Sari la conținut
HiFi Tech

Trancotistul

Membri
 • Număr conținut

  255
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  16

Trancotistul a câștigat ziua ultima dată pe Ianuarie 3

Trancotistul a avut cel mai apreciat conținut!

Vizitatori Recenți Profil

549 citiri profil

Trancotistul's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

104

Reputație Comunitate

 1. După ceva timp m-am oprit la două sisteme deși au mai rămas mici detalii de rezolvat : SONY STR-V5 împreună cu incintele acustice SONY APM33 și: SONY TC766, SONY TC7B, SONY PS-X65 cu preu de doză SONY HA-55, SONY TA-F6B și SONY SS-G7 Ultimul sistem, adică SONY ES rămâne de completat.
 2. Iaca ce am găsit la Cărturărești...și vă spun, e o plăcere să "sapi" printre titluri!
 3. Nu am postat la jazz. Argumentele? Simplu... tot ce întreprinde JACOB COLLIER mă duce inevitabil cu gândul la Mozzart, Zappa, extratereștrii și curentul NEW COMPLEXITY. Muzica compusă de el e o furtună de jazz cu textură a cappella, funk, soul, groove, trip-hop, pop subliniat de muzica clasică și ritmuri de batucada. De multe ori cu instrumente neconvenționale propune timbruri inovatoare cu microtonalități pe fond de ritmuri complexe abrupt întrerupte și schimbate cu volum subtil sau extrem de prezent. Ceea ce reușește el este să se înconjoare de muzică și să implice și universul. Sigur omul ăsta e reptilian! ipostaza de conductor - asta așa...de sărbători albumul pe care îl recomand! DJESSE VOL.2
 4. O formație cu un final extrem de romantic. Știu că la ultimul album LAUGHING STOCK directorul de producție a plâns știind că înregistrarea nu va fi vandabilă deși concepția era excepțională și că va fi ultima creație a grupului. Era prea înaintea vremurilor. Hollis sătul de mainstream nu a acceptat să facă compromisuri la viziunea sa artistică și așa s-a încheiat povestea. Doar câțiva ani mai târziu o altă formație prelua ștafeta și o dezvolta intrând și ea în istoria muzicii. E vorba de RADIOHEAD.
 5. Niciodată nu am spus că sunt sigur de lucruri mai ales în zona audio. Întotdeauna am de învățat și asta este și frumusețea pasiunii. De ceea ce sunt sigur este că doza mea, care era de alt tip dar din aceeași ligă și perioadă decât cea din foto avea acul uzat. A fost cumpărată de un japonez și retrimisă la firmă pentru reascuțirea acului - ca să vezi!!! Acum, după reascuțire nu am idee dacă doza respectivă ”mai avea fidelitate mare” , de fapt eu nu am ascultat-o niciodată dar SUNT CONVINS că japonezul ȘTIA CE FACE mai ales că atât doza uzată a fost scumpă și totodată ascuțirea a fost și este scumpă. Na, ai mai învățat ceva de la trancotistu! La mulți ani și baftă! PS pentru cei care citesc pe aici: Vechiturile se vor auzi la calitate mizerabilă așa că nu vă încurcați...
 6. Ce faci Andi, mă iei peste picior? Poți să o pui la un Garrard de exemplu și pentru cultura ta generală și pentru că eu am avut o astfel de doză îți pot spune că diamantul ei este de vreo zece ori mai mare decât la ce ai văzut tu vreodată. Acum eu nu știu dacă doar vrei să-mi demonstrezi superioritatea cunoștințelor tale sau doar îți expui limitele. Eu nu vreau să conving pe nimeni să aleagă vechituri, am subliniat doar că practic muzica veche ar trebui ascultată pe aparatură de epocă și bine-nțeles de calitate pentru că așa a fost înregistrată și redată în epocă. În nici un caz nu am spus că e și obligatoriu. Care pasaj nu la-i înțeles?
 7. Și să înțeleg că ilustrarea nu a fost destul de elocventă?
 8. Frumos subiect dar de vreo 7-8ani încerc să semnalez că lucrurile nu prea stau așa. Excluzi câteva categorii ... sau poate este momentul să le adaugi. Sunt înregistrări excepționale mono, oare cei care ascultă un vinil mono pe un sistem mono din anii respectivi nu se înscrie în categoria audiofil? Eu cred că o înregistrare de epocă trebuie ascultată pe un sistem din acea perioadă. E singura șansă de a savura momentul în plinătatea lui ... și dacă recunoaștem că fiecare brand avea timbrul lui atunci lucrurile devin complexe. Există încă benzi matrițe de ordin 2 și 3 care se prezintă excepțional, nu rămâne decât să fie ascultate pe aparatura pentru care au fost făcute. Un pasionat își construiește sunetul în mod subiectiv și muzica va avea un profil unic, particular. Nu există două sisteme care să sune identic deoarece în sistemul audio este inclus și spațiul acustic. Prin urmare atmosfera sonoră finală spune multe despre cel care l-a gândit și construit după anumite criterii care pot diferi de la persoană la persoană. Și într-adevăr, audiofil înseamnă iubitor de audio cu multe, multe subcategori.
 9. jazzz ..softy...tot pe tema dată
 10. Cât de bătut de soartă este instrumentul ăsta în România... compozitoarea Moișanu am uitat de la mine din oraș☺️
 11. Cu siguranță că Sony are electrostatice de vis dar altceva ”mi-a luat fața” cu adevărat!!! Are opera din Viena dar s-au vândut și în România pe okazii!
 12. Trancotistul

  ROCK

  sepultura - guardians of earth sepultura - isolation pe de altă parte.... canned heat - on the road again canned heat - boogie și ...
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.