camiloiu Postat Februarie 7, 2014 Share Postat Februarie 7, 2014 Rog posesorii de Proac seria response,sa isi spuna parerile legate de potrivirea respectivelor incinte in camere normale,18-22mp. Sunt in momentul in care nu stiu ce sa aleg..... Pe de-o parte mi-e teama ca D28 nu vor "umple" bine camera de 22mp,iar pe de alta parte ma gandesc cu putina teama ca D38 vor fi cu greu miscate de Audia flight two care are2x180 in 4 ohm...... Multumesc pentru eventualele pareri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Februarie 10, 2014 Autor Share Postat Februarie 10, 2014 Niciun posessor de D28/D38 sa ma gazduiasca si pe mine 5-10 minute pentru o parere despre sunet intr-o camera medie ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bibi Postat Februarie 10, 2014 Share Postat Februarie 10, 2014 N-avem .... De ce nu mergi la AudioConcept să le testezi pe amîndouă ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Februarie 10, 2014 Autor Share Postat Februarie 10, 2014 Era simplu,insa nu sunt in stoc.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Februarie 10, 2014 Share Postat Februarie 10, 2014 Eu am Responce D15(intr-un fel similare cu D18)si se descurca ft. bine intr-o camera de aproape 30m patrati,(la curte)amplificare Creek Classic 5350se 2x90 in 8Ω. D28 sunt pe 8Ω,pe cind D38 sunt pe 4Ω,asa ca ai grija cu pilotarea...ai si spus mai sus Clar nu as recomanda D38,parerea mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Februarie 10, 2014 Autor Share Postat Februarie 10, 2014 Cum este partea de joase la D15 in acea camera? La ce distanta de peretii laterali si spate sunt amplasate? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Februarie 10, 2014 Share Postat Februarie 10, 2014 D15 nu exceleaza pe partea de joase dar sunt excelente pe medii,inalte,bine asta nu inseamna ca nu au bas,dar stiu ca D28 stau mai bine la capitolul joase fata de D15 Sunt la cam jumatate de metru de perete,dar nu conteaza prea mult din cauza portului bass reflex asezat in podea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Februarie 10, 2014 Share Postat Februarie 10, 2014 http://www.whathifi.com/Review/ProAc-Response-D28/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iosiP Postat Februarie 10, 2014 Share Postat Februarie 10, 2014 D28 sunt pe 8Ω,pe cind D38 sunt pe 4Ω,asa ca ai grija cu pilotarea...ai si spus mai susClar nu as recomanda D38,parerea mea. Eficienta (reala) a D28 este de vreo 86dB/1W@1m iar cea a D38 este de 90dB/1W@1m. Tinand cont si de faptul ca primele sunt pe 8Ω iar celelalte pe 4Ω este clar ca vei putea obtine un SPL mult mai mare cu D38 (112,5dB/canal@1m vs. 106dB/canal@1m).Eu as merge pe D38! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Februarie 11, 2014 Autor Share Postat Februarie 11, 2014 Inca o necunoscuta,tweeter dome sau ribon? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Februarie 11, 2014 Share Postat Februarie 11, 2014 Nu este o regula chestia cu SPL-ul,sunt boxe cu SPL 92db(gen Triangle)si foarte greu de pilotat,si nu sunt singurele D38 are tweeter dome,D38R are Ribbon,oricum fiind ProAc sigur se aud bine si cele pe ribbon,poate chiar mai bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Februarie 11, 2014 Autor Share Postat Februarie 11, 2014 Cred ca voi merge pe D38R pana la urma,sunt varianta,sper,cea mai fericita din toate punctele de vedere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Februarie 11, 2014 Share Postat Februarie 11, 2014 Sa fie intr-un ceas bun si sa ne spui si noua impresiile,..dupa auditii binenteles Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Februarie 11, 2014 Autor Share Postat Februarie 11, 2014 Sa fie ! Saptamana urmatoare impresiile,atunci vor ajunge Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Februarie 12, 2014 Share Postat Februarie 12, 2014 Cu ceva vreme in urma spuneam pe aici, pe undeva, ca boxele ProAc din seria Studio nu mi-au spus nimic... Nu la multa vreme le-am vazut la vanzare. Acum observ si pasul doi: achizitia unora din seria Responce. Felicitari! Sa le stapanesti sanatos! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Februarie 12, 2014 Autor Share Postat Februarie 12, 2014 pilgrim,nu am reactionat la "parerile" tale.Erau "ultimul mohican" din sistemul vechi,schimbasem pana si distribuitorul de curent,insa boxele nu.Asta spune multe,am fost foarte multumit de ele si le-am tinut in sistem atat cat am considerat ca merita sa le tin.Am tinut cont si de partea financiara,D38R fiind mult peste Studio 140,si ca pret A...multumesc pentru felicitari ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Februarie 12, 2014 Share Postat Februarie 12, 2014 Am un prieten cu boxe Proac Studio 100,pe amplif si sursa Arcam,sa sti ca nu se fac de ras deloc,ba chiar suna ft. bine din toate punctele de vedere Nu stiu daca ai ascultat modelul asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Februarie 12, 2014 Share Postat Februarie 12, 2014 Am glumit, dar stii bine ca s-au potrivit lucrurile precum am zis. MihaiLLL, n-am zis ca suna rau, nu intelege gresit, ci doar ca mie nu mi-au spus nimic boxele di n seria Studio. Eu nu as lua pt ca nu sunt pe gustul meu si pretentiile mele sunt mai inalte. Daca iau ProAc, cu siguranta DOAR din seria Response. Cel putin, adica as merge si mai sus, dar e prea scump. Cei de la ProAc stiu sa faca boxe. Nu pun ei accent pe aspectul comercial al boxei, unora li se par urate, dar dupa ce asculti zici; Jos palaria! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Februarie 12, 2014 Share Postat Februarie 12, 2014 Fara masca chiar sunt dragute La Proac, sau cel putin la ale mele conteaza ft. mult pozitionarea in camera de auditie,trebuie sa te joci ceva cu ele pina ajungi la sunetul maxim pe care il pot reproduce,si chiar si asa la un metru si jumatate spatiu intre ele, asezat cam la doi metri in fata lor si ascultind muzica zici ca au cel putin trei metri intre ele, asa de mare este sounstage-ul,asta mi-a placut la Proac,soundstage si sunet extrem de natural,fara coloratii Au 25kg bucata,bitum pe dinautru,cabluri scurte,crossover direct pe bornele de iesire, constructie ft. sanatoasa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Februarie 13, 2014 Share Postat Februarie 13, 2014 Inseamna ca esti un caz fericit din moment ce ai gasit un amplif care se potriveste de minune cu ele. Asta conteza: sa fim multumiti de sunetul sistemului Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Februarie 13, 2014 Share Postat Februarie 13, 2014 Pai nu sti vorba aia, Creek cu Proac si Naim cu Spendor Si sa mai spun ceva despre ampliful Creek Classic 5350se,acesta trebuie folosit neaparat cu placuta de gain si dat pe 9db Cu preul pasiv sunetul este mai plafonat mai fara viata,mai plat,in schimb cu placuta de gain sunetul capata viata,creste atacul si dinamica Aviz si pentru cei cu Destiny,care au gain-ul pe telecomanda, dar cred ca acestia stiu deja Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanozaurus Postat Februarie 13, 2014 Share Postat Februarie 13, 2014 Am ascultat un setup exceptional format din amplficatorul Sugden Masterclass IA4, boxe ProAc Response D18 si sursa un CD Player Arcam. Nu am ascultat foarte mult, jazz si ceva clasica dar impresia pe care mi-a facut-o sistemul a fost extraordinara. Nu am mai pomenit un soundstage mai bine reliefat, detaliile de finete erau prezente, sunetul foarte echilibrat si muzicalitatea era desavirsita. Bine, si Masterclass IA4 e o scula de exceptie, clasa A ... Pacat ca nu pot sa-mi permit acest sistem Am vazut insa ca si Sugden fac un model de boxe LS21 care cam seama cu cele de la ProAc. O fi coincidenta sau nu ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pilgrim Postat Februarie 13, 2014 Share Postat Februarie 13, 2014 Nu seaman deloc boxele Sugden cu ProAc. Doar pe motivul ca sunt pe 2 cai? Sugden au o cu totul asta constructie si finisaj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaiLLL Postat Februarie 13, 2014 Share Postat Februarie 13, 2014 Chiar am ascultat Destiny si Naim 5i puse pe Proac D18 iar parerea mea a fost in favoarea lui Destiny,sunet mai plin,mai rotund,cu Naim mi sa parut sunetul un pic castrat,analitic,..cit de mult poate schimba un amplif, sunetul unor boxe,dealtfel Naim 5i este un amp destul de bun,chestie de potrivire sau de gusturi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
camiloiu Postat Februarie 13, 2014 Autor Share Postat Februarie 13, 2014 Proac nu prea am vazut a fi combinate cu Naim.Din auzite,singurele care ar suna sa spunem...corect cu Naim,sunt D28. Apropos de sunetul plin al Creek-ului vs sunetul castrat al Naim-ului,sunt probabil prea multe de povestit.Depinde ce vrei de la sistem,sau cat de mult intelegi tipologia de sunet a respectivilor producatori Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate