Sari la conținut
HiFi Tech

Art Pop / Experimental Rock / Abstract / New Wave


dinica

Postări Recomandate

Cred că ar trebui privit puțin mai introspectiv. Unde se află și ce urmărește această zonă aparent periferică. Care a fost evoluția. Astfel aș înțelege mai ușor apariția diverselor maniere de expresie muzicală. Propunerea are în vedere doar o semnalare a fenomenului în sine - bun și așa. Stilul a evoluat odată cu dezbaterea ideilor filozofice și însăși evoluția culturală a societății umane. Ultima formă cunoscută de un public mai larg a fost o exprimare în zona postmodernismului dar ultimul curent se pare că este un nou modernism sau cum am mai întâlnit spus ”modernismul secund” sau ”duplicat”. Cea mai clară nouă formă de expresie este adusă în față de THOM YORKE încă de anul trecut prin cel de-al treilea album solo. Acesta a și fost nominalizat la premiile GRAMMY la  secțiunea ”cel mai bun album de muzică alternativă” (se vorbește deloc aici despre grammy-uri). YORKE lasă o amprentă clară și personală asupra expresiei muzicale a albumului care și el se detașază clar prin originalitate chiar dacă formele și structurile compoziționale pot fi remarcate și la alți compozitori.

THOM YORKE - ANIMA 

Imagini pentru thom yorke anima

THE AXE

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Nick Cave & The Bad Seeds

Probabil unul din artistii cei mai influenti ai art experimental rockului contemporan. Albumul meu favorit este Skeleton Tree. Recomand cu o oarecare strangere de inima acest album pentru modul avangardist in care este orchestrat. Din pacate lucrul la acest album a coincis cu moartea fiului lui N.C. si asta se simte foarte puternic. Albumu este intunecat, dureros,  trist, profund, unic.  

https://www.nickcave.com/

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

THE GOD MACHINE

o formație californiană cu un o amprentă originală remarcabilă, nu prea găsesc maniere de expresie asemănătoare și nici nu știu ce să selectez... psihedelic, progresiv, industrial, metal, alternativ, post punk,,, dar și experimental - pacă toate s-au adunat!!! O formație care s-a despărțit după doar două albume și 5 single-uri motiv fiind decesul unuia dintre membri. 

 

HOME

PURITY

THE MAY QUEENS este una dintre formațiile care a apărut în urma schismei dar parcă cu un proiect nu atât de coerent. Melodia o știu încă de la lansare dar nu îmi aduc aminte de album...

ROLLIN

a doua formație este MAY QUEEN care clar își regăsește filonul în THE GOD MACHINE

THEME FOR THE MAY QUEEN No3

un alt component al formației a pornit proiectul MERCYLANE chiar anul ăsta.

Once upon a time I was a member (drummer) in the 90s rock group The God Machine. The ending of that amazing experience was incredibly challenging to say the least. After a long life journey I have found the space inside me and a place to write music again. Another beginning. A few years ago I moved to an area in the Southern California mountains on my own. An unfamiliar environment where I didn’t know anyone or what to expect. With a heavy dose of solitude and inspired by being above the clouds, Prelude is a moment in time for me and a gateway to rediscovering making music again.”

ONE DAY

 

Editat de Trancotistul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.