateva obiectii, am sa punctez doua aspecte.

1. Jack multam de interventie!

2. Brain, vezi fraza subliniata. Te rog sa confirmi si faptul ca nu m-am invrednicit nici macar sa raportez mesajul lui Victor.

 

Dap! Exact de aceea a fost total nepotrivita interventia lui Jack. Am observat eleganta cu care ai tratat subiectul. Si am tratat discutia ca pur si simplu o tachinare intre voi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Haideti sa trag si eu o linie, putin mai transanta. Pana acum forumul acesta mi-a adus doar o mare bataie de cap.


Nu am timp si nici dispozitie sa urmaresc tot ce se intampla aici si nici sa moderez. Din acest motiv apreciez faptul ca exista persoane care s-au oferit sa ma ajute cu acest lucru. Insa observ ca aproape la fiecare actiune a moderatorilor urmeaza dezbateri in tema sau primesc mesaje despre nemultumirile celor penalizati.


Nu imi aduc aminte de nici un caz in care moderatorii sa fi abuzat sau sa nu actioneze in tema cu regulamentul - chiar daca acesta nu e perfect. De asemenea, nu inteleg sensul dezbaterilor de acest gen, acestea nu schimba situatia actuala si nici nu duc la nici un rezultat.


In concluzie, daca nu va hotarati sa comunicati civilizat, on-topic si cu bun-simt, ma vad nevoit sa renunt la acest forum.

Ma deranjaza foarte mult faptul ca eu incerc sa pun la dispozitia voastra in mod cat mai transparent aceasta platforma, deciziile sa fie cat mai corecte si permisive, iar rezultatele sa fie doar nemultumiri si comentarii inutile.


Astfel, mingea e la voi! Daca totusi apreciati acest forum va rog pentru ultima data sa va masurati cuvintele si sa incercati pe cat posibil sa respectati regulamentul!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un punct de vedere personal in chestiunea ridicata de pilgrim, si cu asta o sa inchei subiectul:

 

Dupa parerea mea, ca acest subiect este o polemica seaca si sterila, o discutie fara sfarsit si fara finalitate. Daca ar fi doar atat, ar fi fost ok, adica, cine vrea sa se contreze la nesfarsit cu altcineva pe domeniul cablurilor, n-are decat, e dreptul/treaba lui. Din pacate, repet DIN PACATE, acel topic a devenit pricina de avertismente si chiar banari. Cui foloseste? Nimanui - e clar. Din contra, a devenit si pricina de suparari si certuri.

Si pentru ce? Cine detine adevarul in audio - un domeniu prin excelenta pur subiectiv? Exista doar pareri si uneori sau (prea) deseori, acestea sunt diametral opuse. Ce este pentru mine adevar in audio, pentru altul este science fiction. La fel si invers. Asa ca... de ce suparare, certuri, atacuri la persoana, avertizari si banari?

 

Avertismentele si banarile nu au venit pentru emulatia pe subiect, ci ca urmare a ducerii subiectului in derizoriu, cu poze de la mare de exemplu, discutii despre priza din perete , atacuri la persoana (btw, atacul la persoana poate fi considerat sau nu abatere grava?) etc, etc.

Tocmai pentru ca nimeni nu detine adevarul absolut in audio, nu trebuie sa se recurga la trimiterea in derizoriu a subiectului, cand nu pot fi exprimate argumente coerente, la subiect, nu legate de cat de multa scoala are unul sau altul, de cati bani au costat sau costa anumite echipamente, de varsta sau functia anumitor useri.

 

Pe de o parte, daca te-ai inscris pe un forum trebuie sa respecti regulamantul - chiar daca nu esti de acord cu el sau cu unele reglemantari din el, dar, pe de alta parte, regulamentul nu este Sfanta Scriptura. Tocmai de aceea regulamanetul poate fi imbunatatit si, deci, modificat. A fost modificat, mai poate fi modificat. Si aceasta si din perspectiva user-ilor, nu doar a adminului si a moderatorilor, pentru ca un forum exista atat timp cat exista useri. Aceasta inseamna forum: persoane care activeaza. Si daca aceasta inseamna si beneficii, cu atat mai mult trebuie respectati acei useri care activeaza. Cand zic beneficii, ma refer inclusiv la reclama platita

 

Tocmai aici este marea "buba", ca nimeni, sau aproape nimeni nu respecta regulamentul, desi prin activare contului au fost de acord sa faca asta. Daca nu-ti convine regulamentul, de ce mai activezi pe forum? Tocmai ca pentru mentinerea unei atmosfere civilizate, regulamentul ar trebui sa fie "Sfanta Scriptura" . Pe multi ii doare-n cot de regulament cand e vorba de ei, insa cer cu tarie ca moderatorii sa respecte cu strictete litera sa. In momentul cand nivelul discutiilor ajunge sa puta a canal, pentru a mentine atmosfera respirabila, trebuie uneori sa "scurtezi" aplicarea literei regulamentului. A fost emis un avertisment general, clar, privind suspendarea temporara (hai sa n-o mai numim banare, prin banare se intelege mai bine suspendarea definitiva) a celor care nu vor sa se comporte decent. In momentul cand primesti un avertisment, daca ai putin bun-simt, te abtii, macar o zi-doua. Dar cand recidivezi chiar in aceeasi zi, sau dupa nici o ora, nu crezi ca masura celor 3 avertismente e frectie la picior de lemn? Un fel de boala lunga, moarte sigura. Iar in acest interval se emit tot felul de alte porcarele si atacuri, ca asta e, oricum imi mai iau un avertisment, deci pot sa mai arunc cu namol. Rolul unui moderator tocmai ca asta este - sa mentina atmosfera respirabila.

Foarte adevarat ca un forum exista prin userii sai, dar ce te faci cand userii aduc forumul in situatia de-a sucomba, cum stim bine ca s-a mai intamplat cu alte forumuri de profil? Lasam sa se aleaga praful?

Cat despre situatia cu userii care aduc "beneficii" si deci ar trebui tratati diferentiat, te-ai gandit ca mai sunt si useri care aduc "beneficii" si sub forma de trafic forumului? Ca degeaba iti faci reclama pe un forum unde traficul este mic. Pe ei cum ar trebui sa-i tratam? E ca si cum ai cere politistului care te amendeaza pentru depasirea vitezei sa te trateze diferentiat pe tine, pentru ca el isi ia salariul din taxele platite de tine. Eu cred ca toti ar trebui sa fim egali, indiferent de cine ce "beneficii" aduce.

 

Orice topic deschis duce, inevitabil, si la off-topicuri. Acesta e un adevar si nimeni nu ma poate contrazice, decat daca n-are experienta pe forum-uri. Off-topic-urile sunt ... ca sarea in bucate - atata timp cat sunt in limita bunului simt. In acelasi timp, e foarte usor sa acuzi pe cineva de ''flame''. E o chestiune subiectiva si o afirmatie poate fi interpretata in acest fel de catre un moderator, desi persoana respectiva nu a scris-o/gandit-o asa. De aceea apar atatea suparari si contre intre useri si moderatori. Pe de alta parte, anumiti moderatori pot fi acuzati de off-topic-uri, flame, jigniri si atacuri la persoana - vorbesc din experienta. Dar e o disputa inegala, doar ei au cartonase. Stiu ca moderatorilor n-o sa le convina aceasta afirmatie, la fel cum nu le-a convenit cand am scris ca un forum ideal e acela fara moderatori. Desi am exprimat atunci doar o parere si am vorbit de un forum IDEAL, nu am fost contrazit prin argumente, ci prin... jigniri si atacuri la persoana.

 

Exact, atat timp cat sunt in limita bunului simt! Dar in momentul cand dintr-un topic se alege praful prin pagini intregi de "nimic", de trebuie sa navighezi mult si bine incercand sa gasesti unde anume s-a mai scris ceva despre subiectul in sine, cum este? Pana la urma, cine intra sa citeasca un topic, intra pentru ca este interesat de subiect, nu de hahaiala unora. Sa nu-mi spui ca esti foarte incantat cand la un film, exact in momentul maxim de suspans, iti intra o reclama idioata la hartia igienica.

Cat despre faptul ca doar moderatorii au cartonase, e ca si cand ai cere pe stadion ca toti jucatorii, antrenorii si galeria sa aiba cartonase...Cum ar fi? Nice, huh?

Forum ideal nu poate exista atat timp cat noi nu acceptam diversitatea. Atat timp cat ne vom imparti in categorii de ciocanari, audiofili, cablagii, snobi sau mai stiu eu ce tot felul de catgorisiri si epitete am folosi, nu se va putea decat prin constrangere sa aratam o bruma de civilizatie.

 

Revenind la regulament... o persoana care incalca anumite prevederi, primeste avertisment. Asta e primul pas inainte de banare - temporara sau definitiva.

Conform B.1: " Incalcarea prevederilor regulamentului atrage dupa sine emiterea unui avertisment."

Conform B.2: " Acumularea a trei avertismente in decurs de doua saptamani atrage dupa sine suspendarea temporara sau definitiva a contului."

Cu alte cuvinte, din B.1 si B.2 rezulta ca, in mod normal, pentru a primi ''cartonas rosu'', trebuie sa ai acumulate deja 3 ''cartonase galbene''.

In mod exceptional, poti primi cartonas rosu direct, fara alte avertismente.

B.1. b) spune asa: Pentru abateri grave moderatorii pot decide suspendarea (temporara) directa a contului, chiar daca utilizatorul nu a acumulat numarul de avertismente necesar.

Acum, revenind la topicul amintit, ''Cablurile in audio/adevar bla, bla..." unii useri au primit ban temporar fara a primi 3 avertismente in decurs de 2 saptamani. Inseamna ca se incadreaza la abateri grave?


Pai... nu. Si un exemplu este Jack, care este banat - citez - ''pentru off-topic''. La fel, IosiP si DJ Leco au primit cate un avertisment pentru atac la persoana sau flame, iar la al doilea au fost banati temporar. Daca atac la persoana sau flame e abatere grava, trebuiau banati direct, fara avertisment


Iar legat de abateri grave... regulamentul nu stipuleaza ce inseamna abateri grave si nici nu da un exemplu in aceasta privinta. E doar o chestiune de interpretare si subiectivism. Si iata cum apar nemultumiri, suparari si certuri.

 

Revenind la ce am mai afirmat mai sus: stiu ca pare nedrept ca moderatorul sa nu respecte cu sfintenie litera regulamentului. Dar de "spiritul" regulamentului spunem ceva? Orice lege din lumea asta are doua parti: litera si spiritul legii. Adica definirea si ratiunea pentru care a fost promulgata. In cazul nostru, spiritul in care s-a conceput regulamentul a fost de a mentine forumul curat. Chiar crezi ca mie imi face placere sa dau avertismente sau suspendari? De cateori v-am rugat frumos inainte sa incetati cu abaterile? Dupa ce Costin a iesit de la moderare, am zis sa incerc si o atitudine mai relaxata, n-am mai intervenit (asa cum ar fi trebut, poate), decat cand situatia tindea sa ajunga foarte tensionata; si atunci am facut apel la ratiune din partea voastra, la calm, la... Dar nu, batman, batman, caiini latra, ursul merge, cum zice romanul, nu? In loc sa aplic la sange regulamentul, am preferat sa blochez temporar topicul, in speranta ca veti mai judeca la rece, va veti mai calma si veti reveni la un comportament de oameni maturi. Dar nu si nu, orgoliile continua sa rabufneasca la fiecare pas, frustari, rafuieli personale, invidii...tot ce poate fauna umana sa conceapa mai "ales" au curs in cuvinte pe forum. Daca am luat masuri punitive, va simtiti nedreptatiti. Chiar sunteti atat de nevinovati?

Am atentionat ca deja s-a ajuns prea departe, dar la fel, am vorbit cu surzii. Este o vorba: "Respecta daca vrei sa fii respectat." Ce respect va aratati unii altora? Ce respect aratati fata de administratorul forumului , de Netcrusher, care a creat acest loc frumos? Ca de mine am vazut ca vi se rupe.

De cat obiectivism ati dat dovada in discutii, ca tot vorbiti de subiectivism? dar vreti sa fiti tratati preferential, daca se poate, ca "a mea e mai mare si mai frumoasa". Dati dovada ca meritati respectul. Respectul nu se poate impune, nici cu forta, nici cu banii...respectul se poate doar castiga, prin comportament si competenta.

 

De asemenea nicaieri in regulament nu se stipuleaza ca un topic poate fi inchis. De ce sa fie inchis un topic? Pentru ca cineva n-are bun simt? De ce nu este avertizat sau banat? De ce sa inchizi pentru o persoana sau 2-3 persoane care incalca regulamentul, un topic in care activeaza zeci de persoane care n-au incalcat regulamentul? Mi se pare lipsa de respect fata de cel care a initiat topicul si fata de cei care isi exprima opiniile sau isi impartasesc experianta si de la care unii au ceva de invatat.

 


Orice forum are posibilitatea de a inchide, temporar sau definitiv un subiect, fie ca e vorba de un subiect expirat, car nu mai prezinta interes, fie ca este vorba de o masura "sanitara" de potolire a spiritelor incinse. Cand s-a inchis topicul pe care facea tam-tam comanr, nu v-am auzit pe niciunul facand galagie.

Lipsa de respect este in primul rand fata de toti in momentul in care produceti off-topicuri, atacuri, flame-uri, etc. Si inca ceva: de ce numai de la unii avem ce invata, iar de la altii nu? De ce unii au dreptul sa spuna ce vor, iar altii au drept doar sa taca?


Coroborati aceste randuri cu pasajele din regulament subliniate in postarea mea anterioara si judecati la rece. In plus, daca e sa aplici sticto-sensu litera regulamentului, @pilgrim se face sau nu vinovat de incalcarea sa? :?:


Eu zic sa va mai ganditi. Nimeni nu-i nebun sa dea avertismente sau suspendari doar asa, de dragul de-a o face. Personal, am foarte putin timp liber, dar am incercat din respect pentru acest forum si pentru omul care a facut posibil acest lucru, sa-l mentin cat mai curat. Vreti sa se ajunga la acelasi deznodamant ca si la defunctele forumuri? Sper din tot sufletul ca nu.


Numai de bine sa auzim.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Banarea lui Costin si a lui Jack nu aduce nimic bun pentru forum. Una este sa atenționezi , sa banezi un user care subminează un subiect in mod conștient si repetat si altceva este sa banezi useri care s-au revoltat împotriva unei situații sau a unei persoane care aducea in derizoriu o discuție, nemaivorbind ca cei doi useri și-au adus contribuția la înțelegerea fenomenelor audio de foarte multi ani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are si arta moderarii fineturile ei, cum sa fi obiectiv, cum sa aduci lucrurile pe un fagas normal prin propiile interventii, punand intrebari si celorlalți participanti in asa fel in cat sa nu se ajunga la conflicte sanctionabile si astfel partea de mediere sa fie preponderenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Kostas este greu sa fii moderator pe un forum unde permanent se fluiera in biserica. Eu si Costin am renuntat la moderare tocmai din acest motiv. Pe aici sunt cativa oameni care orice ai face sunt nemultumiti. Sincer nu as vrea sa fiu in locul lui Brain. Face munca patriotica si tot ce primeste in cele mai multe cazuri este o mare durere in cot din partea noastra. Daca noi am fi mai relaxati, interventiile lui ar lipsi cu desavarsire. Hai sa fim seriosi problema acestui forum nu este moderarea.

ps: Jack a fost banat pentru ca a incercat sa ma apere pe mine. Adevarul este ca a picat aiurea intr-o situatie in care el era 'the good guy'. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Care pasiune comună?

Pentru muzica Igore. Si cele necesare reproduceri ei. Am prins nuanta retorica dar zic sa precizez la fel de retoric :D

Ipoteza conspirationista a lui Gabi imi da de gandit, structural ma feresc de asemenea josnicii drept care nu am abilitatea sa identific miseii. Dati-mi in PM niste nume.

Cinstit vorbind unde-s oameni se face si mizerie, cineva trebuie sa faca curat in urma, asta face moderatorul. Ba uneori tre' sa vina cu vitanja.

Nu va mai uitati urat catre el, nu va place sa-l vedeti atunci nu mai dati cu coji pe jos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are si arta moderarii fineturile ei, cum sa fi obiectiv, cum sa aduci lucrurile pe un fagas normal prin propiile interventii, punand intrebari si celorlalți participanti in asa fel in cat sa nu se ajunga la conflicte sanctionabile si astfel partea de mediere sa fie preponderenta.

 

Si cine te-a impiedicat sa aplici pentru moderator cand a facut Netcrusher oferta? Aud? Ce simplu e sa stam pe margine, sa scuipam seminte de bostan pe jos si sa criticam. Tipic balcanic. Sau grecesc, ia-o cum vrei, dupa nick-name. :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bumbacelele au aparut cand forumul a inceput sa creasca, sa devina adolescent. Inainte sa ma inscriu, am urmarit o lunga perioada cum evolueaza acest forum audio. Luni la randul nu gaseam un topic interesant, sau daca aparea existau putine postari. Practic nu prea existau dezbateri, parea ca putinii utilizatori se plictisesc. :)

Acum cu siguranta forumul respira, exista dezbateri, apar subiecte interesante, etc. Din pacate au aparut si bumbacelele, dar asta este o situatia normala pe meleagurile mioritice.

Rezolvarea este la noi nu la moderatori, asa ca hai sa incercam sa fim mai cooperanti si intelegatori cand purtam un dialog virtual.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Luni la randul nu gaseam un topic interesant, sau daca aparea existau putine postari. Practic nu prea existau dezbateri, parea ca putinii utilizatori se plictisesc. :)

 

Si nu ai impresia sau sentimentul sau pre-simtirea ca se va ajunge iar in aceeasi situatie?

Din cauza unor nemultumiri, suparari si nedreptati - de care am amintit - unii s-au retras de pe forum (felixx si altii), altii au avut intentia (viobio, marians, etc.) dar s-au razgandit (si bine au facut, dar daca situatia se repeta, se pot razgandi din nou si sa ne spuna ''adio'' ), iar unii dintre cei avertizati si banati acum ( jack, iosip) si-ar putea ''baga picioru' '' si sa nu mai revina pe forum. Si acestia sunt oameni cu experienta si care au ceva de spus si de la care altii au de invatat. Si s-ar putea sa ramana putini utilizatori si situatia sa fie aceea descrisa foarte bine de dinica: topicuri ne-interesante, putine postari, putine dezbateri si muuultaa plictiseala...


PS: razboiul asta intre electronisti si audiofili devine prea lung si, vorba aceea: boala lunga, moarte sigura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mare pacat este, ca nu se mai pot vizualiza de catre popor forumurile Hifimedia si Audiofil - multe s-ar putea invata si nota de acolo si de ce nu se poate face chiar nimic in acest sens, de parca dupa noi nu ar mai trebui sa mai afle nimeni, nimic.. :| Ce Dumezeu, au teleportat reptilienii serverele in alta dimensiune, sau a fost un atac kobayan cibernetic :?:

 

Odata cu cele doua forumuri disparute in ... Triunghiul Bermudelor, au disparut enorme informatii pretioase. Mare pacat, mare pierdere...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uneori trebuie să acceptăm că anumiți oameni pur și simplu nu pot fi parteneri de discuție în nicio situație și să mergem mai departe, fără să mai încercăm ceva. Este cea mai sănătoasă abordare. Nu poți cere unui moderator să danseze pe sârmă și la nivelul forumului se ajunge invariabil la certuri și jigniri. Am văzut asta de prea multe ori, în prea multe locuri. Cel mult un moderator poate sparge discuția și poate delimita zone de activitate pentru fiecare. E o soluție mai mult sau mai puțin elegantă, dar este o soluție.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uneori trebuie să acceptăm că anumiți oameni pur și simplu nu pot fi parteneri de discuție în nicio situație și să mergem mai departe....

 

:lol:

Scuza-ma, nu ma pot abtine sa nu rad...


E primul tau mesaj pe forum... (Si e interesant ca prima ta interventie apare chiar aici si acum). E clar, deci, ca lumina zilei ca N-AI DIALOGHAT cu nimeni aici, in mediu virtual.


Dar poate dintre cei mentionati ii cunosti personal pe careva... Cu care dintre ei ai incercat sa dialoghezi si nu s-a putut? Care n-a putut sa-ti fie partener de discutie IN NICI O SITUATIE? :shock: Sunt tare curios... :wtf: Cand zici '' in nici o situatie'', inseamna ca au fost mai multe. Spune UNA dintre aceste situatii!

Mersi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gabywo & Pilgrim - forumul acesta nu o sa fie niciodata ce a fost HiFi Multimedia din mai multe motive.


1. Aici suntem mai putini utilizatori.

2. Multi dintre pasionatii de atunci nu mai posteaza pe forumuri.

3. Din urma nu prea mai vine nimic.


PS: Revin cu ideea ca nu moderatorii / regulamentul sunt de vina pentru derapajele utilizatorilor acestui forum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.