nicumur Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Pentru a mai baga putin batul prin gard tin sa reamintesc tuturor ca formatul analogic (ceea ce inseamna "asemanator cu") este, asa cum ii zice si numele ASEMANATOR cu realitatea. De cand lumea si pamantul asemanator nu inseamna copie fidela Intre semnalul original si sa zicem o placa de vinil se pierde destul de multa informatie muzicala (la masterizare, la scrijelirea matritei, precum si la la presarea vinilului (si aici mai intervine si compozitia vinilului, deoarece nu toate materialele sunt egale ) Nemaivorbind de faptul ca se pierde informatie muzicala si la redare (si uneori chiar multa, daca pick-up-ul nu este de top, doza cu ac nou, doza nereglata, etc., etc.). Basca, vinilul se degradeaza cu fiecare auditie Vinilul are un singur avantaj major fata de formatul CDDA - nu este "castrat" in plaja 20-20K Herti - (desi, un sunet grav in plaja sub 50 Hz de pe vinil se aude inainte sa fie citit de acul dozei ) - dar sunt castrate amplificatoarele si boxele Distorsiunile gadilatoare de urechi si creier induse de formatul analogic (si de amplificatoarele cu tuburi as adauga) sunt cele care ne spun ca analogicul este mai cald, mai placut, mai... Digitalul nu are cum sa sune "metalic", ca nu are informatie in plus care sa-l faca sa zdrangane - pur si simplu este sunetul fara distorsiunile pare cele care plac la ureche. Sper sa nu fi declansat o furtuna intr-un pahar cu apa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hersorin Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Stai cuminte ca nu sare nimeni daca a ascultat un vinil bun si un digital bun . Eu zic ca oricine ar asculta si un vinil bun pe linga un cd player sau dac . Dar de formatul DSD ce zici ? Macar se apropie de analog ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iosiP Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Limitarile vinilului "e" multe: de exemplu, partea dinspre interiorul discului nu poate reproduce acutele (nimic peste 12kHz) iar limitarile mecanice fac ca basii sa fie masterizati aproape monofonic. Si asta ca sa nu vorbim despre raportul S/N al unui vinil... Desigur, "gaghila" urechea in mod placut dar asta-i din cu totul alte motive. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andreic Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Eu sunt de parere ca un sunet analogic cu adevarat bun costa: un pick-up scump, un mag scump, si niste discuri scumpe. Din discuri ieftine de pe la noi gen electrecord sau alte firme nu prea am observat sa iasa ceva ce aduce cu un sunet de calitate. Practic e doar pt cine isi permite cu adevarat niscule scule high end. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Cum adica "discuri Electrecord sau alte firme"??? Se gasesc si la noi de ani buni discuri de calitate foarte buna, exact ce se gaseste si dincolo, pana si mediagalaxy vinde asa ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
igor1234 Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Se pot achizitiona si de pe net, viniluri de toate felurile si noi si vechi. Exista multe site-uri specializate in vanzari de viniluri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Am văzut chestia asta pe un alt forum, poate cineva explica acest grafic? http://www.6moons.com/audioreviews/feickert3/13.gif' alt='URL>'> Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hersorin Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 http://www.6moons.com/audioreviews/feickert3/blackbird_3.html Cauta pe aici . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
igor1234 Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Am văzut chestia asta pe un alt forum, poate cineva explica acest grafic? http://www.6moons.com/audioreviews/feickert3/13.gif' alt='URL>'> A fost pusa mai demult chiar pe forumul asta, pe topicul "computer audio". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Am văzut chestia asta pe un alt forum' date=' poate cineva explica acest grafic? [img']http://www.6moons.com/audioreviews/feickert3/13.gif[/img] A fost pusa mai demult chiar pe forumul asta, pe topicul "computer audio". Ups, nu am observat. Ce înseamnă mai exact "impulse response"? Şi cum de vinilul e egalat doar de DSD? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
igor1234 Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Uite articolul original: http://www.merging.com/products/pyramix/dsd-dxd Si articol ajutător: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Pulse-density_modulation Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Uite articolul original: http://www.merging.com/products/pyramix/dsd-dxd Si articol ajutător: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Pulse-density_modulation Ok, mulţumesc. Mă pun pe citit. Sper să pricep ceva. DSD-ul ăsta devine din ce în ce mai interesant. La fel şi vinilul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
igor1234 Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Avem colegi "specializați" in DSD, cred ca ei te pot ajuta cu mai multe informații. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shibata Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 @Andi: O completare, ca deja te exciti prea tare: fix ce vezi la "analogic" o sa vezi si pe iesirea unui CD-player NOS, chiar daca mere saracul in PCM 16/44, cu conditia sa nu fi fost modat dupa ureche de vreun letconar trancotar (de pe alt forum desigur). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 @Andi: O completare, ca deja te exciti prea tare: fix ce vezi la "analogic" o sa vezi si pe iesirea unui CD-player NOS, De ce doar NOS? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shibata Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Pentru ca eu ma referam la Non Over Sampling (TDA1541 and stuff), nu la New Old Stock (lampi si alte chestii). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Pentru ca eu ma referam la Non Over Sampling (TDA1541 and stuff), nu la New Old Stock (lampi si alte chestii). Am înţeles asta, dar de ce doar astea? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shibata Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Deja este multa matematica la mijloc, treaba se poate demonstra pe hartie. Nu mai tine de ureche sau de ce crede unul sau altul. N-as putea insa sa-ti dau acum un link. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shibata Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Absolut adevarat, avem si "audiofili" care merg la dealer sa-si testeze sistemul de mii de euro cu cu muzica lor preferata (MC Hammer, Milli Vanilli sau CC Catch). Eu ma refeream la inregistrari de referinta, poate un Jazz at the Pawnshop de ex., procesat cica analogic cap-coada. Desigur, editia originala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
igor1234 Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Eu cumpăr in general viniluri vechi. Am si ediții noi si pot spune cele mai multe sunt foarte bune, doar ca intr-adevar, sunetul este mai "modern". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 Domnilor,ce ne facem cu "placile" care sunt editare azi?Sunt "trase" tot după "dijital", credeți ca se copiază după banda sau alta "placa"? nu Cele care au fost masterizate analogic sunt produse având ca sursă benzile master analogice, iar cele care au fost masterizate digital sunt produse având ca sursă benzile digitale . Oricum, chiar şi la masterizările originale digitale, am înţeles că pentru vinil se face masterizare nouă, din motive tehnice. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Februarie 26, 2015 Share Postat Februarie 26, 2015 @Andi - convertoarele d/a nos au alta abordare tehnologica; marketing se gaseste pe toate drumurile. Un link despre tehnologia convertoarelor d/a nos cu marketingul aferent (articolul este din '97, multe sau schimbat de atunci) http://www.sakurasystems.com/articles/Kusunoki.html link cu convertoare d/a nos ce pot fi cumparate in prezent http://www.audiostream.com/content/non-oversampling-nos-dacs-list Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Shibata Postat Februarie 27, 2015 Share Postat Februarie 27, 2015 Marketing sau nu, diferentele alea in raspunsul la impuls sunt reale si masurabile. Cat de audibile sunt si daca suna mai bine sau nu decat convertoarele care fac oversampling... asta depinde de urechile fiecaruia, de gusturi, de cum s-a trezit dimineata, etc... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Februarie 27, 2015 Share Postat Februarie 27, 2015 Shibata, ai masurat sau ai un link care sa confirme asta legat de dacurile nos? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andi Postat Februarie 27, 2015 Share Postat Februarie 27, 2015 Deja este multa matematica la mijloc, treaba se poate demonstra pe hartie. Nu mai tine de ureche sau de ce crede unul sau altul. N-as putea insa sa-ti dau acum un link. Din ce am citit, ideea de baza e ca playerelor cu dac fara oversampling le lipseste filtrul digital. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate