star Postat Ianuarie 17, 2020 Share Postat Ianuarie 17, 2020 (editat) Nu toti cei care umbla cu scule audio au si pregatire tehnica, macar minima. Ar trebui sa impunem asta? Cutia respectiva cu mai multe posturi de alimentare e buna, rau nu face. Ca nu este foarte eficienta pentru ce a fost gandita, e alt aspect ce poate fi corectat chiar aici, pe acest topic. Nici eu nu inteleg excesul de lipici negru. Eu m-am limitat la un traf separator, protectie la supra-tensiune, DC trap si doua atenuatoare EMI-RFI , cu toate ca am si in tabloul de distributie un astfel de filtru cu banda larga Editat Ianuarie 17, 2020 de star 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danM Postat Ianuarie 17, 2020 Share Postat Ianuarie 17, 2020 Acum 13 minute, star a spus: Eu m-am limitat la un traf separator, protectie la supra-tensiune, DC trap si doua atenuatoare EMI-RFI E taman ce recomanda @Shambala. Asa mai merge ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Ianuarie 17, 2020 Share Postat Ianuarie 17, 2020 Din ce am testat pana acum, traful separator pare a fi cel ma eficient dpdv castig sonor. Folosesc asa ceva de cativa ani, initial unul mai mic doar pentru surse apoi am trecut la unul mai mare care tine si amplificatorul. Din ce au testat si altii si ce am auzit prin showroom, regeneratorul de curent pare si mai si. DC trap am incercat dar nu mi-a placut ce a facut in sistem, am renuntat la el, posibil ca la mine sa nu fie componenta DC semnificativa in curentul de la priza. Transformator separator: Regenerator (de fapt un amplificator): 5 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
star Postat Ianuarie 17, 2020 Share Postat Ianuarie 17, 2020 DC trap nu are ce/cum să afecteze. Pus în primarul trafului... Eu n-am observat schimbări pe osciloscop. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Ianuarie 17, 2020 Share Postat Ianuarie 17, 2020 Cand aveam Rega Osiris, l-am folosit tot timpul, dupa ce mi-am luat Yamaha A-S3000, l-am scos intr-o zi si mi-am dat seama ca e mai bine fara, o sa-l pun la loc sa vad ce si cum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adis Postat Ianuarie 17, 2020 Share Postat Ianuarie 17, 2020 Acum 5 ore, dinica a spus: Au fost puse boxele Monitor Audio intr-un sistem si am inceput sa le ascultam. Sunau ok, asa la o prima auditie. Dupa 2-3 melodii am schimbat acele boxe cu unele superioare, nu imi amintesc exact modelul. Imi pare rau ca nu am filmat acel moment. A ramas omul cu gura cascata. Nu-i venea sa creada ca asculta aceeasi muzica. Practic țopăia de fericire prin camera. 🙂 la inceputuri(primul sistem) am avut si eu monitor audio si ceva de pe la cambridge audio, suna de intepenesti la propiu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
star Postat Ianuarie 17, 2020 Share Postat Ianuarie 17, 2020 Acum 50 minute, hellrider77 a spus: Cand aveam Rega Osiris, l-am folosit tot timpul, dupa ce mi-am luat Yamaha A-S3000, l-am scos intr-o zi si mi-am dat seama ca e mai bine fara, o sa-l pun la loc sa vad ce si cum. Sper că nu are și ăsta metale prețioase prin el. 🙂 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
garbisrobert Postat Ianuarie 17, 2020 Autor Share Postat Ianuarie 17, 2020 Acum 7 ore, Shambala a spus: consider ca a umple cu smoala sau silicon negru o astfel de lucrare ca sa nu vada clientul (in primul rand) ce este de fapt inauntru, este o MTT (mare tiganie ce ascunde o mare teapa). la constructia aparatului, am asistat de la inceput pana la final, si am vazut toate piesele/firele/prizele, de unde le-a luat, cat au costat si cand au fost montate/asamblate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
garbisrobert Postat Ianuarie 17, 2020 Autor Share Postat Ianuarie 17, 2020 ma bucur ca am lansat acest topic si fara sa ma feresc in vreun fel, am pus pe tava tot ce am si cum am facut si ce parere mi-a facut mie in sistem. va multumesc tuturor pentru comentarii si sfaturi. sunt EXTREM de utile. de fapt, acum m-ati bagat in sedinta si am foarte mult de studiat. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shambala Postat Ianuarie 17, 2020 Share Postat Ianuarie 17, 2020 (editat) Tiganie ramane oricum, fie si numai prin aspect. A cumpara o mana de piese - indiferent cat de scumpe, si a le "arunca" intr-o schema discutabila, pe care clientul oricum nu o poate intelege, nu inseamna catusi de putin ca afacerea este curata ca lacrima.. Iar daca o sa aud ca smacolina aia neagra are rolul de a impiedica bobinele sa vibreze ... Inca un amanunt amuzant - firele din acel filtru de retea par de max. 2,5mmp. (ceea ce din pmdv este ok dar este intr-o flagranta contradictie cu cablurile scumpe cumparate de tine). Dar oare cat de groase sunt firele din bobine ? ☺️ Editat Ianuarie 17, 2020 de Shambala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
garbisrobert Postat Ianuarie 17, 2020 Autor Share Postat Ianuarie 17, 2020 Acum 2 minute, Shambala a spus: Inca un amanunt amuzant - firele din acel filtru de retea par de max. 2,5mmp. (ceea ce din pmdv este ok dar este intr-o flagranta contradictie cu cablurile scumpe cumparate de tine). Dar oare cat de groase sunt firele din bobine ? ☺️ sunt de 2,5 mmp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
star Postat Ianuarie 17, 2020 Share Postat Ianuarie 17, 2020 Acum 17 minute, Shambala a spus: Iar daca o sa aud ca smacolina aia neagra are rolul de a impiedica bobinele sa vibreze ... Alt motiv nu vad. Sunt transformatoare neimpregnate in sursele smps unde sunt frecvente extrem de mari față de amărâții 50Hz care mișună pe la prize. Garbis mai bine întreabă ce nu înțelegi decât să citești pe undeva niște prostii pe care, apoi, să le pui in aplicare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Ianuarie 21, 2020 Share Postat Ianuarie 21, 2020 @garbisrobert, nu te supara pe noi, dar cand vii cu sarme mai scumpe decat componentele si mai si gasim anunt de rodaj cabluri, iti dai seama ca trebuie sa te astepti la reactii, recunosc, unele malitioase. Acum, cred ca toti de pe aici am luat-o la un moment dat pe cai gresite, indiferent cat de mult si bine ne-au sfatuit altii la randul lor. Pana nu am invatat din propria experienta, nu am crezut. Inteleg si faza cu cablurile, este cel mai simplu "upgrade". Un upgrade de boxe sau de amplificator presupune o suma mai mare scoasa dintr-o data, greu de stat cu banii in buzunar pana se aduna mai multi. Cu cablurile si accesoriile insa, sumele sunt relativ mai mici, mai dai azi 300 eur, peste o luna, inca 300, aproape ca nu simti, intri intr-o vrie de asta de achiztii marunte si tot nu esti multumit. Dealerii stiu bine asta si profita, deh, au un business, nu e loc de sentimente aici. Asa ca sfatul zilei este: stop upgrade-uri mici, strange o suma mare si mergi cu caramida la dealeri. Brusc, dealerul va fi mai binevoitor si discountul mai mare. Revenind la subect. Asa cum am spus, vezi mai intai de boxe. Eu cand m-am luat de boxele tale, am avut un motiv bine intemeiat,: 1. Greutatea raportata la volum. O cutie bine facuta este la fel de importanta ca si calitatea driverelor si a cross-overelor. Daca ar fi fost chiar si din pal de mobila, boxele tale ar fi cantarit mult mai mult decat cantaresc => pereti subtiri, vibratii si rezonante. 2. Sunt pe 3 cai. Este incontestabil ca e mai bine pe 3 cai decat pe doua. La 3 cai insa este mult mai scump si complicat decat la doua. Costurile cresc mai mult decat de la simplu la dublu. Crosoverele sunt mai grei de construit, mai scumpe si mult maigreu de acordat. Chiar si in regim DIY, doar crosoverele (bune, cu adevarat de calitate) ar costa aproape cat boxele si ar fi cam la fel de grele. De conditionator nu ma pronunt, insa decat unul prost, mai bine fara. Lumea pe aici a incercat chestii facute de producatori consacrati, unele mai ieftine, altele nepermis de scumpe. Cam toti am ajuns la aceeasi concluzie, cele mai multe, mai mult strica decat repara, sunt putine care chiar au efect sau nu limiteaza dinamica. Documenteaza-te, intreaba-ne si apoi dai cu cardul... Mare atentie la sursele de informatii, mai stiu cel putin un forum si doua grupuri de facebook de profil, toate sufera de aceeasi boala, toti userii care au citit un review pe whathifi au senzatia ca se pricep, masuratori, specificatii, influencing ... the whole joy, tine capul pe umeri. There is no free meal in audio, de cele mai multe ori dai mai mult decat face doar pentru a avea ceva cat de cat decent, in rest, mult blabla. Dupa multi ani de misticism am ajuns la concluzia batranilor trancotari, boxe mari si grele, amplificator mare si greu cu transformator de sudura si, cel mai important, spatiu de auditie generos cu tavan inalt. 6 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
star Postat Ianuarie 21, 2020 Share Postat Ianuarie 21, 2020 Care surse de informații? Toate sunt mânjite de marketing... Recenzii, glume proaste, ca să nu zic altfel. Trebuie înțeles aspectul că ce este produs trebuie și vândut ,iar de aici curge un râu în care multi se îneacă. L-am amintit mai sus. Am observat că se vând și lucruri total inutile, se folosesc materiale scumpe aiurea fără legătură tehnică, un adevărat bâlci, care mai de care . Se irosesc bani și nu te alegi decât cu o panoplie scumpă dar fără valoare concretă pentru scopul dorit. Nu există nimic ce nu poate fi măsurat, determinat, explicat in domeniul ăsta. Acum, dacă crezi in fantome probabil că-ți va fi utilă cutia cu pietre prețioase prin care trec doi fire și capătă valențe nebănuite. Dacă o să am timp vreodată, o să fac un mic amplificator și o să vedeți ce schimbări radicale poate produce un simplu curent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
garbisrobert Postat Ianuarie 21, 2020 Autor Share Postat Ianuarie 21, 2020 Multumesc frumos pentru cele scrise hellrider77. Repet, imi sunt extrem de utile si am tras niste concluzii DURE (pentru mine). Da, urmatorul meu upgrade (probabil peste cateva luni bune), vor fi boxele. M-am linistit ca cel putin cd playerul si amplificatorul sunt ok. La cabluri am pus stop si la mici upgrade-uri. Promit sa va consult imediat ce dispun de finantele cenesare unui upgrade consistent la boxe. 4 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adis Postat Ianuarie 22, 2020 Share Postat Ianuarie 22, 2020 Care mai de care cu sfaturi utile, dat fiind subiectivitatea acestui hobby nu trebuie sa iei de bune tot ce se scrie, nu trebuie sa astepti sa-ti zica unu ce boxe sa-ti iei, insa fii constient ca un sunet bun costa indiferent de cat de mult e marketing si auzul se educa, cu alte cuvinte ce-ti place in momentul asta peste ceva timp poate sa sune mediocru. 3 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Ianuarie 22, 2020 Share Postat Ianuarie 22, 2020 Acum 1 minut, adis a spus: ... auzul se educa, cu alte cuvinte ce-ti place in momentul asta peste ceva timp poate sa sune mediocru. Foarte adevarat, cand esti neexperimentat, posibil sa treci pe langa un sunet cu adevarat bun si sa nu il recunosti. Pana cand te educi, ai trecut deja la altceva si iti dai seama prea tarziu..... 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat Ianuarie 22, 2020 Share Postat Ianuarie 22, 2020 Acum 26 minute, hellrider77 a spus: Foarte adevarat, cand esti neexperimentat, posibil sa treci pe langa un sunet cu adevarat bun si sa nu il recunosti. Pana cand te educi, ai trecut deja la altceva si iti dai seama prea tarziu..... Este valabil chiar si pentru multi experimentati, daramite pentru cei ne-experimentati! Educatia asta e un proces continuu! 3 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
garbisrobert Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Share Postat Ianuarie 22, 2020 mda, m-am gandit si la acest aspect (educatia auzului). deja am inceput sa observ niste lucruri pe care inainte nu le bagam in seama, ci doar priveam (ascultam) sunetul in ansamblul sau, nu intram in detalii (daca pot spune asa). am avut recent ocazia sa vina la mine un tip mai mult decat pasionat de sunetul high-end si mi-a explicat mai multe aspecte (amplasament, scule, filtraj, cabluri, etc) care mi-au fost extrem de utile. insa ce mi-a pus capac, a fost faptul ca a adus un cablu interconect de la CARDAS care mi-a stins lumina, daca pot spune asa. respectiv, cand l-a conectat in sistem, am auzit si eu, PENTRU PRIMA DATA, cum este sunetul cand se aud DISTINCT toate trei difuzoarele (fara nici un efort, puteai sa auzi exact ce canta tweeter-ul, ce canta difuzorul de medii si respectiv cel de bass). senzatia a fost fantastica. mentionez ca eu folosesc un interconect de la Neotech cu conectori de top, dar acest Cardas, era din cu totul alta liga (l-am vazut, l-am cautat pe net, dar dupa ce am vazut pretul m-am linistit imediat). 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Ianuarie 22, 2020 Share Postat Ianuarie 22, 2020 Acum 13 minute, garbisrobert a spus: am auzit si eu, PENTRU PRIMA DATA, cum este sunetul cand se aud DISTINCT toate trei difuzoarele (fara nici un efort, puteai sa auzi exact ce canta tweeter-ul, ce canta difuzorul de medii si respectiv cel de bass). senzatia a fost fantastica. Nu inteleg cum vine asta, ideea e tocmai invers, difuzoarele, boxele trebuie sa dispara. 3 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ctzzzz Postat Ianuarie 22, 2020 Share Postat Ianuarie 22, 2020 Acum 30 minute, garbisrobert a spus: am auzit si eu, PENTRU PRIMA DATA, cum este sunetul cand se aud DISTINCT toate trei difuzoarele (fara nici un efort, puteai sa auzi exact ce canta tweeter-ul, ce canta difuzorul de medii si respectiv cel de bass). senzatia a fost fantastica. Producatorii de boxe tocmai asta se chinuie, crossoverele sa contopeasca mai usor plajele de frecventa intre ele, iar cand sunt pozitionate corect (in camera), boxele sa "dispara". senzatia sa fie ca sunetul nu vine din boxe, ci ca este, nu doar pe latime dar si in adancime separat pe mai multe planuri, in functie de cum au fost inregistrate instrumente, voci, etc. Cred ca e momentul sa te opresti un pic din discutii si sa vizitezi showroomuri unde sunt sisteme decent puse la punct. Eu trec mai des pe la HifiExpert la Rosetti, dar mai sunt si alte variante. 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
garbisrobert Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Share Postat Ianuarie 22, 2020 Acum 33 minute, hellrider77 a spus: Nu inteleg cum vine asta, ideea e tocmai invers, difuzoarele, boxele trebuie sa dispara. Poate nu m-am exprimat corect, dar daca inchideai ochii si te invarteai un pic prin camera, nu iti dadeai seama de unde vine sunetul (din ce parte), era omniprezent, dar ca identificai foarte usor sunetele inalte, medii si joase, nu se amestecau/intrepatrundeau. Cam asta am vrut sa spun ..... Acum 15 minute, ctzzzz a spus: Cred ca e momentul sa te opresti un pic din discutii si sa vizitezi showroomuri unde sunt sisteme decent puse la punct. da, m-am tot gandit si la acest aspect. ar fi o idee vineri ca tot e liber sa merg sa fac o auditie intr-un showroom, sa discut si sa inteleg cum se pune problema corect vizavi de sunetul high-end. O recomandare ar fi foarte bine venita. Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
star Postat Ianuarie 22, 2020 Share Postat Ianuarie 22, 2020 Nasol daca auzi fiecare difuzor in parte. Tocmai am ascultat niste boxe facute de un prieten. Erau puse cam aiurea in sufragerie, noi stateam la fel de ciudat, dar nu aveam senzatia ca sunetul vine din acele locuri. Nu excelau pe toate genurile (parere personala) insa jazz-ul era fenomenal. Probabil ca nici ampul nu era ce trebuie si n-am avut altul la dispozitie in acel moment. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
star Postat Ianuarie 22, 2020 Share Postat Ianuarie 22, 2020 Acum 2 minute, garbisrobert a spus: sunetul high-end Scapa de expresia asta. Nu exista astfel de sunet. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
garbisrobert Postat Ianuarie 22, 2020 Autor Share Postat Ianuarie 22, 2020 Chiar acum, star a spus: Scapa de expresia asta. Nu exista astfel de sunet. eu din anumite discutii am inteles ca totusi este o diferenta intre sunetul HIFI si cel HIGHEND..... 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate