dinica Postat Ianuarie 19, 2019 Share Postat Ianuarie 19, 2019 Are cineva acasa boxe cu horn? De ce ati ales acest tip de boxe? Klipsch au o serie numita Heritage Classic. Are cineva acasa asa ceva? https://www.klipsch.com/products/cornwall-iii-special-edition Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VTP Postat Martie 29, 2019 Share Postat Martie 29, 2019 Cornwall este o incinta bas-reflex avand media si inalta echipate cu hornuri frontale. Singurul avantaj al solutiei este SPL-ul mare al incintei si un raspuns foarte rapid ( se folosesc traductoare pro sau derivate din pro ). Am ascultat multe tipuri de Klipsch: au in comun si calitati dar si unele neimpliniri, intre care un sunet relativ "crud", care poate fi obositor la unele incinte. Se potrivesc mai usor cu amplificatoare cu tuburi, de preferinta SE. La ultima Hi-Fi Arena am ascultat o pereche de Klipsch, dar .............. dezamagitor ca performante! Alaturi , o pereche de Davis Acoustics performa excelent din toate punctele de vedere. Incintele clasice cu horn pentru woofer, in special BLH, asigura o linearizare mai mare a caracteristicii de frecventa la joase, comparativ cu incintele "clasice": bas-reflex, inchise, TL, etc. Aceste incinte pot fi cu horn exponential, logaritmic sau tractrice, dar si horn linear, de oscilatie tip Voigt. 1 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dinica Postat Martie 30, 2019 Autor Share Postat Martie 30, 2019 Am reusit sa ascult boxele. Din pacate erau ingramadite intre corpuri de mobilier, amplificatorul era unul vintage, fara pretentii, sursa la fel. Nu am putut sa imi fac o idee solida despre potentialul lor. Am plecat dezamagit de sunet. Ajuns acasa imi venea sa imbratisez Focal-urile mele. 😉 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arcgotic Postat Aprilie 8, 2019 Share Postat Aprilie 8, 2019 Buna ziua, Primul meu post pe forum, bine v-am gasit pe toti! In Timisoara exista posibilitatea sa ascult niste boxe cu horn? Nu conteaza modelul. Vreau doar sa aud sisteme comerciale sau diy cu horn. Multumesc anticipat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat August 11, 2019 Share Postat August 11, 2019 (editat) Un sistem simpatic (desi nu sunt fanul SET-urilor): P.S. As fi tare curios sa ascult niste Avantgarde-uri. Imi displace sunetul strident si e greu sa pupi cum trebuie o astfel de pereche de boxe cu restul componentelor dar cred ca as savura momentul... Horn-urile au o naturalete, o transparenta, o dinamica si o viteza deosebite! Sunt foarte directe, fac un sunet mare foarte usor... Editat August 11, 2019 de johndoe21ro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ctzzzz Postat August 11, 2019 Share Postat August 11, 2019 (editat) La Hifiexpert la Rosetti sunt saptamanile astea niste hornuri interesante. Foarte transparente si delicate, parerea mea. Tune Audio Marvel. As minti sa zic ca as fi auzit de ele pana acum, dar asta poate doar arata cunostintele mele limitate. Iura zice ca sunt foarte pretentioase la pozitionat. Dar asa cum erau aranjate, sunau foarte placut, foarte natural pe tonuri de pian, coarde, alamuri, din ce am ascultat. Cine e curios, sa le asculte acolo. Editat August 11, 2019 de ctzzzz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndoe21ro Postat August 11, 2019 Share Postat August 11, 2019 (editat) Cred ca hornurile au ceva din naturaletea, din vioiciunea si din prezenta electrostaticelor... iar Avantgarde-urile par sa fie una dintre cele mai bune optiuni de pe piata. Miguel pare insa mai la inceput de drum si asta nu datorita sistemului anterior... Cred ca a avut norocul sa aiba suficienti bani pentru a sari la ceva destul de sus, fara ca sa fie un audiofil pur-sange. Niste horn-uri in camera aia (chiar daca sticla este inclinata, divergent spre podea, nu e deloc recomandata), chiar si cablarea precum si pozitionarea MacMini-ului si a sursei liniare (aceeasi combinatie o am si eu si, mai ales MacMini e foarte pretentios cu platformele/piciorusele) sugereaza asta. Cei care au un rack atat de inalt intre boxe nu stiu ce pierd vis-a-vis de scena, pozitionare, adancime... De-asta platformele separate au un mare avantaj! In tot cazul important e ca omul se bucura de un sistem interesant pe care va ajunge probabil sa-l puna mai bine in valoare. @ctzzzz Din pacate distantele sunt cel putin incomode pentru unii. Daca mai raman pe loc pana la Festival, as fi curios sa le ascult! Un sistem care pare mult mai bine pus la punct, tot cu Avantgarde-uri: Cred ca la horn-uri (boxe ce tind sa sune strident) trebuie profitat de sensibilitatea foarte mare pentru a le impaca cu niste SET-uri care sa le domoleasca putin (mai ales ca la aceasta sensibilitate distorsiunile s-ar putea sa nu puna probleme, boxele folosind probabil cativa watti)... Editat August 11, 2019 de johndoe21ro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ctzzzz Postat August 11, 2019 Share Postat August 11, 2019 1 oră în urmă, johndoe21ro a spus: @ctzzzz Din pacate distantele sunt cel putin incomode pentru unii. Daca mai raman pe loc pana la Festival, as fi curios sa le ascult! Asa e si te inteleg. Pentru unii e greu si sa parcurga 2-3 km 😉 Dar 2-300... Cand am ascultat, erau amplificate de niste Kronzilla, din cate am vazut, dar nu stiu exact modelul. O combinatie buna, mi-a placut sunetul, chiar daca e destul de diferit de ce ascultam in mod obisnuit sau fata de ce visam. 1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate