Sari la conținut
HiFi Tech

Proac D28 sau D38 ?

camiloiu

Postări Recomandate

Rog posesorii de Proac seria response,sa isi spuna parerile legate de potrivirea respectivelor incinte in camere normale,18-22mp.

Sunt in momentul in care nu stiu ce sa aleg..... Pe de-o parte mi-e teama ca D28 nu vor "umple" bine camera de 22mp,iar pe de alta parte ma gandesc cu putina teama ca D38 vor fi cu greu miscate de Audia flight two care are2x180 in 4 ohm......

Multumesc pentru eventualele pareri :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 154
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu am Responce D15(intr-un fel similare cu D18)si se descurca ft. bine intr-o camera de aproape 30m patrati,(la curte)amplificare Creek Classic 5350se 2x90 in 8Ω.

D28 sunt pe 8Ω,pe cind D38 sunt pe 4Ω,asa ca ai grija cu pilotarea...ai si spus mai sus

Clar nu as recomanda D38,parerea mea.

Link spre comentariu

D28 sunt pe 8Ω,pe cind D38 sunt pe 4Ω,asa ca ai grija cu pilotarea...ai si spus mai sus

Clar nu as recomanda D38,parerea mea.

Eficienta (reala) a D28 este de vreo 86dB/1W@1m iar cea a D38 este de 90dB/1W@1m. Tinand cont si de faptul ca primele sunt pe 8Ω iar celelalte pe 4Ω este clar ca vei putea obtine un SPL mult mai mare cu D38 (112,5dB/canal@1m vs. 106dB/canal@1m).

Eu as merge pe D38!

Link spre comentariu

pilgrim,nu am reactionat la "parerile" tale.Erau "ultimul mohican" din sistemul vechi,schimbasem pana si distribuitorul de curent,insa boxele nu.Asta spune multe,am fost foarte multumit de ele si le-am tinut in sistem atat cat am considerat ca merita sa le tin.Am tinut cont si de partea financiara,D38R fiind mult peste Studio 140,si ca pret ;)

A...multumesc pentru felicitari !

Link spre comentariu

Am glumit, dar stii bine ca s-au potrivit lucrurile precum am zis.

MihaiLLL, n-am zis ca suna rau, nu intelege gresit, ci doar ca mie nu mi-au spus nimic boxele di n seria Studio. Eu nu as lua pt ca nu sunt pe gustul meu si pretentiile mele sunt mai inalte. Daca iau ProAc, cu siguranta DOAR din seria Response. Cel putin, adica as merge si mai sus, dar e prea scump. Cei de la ProAc stiu sa faca boxe. Nu pun ei accent pe aspectul comercial al boxei, unora li se par urate, dar dupa ce asculti zici; Jos palaria!

Link spre comentariu

Fara masca chiar sunt dragute :lol:

La Proac, sau cel putin la ale mele conteaza ft. mult pozitionarea in camera de auditie,trebuie sa te joci ceva cu ele pina ajungi la sunetul maxim pe care il pot reproduce,si chiar si asa la un metru si jumatate spatiu intre ele, asezat cam la doi metri in fata lor si ascultind muzica zici ca au cel putin trei metri intre ele, asa de mare este sounstage-ul,asta mi-a placut la Proac,soundstage si sunet extrem de natural,fara coloratii

Au 25kg bucata,bitum pe dinautru,cabluri scurte,crossover direct pe bornele de iesire, constructie ft. sanatoasa

Link spre comentariu

Pai nu sti vorba aia, Creek cu Proac si Naim cu Spendor ;)

Si sa mai spun ceva despre ampliful Creek Classic 5350se,acesta trebuie folosit neaparat cu placuta de gain si dat pe 9db

Cu preul pasiv sunetul este mai plafonat mai fara viata,mai plat,in schimb cu placuta de gain sunetul capata viata,creste atacul si dinamica

Aviz si pentru cei cu Destiny,care au gain-ul pe telecomanda, dar cred ca acestia stiu deja

Link spre comentariu

Am ascultat un setup exceptional format din amplficatorul Sugden Masterclass IA4, boxe ProAc Response D18 si sursa un CD Player Arcam. Nu am ascultat foarte mult, jazz si ceva clasica dar impresia pe care mi-a facut-o sistemul a fost extraordinara. Nu am mai pomenit un soundstage mai bine reliefat, detaliile de finete erau prezente, sunetul foarte echilibrat si muzicalitatea era desavirsita. Bine, si Masterclass IA4 e o scula de exceptie, clasa A ... Pacat ca nu pot sa-mi permit acest sistem :( Am vazut insa ca si Sugden fac un model de boxe LS21 care cam seama cu cele de la ProAc. O fi coincidenta sau nu ?

Link spre comentariu

Chiar am ascultat Destiny si Naim 5i puse pe Proac D18 iar parerea mea a fost in favoarea lui Destiny,sunet mai plin,mai rotund,cu Naim mi sa parut sunetul un pic castrat,analitic,..cit de mult poate schimba un amplif, sunetul unor boxe,dealtfel Naim 5i este un amp destul de bun,chestie de potrivire sau de gusturi

Link spre comentariu

Proac nu prea am vazut a fi combinate cu Naim.Din auzite,singurele care ar suna sa spunem...corect cu Naim,sunt D28.

Apropos de sunetul plin al Creek-ului vs sunetul castrat al Naim-ului,sunt probabil prea multe de povestit.Depinde ce vrei de la sistem,sau cat de mult intelegi tipologia de sunet a respectivilor producatori ;)

Link spre comentariu