Sari la conținut
HiFi Tech

Mariutim

Postări Recomandate

Are sursa externa. Sistem de rating...nu stiu sigur, niciodata nu m-a preocupat asta, o sa ma uit.

Eu m-am invatat cu DS Audio Station, iti place ceva, dai nota, si pe urma poti selecta playlist de 5stele, 5 cu 4, samd ...

Foarte simplu la indemina.

In schimb ma enerveaza altceva la Audio Station (synology)... Citeodata cinta 3-4 secunde din piesa dupa care o reia de la capat.

E un bug care nu s-a mai rezolvat de vreo doua update-uri incoace ... Nu se prea streseaza baietii ... :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Synology însă e destul de zgomotos. Asa ca prefer stea în dulap în alta camera.

Daca ii pui ssd si ii scoti mufa de la ventilator, e death silent ..... :D

Si nici nu se incalzeste macar ...

Sa inteleg ca intre Jriver si Foobar, preferi Jriver ...

Ai putea sa ne zici si de ce ? Interfata mai buna, sunet mai OK ???

Intreb pentru ca m-am hotarit sa-mi fac si eu un PC dedicat, dar inca nu stiu daca e bine sa fie windows sau linux based ...

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Salutare!

Primul post, be kind! :?

Am următor sistem: Rega Elex-R, Q Acoustics 3050, Chord Mojo, Jitterbug

Legate prin usb la un PC (i5 3570k@4500). Folosesc foobar2000 și Tidal hi-fi

Am împrumutat un m-audio audiophile 2496, sa testez și coax-ul din Mojo... Surpriză, este mai muzical decât usb-ul! Cu mențiunea că bass-ul îi mai slab (ciudat)! Și pt faptul că de câte ori apas un întrerupător de la becuri (hol, baie, altă cameră) se întrerupe 1/2 sec muzica! (Ceva emp probabil). NU am avut cablu coaxial dedidat (75 ohmi) am folosit un rca (pe galben) și spliter la jack (așa are Mojo coax). Cu toate acestea, unele melodii erau cu o clasă peste usb!

Am făcut și câteva teste blind cu niste colegi (ei nu știau ce schimbări fac eu), notat pe foaie.. tot a câștigat coax-ul;

Mă gândesc acum la o soluție mai serioasă, gen Hydra-Z!

Ce părere aveți?!

Link spre comentariu

Cu toate acestea, unele melodii erau cu o clasă peste usb!

Am făcut și câteva teste blind cu niste colegi (ei nu știau ce schimbări fac eu), notat pe foaie.. tot a câștigat coax-ul;

Foarte interesant . Ma gindeam ca eu sunt singurul nebun pe coaxial .

Am avut si eu placa ta dar tot testind USB am cumparat alta placa mai buna anume RME si este cu mult mai buna.

Recunosc ca nu am testat ultimile biz bizuri pe usb (convertoare , filtre , clockuri ......) dar luand orice dac normal cu USB si coaxial , cistiga clar coaxialul , si aude orice neinitiat . Am testat cind au iesit HiFace si nu mai stiu ce alte convertoare si nimic nu m-a convins , totul a fost fals fata de RME . Nu am un miracol de coaxial e un Chord Signature .

Pur si simplu pe USB sunetul este castrat , fara muzicalitate , fara corp , fara dinamica .

Precizez ca nu ma mai intereseaza fel de fel de accesorii si alte multe cabluri intre acestea pe USB .

Am observat ca cu cit mai lung traseul sunetului cu atit este mai denaturat .

Cind gasesc un dac care pe USB direct cistiga clar fata de coaxial o sa il cumpar , pina atunci ascult muzica .

Link spre comentariu

Si cei de la EAR au obtinut rezultate asemanatoare cu noi .

I have only just got a coax and USB cable from the same manufacturer and range, most of these observations were made with my coax cables from Chord Co and USBs by CAD and Vertere. And of course in one instance there is an Ethernet cable and a lump of electronics pulling data off the Melco’s drive.

Those extra elements in the signal path should make things worse, however, coax consistently sounds better than USB. By better I mean more engaging, interesting, dynamic and better timed. This has been the case with a range of DACs including COS D1, Bryston BDA3, Lampizator Lite 7 and Marantz SA14S1 SE as well as servers; the Melco and CAD’s pricey but excellent CAT. USB often sounds more detailed and holographic so I can see why some might prefer it, with the Bryston BDA3 DAC and Bowers & Wilkins 803 D3 speakers the sense of being there is palpable when you play a great recording.

Aici este intreg articolul http://www.the-ear.net/features/usb-vs-coax

Link spre comentariu

N-am avut ce face si am conectat DAC-ul (Naim V1) direct la NAS-ul Synology. Am mai incercat asta mai demult si nu a functionat, intre timp sistemul de operare a primit multe update-uri si am zis sa incerc din nou. Surpriza, l-a vazut ca External USB Speaker si a mers foarte bine, era din filmul ala. A mai incercat careva varianta asta ?

Link spre comentariu

Da, dar eu vorbeam de altceva, tu te folosesti de DLNA, eu ma refeream la conectarea directa dintre DAC si NAS prin USB si folosirea playerului intern de pe NAS, exista aplicatii de control pentru toate platformele, iOS, Android, Windows Mobile.

Ar fi o solutie de buget foarte buna, simpla, comoda si usor de utilizat.

Si daca ma gindesc bine pentru cei cu NAS-uri performante si mai priceputi la IT ar fi si solutia virtualizarii, cred ca se poate pune un Daphile fara probleme avind in vedere ca e foarte mic si cere putine resurse.

Link spre comentariu

Astazi am vazut ceva destul de ciudat . DSD64 pe SPDIF . Nu stiu cit de posibil este dar pare interesant . RCA coax (S/PDIF) 75 Ohm - 24 bit / 192 KHz - DSD/64

Acesta este dacul http://www.aquahifi.com/formula.html

Vad astazi daca este pe stoc sa ii fac o audiere deoarece pare super interesant .

Link spre comentariu

Cu Volumio s-a jucat cineva?

https://volumio.org/

A. volumio = linux + mpd + interfata web pt control si administrare

am vazut ca l au adaptat si pt x86

eu folosesc diverse variante bazate pe linux (x86 sau arm)+ mpd dar fara interfata web de administrare, iar pt control prefer clientii de pe android

ca stand alone player (adica fara interfata grafica) mai sunt:

din cate imi aduc aminte volumio este un fork dintr-un proiect mai vechi, din care a iesit si runeaudio . diferentele dintre ele sunt dpdv al interfetei grafice de control si al fine tunnigului sistemului de operare.

pt x64 este mai greu sa faci un fine tunning pt ca difera MB, proc, etc. in general primesti un template default si trebuie sa te apuci sa butonezi singur.

pt arm e mai simplu dat fiind ca se foloseste aceiasi platforma.

o alta interfata e moode audio

B. daphile = linux + mpd + interfata web de control si administrare

C. hqplayer + render

D. kodi (fostul xbmc) setari audio player bitperfect, tot aici intra libreelec si openelec

E. sau diverse rendere dlna

F. sistem de operare complet + player (eg: win + foobar, lo distributie linux + deadbeef,etc)

Link spre comentariu

Cataline, din ce ai incercat, care varianta este cea mai buna sonic?

Asta in cazul in care ai sesizat diferente.

Craciun fericit!!!

Stii doar ca sunt aproape surd :)

Personal imi plac variantele bazate pe linux (arm si mpd) si mpd, fara interfete grafice. Recunosc, preferinta vine mai mult dpdv al functionalitatii si ergonomiei dar si din faptul ca imi ofera cea mai mare transparenta si flexibilitate de configurare. De ex: fortezi o frecventa fixa pt procesor si dezactivezi power mgmt, dai o prioritate mare pt usb portul in care este infipt dac-ul, un pic mai mica pt network, te joci cu marimea buferelor si a pachetelor etc, tipul de share smb/nfs/iscsi, etc ...

Pt mine, mpd suna corect. Unii spun ca suna un pic prea agresiv, pt mine suna mai clar. acu deh, cate bordeie atatea obiceiuri.

La un moment dat mi s a parut ca squeezebox-ul suna un pic mai moale. dar e o parere personala. intre diverse versiuni pot apare diferente din cauza configuratiei default. atata timp cat nu poti avea access direct la configuratie, si nu prin interfete web, e greu sa pui punctul pe i si sa spui de unde vin diferentele. stii si tu ca un click prin foobar poate duce stream ul audio pe diverse cai.

Apropos la pct. B din mesajul anterior corect este linux + squeezebox

De win am fugit cat am putut, prea greu de configurat, total netrasparent pt circuitul si procesarea streamului de date, unde mai pui ca un update poate face muci sistemul. dar e bun pt casti la munca.

Hqplayer - trebe ureche fina pentru config, in plus ai nevoie de 2 sisteme, unul sa proceseseze altul sa faca rendering. Io am o sufragerie micutza :P

Kodi - il folosesc ocazional cand nu am chef sa rebootez in varianta mpd, in plus personal consider ca daca bagi si placa audio in ecuatie lucrurile se complica inutil. e ca in viata, un server trebuie sa faca bine un singur lucru, cu cat face mai multe cu atat riscul sa le faca prost creste. ex cand TV-ul era folosit pe post de monitor si nu avea filtru pt cablul de TV, tot sistemul bazaia.

In concluzie, parere personala, cu cat un sistem este bine configurat (hw si so) cu atat e mai greu sa sune diferit.

Link spre comentariu

Am si eu nevoie de ajutor baieti... Am un calculator de nivel mediu spre slab, o configuratie bunicica acum 5...6 ani cu Windows XP. Am facut rost de un SSD nou de 120Gb cu care as vrea sa fac , alternativ, o configuratie exclusiv dedicata audio. Cand vreau XP sa bootez de pe HDD, cand vreau muzica sa bootez de pe SSD. Pe ce drum ar trebui sa merg ? Ca sistem de operare, player, etc ? Mentionez ca legatura la DAC va fi prin USB 2.0, ca DAC-ul stie DSD si este un Naim DAC V1.

Link spre comentariu

Poti merge pe Daphile pe SSD, ca sa butezi cind de pe unul cind de pe celalalt incearca cu un rack hdd care intrerupe alimentarea. In BIOS setezi prima optiune de boot HDD-ul cu Windows si a doua SSD-ul cu Daphile.

Astfel daca tai alimentarea rack-ului va buta de pe SSD, plus ca scapi si de o sursa suplimentara de zgomot si EMI. Se poate si cu in boot manager dar e mai complicat iar HDD-ul cu Windows va functiona permanent.

Success :)

https://www.daphile.com/

http://www.pcgarage.ro/rack-uri/inter-tech/sinanpower-x-3534-statie-dock/ Din ce-mi dau eu seama asta face ce trebuie, oricum o verificare cu suportul lor ethnic nu strica. Pe vremuri erau mai multe modele.

In ultima clipa mi=am dat seama ca tu esti electronist deci poti sa gasesti o metoda sa tai alimentarea la HDD cu in commutator elegant sau ceva de genul asta.

Link spre comentariu

• dinica locked this topic
  • dinica unlocked this topic