cosminbro Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Eu ascult muzica, nu specificatii tehnice. Uneori specificatiile de top sunt necesare pentru obtinerea unui sunet bun, alteori nu. Uite aici, de ex, specificatii: https://www.hifiengine.com/manual_library/akai/gx-747dbx.shtml Daca te iei dupa celebrul SNR, n-ai sa cumperi probabil ever scula. Am auzit ce inseamna un vinil sau un cd tras pe banda master tape pe asa ceva si l-as cumpara fara sa stau pe ganduri. Unde mai pui ca arata si frumos rau, parca vezi cum se "naste" muzica din rolele care se invart si vu-metrele superb luminate, comparativ cu totalmente inesteticele scule cu aspect futurist de azi, care suna ca un c... comparativ cu aceasta scula plina de "zgomot de fond", conform caracteristicilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 D, le-am citit. Iar din masterul original de 24 bit, pt cd raman 16 bit. Lucrurile nu stau chiar atat de simplist. Formatul este conceput cu bube ascunse. Mizeria a fost ascunsa in detalii de cei de la Meridian. Au promovat formatul ca fiind unul modern, hires, algoritm proprietar, etc. Din acest motiv toti cei care doresc sa il foloseasca trebuie sa plateasca. Cum naiba sa am incredere in produsul lor, cand inca de la inceput totul a fost o mare minciuna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Robert, pana nu fac teste extinse cu urechile mele nu ma pronunt definitiv, atata lucru am invatat in toti anii astia. Nu vad de ce as crede neaparat pe cei care spun ca are bube si nu pe cei care spun ca e o chestie fantastica? Nu e nimeni obligat sa plateasca ceva celor de la Meridian, daca nu considera ca merita. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Andi, tu ai vazut linkurile atasate de mine in care este explicat si demonstrat cu argumente tehnice ca noul format este cu pierderi? ... Pur si simplu n-are rost ... La fel ca majoritatea discutiilor in care lumea merge inainte, no matter what Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Pur si simplu n-are rost ... Da, nu are. Daca voi va formati o opinie despre ceva audibil citind teorie pe net si fara a asculta macar o singura data in viata voastra (apropos, mqa-ul necesita hardware special, asta ar trebui sa va spuna ceva), be my guest. Dar va rog fara misto-uri ieftine la adresa celor care aleg sa ASCULTE. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Andi are o atitudine foarte corecta. Hai sa ascultam înainte să socotim cu pixul si hârtia. Mai bine decat originalul nu se poate, experiența imi spune că dacă ceva mi se pare wow in primele ore, are 95% șanse să se dovedească contrariul in urmatoarele zile. Pe de altă parte. Mqa e o păcăleală. Ok, nici o problemă în asta daca ma păcălește îndeajuns de tare încât să nu imi dau seama ca e o manareala la mijloc. Psihoacustica bate observația nemijlocită. La urma urmei creierul nostru este setat să fie păcălit, altfel nu am mai procreea, nu am mai mânca si am muri foarte tineri din cauza stresului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Dar va rog fara misto-uri ieftine la adresa celor care aleg sa ASCULTE. Ma scuzi pentru interventie, dar vad cata energie se consuma pentru o poveste nascuta din dorinta de profit. In ultima perioada am tot invartit sistemul personal si am descoperit ce impact urias a avut corectarea acusticii incaperii. Gradul de magnitudine a imbunatatirilor a pus in umbra grav de tot problema tweakurilor audiofile, a schimbarii cablurilor, chiar si a sursei ca hardware. Nu mai vorbesc de investitia financiara ( ridicola in comparatie cu ce se obisnuieste ). Scuze pentru offtopic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminbro Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 La urma urmei creierul nostru este setat să fie păcălit, altfel nu am mai procreea, nu am mai mânca si am muri foarte tineri din cauza stresului. La unii pacaleala a fost atat de mare, de parca li s-a spalat creierul. Nu pot sa pricep cum dracu se face ca exista oameni care efectiv au fost "facuti cu capul" sa cumpere niste bullshit-uri de marketing, fara sa judece cu urechile din dotare. O fi echivalentul saptamanii oarbe Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 In ultima perioada am tot invartit sistemul personal si am descoperit ce impact urias a avut corectarea acusticii incaperii Si eu am avut o perioada in care am tot adus amenajari camerei de auditie insa m-am oprit in momentul in care am realizat ca modificarile nu sunt de ordin audiofil, in sensul ca nu au legatura strict cu informatia care iese din scule, din boxe. Pe aia nu o imbunatatesti din camera, ci din componente. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monty67 Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 PS: Combinatia Triangle - Accuphase este cum spun audiofilii adevarati: "a match made in heaven". Poate , dar cred ca e nevoie de seria Magellan cuplata la combo-urile Accuphase , pentru ca eu nu am reusit cu Lyrr si Signature Alpha (cuplate la E-450 si mai apoi la E-550)... Si Doamne cat mi-am dorit sa reusesc ...( vroiam doar sa scap de obsesia"tube rolling") Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Cred ca totusi trebuie sa citesti despre ce face si cum face, Corect, citim, si eu tot citesc, dar nu decid cum suna ceva doar citind. Si pentru mine, la fel ca pentru Marian mai sus, dsd-ul in acest moment reprezinta supremul in audio, dar recunosc ca sunt curios sa ascult orice apare nou. Nu resping nimic a priori. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Ma scuzi pentru interventie, dar vad cata energie se consuma pentru o poveste nascuta din dorinta de profit. In ultima perioada am tot invartit sistemul personal si am descoperit ce impact urias a avut corectarea acusticii incaperii. Gradul de magnitudine a imbunatatirilor a pus in umbra grav de tot problema tweakurilor audiofile, a schimbarii cablurilor, chiar si a sursei ca hardware. Nu mai vorbesc de investitia financiara ( ridicola in comparatie cu ce se obisnuieste ). Scuze pentru offtopic Un aspect foarte important neglijat din pacate de multi audiofili. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Un aspect foarte important neglijat din pacate de multi audiofili. Nu este neglijat, doar ca de multe ori este mai greu de facut decat un upgrade de 20k eur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Asa e, WAF si multe altele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Citat aproximativ Jack: Nu poti sa dai niste mii de euro pe un sistem audio ca apoi sa il ingramadesti printre bibelouri. Scuza cu nevasta nu tine. Cheltuim mii de euro si apoi ne impiedicam ca tiganul la mal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Din pacate asta este: extrem de multi audiofili au comportament de tigan, metaforic vorbind. In loc sa faca un dus ieftin prefera sa se dea cu parfum scump peste transpiratia nespalata. Este mai comod. Care aveti de bagat la cap ceva invatati urmatoarele: nu te numesti audiofil pana nu ai camera tratata. Punct. Esti doar un meloman cu un teanc, o stiva de aparate mai scumpe sau mai ieftine.Audiofil inseamna sa redai sunetul fara distorsiuni si cat mai liniar iar camera are principalul rol. Audiofil nu inseamna "ce-mi place mie". Nu valoreaza 2 bani placerea ta personala. Audiofilia nu inseamna sex sa conteze ce-ti place tie. Este foarte posibil ca unele inregistrari sa nu-ti placa. Asa si ? Muzica insasi iti aduce placerea, nu sistemul de redare a ei. Sistemul audio trebuie sa fie transparent si neutru, invizibil acustic daca se poate. Cine nu vrea sau nu poate sa trateze camera de auditie are nevoie de casti daca vrea sa se numeasca totusi audiofil. Restul sunt povesti de marketing care mai de care frumos imbrobodite menite sa capteze atentia lipsita de vigilenta a clientilor naivi. Eventual se mai presara si poze falsificate ca sa fie mai convingatoare povestile iar datele tehnice sunt excluse cu totul din discutie, se fuge de ele ca dracu de tamaie. Se fac teste doar cu urechea care sunt fix = 0 barat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monty67 Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Poate ' date=' dar cred ca e nevoie de seria Magellan cuplata la combo-urile Accuphase , pentru ca eu nu am reusit cu Lyrr si Signature Alpha (cuplate la E-450 si mai apoi la E-550)...Si Doamne cat mi-am dorit sa reusesc ...( vroiam doar sa scap de obsesia"tube rolling")[/quote'] De ce nu mi-ai trimis PM. Puteai sa vii la mine sa asculti Triangle Signature Delta cu Accuphase E 360. Nici mie nu mi-a fost usor, cam 4 luni de munca si diverse teste, insa dupa s-a meritat pe deplin efortul. In masura timpului liber o sa incer sa scriu un ghid practic pt Triangle, de la pozitie, acustica incaperii, cabluri, electronice, etc. Ca orice boxe High-end ai de muncit ca sa o faci sa cante. Multumesc ptr. intentie . Doresc sa inchid off-topicul cu mentiunea ca a durat mai mult de 3 ani relatia asta love-hate cu Triangle&Accuphase .(e mai greu cu deplasarea la Bucuresti cand locuiesti la 350 km departare) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Haideți să revenim la topic. Pana una alta, cred ca putem cădea toți de acord asupra importanței transportului. Eu deja m-am edificat după ce am trecut prin multe dacuri de la ff ieftine la f scumpe, computer performant complet silent, ssd, computer striped down, aproape 10 sisteme de operare, cabluri usb scumpe, raspberry cu sursă linara. Nimic nu se compara cu un transport dedicat. Au mai spus-o si altii pe aici, Dac-urile sunt toate destul de performante in zilele noastre. Nu stiu cum e solutia de la auralic, care sunt singurii ce mai au un produs similar (si care se gaseste la noi) dar pe mine aurenderul m-a dat pe spate in combinatie cu dac-ul din CEC. Deja sunt hotarat sa imi iau Aurender N10 care este precum A10 al lui Cosmin doar ca fără dac incorporat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monty67 Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Din pacate asta este: extrem de multi audiofili au comportament de tigan, metaforic vorbind. In loc sa faca un dus ieftin prefera sa se dea cu parfum scump peste transpiratia nespalata. Este mai comod. Care aveti de bagat la cap ceva invatati urmatoarele: nu te numesti audiofil pana nu ai camera tratata. Punct. Esti doar un meloman cu un teanc, o stiva de aparate mai scumpe sau mai ieftine.Audiofil inseamna sa redai sunetul fara distorsiuni si cat mai liniar iar camera are principalul rol. Audiofil nu inseamna "ce-mi place mie". Nu valoreaza 2 bani placerea ta personala. Audiofilia nu inseamna sex sa conteze ce-ti place tie. Este foarte posibil ca unele inregistrari sa nu-ti placa. Asa si ? Muzica insasi iti aduce placerea, nu sistemul de redare a ei. Sistemul audio trebuie sa fie transparent si neutru, invizibil acustic daca se poate. Cine nu vrea sau nu poate sa trateze camera de auditie are nevoie de casti daca vrea sa se numeasca totusi audiofil. Restul sunt povesti de marketing care mai de care frumos imbrobodite menite sa capteze atentia lipsita de vigilenta a clientilor naivi. Eventual se mai presara si poze falsificate ca sa fie mai convingatoare povestile iar datele tehnice sunt excluse cu totul din discutie, se fuge de ele ca dracu de tamaie. Se fac teste doar cu urechea care sunt fix = 0 barat. Daca te referi la mine , nu ma regasesc deloc in "metaforele" tale de guru audiofil ( destul de nepotrivite si chiar agresive dpmdv...) , am camera de auditie dedicata , tratata acustic si nu-mi plac castile deloc . Pardon de off-topic repetat .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Audiofil inseamna sa redai sunetul fara distorsiuni si cat mai liniar iar camera are principalul rol. Audiofil inseamna sa redai cat mai corect si pur sunetul din scule, nu din camera. Apropos, cand mergi la un concert live ai camera tratata? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Dac-ul Auralic este comparat in USA cu solutia de 100k de la DCS. Masoara de sta mata in coada, arata foarte bine, are marketing profi facut, etc. Pacat ca nu se gaseste pe stoc la importator. La pretul cerut mi se pare ceva incredibil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Audiofil inseamna sa redai sunetul fara distorsiuni si cat mai liniar iar camera are principalul rol. Audiofil inseamna sa redai cat mai corect si pur sunetul din scule' date=' nu din camera. Apropos, cand mergi la un concert live ai camera tratata?[/quote'] Acolo se face muzica nu se reda. Artistii pot canta si intr-un canal daca asa li se pare lor ca trebuie. Poti in acest caz sa le critici gusturile artistice. Este o discutie paralela: una de nivel tehnic, alta de nivel artistic. Pe scurt camera in care canta artistii nu-i problema ta, ci a lor. Ca-ti place sau nu sunetul de la acel concert n-ai ce-i face, pana la urma face parte din creatia lor finala. Tu acasa trebuie sa reproduci ce s-a cantat acolo, indiferent ca a fost prost sau bun. Audiofilia este strict o zona tehnica si nu trebuie confundata cu a fi meloman. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminbro Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Audiofil inseamna sa redai sunetul fara distorsiuni si cat mai liniar iar camera are principalul rol. Audiofil inseamna sa redai cat mai corect si pur sunetul din scule' date=' nu din camera. Apropos, cand mergi la un concert live ai camera tratata?[/quote'] Acolo se face muzica nu se reda. Artistii pot canta si intr-un canal daca asa li se pare lor ca trebuie. Poti in acest caz sa le critici gusturile artistice. Este o discutie paralela: una de nivel tehnic, alta de nivel artistic. Pe scurt camera in care canta artistii nu-i problema ta, ci a lor. Ca-ti place sau nu sunetul de la acel concert n-ai ce-i face, pana la urma face parte din creatia lor finala. Tu acasa trebuie sa reproduci ce s-a cantat acolo, indiferent ca a fost prost sau bun. Audiofilia este strict o zona tehnica si nu trebuie confundata cu a fi meloman. Eu nu sunt nici una nici alta, cred ca un fel de hibrid intre audiofil si meloman. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Haideți să revenim la topic. Pana una alta, cred ca putem cădea toți de acord asupra importanței transportului. Eu deja m-am edificat după ce am trecut prin multe dacuri de la ff ieftine la f scumpe, computer performant complet silent, ssd, computer striped down, aproape 10 sisteme de operare, cabluri usb scumpe, raspberry cu sursă linara. Nimic nu se compara cu un transport dedicat. Au mai spus-o si altii pe aici, Dac-urile sunt toate destul de performante in zilele noastre. Nu stiu cum e solutia de la auralic, care sunt singurii ce mai au un produs similar (si care se gaseste la noi) dar pe mine aurenderul m-a dat pe spate in combinatie cu dac-ul din CEC. Deja sunt hotarat sa imi iau Aurender N10 care este precum A10 al lui Cosmin doar ca fără dac incorporat. Postul este o reclama grosolana dar din pacate mai si induce prostii. Probabil ca N10 sunt mai multe pe stoc de vandut. Daca e sa stam in limitele acestui topic care este unul destul de ethnic, ar trebui spus ca tocmai A10 trebuie cumparat si tocmai pentru DAC-ul din el. De ce ? Va las pe voi sa descoperiti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Iulie 5, 2017 Share Postat Iulie 5, 2017 Audiofil inseamna sa redai cat mai corect si pur sunetul din scule' date=' nu din camera. Apropos, cand mergi la un concert live ai camera tratata?[/quote'] Acolo se face muzica nu se reda. Artistii pot canta si intr-un canal daca asa li se pare lor ca trebuie. Poti in acest caz sa le critici gusturile artistice. Este o discutie paralela: una de nivel tehnic, alta de nivel artistic. Pe scurt camera in care canta artistii nu-i problema ta, ci a lor. Ca-ti place sau nu sunetul de la acel concert n-ai ce-i face, pana la urma face parte din creatia lor finala. Tu acasa trebuie sa reproduci ce s-a cantat acolo, indiferent ca a fost prost sau bun. Audiofilia este strict o zona tehnica si nu trebuie confundata cu a fi meloman. Eu nu sunt nici una nici alta, cred ca un fel de hibrid intre audiofil si meloman. Foarte bine ! Este cel mai corect sa nu ne mintim pe noi insine. Este baza de la care se pleaca si care trebuie sa fie cinstita, solida. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate