Sari la conținut
HiFi Tech

fisiere FLAC ascultate prin DAC sau CD-audio

catalinx70

Postări Recomandate

Daca esti curios mergi si asculta Audiophilleo 1 + PurePower' date=' o sa ai o mare surpriza :)

http://www.avstore.ro/convertoare-usb-spdif/audiophilleo-1-purepower/[/quote']

L-am avut si eu si un prieten si marea surpriza a fost negativa , e asa bun ca abia a fost vindut cu 50 euro nou .

Sunt curios de varianta de 1000 euro de la Bel Canto .

50 eur este foarte mult. Eu cred ca vroiai sa spui ca abia l-ai vandut cu 5 eur. As recomanda Empirical Audio Off-Ramp

dar sunt convins ca si cu ala ai avut aceeasi surpriza negativa. Cel mai probabil ai dat bani ca sa scapi de el. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...
  • Răspunsuri 76
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

In primul rand nu sint gauri pe disc. Chiar si in materialul citat de tine e eronat afirmat acest lucru, 0 si 1 sint finite, reflectate de suprafata metalica a discului, dar 0 e mai adanc, 1 e mai la suprafata.

Pentru conformitate, pentru scrierea unui CD-R se foloseste codificarea NRZI (Non-return-to-zero).

Asta inseamna ca pe disc avem "pits" (acolo avem un minuscul "semn" "ars" de dioda laser) si "lands", adica material "brut".

Lands vor reflecta raza laser iar Pits o vor reflecta oarecum distorsionat, semnaland o schimbare.

Schimbarile dintre PITS si LANDS reprezinta "1" iar in cazul in care nu avem nici o schimbare avem "0".

Pe un disc trebuie sa existe in orice punct al sau minim 2 de "0" si maxim 10 de "0".

Pentru lamurire vezi fisierul atasat.

Stima, Nicu.

CD-LandAndPits-B.png.610340f746a9ff4dc769bc79a0deb278.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri