Sari la conținut
HiFi Tech

TAD


hersorin

Postări Recomandate

Boxele suna fabulos.Fara cuvinte,amplificate corect suna cu mult peste alte marci cu nume mari.Electronicele ,le-am auzit la un show in Munchen,suna foarte bine,insa nu au folosit genuri muzicale diverse,ca sa reusesc sa-mi fac o parere clara.Tot ce s-a dat,nu am stat prea mult acolo,un cor barbatesc si ceva muzica de opera.Sunet perfect,extrem de realist,dar de vazut cum suna cu alte genuri muzicale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Andrew Jones celebrul designer TAD (idolul meu in materie de sunet ) a ajuns la ELAC .

Si-a inceput cariera la KEF (oare ce au TAD si KEF in comun ? :) )

Modelele TAD nu au cum sa ajunga in topuri cu raport pret/calitate pentru ca in general calitatea costa mult .

Aici in Belgia sunt prieten cu Frank Van Leuvenhaege ambasadorul brandului Tad/Pioneer pe Europa cu care ai ce vorbi in materie de audio . El mi-a dat o mina de ajutor in pasiunea mea si mi-a deschis un pic ochii .

Am reusit sa imi indeplinesc visul si sa il cunosc personal si pe Andrew Jones (el a creat si modelul meu de boxe) .

Draga johndoe21ro eu stiu ce vreau de la sunet , un sunet bun nu inseamna doar bas dar OBLIGATORIU trebuie sa aiba bas .

Iti recomand sa asculti micile TAD CR1 (sau poate le-ai ascultat ) si sa vezi ce inseamna bas . Nu zic nimic de Tad R1 .

Pentru camere normale Tad CR1 sunt incredibile . Pe la toate saloanele audio din Belgia chiar si Franta nu prea au rivali .

Citeva foto dovada

5acfb1df67aef_EusiAndrewJones.thumb.jpg.60e3997991c9a36728ec1e19b2153c8a.jpg

5acfb1df69184_FrankVanLeuvenhaege.jpg.617aa69f7033e87bf78eed9025f986ea.jpg

5acfb1df6bd0a_JonesELAC.thumb.jpg.f3f9a5ec570494ec6c59abace4b61bf6.jpg

5acfb1df6fffc_tadr1sicr1.thumb.jpg.0c4cd5d99c365744499b19ee13189c83.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am apreciat ca nu ai raspuns agresiv la topicul celalalt, cel cu RMAF-ul, la raspunsul meu mai acid. Si, fara urma de agresivitate intentionata in raspunsul meu, iti repet ca se pune problema de raport pret/calitate. Trebuie sa intelegi ca atunci cand se premiaza un produs, fie el KEF LS50 sau oricare altul, accentul se pune pe ce stie sa faca in pretul de cost. Cand Peugeot 308 a fost votata Masina Anului depasind Mercedes-Benz S-Klasse, Tesla Model S, samd nu a facut-o decat prin prisma inovatiilor aduse, a functionalitatii, a designului toate astea la un pret extrem de atractiv. Aici nu e vorba de ce e mai scump, ce e mai stalucitor, ce e mai greu, samd. Acele KEF-uri au un mix excelent de rezolutie, dinamica, transparenta, scena la pretul lor. Da, nu au 2 difuzoare de bas de 20', nu sunt full-range si nu o sa cante prea bine un Mahler, un R. Strauss sau un Beethoven insa ofera din plin alte avantaje la un pret de cost foarte mic!


La fel, Elac-urile acelea 'marca' Andrew Jones au facut ravagii vis-a-vis de sunet in bani putini! Ma bucura mult ca esti prieten cu Frank Van Leuvenhaege si apreciez, ca un outsider, marca TAD. Inteleg ca vrei sa dai niste conotatii super mega elitiste marcii TAD insa au si ei un model cu un raport pret/calitate mai bun si anume CE-1! Si aici nu trebuie sa uitam ca sunt incinte pe 3 cai ce coboara destul de jos in frecventa si ca design-ul si materialele utilizate la placarea lateralelor isi spun pretul! Chiar si asa, aici suntem la un nivel destul de rarefiat, insa sunt multe marci care vand standmount-uri pe 2 cai in bani mai multi (Magico Q1, Raidho D1, samd)!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cat despre bas... eu zic sa ramana fiecare cu sunetul care ii place si cu ce stie fiecare ca vrea. E cel mai intelept asa si cel mai pasnic. Sunt convins ca suntem mai multi pe aici care putem face recomandari in functie de gusturi! :)


P.S. Afirmatia cu nu prea au rivali eu zic ca este putin exagerata si oarecum inutila. Cum ar fi daca toti membrii de pe aici si-ar impinge marcile pe care le poseda in fata si daca le-ar deschide cate un thread de inchinaciune? Jihadul ar fi mic copil... Cat despre dovada, ea e in sunet si nu in fotografii! Suntem pe un forum audio! ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum ar fi daca toti membrii de pe aici si-ar impinge marcile pe care le poseda in fata si daca le-ar deschide cate un thread de inchinaciune? Jihadul ar fi mic copil... Cat despre dovada, ea e in sunet si nu in fotografii! Suntem pe un forum audio! ;)

 

Sa nu intelegi gresit . Pentru ca m-ai bagat la Tad/Pioneer am vrut sa iti raspund la subiectul TAD deschis la data de 10 Apr 2014, 14:33 (nu acum cum ai crezut tu ).

Nu te gindi ca sunt asa obsedat de TAD . Pentru mine acele LS50 sunt niste cutioare cu difuzoare care cinta de banii lor dar pentru mine sunt egale cu 0 . Ma scuzi ca mai pun cite o foto , o sa incerc sa ma abtin .

Spor la povestit sunet .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru mine acele LS50 sunt niste cutioare cu difuzoare care cinta de banii lor dar pentru mine sunt egale cu 0 ..

 

Dar le-ai ascultat? Pentru că altfel tocmai aprecierile astea sunt egale cu zero.

 

Din pacate pentru unii (mii de scuze) trebuie sa demonstrez tot prin foto . Eu in general nu ascult de pe youtube , cum fac unii .

Ma cunosc bine cu vinzatorul unui magazin din Bruxelles si destul de des testez lucruri de la el si ascult sisteme .

Aceste boxute le are de mai bine de un an deci le-am ascultat eu cu urechile mele plus si la citeva saloane audio .

O sa pun foto cu acele boxute in dulapul din partea stinga in spate , sunt destul de vizibile . Sa nu zica cineva ca e aceeasi foto o sa pun diferite siteme .

5acfb1df712d7_kef4.jpg.1efeb54b57df9526e387f6494c537c0b.jpg

5acfb1df72569_kef3.jpg.6cdb2497d59b4601c95027204184ab59.jpg

5acfb1df73587_kef2.jpg.c8edffc49e3f9c2604c2fd567ebdb2cb.jpg

5acfb1df7498e_kef1.jpg.65b8f2ff7cda7c5f4834b1366cf36154.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am citit numai lucruri bune despre boxele TAD.

JD, faptul ca nu au un marketing elitist cu target audiofil nu le face mai putin valoroase comparate cu numele mari ca Focal Utopia, Wilson, Dynaudio, KEF, etc.

 

Robert, ma tem ca m-ai pierdut demult... Marketing elitist?! Am afirmat eu asa ceva pe vreundeva? Am spus eu pe vreundeva ca nu sunt valoroase? Nush fratilor ce aveti dar eu sunt convins ca m-am exprimat foarte clar!

Altul: "subiectul TAD deschis la data de 10 Apr 2014, 14:33 (nu acum cum ai crezut tu)." Am spus eu ca l-ai deschis acum? Asa iti sopti vreun spiridus ca am crezut sau ai dedus asta asa cum deduci si sunetul corect?

Stau si citesc propozitiile astea, in curgerea lor 'periculoasa': "Nu te gindi ca sunt asa obsedat de TAD. Pentru mine acele LS50 sunt niste cutioare cu difuzoare care cinta de banii lor dar pentru mine sunt egale cu 0. Ma scuzi ca mai pun cite o foto, o sa incerc sa ma abtin." Ma gandesc ca te jignesc doar daca aduc in atentia domniei tale incinte care nu sunt sub 50k, sub 120kg pe care sa scrie altceva decat TAD/Pioneer si Made in Japan. Imi pare rau, dar dupa toate postarile de pana acum e singura impresie pe care mi-o lasi! Nu ca te-ar interesa, ci ca fapt divers... de dragul comunicarii pe forumuri.


P.S. Pentru posteritate: sunt absolut convins de calitatile incintelor (si aparaturii marca TAD). Nu am afirmat nicaieri contrariul (spre deliciul unora!). Urez audientei muzichii cat mai placute si o seara cat mai calduroasa... Afara vremea nu face decat sa se raceasca! Raspunzand la postarile de mai sus, ma retrag din discutie cat inca nu sunt off-topic si ea mai are o noima! :mrgreen:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Din pacate pentru unii (mii de scuze) trebuie sa demonstrez tot prin foto . Eu in general nu ascult de pe youtube , cum fac unii .

Ma cunosc bine cu vinzatorul unui magazin din Bruxelles si destul de des testez lucruri de la el si ascult sisteme .

Aceste boxute le are de mai bine de un an deci le-am ascultat eu cu urechile mele plus si la citeva saloane audio .

O sa pun foto cu acele boxute in dulapul din partea stinga in spate , sunt destul de vizibile . Sa nu zica cineva ca e aceeasi foto o sa pun diferite siteme .

 

Eu te-am întrebat dacă le-ai ascultat. Asta însemna să dai nişte detalii despre condiţiile în care le-ai ascultat. Faptul că îmi arunci nişte fotografii luate de pe un site cu rafturile unui magazin (măcar de era al tău) în care eu trebuie să descopăr boxele într-un colţ pe raftul al şaptelea este egal cu zero şi îmi jigneşte inteligenţa, vorba lui Viobio. Părerea mea e că nu le-ai ascultat în viaţa ta (asta se vede şi din modul cum ai început discuţia legat de aceste boxe), dar probabil o vei face. Bineînţeles, "nu-ţi vor plăcea".

În altă ordine de idei, atunci când nişte useri vin şi spun că au fost impresionaţi de boxele X, tu să vii să spui ceva gen "ce băi, alea-s egale cu zero, ştiu eu mai bine", e o atitudine foarte nasoală, generează flame şi ar trebui să ştii măcar atâta lucru după anii pe care i-ai petrecut pe forumuri şi la vârsta ta. Puteai, dacă le-ai ascultat, să aduci în discuţie la modul civilizat ce anume nu ţi-a plăcut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am mai spus si sustin in continuare , o boxa care merita sa iti pierzi timpul cu ea incepe de pe la 5000 euro , restul sunt compromisuri .

Andi daca tie iti plac aceste boxe inseamna ca strugurii sunt extrem de acrii pentru tine .

 

Aşa, continuă cu copilăriile. "Struguri acri", lol! :lol: Fac abstracţie şi de agramatismul exprimării tale.

Bineînţeles, nu ai priceput că era vorba despre ce oferă o boxă într-o anumită sumă.

Cobori extrem de jos discuţia, nu merită. Pentru discuţii de genul ăsta mă duc pe forumul CG atunci când am timp de pierdut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:lol: man, bioritmul îţi este extrem de nefavorabil azi, te sfătuiesc să reduci numărul de postări ;) . Ţie cum îţi sună formularea "o boxă care merită să îţi pierzi timpul cu ea"? Îţi sună bine, nu?

În altă ordine de idei, doream să te rog să ne descri în câteva fraze cum sună boxele tale Pioneer, dar te menajez azi şi evit întrebarea. O să te întreb când vei fi într-un moment mai bun, azi eşti într-un moment mai delicat. lol

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Struguri acri"' date=' lol! :lol: Fac abstracţie şi de agramatismul exprimării tale.

[/quote']

Acum am vazut si asta . Poate ar trebui sa citesti mai bine ce am scris mai sus si sa cauti sa vezi de ce se articuleaza un cuvint . :D .

 

Stii cum sta treaba? Pe Andi l-oi fi pacalit dar pe mine nu! Daca stii despre sunet la fel cum stii gramatica, treaba e foarte simpla! Ma tem ca "acri" nu se articuleaza, chiar si cand este vorba de o exceptie ca tine! Cel mai tare e ca insisti in greselile tale, fie ca e vorba de gramatica sau de alte domenii! In rest... cearta voastra nu are nici un rost! Ma astept ca Andi sa cedeze primul! ;)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Andi, nu mi-o lua in nume de rau, prea esti ...conflictual. Genul purtator de briceag in buzunar :D

 

De ce, doar pentru că am avut un conflict cu tine? Am avut poate cele mai puţine conflicte dintre toţi userii de pe acest forum. Cei de aici care mă cunosc ştiu că I'm a very nice and good guy. Doar că mă enervează când văd fuduli care îşi bat joc de gusturile altora sau de munca altora, pe principiul că ei sunt un pic mai deştepţi ca restul.

Eu ştiu să apreciez o boxă care oferă muzică la un preţ mic, nu strâmb din nas la aşa ceva doar pentru că văd o etichetă cu un preţ non-high end. Ar fi bine ca mai multe boxe să ofere ce oferă KEF-urile la 1000 de euro. Am trăi într-o lume mai bună.


@JD, am observat şi eu că a articulat "acrii", dar aia mi se pare o greşeală mai puţin gravă comparativ cu exprimarea deficitară. De asta nu am adus-o în discuţie, se mai întâmplă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stii cum sta treaba? Pe Andi l-oi fi pacalit dar pe mine nu! Daca stii despre sunet la fel cum stii gramatica, treaba e foarte simpla! Ma tem ca "acri" nu se articuleaza, chiar si cand este vorba de o exceptie ca tine! Cel mai tare e ca insisti in greselile tale, fie ca e vorba de gramatica sau de alte domenii! In rest... cearta voastra nu are nici un rost! ;)

 Eu zic sa mai consulti problema https://dexonline.ro/definitie/acru/paradigma


Si sa te bucuri iti pun si FOTO facuta cu rosu special pentru tine .

1.jpg.36fd5676b864ede81c98ad589314cf42.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doar că mă enervează când văd fuduli care îşi bat joc de gusturile altora sau de munca altora, pe principiul că ei sunt un pic mai deştepţi ca restul.

Andi , am vazut ca esti relativ nou in domeniu , abia ai descoperit ce e ala DSD . Tu esti victima perfecta in acest domeniu . Daca cumperi scule dupa topuri vei cumpara si atit . Adevarul este foarte departe de tine . La acel pret gasesti scule mai vechi cu mult mai bune .

Sunt boxe care au costat 3-4000 euro si se dau acum cu 1000 euro .

La inceput toti am fost asa dar dupa ce iti ei teapa de rigoare te linistesti .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stii cum sta treaba? Pe Andi l-oi fi pacalit dar pe mine nu! Daca stii despre sunet la fel cum stii gramatica' date=' treaba e foarte simpla! [u']Ma tem ca "acri" nu se articuleaza, chiar si cand este vorba de o exceptie ca tine![/u] Cel mai tare e ca insisti in greselile tale, fie ca e vorba de gramatica sau de alte domenii! In rest... cearta voastra nu are nici un rost! ;)

 Eu zic sa mai consulti problema https://dexonline.ro/definitie/acru/paradigma


Si sa te bucuri iti pun si FOTO facuta cu rosu special pentru tine .

 

Eu cred ca faci o confuzie din care nu reusesti sa iesi cu una cu doua! Cam asa e si cu audiofilia!

Aici nu vorbim de acrii struguri pe care vrei sa ii mananci si nu ajungi la ei ci de strugurii acrii! Capisci? Vorbim de constructia ta gramaticala! Pierdem timpul de pomana pe forum cu prostii din astea!


P.S. Si, asa cum iti scriam mai sus, Andi a cedat primul! A avut un motiv mai bun! ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.