catalinc Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 M-am gandit sa spar gheata si sa prezint cateva manufacturi proprii pe care le folosesc la auditiile de fiecare zi. Amplificator bazat pe AudiophileStarter de la RaimondAudio. Transformator R-Core, condensatori Muse, Fine Gold si Silmic. Dac usb cu AD1865. Pe scurt contine urmatoarele: - modul USB-I2S de la N. Jitariu (Rockna/Musicaltech/Audiobyte) - I2S-PCM driver board http://www.diyaudio.com/forums/digital-line-level/220407-drive-nos-ad1865-62-pcm1704-02-63-tda1541-fifo-universal-i2s-pcm-driver-board.html - conversie i/v cu AD844 a la Pedja Rogic Mai am de lucru la partea de iesire dar sunetul este deja peste majoritatea solutiilor comerciale pe care mi le-as fi putut permite. Amplificator cu LM4780 Un circuit integrat care implementat cum trebuie este superior multor solutii cu componente discrete. Momentan fara carcasa: Mai exista amplificatoare diverse, dac-uri cu TDA1541 sau WM8740. Urmeaza sa le "dezgrop" si sa la prezint. Ca o picanterie, LM4780 suna mai bine ca LM1875 pe care unii dintre colegi au avut ocazia sa-l asculte la una din intalnirile lamparilor, si care a facut fata cu brio asaltului nenumaratelor proiecte cu lampi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Woow ! Sincere felicitari pentru toate proiectele realizate. In prima faza ma frapeaza curatenia cu care lucrezi montajele, apoi la a-2-a privire observ cablarea foarte bine facuta, dupa reguli. Asta e mare lucru pentru ca poti conserva caracteristicile schemelor. Ce sa zic, ma bucur ca hobbyul diy-audio incepe sa fie un lucru serios, inca odata felicitari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phaenius Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Cad de cald ajunge radiatorul din ultimele 2 poze ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinc Postat August 12, 2015 Autor Share Postat August 12, 2015 Ascult la putere foarte mica, varfurile de putere rar ajung la 10W si radiatorul se simte cald. Banuiesc ca undeva intre 40 si 45 grade Celsius. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Poti tripla puterea si nu se intampla nimic cu acel radiator. Poti sa-i pui un ventilator de suprafata mare si turatie scazuta, cam cum sunt la computere la procesoare si nu mai ai ai nicio grija. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinc Postat August 12, 2015 Autor Share Postat August 12, 2015 Radiatorul este suficient pentru cele doua integrate. Eu ma asteptam sa ziceti ceva de bucatile intermediare. Ca sa maximizez transferul integratele sunt montate direct pe profile iar acestea sunt izolate fata de radiator. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phaenius Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Eu am intrebat de radiator, pentru ca vad conductori sprijinindu-se pe el. Daca se incalzeste foarte tare, se poate topi izolatia conductorilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zal Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Felicitări! Unul dintre puţinii melomani care stăpîneşte şi electronică. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinc Postat August 12, 2015 Autor Share Postat August 12, 2015 Phaenius este imposibil ca radiatorul sa atinga temperatura de topire a izolatiei, orice s-ar intampla. Zal, RaimondAudio multumesc pentru aprecieri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianlucian Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Imi amintesc de LM1875, parca acum 2 ani la Vio, am ramas uimit de prestatie. Ce-i cu padurea aia de surse in DAC-ul ala, nu ma prind. Ma oftici cu modulele lui Raimond, omul inca bibileste la prototip si tu le-ai dat drumul deja? Nu mai stiu nimic de Liviu, ce mai lucreaza? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Mmmm, superb.... in cazurilor bruste de cresterii a temperaturii caldura nu ramane in integrat ci este evacuata rapid in talpa de aluminiu pentru ca nu mai ai izolator la integrat...Din nou felicitari ! Asta este un motiv serios de distrugere a integratelor de putere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phaenius Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 De unde sa stiu la cate grade se incalzeste radiatorul ? Depinde cat de tare se incalzesc componentele de la care trebuie preluata caldura. Un radiator poate fi foarte fierbinte, de asta unele au si ventilatoare pe ele. Izolatia se poate topi bine sub 150 grade. Si atunci poate face scurt-circuit. Foarte urat si neprofesional acei conductori spanzurand peste radiatoare.' Si sincer, nu inteleg (nu e un atac la initiatorul topicului) de unde atatea laude. sint cateva piese, montate pe niste placute de textolit. Oricine poate face asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brainsmartman Postat August 12, 2015 Share Postat August 12, 2015 Mda, "oricine poate face asta"... tipic pentru nulitatea care esti, mr. Phaenius. Pana acum n-ai "produs" absolut nimic folositor pentru acest forum, decat bascalie si luari "in balon", de fapt nu numai aici, mai sunt forumuri unde activitatea ta este la fel de "productiva". Cu riscul de a-mi atrage critici din partea anumitor puristi, consider ca prezenta ta pe acest forum nu mai este binevenita. Ai tot primit "aplauze" de nenumarate ori, dar insisti in atitudinea asta. Asa ca lasa-ne si du-te de canta pe la alte mese. Deocamdata ai de la mine o saptamana de ban. Numai de bine.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sarus Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 Asta spune totul despre aceasta comunitate, o clica de prost-crescuti, lingusitori, ingraditi in gandire, needucati, habarnisti si pupincuristi. Amplificatorul din subiect e ceva foarte simplist, ceva de genul unuia construit de un copil de 8 ani de la cercul micii electronisti. Oricine, repet ORICINE poate sa construiasca asa ceva. Iar firele spanzurand e un pericol de incendiu, ca va place sau nu. Oricum nu mai intru pe forumul asta, e mult sub nivelul minim de decenta, bun simt si inteligenta. Sa nu mai vorbesc de caii verzi pe pereti pe care ii vad majoritatea audifofililor. A auzi sunete care nu exista in realitate e o conditie medicala. Iar a nu accepta realitate e o alta conditie medicala. In fine. Unii au incercat sa va deschida ochii, voi ati aruncat cu noroi, i-ati banat, ati facut ce va duce mintea limitata. Lui smartasscreier ii urez sa se duca de unde a venit. Lumea ar fi mai buna fara tine in ea. Esti un nesimtit si un prost ingramadit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianlucian Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 E vremea Perseidelor, apare cate unul meteoric, da o flegma si pleaca..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinc Postat August 13, 2015 Autor Share Postat August 13, 2015 Un radiator nu poate fi oricat de fierbinte si in nici un caz unul dintr-un dispozitiv folosit in living. Iar pericol de incendiu nu exista nici daca folosesc fire neizolate Va face odata poc si gata, se linisteste. Tocmai pentru a preveni lucruile de genul asta s-au inventat sigurantele. Este evident din poze ca acel amplificator este inca in constructie, nu a fost montat in carcasa. Normal ca nu va ramane in acest stadiu. Adrianlucian modulele de la Raimond sunt prima versiune, el lucreaza acum la versiunea a doua. Liviu sigur ne pregateste ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Greierasul Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 Ceea ce nu se stie este ca userul CatalinC are o scula sensibilacu care poate vedea zgomotul pana la 50Mhz sau chiar mai sus. El mi-a confirmat ca modulele mele sunt mute ultrasonic. Tot aranjamentul , toata cablarea s-a facut cu ochii pe aceasta scula. Din pacate o rutare gresita creste zgomotul si distorsiunile. Cand un lucru se face bine el pare si usor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinc Postat August 13, 2015 Autor Share Postat August 13, 2015 Multumesc. Am adoptat solutia asta pentru ca este foarte simplu de realizat, nu necesita scule complexe si arata mai bine decat carcasele recuperate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shambala Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 ... LM4780 suna mai bine ca LM1875 pe care unii dintre colegi au avut ocazia sa-l asculte la una din intalnirile lamparilor, si care a facut fata cu brio asaltului nenumaratelor proiecte cu lampi. Amplificatorul cu LM4780 foloseste integratele in paralel, nu ? As zice ca este normal sa sune mai bine decat LM1875 dat fiind ca are slew-rate dublu, capabilitate de curent si putere mult mai mari. De curiozitate, ce valoare ati folosit pt Cin ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinc Postat August 13, 2015 Autor Share Postat August 13, 2015 Multi spun ca LM3886 si LM4780 suna mai prost din cauza protectiilor. Se pare ca nu-i asa. Dar conteaza foarte mult implementarea, schema din datasheet este doar de proba. Nu am folosit condensator de cuplare la intrare. Intre dac si amplificator folosesc un asazis preamplificator pasiv cu 100uF inainte de potentiometrul de volum de 50kohm. La sfarsit voi implementa dc servo in dac si voi renunta si la acel condensator. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shambala Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 Nu am lucrat cu LM4780, am citit ca ar fi un fel de dual LM3886. Am lucrat insa cu 3886 si intradevar, protectiile se activeaza enervant de jos ca putere, in special pe sarcini de 4ohm (si sub) mai ales daca se folosesc tensiuni de alimentare mari. Intrebam daca ati legat in paralel cele 2 cipuri din fiecare LM4780, pt ca am facut asta cu LM3886 si activarea SPiKe protection s-a mutat mai sus, practic nu se mai simt - pe incinte de impedanta mica diferenta in sunet fiind spectaculoasa. Chiar vreau sa fac un amplif cu 2xLM4780 legate in paralel (in ideea ca cele doua cipuri interne sunt mai bine imperechaite decat pot nimeri 2 x LM3886). Oare mai gasesc pe undeva 2 cablaje ca ale dvs. ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinc Postat August 13, 2015 Autor Share Postat August 13, 2015 Fiecare amplificator are propriile componente externe (am folosit valori apropiate de cele din schema lui carlosfm). Am legat in paralel doar intrarile si iesirile. Tocmai pentru a limita interventia protectiei SPiKe am folosit placutele intermediare la montarea pe radiator. Caldura trece mult mai usor de la chip la placuta pentru ca nu mai exista izolatorul. Iar suprafata de contact dintre placute si radiator este suficient de mare ca sa nu mai conteze rezistenta termica a izolatoarelor. Stiu, ideal ar fi fost sa folosesc placute intermediare de dimensiunile radiatorului dar nu-i cazul, tensiunea de alimentare este de ±22V iar incintele sunt de 8 ohm. Cablajele le-am luat de pe ebay http://www.ebay.com/itm/LM4780-AMP-2x60W-1x120W-EU-PCB-/271923970062 Il cheama Damian Antoniak si e destul de cunoscut prin comunitatile diy, are http://www.unisonus.com care vad ca-i suspendat acum. Mie mi-a placut cum a gandit cablajul si nu cred ca mi-ar fi iesit mai bine. Daca va intereseaza ii pot trimite un mesaj sa vad daca mai are. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shambala Postat August 13, 2015 Share Postat August 13, 2015 Da, va rog. M-am uitat azi pe net dupa cablaje si nu am vazut altele mai convenabile, mai ales ca vreau sa le montez intr-o carcasa mica. Din pacate la acestea scrie "SOLD" iar site-ul omului este sispendat, cum ati obs si dvs.. Solutia cu montarea fara izolator pe o bara intermediara este f buna; ma gandesc sa o folosesc si eu mai ales ca am o bara din Cu. Eu as vrea sa trag "la sange" de aceste integrate, asa ca ma gandeam la o alimentare de +/-36V, pt a obtine cei 60W si pe incinte de 8ohm. Radiatoarele sunt cam ca ale dvs (o idee mai mici) dar va participa la racire si carcasa, in special placa frontala (4mm). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catalinc Postat Septembrie 1, 2015 Autor Share Postat Septembrie 1, 2015 Am revenit dupa un scurt concediu. Intre timp au sosit si cablajele, realizarea este impecabila. Mai ramane sa construim primul exemplar si vedem daca nu cumva am gresit la proiectare. Voi face o noua varianta de stablilizator care va permite o mai mare flexibilitate in alegerea componentelor avand dimensiunile de 5 cm x 10 cm Sper ca in cateva zile sa va arat primele schite. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shambala Postat Septembrie 1, 2015 Share Postat Septembrie 1, 2015 Cred ca postul trebuia pus la topicul " Proiecte comune si group buy" (http://www.avclub.ro/viewtopic.php?f=6&t=626&p=15471#p15471) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate