adyy35 Postat Septembrie 19, 2018 Share Postat Septembrie 19, 2018 buna ziua am luat de curand aceste boxe si am un amplificator Rega Elicit R crede-ti ca as putea scoate mai mult de la boxe cu alt amplificator? dac Marantz HD dac-1 daca ar fi sa caut un amplificator Accuphase ce ar fi mai ok (nu cele mai scumpe) multumesc locuiesc in Anglia deci doar de aici cumpar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Septembrie 19, 2018 Share Postat Septembrie 19, 2018 Cel mai simplu ar fi sa mergi la dealerul Tannoy si sa asculti acolo mai multe amplificatoare. Doar asa iti poti face o idee despre ce iti place tie, nu mie, sau lui X. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adyy35 Postat Septembrie 19, 2018 Autor Share Postat Septembrie 19, 2018 nu este cel mai simplu din mai multe cauze , mai simplu cand eram in tara ca aveam un grup de prieteni cu diverse amplificatoare si se putea face proba am scris in speranta ca mai are cineva boxe din aceasta serie si sa imi spuna experienta lui cu aceste boxe Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adyy35 Postat Septembrie 19, 2018 Autor Share Postat Septembrie 19, 2018 salut stiu ca sunt multi fani Tannoy \ dar din pacate nu ii cunosc am doar un an in tara asta si nici un prieten audiofil (din pacate) am reusit sa merg la 3 showuri audio pana acum...si mai urmeaza doua anul asta , dar la niciunul tannoy nu a fost prezent de fapt la unul din ele era dar nu au aratat nimic Naim imi place foarte mult , in Ro am avut Naim 5si cu boxe Quadral phonologue c rondo si a fost ok sunetul nu stiu daca s-ar potrivi cu Naim Nait XS2 la Tannoy bongiorno imi amintesc ca aveai la un moment dat tannoy xt8f ? cu ce le amplificai? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adyy35 Postat Septembrie 19, 2018 Autor Share Postat Septembrie 19, 2018 rega osiris e peste posibilitati supernait sau xs2 as incerca ..doar ca astept poate fac cumva proba inainte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Septembrie 21, 2018 Share Postat Septembrie 21, 2018 La 19.09.2018 la 19:22, bongiorno a spus: Nu eu. Alt coleg. Finalmente le-a amplificat cu Rega Osiris. De fapt depinde de buget. Poti incerca un Supernait 1. Le va conduce cu siguranta. Eu am imperecheat xt8f cu Osiris, dc8ti cred ca sunt mult peste ce au nevoie xt8f in materie de amplificare si sursa(dc8ti sunt/erau de 4 ori mai scumpe) Elicit-ul la banii lui nu stiu daca are rival dar nu cred ca scoate tot ce se poate din boxele tale. Ar fi interesant de aflat ce te nemultumeste acum la sunet. Accuphase integrat nu recomand pt Tannoy, daca te uiti la pre+power de la Accu, atunci da. Iti trebuie amplificator puternic si rafinat cu atentie sporita la sursa de alimentare. Clasa A sau clasa A/B, nu conteaza atata vreme cat sursa livreaza curent mult si de calitate (nu te lasa pacalit de sensibilitatea declarata de 89dB) , cu cat mai mare cu atat mai bine, nu te lasa descurajat de puterea mica declarata a amplificatoarelor in clasa A, 30W in clasa A cu sursa de 1kW va da mai mult curent decat un 200W in A/B cu sursa de 300W, asa ca eu zic sa nu arunci banii aiurea pe electronice ieftine, boxelor Tannoy le plac electronicele scumpe, pui deoparte mai stai un an..... M-as uita la urmatoarele branduri (fara o ordina anume): Pass, Luxman (TOTL indiferent de varsta), Rega (doar Osiris dar trebuie testat), T+A, McIntosh (cica ar merge foarte bine, conditia e sa fie modele mai fortzoase), Moon, etc. Ca idee, xt8f tipau si deveneau agresive daca amplificatorul nu le conducea bine. Avand in vedere ca esti in UK, le poti testa si returna in 2 saptamani fara intrebari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adyy35 Postat Septembrie 23, 2018 Autor Share Postat Septembrie 23, 2018 multumesc hellrider77 cam asa am primit si eu recomandari aici in Anglia , spre clasa A dintre amplificatoare mi-a mai fost recomandat si Sugden o sa ma uit si la Luxman sa vad ce au in clasa A si mai strang bani intre timp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VTP Postat Septembrie 23, 2018 Share Postat Septembrie 23, 2018 @adyy35, Experienta proprie: am Tannoy 638 Profile Plus din 1995, avand aceliasi solutie tehnica cu incintele dvs. aproape in totalitae, 2,5 cai, woofere de 8" si driver de 1", tip bassreflex, dubla camera; - la momentul achizitiei am avut posibilitatea sa testez mai multe amplificatoare cu puteri de circa 100W/ch. : Electrocompaniet, Marantz, Harman Kardon, Sony ES, Technics (toate din partea superioara a gamelor de productie la acea data ). - testele facute cu amplificatoare de putere sub 75 - 100 W/ch. au demonstrat ca amplificatoarele nu putea conduce incintele la puteri mari, fara a nu se observa ca "dau in nas", deci au iesit din discutie; - din amplificatoarele din categoria superioara de putere, cele care aveau un slew rate mic si sunetul moale, mai cald, nu se potriveau deloc cu incintele Tannoy ( Electrocompaniet, Marantz, unele Technics ) dar se potriveau cu JBL L90, prezente la aceste teste; - incintele au raspuns "din prima" la HK si Sony, iar mai tarziu, cand am avut timp sa lucrez, si la amplificatoare cu tuburi, chiar de puteri mici, ceea ce m-a dus la concluzia verificata de mai multe ori ca se impaca fara probleme cu amplificatoarele cu slew rate mare, peste 100, cu cat mai mare cu atat mai bine; - din motive personale la acel timp, am luat un Sony TA FA 30 ES, care a facut fata incintelor . Ulterior, am constatat ca si amplificatoarele TEAC cu puteri mari se potrivesc necesitatilor. ( De altfel, amplificatorul TEAC din seria 500 le conduce acum, in sistemul II. - ceea ce v-am scris este pur orientativ, este de preferat sa ascultati incintele cu amplificatorul ce le va conduce, neaparat!!! Amplificatorul dvs., Rega, este potrivit cu bookshelfuri de auditie, gen Yamaha, JBL, si, prin auditie directa cu B&W, Wharfedale, Tannoy, Gale, Rogers, DECIZIA va apartine! 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hellrider77 Postat Septembrie 24, 2018 Share Postat Septembrie 24, 2018 Acum 9 ore, adyy35 a spus: .... cam asa am primit si eu recomandari aici in Anglia , spre clasa A dintre amplificatoare mi-a mai fost recomandat si Sugden o sa ma uit si la Luxman sa vad ce au in clasa A si mai strang bani intre timp ... Atentie, eu am spus doar sa nu te lasi descurajat de specificatiile clasei A, nu ca ar fi neaparat recomandata. Nu orice amp in clasa A garanteaza ca va livra ce le trebuie boxelor tale chiar daca specificatiile sunt identice. Ca si in A/B, conteaza mult sursa de curent, degeaba are rating de 30W daca nu are sursa de alimentare pe masura. Sugden nu recomand pt boxele tale, versiunea SE este 30W@8 Ohm si 40W@4 Ohm, sursa de alimentare subdimensionata, nu pare a fi facut pentru boxe greu de condus. Versiunea fara SE nici nu poate fi luata in calcul. Elicitul pare a fi un matching mult mai bun. Nu zic ca Sugden e un amp slab, dimpotriva, am ascultat si pe boxele potrivite este excelent dar nu mi se pare potrivit pentru boxele tale, boxe foarte dificile. Ca idee, daca vrei sa mergi pe clasa A (care se mie imi place maxim) cauta ceva cu sursa serioasa de alimentare, sa faca double down (xW@8 ohm, 2xW@4 ohm, 4xW@2 ohm, etc) si care sa aiba rezerva mare in A/B. Un amp serios de 30W@8 ohm clasa A, ar trebui sa se duca in varfuri pana la macar 100W@8 ohm in A/B. Uite aici specificatii: Amp1: 30W @ 8 ohm class A - max 130 W class A/B 60W @ 8 ohm class A - max 195 W class A/B Amp2: Rated Power: 30W @ 8 ohm; 60W @ 4 ohm Power output (<1% THD, 8/4ohm) 95W / 165W Dynamic power (<1% THD, 8/4/2/1ohm) 97W / 180W / 303W / 170W Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adyy35 Postat Septembrie 25, 2018 Autor Share Postat Septembrie 25, 2018 multumesc de idei o sa iau tot in considerare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate