igor1234 Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 Da, eu am spus sa dai exemple DOAR din muzica clasica. Asta inseamna fara alte genuri muzicale. DOAR muzica clasica. DOAR despre ceea ce ai scris, fara sa deviezi de la discutie. Ai facut o afirmatie si eu eram curios cum argumentezi, pentru ca eu poate nu stiam de asa ceva. Daca nu ai argumente, era mult mai simplu daca spuneai "nu stiu, am aruncat-o si eu asa...". Nu-i nicio rusine sa nu stii ceva sau sa gresesti, la fel cum nu-i nicio rusine sa recunosti asta. Nimeni nu le stie pe toate. Important este sa avem discutii constructive, chiar daca sunt in contradictoriu sau "cearta" sau cum s-or numi. Nu ma deranjaza nimic la boxele tale, de unde ai scos asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Martie 16, 2017 Autor Share Postat Martie 16, 2017 (editat) Man, tu interpretezi cum iti place si cum poti "ataca"... De ce ma "obligi" sa dau exemple de muzica clasica cu sub 30Hz spre 25Hz, cind eu ascult ocazional acest gen muzical? Ti-am pus pe pagina anterioara o filmare cu o piesa gen clasica (cea pe care am dat-o exemplu) care se termina la aproximativ 26 Hz. Am gasit-o din intimplare pe YT in timp ce cautam despre difuzorul folosit de mine. Iti mai pun diseara cind ajung acasa inca 1-2, dar daca nu ai sistem de reproducere corecta de la 20-25Hz in sus (nu scriu asta cu rautate), degeaba le asculti pentru ca nu vei intelege nimic din "feeling-ul" meu. Practic "finetea" pe care eu cred ca tu nu o intelegi (sper ca nu rau intentionat), este faptul ca niste incinte acustice date in "prospect" ca reproduc de la 30Hz pina la 30kHz (nu conteaza spectrul superior in cauza de fata), la frecventa de 30Hz au in medie -10, -15 db atenuare la acei 30Hz, in cea mai fericita situatie, multe avind chiar -20db la 30Hz fata de 100Hz. Eu caut sa aduc gama audio uman audibila, de 20Hz-20000Hz (desi este tipic de pe la 16Hz, pina pe la 16-17-18kHz, urechea odata cu imbatrinirea "moare la inalte", nu si la bass insa), sa fie cit mai liniara cu atenuari cit mai mici la extremele de frecventa, pentru a asculta CIT MAI CORECT ce a cintat trupa si ce a masterizat inginrrul de sunet. Toba mare poate reproduce cu usurinta 35Hz chiar si mai jos (iti pun diseara piesa sa te lamuresti), bass-ul asemeni daca se doreste asta; Simple Minds lucreaza bine cu corzile slabite la bass pentru a cobori cit mai jos, voi pune piesa ca exemplu diseara), orga de biserica, coboara si spre 20Hz ( ca tot ai intrebat ce instrument da 25Hz). Muzica pe care o ascult eu are preponderent subjoase si joase incepind de la 25-30Hz in sus. Pentru a le reproduce corect si neatenuate prea mult, sistemul meu trebuie sa fie capabil de a reproduce cu maxim -10db atenuare, de la circa 15Hz in sus, astfel incit frecventele de la circa 30Hz sa fie cit mai putin atenuate. Asta ca sa iti explic "utilitatea" infrabass-ului in caz de te intrebi, sau de ce, boxele din topicul de discutie le-am facut capabile de a reproduce 20-22Hz cu maxim -10db atenuare fata de 30Hz. Exact cum colegii audiofili "se lupta" pentru transparenta, soundstage, microdetalii si altele, ada ma lupt eu ca sistemul meu sa poata sa reproduca cit mai liniar si sub 40Hz pentru ca si dub 40Hz eate multa informatie muzicala. Te deranjeaza cu ceva asta, referitor la preferintele mele audio? Editat Martie 16, 2017 de Vizitator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
igor1234 Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 Nu te "atac", discut cu tine cat se poate de normal. Tu ai spus ca exista muzica clasica unde se coboara sub 25Hz si oamenii nu stiu asta. Ai facut aceasta afirmatie? Da sau nu? Eu nu am intrebat de boxe, nu am vorbit despre ce pot boxele sa redea sau nu. Eu am intrebat de instrumente muzicale, folosite in muzica clasica ce coboara sub 25Hz. Nu 30Hz, nu 35Hz, unde plaja se mareste considerabil, ci sub 25Hz. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Martie 16, 2017 Autor Share Postat Martie 16, 2017 Da am afirmat asta, ti-am dat si un exemplu pe pagina anterioara (acel link YT), iti mai pun citeva exemple diseara. Am spus ca oamenii nu stiu de ele, pentru ca marea majoritate a boxelor detinute de colegii forumisti (ce am citit pe la topicul "sistemul meu"), nu au incinte care pot reproduce 25-30Hz la un nivel suficient de SPL ca nivel raportat la 50 sau 100Hz , frecventele 50-80Hz fiind mult mai mari ca SPL, "mascheaza" imediat tot ce este sub 35-40Hz. Deci m-am referit la ideea ca unii colegi pot asculta in "necunostinta de cauza", inregistrari muzicale cu un bogat spectru sub 40Hz chiar si mai jos (vezi exemple de trupe/artisti mai sus) fara sa stie ca "bucata muzicala ascultata" are si 30Hz si mai jos in ea, dar sa nu stie asta pentru ca (prin prisma) boxele lor nu sint capabile sa ofere un SPL suficient de ridicat raportat la 1-2 octave superioare incit da reliefeze acele frecvente foarte joase. La asta m-am referit, nu ca "lumea ar fi proasta"... Si eu pina sa fac rost de Beyer DT770 Pro de 250 ohmi, casti inchise, dupa care sa imi fac boxe in compresie cu 12 " si apoi infrabass-ul, nu stiam ca piesa "Crime" semnata Camouflage, coboara pe unul din canale la un anumit pasaj muzical pina pe la 18Hz, ca piesa "Sans-toi" semnata Patricia Kaas coboara pe la 27 Hz, ca piesa "Everything fades away" semnata Mariah Carey se "joaca" in jurul a 30Hz si exemplele pot continua. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 Ai facut o obsesie dementa pentru acele sunete, cel mai important la o boxa audiofila este media, vocea, pentru ca audiofilii nu asculta neaparat bumtzi bumtzi. Obsesia asta a ta o sa iti izbeasca creierul de cutia craniana in asa hal incat o sa ai probleme serioase de potenta, fii atent! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Martie 16, 2017 Autor Share Postat Martie 16, 2017 Man, fiecare cu obsesia sau obsesiile lui. Am o singura viata si ma bucur cit ce mult pot de ea, gustind pe nesaturate din tot ce imi aduce placere/satisfactie. Nu am spus nicaieri ca boxele facute de mine ar fi audiofile dar ca doresc sa fie ascultate de colegii audiofili, sa aud parerile lor, criticile lor sau poate chiar, aprecierile lor. Nici prin cap nu imi trece sa ma pot categorisi audiofil... Doar ca imi place sunetul "complet" asa cum a fost masterizat, iar daca piesa are 25 Hz in ea, EU trebuie sa ii aud. Iar asta presupune sa am boxele din acest topic. Si sa ne si amuzam un pic referitor la potenta, infrabass-ul ma va ajuta cind imi este lene "sa ma misc", voi da cu citeva sute de W in el la frecventa de 10-15Hz, si va misca el patul, fara sa ma obosesc, traind la maxim, "momentul"... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 te inteleg, si mie imi place bassul clar profund, bine nu vreau sa fie doar bass ca in masinile cu bass tampit, sa se simta in oase, tocmai de aia am sifonierele astea, mi as lua unele si mai mari dar tot boxe, exclus subwoofere si alte manele, nu suport, am avut, le am aruncat, nu simt nimic, ori bubuiau pe legea lor ori creau haos in loc de coerenta si muzicalitate mai ales la jazz, jazzul are nevoie de un sistem foarte curatel ca sa sune, muzica electronica sau disco e alta treaba, e simpla. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 CPT n-ai auzit ca nu conteaza boxele tale cu toate ca este vorba de un proiect DIY la sectiunea DIY ? Ca conteaza DOAR vreo eventuala greseala (chiar si imaginata) a ta indiferent ca ea nu are legatura cu topicul de fata ? Acum poate ai priceput cum e cu "igorizarea" forumului... In rest felicitari omule. Vreau sa te iau cu boxele astea la o auditie audiofila serioasa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hifiaudio Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 Nu te "atac", discut cu tine cat se poate de normal. Tu ai spus ca exista muzica clasica unde se coboara sub 25Hz si oamenii nu stiu asta. Ai facut aceasta afirmatie? Da sau nu? Eu nu am intrebat de boxe, nu am vorbit despre ce pot boxele sa redea sau nu. Eu am intrebat de instrumente muzicale, folosite in muzica clasica ce coboara sub 25Hz. Nu 30Hz, nu 35Hz, unde plaja se mareste considerabil, ci sub 25Hz. Evident ca exista instrumente muzicale folosite in muzica clasica ce coboara sub 25 Hz . Tu nu esti inca prieten cu Google ? Aici ai un mic exemplu : tuba , orga mare sau pian Bösendorfer Imperial Grand Piano - https://en.wikipedia.org/wiki/Audio_frequency Pacat de faptul ca acest subiect a devenit varza . Ar trebui sterse toate interventiile offtopic si cele cu iz de Gica Contra . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 Nu stiu de ce am eu vaga banuiala ca nu va rula muzica clasica pe acele boxe, bine eu acuma nu mai stiu, ele vin la pachet cu un subwoofer, cu doua subwoofere adica daca am deja niste boxe care coboara ok, mai pun inca unul sau doua subwoofere... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
igor1234 Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 Raimond, știu că pentru tine pare ciudat acest fapt, dar muzica întotdeauna are legătură cu subiectul de față. Când o să înțelegi asta probabil că nu o să mai eșuezi. Era vorba despre perspectiva lui CPT față de o anumită plajă de frecvențe. El măcar se raportează și la muzica pe care o asculta, ceea ce îi influențează construcțiile. Exemplul legat de muzică a fost al lui CPT. Pe de altă parte, dacă își dorește niște păreri sincere, trebuie să știe că urechea multor oameni care frecventează showroom-urile este formată în mare măsură pe alte stiluri de muzică și ceea ce caută ei la niste boxe, percepția asupra redarii muzicii, asupra basului (și infra basului) poate sa difere radical. Dacă vrea să evolueze o să-l ajute mai mult părerile sincere, chiar dacă vor fi negative, fie că sunt legate de aspecte tehnice, fie că e vorba de "filozofia de sunet", ca să folosesc limbajul de lemn al showroom-urilor. Până acum câteva luni vă umpleați ideile de sânge pe toate forumurile, așa că eu nu cred în roba ta "avocațeasca". Diferența fata de tine, care vrei sa faci un produs comercial, este că CPT in "lupta" lui cu electronistii si audiofilii este un idealist si aproape un personaj romantic. El își dorește recunoaștere, chiar dacă nu recunoaște. Spune ce gândește, fără ocolișuri, fără stratosferice, fără unduiri de coloană în bătaia vântului. Adică se descurcă singur intr-o confruntare forumistica, tu ești ghiuleaua legată de piciorul lui, așa cum "colecționarul de pdf-uri" este ghiuleaua legată de piciorul tău. Apropo, Raimond, ce părere ai despre boxele lui CPT? Știind că asculți Revel M12 în 160mp, o să-ți fie greu să răspunzi sincer. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Martie 16, 2017 Autor Share Postat Martie 16, 2017 Dorin, trebuie sa ajungi pe la mine sa le asculti... Link-ul promis cu piese pentru care, ca sa sune bine trebuiesc boxe capabile de 20-30Hz limita inferioara. Am ales melodii "diversificate" evident toate imi plac personal, si ca melodii, si ca artist sau trupa. Cea mai joasa frecventa in una dintre piese este 8Hz si citeva frames de 3Hz, este facuta special pentru teste de gen, nu reprezinta o melodie reala (Opus dei) Cine isi poate vedea membranele la woofere, sa bage un ochi la ele, cind le va vedea ca se misca "degeaba" in cutie si nu se aude mare brinza, sint sunete cu frecventa mai joasa decit ce poate boxa sa redea. https://drive.google.com/file/d/0B1YSi7dBRWW3RVpoSkVZeVlONkk/view?usp=sharing Sint piese CD ripping sau din imagini de CD-uri (nero) originale. Pe de altă parte, dacă își dorește niște păreri sincere, trebuie să știe că urechea multor oameni care frecventează showroom-urile este formată în mare măsură pe alte stiluri de muzică și ceea ce caută ei la niste boxe, percepția asupra redarii muzicii, asupra basului (și infra basului) poate sa difere radical. o să-l ajute mai mult părerile sincere, chiar dacă vor fi negative, fie că sunt legate de aspecte tehnice, fie că e vorba de "filozofia de sunet", ca să folosesc limbajul de lemn al showroom-urilor. Spune ce gândește, fără ocolișuri Imi place ceea ce am citat si este foarte adevarat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 Boxele bass reflex sub o anumita frecventa in functie de dimensiunea portului nu mai reusesc sa presurizeze incinta si se comporta gen open air, dar oricum la dimensiuni mari ale membranei si incintei dropul asta e pe la 25 - 30 hz si eu am vagi banuieli lasand orice simulare la o parte, ca boxele alea (heco nu lenco) pot scoate bas mai jos decat o incinta acordata serioasa, posibil o sa bazaie pe la 100 hz cel mai ok si mai jos dumnezeu cu mila, nu iti fa vise desarte. Cat despre proiectul infrabass ala poate e ceva de el, insa face deja parte din categoria stage equipment, are nevoie de putere serioasa, la 5w sau cat ziceai tu nu se intampla nimic, doar se sperie putin o musca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Martie 16, 2017 Autor Share Postat Martie 16, 2017 Da, Marian, stiu asta, dar daca o gindim si altfel, nici nu puteau cere bani seriosi pe niste incinte cu Woofere de 200 dolari bucata, care este urit cu spume, dar suna al naibii de bine si precis in incinte cu volum redus. Eu le-am facut pentru sufletul meu, si piesele le-am pus sa le luati si ascultati pe sistemele de acasa, poate unii chiar sint curiosi sa asculte si sa "vada" ce pot boxele lor. Sper sa reusim sa ne intilnim la Cristi, si poate le vei auzi. Oricum voi face inca o pereche, ceva mai modeste pe bass (in niste cutii de LIFE SD22 tot germane, tot compresie, cu woofere tot de 12") insa cu cu tweetere Ribbon ce urca pina la 40kHz, si acelea le voi vinde. Sper sa gasesc un pasionat de incinte de la 28Hz in sus, sa-i placa de ele, daca nu, le pastrez si pe alea. Sa va dati cu parerea despre melodiile din link. Rog Mogale (este si coperta de CD de la ei de pe site), este un tip tare de la Void Acoustics, un fel de Pass al amplificatoarelor, iar acel material audio este special construit pentru a testa frecventele joase si foarte joase la incinte, este chiar materialul original transformat direct in FLAC de mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Martie 16, 2017 Autor Share Postat Martie 16, 2017 Pai boxele BR au in principiu cam +3db SPL in jurul frecventei de acordaj si cam +1db la urmatoarea octava superioara fata de un bass in compresie. Cel putin asa vad in simulari si grafice. Sint mai basoase un pic, o sa prezint curind si un proiect de boxe bass reflex, dar ceva mai mare. Insa intii sa le asculte colegii pe astea. Cat despre proiectul infrabass ala poate e ceva de el, insa face deja parte din categoria stage equipment, are nevoie de putere serioasa, la 5w sau cat ziceai tu nu se intampla nimic, doar se sperie putin o musca. Il poti intreba pe Victor cam ce facea la sub 5W, nu la 5W... Este difuzor specializat pentru Home Cinema, nu pt db drag. Si chiar daca la 5W nu ar face "ceva" cum zici tu, dam cit trebuie (in caz de nevoie) pina in 1000-1500W rms, am de unde sa dau putere... Acum serios vorbind, am avut multi amici care spuneau, hai bai Leco, fugi d-aici cu 16Hz redati de boxa aia (infrabass), ca nu ii da, sau ca nu poti obtine suficient SPL cu un difuzor de doar 87db/1w/1m. Cind au intrat in casa erau 10-20W si m-a rugat da mai incet ca mi se infunda urechile... Nu te pronunta in necunostinta de cauza, fara sa il asculti. Daca vrei, te invit la o auditie, just let me know. Butonul de volum al infrabass-ului, iti apartine! Valabil pt oricine invitatia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 O sa pun si eu de proba un generator soft pe 18hz sa vad daca scoate ceva la mine, de curiozitate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Martie 16, 2017 Autor Share Postat Martie 16, 2017 Ia niste materiale pt test: Test subbass si bass rar Poate faci si ceva filmare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Martie 16, 2017 Autor Share Postat Martie 16, 2017 Posibil sa coboare cum zici tu, dar este la fel de important, sau poate mai important, sa fie "rafinate" - transparente, dinamice, rapide si echilibrate in toata banda de frecventa. De asta vreau sa ne intilnim sa le ascultati, ca sa va dati cu parerile, indiferent de ce fel sint! Le ascultam pe muzica voastra pe care o cunoasteti bine, si apoi am si eu citeva piese de pus... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 16, 2017 Share Postat Martie 16, 2017 bai m am jucat , la volum de ascultare normal adica rotit volumul 30-35 grade , la 20 hz sunetul produs creeaza panica, un sentiment tampit, practic pot auzi pana undeva la 16 hz , dupa aia nivelul este greu de perceput , la 10hz se hatzana membranele si cam atat, nici un om nu poate auzi, dar undeva la 16hz e limita unde mai poti auzi cate ceva, la 30 hz deja e foarte tare bassul, intra boxele in banda. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CPT Postat Martie 17, 2017 Autor Share Postat Martie 17, 2017 Am foarte multa muzica diversificata, mai putin manele. Cind construiesc ceva, folosesc la auditie genuri cit mai variate, nu ma axez pe ceva anume. Ce ascult eu preponderent/preferential, este alta mincare de peste. Stie cumva cineva, Cristi (Jack) este banat? Nu l-am mai vazut de ceva timp sa posteze... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hifiaudio Postat Martie 17, 2017 Share Postat Martie 17, 2017 bai m am jucat , la volum de ascultare normal adica rotit volumul 30-35 grade , la 20 hz sunetul produs creeaza panica, un sentiment tampit, practic pot auzi pana undeva la 16 hz , dupa aia nivelul este greu de perceput , la 10hz se hatzana membranele si cam atat, nici un om nu poate auzi, dar undeva la 16hz e limita unde mai poti auzi cate ceva, la 30 hz deja e foarte tare bassul, intra boxele in banda. Oau , ce cosmar . E posibil ca unii sa fi fost abuzati de mici cu povesti despre cutremure de pamant vrancene si un SPL groaznic la distanta de 10 m de gura tevii unor obuziere cal 152 mm la comanda " atentiune baterie , asupra tintei , x proiectile vijelie foc " , unde x este un numar mai mare de 5 lovituri in primul minut , trase simultan din cele minim 6 guri de foc ale bateriei de obuziere , folosind incarcatura de azvarlire pentru bataia maxima cu proiectile perforante tip rupe-beton ... cine a avut de-a face cu artileria grea , stie la ce ma refer ! Daca nu e asa, cineva se afla in eroare , dar treaba se poate remedia printr-o auditie de test la @CPT . In lipsa unei asemenea experiente audio , nimeni nu este autorizat sa isi exprime opinia despre incintele lui @CPT ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 17, 2017 Share Postat Martie 17, 2017 Ce tragi ca vad ca e misto! Si boxele lui Lenco sant misto, doar ca exista boxe muult mai misto, multe Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hifiaudio Postat Martie 17, 2017 Share Postat Martie 17, 2017 Da da , e misto de tot SPL-ul ala la 10 m de gura tevii . Pur si simplu se foarfeca ata cu care sunt cusuti nasturii la tinuta de instructie ... Cred ca si Brain a avut asemenea experiente auditive in aplicatii ... poate intervine cu impresii despre SPL . 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comanr Postat Martie 17, 2017 Share Postat Martie 17, 2017 Daca vrei poti sa vii sa le asculti, chiar daca nu iti plac macar stii ce ai ascultat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hifiaudio Postat Martie 17, 2017 Share Postat Martie 17, 2017 Hai sa nu denaturam discutia pe principul una zici , alta fumezi ... poate merge la altii , dar aici nu e cazul . Uite un exemplu demonstrativ de pe net , un simplu execitiu de SPL la care m-am referit anterior : https://goo.gl/images/41uyzq sau https://goo.gl/images/ddKbTm sau https://goo.gl/images/rhmM47 . Evident , va puteti imagina ce inseamna tragerea in baterie , nu cu un singur obuzier . Muzica nu are nicio legatura cu un asemenea SPL , dar e cazul sa nu se faca vreodata confuzie , nici macar accidental Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate