Sari la conținut
HiFi Tech

Diferenta tensiune de iesire


Andi

Postări Recomandate

M-a nelamurit intotdeauna o chestie: am observat la unele dac-uri sau placi audio diferente mari de tensiune de iesire pe analog, in sensul ca unele au de ex. 2 V sau chiar mai mare, iar altele au mult mai jos, probabil in jur de 1 V.

Mai demult observasem voltage mic in general pe iesire 3,5 mm, nu si pe RCA, si am crezut ca e o legatura, dar de atunci am observat tensiune de iesire mare si pe 3,5 mm, si tensiune de iesire mica si pe RCA.

Imi poate explica cineva de unde vine diferenta, ce anume o da?

La cd playere am observat ca au intotdeauna voltage ridicat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aceasta tensiune de iesire in general este standardizata la 2V pentru nebalansat dar nu este obligatoriu sa fie asa. Cata vreme amplificatorul care primeste aceasta tensiune poate sa ofere la iesire puterea maxima nu-i niciun fel de problema. Doar ca pozitia volumului va fi diferita functie de sursa, de tensiunea ei de iesire, tensiunea de nivel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intr-adevar, am observat ce pe nebalansat standardul e in jur de 2 V, iar pe balansat in jur de 4 V. Totusi sunt nelamurit in privinta cazurilor in care tensiunea de iesire e mult mai mica. De ce este asa? Ce lipseste acolo? Un caz care poate iti este familiar: Xonar DS tensiune mica, Xonar DX tensiune standard. Ce anume da diferenta asta?

Tensiunea asta de iesire nu are cumva un efect indirect si asupra dinamicii?

Legat de volumul amplifului, da, la iesire cu voltage mic dai intotdeauna volumul mai tare cu cateva ore comparativ cu voltage standard.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Robert, deoarece m-a interesat chestia asta, am studiat multe fise de specificatii si am observat ca toate sculele high end au voltage ridicat, iar voltage mic se gaseste de obicei la scule entry, de asta am intrebat "ce anume lipseste acolo". Prima data am observat, cu multi ani in urma, voltage mic la discman-uri pe line out si la placi audio entry, care da, au SNR mic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda, pe site-ul lor la "Output/Input Full-Scale Voltage :" e lasat spatiu gol, deci poate sa fie orice :) Un pic cam neprofesionist tratata treaba asta, mai ales ca Andi a remarcat nivelul mai mic fata de standard, neparand sa fie o omisiune de dactilografiere ci mai degraba intentionata. Observ ca si distorsiunile si zgomotul sunt net mai mari fata de varianta DX. Probabil ca este o varianta mai slaba ca DX-ul. Totusi nu se poate stabili o legatura de cauzalitate intre nivelul mai mic si performanta pura. Chiar daca ar fi avut 2V la iesire performantele erau aceleasi.


Nivelul mai mic la aparatele portabile sau computere este logic din cauza tensiunilor de alimentare mici si ele. Totusi, pragul de zgomot vorbind la moul general, este cam la fel la toata lumea, deci daca vrei sa maresti raportul semnal/zgomot este mai usor sa maresti semnalul decat sa scazi pragul de zgomot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

i

Nivelul mai mic la aparatele portabile sau computere este logic din cauza tensiunilor de alimentare mici si ele. /quote]


Da, la u moment dat ma gandisem si eu la asta, doar ca atunci nu ar exista diferente intre placi. Am observat ca placile audio entry au acelasi voltage ca placile audio integrate pe placa de baza, iar placile mai upmarket au standardul de 2 V.

In plus, am observat deja diferente si la dac-uri cu alimentare usb pe 5 V: unele au standardul (in general cele mai scumpe), altele au voltage mic. Si intotdeauna cele cu voltage ridicat au specificatii mai bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Acest site foloseste cookie-uri! Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii acestora. Citeste Politică Intimitate si Termeni de Utilizare.